Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

GAME OF GREECE. YOU VOTE OR YOU DIE!

  Εκλογές 2012 λοιπόν και μετά από τα χτεσινά αποτελέσματα, δεν μπορώ να σταματήσω να φέρνω στο μυαλό μου την αγαπημένη μου τηλεοπτική σειρά, Παιχνίδια Θρόνου. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...Σαν να λέμε ΒARATHEON,LANISTERS, STARKS και πάει λέγοντας...!


  Ο κύβος ερρίφθη, ο ελληνικός λαός ψήφισε, ο παλαιοκομματισμός πέφτει και νέες υποφαινόμενες δυνάμεις ανατέλουν στον ορίζοντα. Δυνάμεις που θα συγκρουστούν για την ανάδειξη κυβέρνησης, για τον σιδερένιο θρόνο, που όλοι έχουν την εντύπωση ότι τους ανήκει, για την σωτηρία που όλοι λένε οτι μπορούν να προσφέρουν. Μήπως όμως, το θέατρο του παραλόγου που παρακολουθήσαμε εχθές το βράδυ, μας οδηγήσει τελικά σε ένα βαρύ και μακρύ χειμώνα;

THE WINTER IS COMING….IN JUNE:

  Το πιο πιθανό σενάριο, βρίσκει σήμερα το πρωί τον Σαμαρά, σαν «πρώτο κόμμα» και «νικητή» των εκλογών, να παίρνει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια. Στην συνέχεια, σαν άλλος, μη αρεστός, Stanis Baratheon και με τον καημό του ότι έφτασε και η σειρά του να γίνει πρωθυπουργός, μέσα σε τρεις ημέρες θα ψάξει σύμμαχο για την κατάκτηση της πλειοψηφίας των εδρών στην βουλή, μέσα από μια κυβέρνηση συνεργασίας με τα άλλα κόμματα, τα οποία θα συμφωνήσουν με τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, που θα τους παρέχει την Ψήφο Εμπιστοσύνης.

  Εάν όμως αποτύχει ο σχηματισμός κυβέρνησης από το πρώτο κόμμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διαδοχικά διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και ούτω καθεξής. Εάν τέλος δεν τελεσφορήσει κάποιος για σχηματισμό κυβέρνησης, που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής μετά από τρεις διερευνητικές εντολές (σε διάστημα 11 ημερών), τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναθέτει σχηματισμό κυβέρνησης από όλα τα κόμματα με μοναδικό σκοπό την διενέργεια εκλογών σε διάστημα 30 ημερών.

THE BANNERS ARE SUMMONED???

  ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν και Τσίπρας, ο οποίος φαίνεται οτι πέτυχε μια μεγάλη νίκη για την παράταξη του και την αριστερά και έρχεται, όπως και πολλοί άλλοι «νικητές» έρχονται! Η μάχη προβλέπεται να είναι μεγάλη και οι επόμενες ημέρες να είναι πολύ διασκεδαστικές. Η ερώτηση όμως παραμένει μια: Θα μπορέσει ο Τσίπρας να ενώσει τα λάβαρα της αριστεράς, να αναδειχθεί πρώτος και να είναι αυτός που θα κυβερνήσει; Θα είναι δύσκολο. Αν γίνει όμως θα μοιάζει πολύ με εκείνες τις εκλογές του ’58, με τον καινούριο τότε εκλογικό νόμο, όπου η ΕΔΑ με 79 έδρες κατάφερε για πρώτη φορά να κάνει την αριστερά αξιωματική αντιπολίτευση.

ROTTEN POWER KINGS LANDING:

  ΠΑΣΟΚ, ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ-ΣΟΚ, είναι οι μόνες λέξεις που μπορούν να περιγράψουν το αποτέλεσμα της χτεσινής εκλογικής διαδικασίας για το άλλοτε επαναστατικό κίνημα της σοσιαλιστικής αριστεράς. Μόλις 13% συνέλεξε το ΠΑΣΟΚ, μικρότερο ποσοστό και από αυτό του 1974 στη σύστασή του, η ήττα ήταν βαριά αλλά και αναμενόμενη. Τι και αν έτρεχε ο Βενιζέλος να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, τι και αν στείλανε τον Τσοχατζόπουλο διακοπές στον Κορυδαλλό, το μήνυμα ήταν καθαρό και στυγνό από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που τους δώσανε να καταλάβουν, ότι το πουλάκι πέταξε και ότι ο πράσινος ήλιος έχει δύσει προ πολλού... Αφήστε λοιπόν τον Βενιζέλο να προσεύχεται στον Θεό της Ελλάδος, μήπως και σωθεί το τομάρι τους.

THE WHITE WALKERS:

  Το είδαμε και αυτό στην Ελλάδα κύριοι! Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα ή πιο απλά φασιστική, ακροδεξιά, ναζιστική παράταξη να εκλέγει 21 βουλευτές! Η χώρα που έχει περάσει τα πάνδεινα απ'τον ναζισμό, εκλέγει και βάζει στην βουλή των Ελλήνων, ακροδεξιά παράταξη. Εξήγηση γι’αυτό το φαινόμενο; Ίσως γιατί ο κόσμος μπούχτησε από τους λαθρομετανάστες, ίσως γιατί ο πολίτης τελικά είναι περισσότερο πατριώτης και Έλληνας απ’όσο Ευρωπαίος και δεν ανέχεται άλλο να καπιλεύονται και να καταπατούν το όνομα, την αξιοπρέπεια, την Ιστορία και την εθνική του κυριαρχία. Ίσως πάλι, απλά να ξέσπασε και να θέλει να τους δείξει, ότι αυτός που αποφασίζει, είναι ο ελληνικός λαός και κανείς άλλος.

YOU LIVE OR YOU DIE:

  Η σκακιέρα έχει στηθεί για την μάχη της διακυβέρνησης. Κάποιοι ανεβαίνουν και κάποιοι πέφτουν βίαια, έτσι είναι το παιχνίδι της ισχύος. Τα πιόνια όμως, σε αυτήν την περίπτωση, δεν θα είναι ο ελληνικός λαός. Αρκετά παίξανε με το μέλλον μας, τις ζωές μας, τις οικογένειες μας, με εμάς τους ίδιους! "Του Έλληνα ο τράχηλος, ζυγό δεν υποφέρει", λέγαν οι παλιοί, οπότε τώρα ήρθε η σειρά τους. Ας φαγωθούν μεταξύ τους λοιπόν για την εξουσία, όμως όποια και αν είναι η έκβαση θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι είναι εκεί για να υπηρετούν τον ελληνικό λαό και ότι δεν μπορούν να σιωπούν, ούτε να αγνοούν τις φωνές μας.

Υ.Γ. Το άρθρο αυτό, το έγραψε ο φίλος μου, ο Julianny, μετά από δική μου προτροπή να πει τα πράγματα απ'τη δική του σκοπιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου