Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Οι 10 Εντολές της σχέσης

  Μετά τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα που μπορεί να κάνει ένας άντρας σε μια σχέση και είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν τις γυναίκες να τους σουτάρουνε, σειρά έχουν οι 10 Εντολές που πρέπει να ακολουθήσει ο άντρας σε μια σχέση που μόλις ξεκίνησε. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι είμαι ο Θεος (την πέρασα αυτήν τη φάση σε μικρότερη ηλικία).
Ας τις δούμε λοιπόν μια προς μια.

1. Μη πεις "σ'αγαπάω" πολύ νωρίς
Δες το σαν τον βαλέ σου που όπως και στη ξερή δεν υπάρχει λόγος να τον χρησιμοποιήσεις, πριν να είναι η κατάλληλη στιγμή. Έχε στο μυαλό σου, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, που να μην μπορούν να σε γλυτώσουν αυτές οι 2 λέξεις, αν τις χρησιμοποιήσεις σωστά. Επίσης μην είσαι ο πρώτος που θα το πει, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο.
2. Μην την αφήσεις να σε αλλάξει
Αν δεν της άρεσε το πως ήσουν όταν γνωριστήκατε, ας μην έκανε κάτι μαζί σου. Το να θέλει τώρα να αλλάξει το άτομο, που πριν λίγο καιρό γούσταρε, είναι παράλογο! Στην τελική αν δεν της αρέσεις, υπάρχουν αρκετές άλλες που θα σε θέλουν (πριν θελήσουν και αυτές να σε αλλάξουν...)
3. Μην προσπαθήσεις να την αλλάξεις
Αυτό ισχύει και για σένα, αντίστοιχα. Αν υπάρχουν πράγματα σ'αυτήν που σου βαράνε στα νεύρα, κρίμα! Έτσι την γνώρισες φίλε μου, ήξερες τι σε περιμένει (σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον). Αν τώρα δεν την αντέχεις καθόλου, χώρισέ την και βρες κάποια που να είσαι ευτυχισμένος μαζί της και να περνάς καλά. Με το να θες να της αλλάξεις τις κακές συνήθειες, μόνο χρόνο χάνεις.
4. Μην επαναφέρεις το παρελθόν
Είναι καλό να συζητάς με τον έτερον σου ήμισυ, για τις προηγούμενες σχέσεις, γιατί έτσι γνωρίζει καλύτερα ο ένας τον άλλον. Αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με μέτρο και σε συγκεκριμένες στιγμές γιατί αλλιώς η κοπέλα σου θα αρχίζει να πιστεύει, ότι είσαι ακόμα κολλημένος με την πρώην σου (και όπως λένε " και έτσι άρχισε ο καυγάς"). Επίσης αν έχεις σκοπό να την καλέσεις σπίτι σου, φρόντισε να εξαφανίσεις δώρα από πρώην φιλενάδες και φωτογραφίες που είστε σε τρυφερά ενσταντανέ.
5. Μην πληρώνεις πάντα εσύ
Είναι λογικό τις πρώτες φορές να πληρώσεις εσύ, αλλά μια στις τόσες άσε και αυτήν να πληρώσει (θα πρέπει να προσφερθεί όμως). Έτσι γλυτώνεις χρήματα, με τα οποία μπορείς να της κάνεις κάποιο δώρο. Προσοχή! Αν είσαι εσύ που πρότεινες να βγείτε έξω, τότε είναι σωστό να πληρώσεις εσύ τα έξοδα.
6. Μη ξεχνάς τους φίλους σου
Αν και 6η είναι απ΄τις πιο σημαντικές εντολές. Οι φίλοι σου είναι το πιο πολύτιμο πράγμα που έχεις. Ήταν εκεί πολύ πριν γνωρίσεις την κοπέλα, με την οποία τώρα είσαι καψουρεμένος και ίσως και να σε βοήθησαν στο να την ρίξεις. Βάλε τον εαυτό σου στη θέση τους. Θα σ'άρεσε να σε ξεχνάει ένας φίλος σου, εξαιτίας μιας γκόμενας; Μμμμ μάλλον όχι! Άλλωστε, αν δεν έχεις φίλους με ποιόν θα βγεις να τα πιείτε και να βρίσετε την .....(βάλτε όποια λέξη θέλετε στο κενό) που σε παράτησε;;;
7. Μην έχεις υπερβολικές απαιτήσεις
Βασικό λάθος που κάνουν οι άντρες είναι ότι περιμένουν απ΄τις γυναίκες που είναι μαζί, να τους φροντίζουν όπως έκανε η μητέρα τους. Αλλά όπως λέει και ο σοφός λαός μας: "Μάνα είναι μόνο μια". Αυτή θα σου φτιάξει πρωινό, θα σου πλύνει τα ρούχα, θα σου δώσει και κάνα χαρτζιλίκι και απ'αυτήν εν μέρει έχεις την απαίτηση να τα κάνει. Η κοπέλα σου απ'την άλλη, μπορεί να τα κάνει και αυτή, αλλά μόνο αν το θέλει η ίδια και άμα είσαι καλός μαζί της. Αν εσύ το απαιτήσεις, πρώτον δεν υπάρχει περίπτωση να τα κάνει, μόνο και μόνο από εγωισμό και δεύτερον (και πιο πιθανό) είναι να σε στείλει στην μάνα σου.
8. Άκουσέ την
Σίγουρα τα πιο πολλά πράγματα που λέει μια γυναίκα είναι βαρετά. Το να κάθεσαι και να την ακούς για τα ψώνια που έκανε το απόγευμα, για την Μαρία που την παράτησε ο γκόμενός της ή για τον Celcuk Oturk που είναι αναποφάσιστος στο τούρκικο σήριαλ που βλέπει, είναι βασανιστήριο. Αλλά ακούγοντας την και απαντώντας της κανονικά (και όχι με ναι-όχι ή κουνήματα του κεφαλιού) δείχνεις ενδιαφέρον. Άσε που μπορείς να μάθεις πράγματα γι'αυτήν ακόμα και απ΄τα πιο ασήμαντα πράγματα.
9. Μην είσαι απόλυτος
Αντιλαμβάνομαι ότι η γνώμη σου είναι σωστή, γιατί ως άντρας τα ξέρεις όλα και έχεις φάει τη ζωή με το κουτάλι (της σούπας) αλλά σκέψου που και που την περίπτωση να κάνεις λάθος σε κάτι. Ας την μια φορά να έχει δίκιο σε κάτι. Πίστεψε με θα το εκτιμήσει. Αν μια γυναίκα, καταλάβει ότι την εκτιμάς αρκετά, ώστε να δέχεσαι και τη δική της γνώμη, τότε την έχεις κερδίσει στα σίγουρα.
10. Μην είσαι εγωιστής στο σέξ
Εντολές σχέσης, χωρίς να περιέχουν σεξ δε γίνεται....Στο σεξ λοιπόν, συμμετέχουν 2! Εσύ και η γυναίκα. Άρα όσο πρέπει να ικανοποιηθείς εσύ, άλλο τόσο πρέπει να ικανοποιηθεί και αυτή. Όχι, δεν είσαι πιο σημαντικός. Τουναντίον, είναι πιο σημαντικό να ικανοποιηθεί αυτή, γιατί είναι και πιο δύσκολο. Άσε που άμα έχεις ικανοποιημένη μια γυναίκα στο σεξ, τόσο καλύτερη θα είναι η σχέση σας και τόσο περισσότερο θα θέλει να στο ανταποδώσει, με όποιον τρόπο μπορεί.

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε, αυτές είναι κάποιες ιδέες μου για το πως πρέπει να συμπεριφέρεται ένας άντρας σε μια σχέση. Φυσικά δεν συνιστούν πανάκεια για τις σχέσεις, γιατί δεν είναι όλες οι σχέσεις (και οι γυναίκες) ίδιες. Το βασικό είναι να είσαι ο εαυτός σου, να είσαι χαρούμενος μες στη σχέση και να μην κάνεις πράγματα που σε καταπιέζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου