Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Μονομαχία στην Άγρια Δύση

  Βγήκαν λοιπόν τα 2 ζευγάρια των Τελικών σε Ανατολή και Δύση του NBA. San Antonio Spurs εναντίον Oklahoma City Thunders για την ανάδειξη των πρωταθλητών στη Δύση και Miami Heat εναντίον Boston Celtics για τον αντίστοιχο τίτλο στην Ανατολή. Ξεκίνημα σήμερα τα ξημερώματα, όπου οι Spurs υποδέχονται τους Thunders.
  Οι San Antonio Spurs, που τελείωσαν την χρονιά με το καλύτερο ρεκόρ νικών-ηττών (50-16) στη Δύση (και το καλύτερο σε όλο το NBA, μαζί με τους Chicago Bulls), ήταν καταιγιστικοί και στα Playoffs ως τώρα. Περάσαν με συνοπτικές διαδικασίες Utah Jazz και Los Angeles Clippers (αμφότερες με 4-0), χωρίς να δυσκολευτούν σε κανέναν αγώνα και αυτή τη στιγμή, προβάρουν ως το φαβορί για το δαχτυλίδι. Ηγέτες των Spurs είναι οι 3 βετεράνοι, ο 30χρονος Tony Parker, ο 36χρονος Tim Duncan και ο 35χρονος Manu Ginobili. Η 3αδα αυτή έχει πάρει ως τώρα 3 πρωταθλήματα (2003,2005,2007) και είναι αποφασισμένοι φέτος να πάρουν άλλο ένα. 
Ο Parker είχε στην κανονική διάρκεια, μ.ο. 18.3 πόντους, 7.7 ασίστ και 2.9 ριμπάουντ, ενώ στα Playoffs έχει ως τώρα μ.ο. 19.1 πόντους, 7.1 ασίστ και 3.4 ριμπάουντ, ανεβάζοντας κατά πολύ την απόδοση του.
Ο Duncan είχε στην κανονική διάρκεια, μ.ο. 15.4 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ και 1.5 μπλοκ, βελτιώνοντας και αυτός τα στατιστικά του στα Playoffs και έχοντας μ.ο. 17.6 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2.9 ασίστ και 1.9 μπλοκ.
Ο Ginobili τέλος είχε στην κανονική διάρκεια, μ.ο. 12.9 πόντους, 4.4 ασίστ και 3.4 ριμπάουντ, παραμένοντας σταθερός και στα Playoffs όπου είχε μ.ο. 11.3 πόντους, 4.5 ασίστ και 3.3. ριμπάουντ.
  
  Οι Oklahoma City Thunders, είχαν το 2ο καλύτερο ρεκόρ νικών-ηττών (47-19) στη Δύση και πέρασαν και αυτοί άνετα στους Τελικούς, νικώντας 4-0 τους περσινούς πρωταθλητές, Dallas Mavericks και με 4-1 τους πρωταθλητές του 2009&2010, Los Angeles Lakers. Τώρα μπροστά τους είναι οι πρωταθλητές του 2007 και θέλουν το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο, με τους προηγούμενους 2. Αναμφισβήτητος ηγέτης των Thunders είναι ο Kevin Durant, για πολλούς ο καλύτερος παίχτης του NBA, ο οποίος όμως έχει αντάξιους συμπαραστάτες τους Russel Westbrook, James Harden (αναδείχτηκε καλύτερος 6ος παίχτης για φέτος) και Serge Ibaka.
Ο Kevin Durant είχε στη κανονική διάρκεια μ.ο. 28 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ, διατηρώντας τα στατιστικά του στο ίδιο επίπεδο στα Playoffs, έχοντας μ.ο. 26.7 πόντους, 8.1 ριμπάουντ και 3.4 ασίστ.
Ο Russel Westbrook που στην κανονική περίοδο είχε μ.ο. 23.6 πόντους, 5.5 ασίστ και 4.6 ριμπάουντ, είναι εκπληκτικός ως τώρα στα Playoffs με μ.ο. 24.1 πόντους, 4.4 ασίστ και 4.7 ριμπάουντ. Το βασικό όμως είναι ότι μείωσε στο μισό τα λάθη του (από 3.5 μ.ο. στην κανονική διάρκεια, στο 1,6 στα Playoffs).
Ο James Harden είναι η έκπληξη των φετινών Thunders. Ενώ όλοι εντυπωσιάστηκαν απ΄τα φετινά του στατιστικά στην κανονική περίοδο (16.8 πόντοι, 4.1 ριμπάουντ, 3.7 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά παιχνίδι), αυτός απέδειξε στα Playoffs ότι μπορεί και καλύτερα, έχοντας μ.ο. 17 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3.1 ασίστ και 2 κλεψίματα.
Ο Ibaka είναι το σκιάχτρο κάτω απ΄το καλάθι (όπως είπα και σε άλλο άρθρο), παρέχοντας ασφάλεια στην άμυνα των Thunders. O Κονγκολέζος σέντερ, είχε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, μ.ο. 9.1 πόντους, 7.5 ριμπάουντ και 3.6 μπλοκ, με τα στατιστικά του να παραμένουν στα ίδια υψηλά επίπεδα και στα Playoffs, έχοντας μ.ο. 9.8 πόντους, 6.1 ριμπάουντ και 3.7 μπλοκ.

Για να δούμε λοιπόν, μπορούν τα νιάτα να κερδίσουν την εμπειρία; Θα τα καταφέρει ο Durant να οδηγήσει την ομάδα του στο 2ο πρωτάθλημα της ιστορίας της; Οι απαντήσεις σήμερα τα ξημερώματα στις 3.30 ώρα Ελλάδας.

2 σχόλια:

  1. Τα στατιστικά των Oklahoma City Thunders είναι εντυπωσιακά, δείχνει πιο επιθετική ομάδα με έφεση στο σκοράρισμα βέβαια απέναντι σε μια γρανιτένια άμυνα η εικόνα μπορεί να είναι διαφορετική. Υπάρχουν παίκτες καλοί στην επίθεση ή καλοί στην άμυνα ή καλοί σε πάσες σπάνια όμως ένας παίκτης μπορεί να είναι ταυτόχρονα καλός σε επίθεση , άμυνα και πάσες γι' αυτό και συνήθως στις ομάδες γίνεται μοίρασμα ρόλων αν και βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις. Συγχαρητήρια για το άρθρο, ακόμη και εγώ που δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα μπήκα κατευθείαν στο νόημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κ είναι παλιό άρθρο και μιλάει για τους Τελικούς του 2012 που ήταν οι Thunders το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια

      Διαγραφή