Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Αγαπημένοι χαρακτήρες τηλεοπτικών σειρών των 80's και 90's

  Είναι ηθοποιοί που έγιναν γνωστοί απ'τους ρόλους τους σε τηλεοπτικές σειρές. Χαρακτήρες που έμειναν χαραγμένοι σε πολλούς τηλεθεατές και ταυτίστηκαν με τον ρόλο τους τόσο πολύ, που ότι και αν κάναν στην συνέχεια, δύσκολα μπορούσε να τους δει αλλιώς διαφορετικά. Για άλλη μια φορά οι δεκαετίες του 80' και του 90' είναι αυτές που έχουν το πιο πλούσιο υλικό και τις πιο χαρακτηριστικές τηλεοπτικές φυσιογνωμίες.
Πολύ πιθανόν αυτό να συνέβη, γιατί η τηλεόραση ήταν διαφορετική και δεν υπήρχε το Ίντερνετ. Όπως και να έχει, αυτοί είναι οι δικοί μου "ήρωες".

Al Bundy- Married with childrens

Θα μπορούσα να σταματήσω εδώ το άρθρο και πάλι να είμαι καλυμμένος. Ο Ed O'Neil, στον ρόλο που τον έκανε διάσημο, υποδύεται τον Al Bundy. Ο Al είναι πωλητής γυναικείων παπουτσιών και έχει γυναίκα και 2 παιδιά που όχι μόνο δεν τον έχουν σε καμμία εκτίμηση, του τρώνε και τα (λίγα) χρήματα που βγάζει. Τίποτα απ'τα προηγούμενα όμως δεν ήταν επιλογή του, μιας και ήταν αστέρι της ομάδας football του σχολείου του και όλες οι γυναίκες τον ποθούσαν (ένας τραυματισμός όμως του άλλαξε τα πλάνα). Αυτό είναι ότι πιο γενικό μπορώ να πω για τον Al Bundy.Στα 10 χρόνια που έπαιξε η σειρά (1987-1997), δεν υπήρχε επεισόδιο που να μην γελάσει κάποιος με τις ατάκες που λέγονταν και τις καταστάσεις που ζούσε ο Al. Βασικό συστατικό της επιτυχίας του χαρακτήρα και της σειράς είναι, ότι θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας στην θέση του Al Bundy. Σήμα-κατατεθέν του, το χέρι μες στο παντελόνι, ενώ βλέπει τηλεόραση. Να πω επίσης με την ευκαιρία, ότι ο ιερόσυλος που έγραψε την διαφήμιση, γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και αντιγράφει την σειρά, πρέπει να συλληφθεί και να εκτελεστεί στην κεντρική πλατεία της Αθήνας....

MacGyver

Ο MacGyver (Richard Dean Anderson), στην ομώνυμη σειρά, ήταν ένας μυστικός πράκτορας που δούλευε για την εταιρεία Phoenix Foundation. Το ιδιαίτερο με αυτόν τον ήρωα ήταν, ότι δεν χρησιμοποιούσε συμβατικά όπλα και ότι είχε ένα εφευρετικό μυαλό που τον έβγαζε πάντα, απ'τις δύσκολες καταστάσεις. Μπορούσε να φτιάξει βόμβα με συνδετήρες και τσίχλα ή να ανοίξει ατσάλινες πόρτες, κτιρίων  υψίστης ασφαλείας, με μια πένα (υπερβάλλω λίγο αλλά δεν απέχει πολύ απ'το τι έκανε στην σειρά). Ο Μαγκάϊβερ (που εγώ νόμιζα μικρός ότι από εκεί βγήκε η λέξη μάγκας) προβαλλόταν στην τηλεόραση απ'το 1985 έως το 1992.

Michael Knight- Knight Rider

Αν και για να είμαστε σωστοί, η "μορφή" της σειράς είναι το αμάξι ο "K.I.T.T", ο Michael Knight (David Hasselhoff) ήταν χαρακτηριστικός τηλεοπτικός ήρωας των 80's (1982-1986). Ο Knight (Ιππότης της Ασφάλτου και καλά), με όπλο του μόνο το εκπληκτικό σούπερ αυτοκίνητο υψηλής τεχνολογίας, φέρνει εις πέρας αποστολές που του δίνει το Foundation of Law and Goverment. Γενικά ο "K.Ι.Ι.Τ" τότε, για παιδιά που η μόνη τεχνολογία που ήξεραν ήταν το Atari, φαινόταν εξωπραγματικός. Υπάρχει και νέα έκδοση του Ιππότη της Ασφάλτου του 2008, αλλά άντεξε μόλις 1 χρόνο. Κάποιες σειρές είναι μοναδικές.

Alf

Τώρα όπως τον βλέπω μου φαίνεται λίγο χαζός. Αλλά στο δημοτικό, ήμουν τρελός θαυμαστής και δεν έχανα επεισόδιο. Ο Alf (Alien Life Form), ήταν ένας εξωγήινος που πέφτει στο γκαράζ μιας οικογένειας και τελικά γίνεται μέλος της οικογένειας. Αστείος, γκομενιάρης, ζημιάρης και θρασύς πολλές φορές, ο Alf ήταν μια απ΄τις αγαπημένες μου φιγούρες των παιδικών χρόνων. Η σειρά "Alf" έπαιζε απ΄το 1986 έως το 1990.

Β.Α. Βaracus- A-Team

Αν και η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι τον ήξεραν και τον ξέρουν με το όνομα που έγινε γνωστός (Mr. T) και όχι με το όνομα που έχει στην σειρά "A-Team", δεν παύει να είναι παιδικός ήρωας πολλών. Η cult φυσιογνωμία του, με τα πολλά σκουλαρίκια, μπιχλιμπίδια και ΦΥΣΙΚΑ την μοϊκάνα (που δεν θυμάμαι άλλον να την έχει εκείνη την εποχή), όπως επίσης και η θηριώδη σωματοδομή του (επαγγελματίας παλαιστής γαρ) τον έκαναν να είναι αυτός που ξεχωρίζει σε μια πολύ καλή σειρά. Στην σειρά είναι ένας απ΄τους 4 βετεράνους του Βιετνάμ, που κατηγορούνται λανθασμένα για φόνο και γίνονται φυγάδες, φτιάχνοντας μια δυνατή ομάδα δράσης, βοηθώντας τους αθώους πολίτες. Επική ατάκα που έγινε σήμα κατατεθέν του Mr. T το "Ι pitty the fool". H σειρά έπαιζε για 4 χρόνια (1983-1987).

Data-Star Trek: The Next Generation

Mέλος του πληρώματος του διαστημόπλοιου "Enterprise", το οποίο έχει σκοπό την εξερεύνηση του διαστήματος και των μυστικών που αυτό κρύβει. Ο Data (Brent Spiner), είναι ένα ανδροειδές, κατασκευασμένο από επιστήμονες. Με το εξελιγμένο μυαλό του, μπορεί να κάνει πολύπλοκες μαθηματικές πράξεις και γι'αυτό ίσως είναι και το πιο χρήσιμο μέλος του πληρώματος. Αν και ρομπότ, προσπαθεί να κατανοήσει την ανθρώπινη συμπεριφορά και τα συναισθήματα, κάνοντας ερωτήσεις που πολλές φορές καταλήγουν σε τραγελαφικές καταστάσεις. Αυτή είναι η μια όψη του γιατί τον ξεχώρισα. Η άλλη είναι πιο παιδική, το οτι απλά ήταν ένα "καλό" ρομπότ. Η σειρά έπαιζε την 7ετια 1987-1994.

Luke και Βo Duke- Dukes of Hazzard

Τα αδέλφια Duke ήταν απολαυστικοί στην σειρά αυτήν, οδηγώντας την χαρακτηριστική του αυτοκινητάρα, μια "πειραγμένη" Dodge Charger του 1969, την οποία είχαν ονομάσει "General Lee". Tα κόλπα που έκαναν με το αμάξι αυτό, ήταν επικά, όπως επική ήταν και η ξαδέλφη τους (στη σειρά) Daisy. Αλλά ας μην ξεφεύγουμε. Απ΄τα σήματα κατατεθέν των αδελφών Duke, το πως μπαίναν μες στο αμάξι (γλύστραγαν μέσα απ'το παράθυρο της πόρτας, όπως και το ότι σε σχεδόν κάθε επεισόδιο, το αμάξι έκανε τεράστια άλματα. Διάρκεια σειράς: 1979-1985.

C.J. Parker- Baywatch

Για το τέλος άφησα το καλύτερο: Pamela Anderson! Η τηλεοπτική CJ Parker, είχε εκατομμύρια θαυμαστές και το μεγαλύτερο ποσοστό έβλεπε την σειρά για να δει αυτήν. Όπως θα έλεγε και ο Joey απ΄τα "Φιλαράκια", το μόνο που θέλαμε, είναι να τρέχει και ο νόμος της βαρύτητας, έκανε τα υπόλοιπα. Ίσως η πιο σεξουαλική γυναίκα στην ιστορία της τηλεόρασης. Αυτά λέω μόνο γιατί αν συνεχίσω, θα χαρακτηριστώ σαλιάρης.Α! Η σειρά έπαιζε απ΄το 1989 έως το 2001 (η Pamela όμως συμμετείχε μόνο απ'το 1992 έως το 1997).

3 σχόλια:

  1. Πολύ καλές επιλογές εγώ θα πρόσθετα και τον Major Dad.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε τη θυμάμαι καλά αυτή τη σειρά...Σίγουρα υπάρχουν κ άλλες σειρές με κορυφαίους χαρακτήρες όμως.

      Διαγραφή