Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Μεταγραφές Ολυμπιακού 2011/12

Κλείνουμε το αφιέρωμα στον Μαρινάκη και τις μεταγραφές του, στην 3ετια που είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού, με την φετινή χρονιά. 16 μεταγραφές τη περίοδο 10/11, 17 φέτος. Μάλλον του έφερε γούρι τη προηγούμενη και είπε να το ξανακάνει.
  Μόνο που φέτος, εκτός του πρωταθλήματος, πήρε και το Κύπελλο. Παρά τις 17 μεταγραφές που έγιναν, το "κουπί" το τράβηξαν κυρίως, οι περσινές μεταγραφές (Μιραλάς, Τζιμπούρ, Μέγιερι, Μανιάτης, Χολέμπας, Φουστέρ, Ιμπαγάσα και Μοντέστο), γεγονός που σε συνδυασμό με το ότι τη προηγούμενη χρονιά είχε πάρει το Πρωτάθλημα, σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί έκανε τόσες μεταγραφές (μήπως για να μη τους πάρει άλλος;;; λέω εγώ τώρα) . Από κει και πέρα υπήρξαν και κάποιες φετινές μεταγραφές που βοήθησαν και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη (αυτό θα έλειπε... 17 παίχτες πήρε).

Αγωνιστική Περίοδος 2011/12


Πάμπλό Ορμπάιθ: Παίχτης με μεγάλη καριέρα στην Ισπανία με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο Ολυμπιακός τον πήρε δανεικό και αυτός πήρε τη φανέλα σπίτι του, έχοντας 36 συμμετοχές, με 1 γκολ και 1 ασίστ. Αν και στον Πειραιά είναι ευχαριστημένοι μαζί του, το πιο πιθανό σενάριο είναι να γυρίσει στην Ισπανία.

Φράνκο Κοστάντζο: Τι να πούμε για αυτόν τον παίχτη... Ο Ολυμπιακός τον πήρε ως ελεύθερο για να "κλειδώσει" τη θέση του τερματοφύλακα. Το μόνο που πρόσφερε στην ομάδα αλλά και σε όλους εμάς, ήταν στιγμές απείρου κάλλους στο τέρμα και δεκάδες ανέκδοτα και σχόλια στο twitter (π.χ. "Ο μύθος λέει ότι πριν τον Κοστάντζο, τα τέρματα δεν είχαν δίχτυα. Τα βάλαν μετά για να μην κυνηγάνε συνέχεια τη μπάλλα!"). 9 συμμετοχές (και πολλές ήταν) και τελικά τον άφησαν ελεύθερο. Το μόνο θετικό είναι ότι αναδείχτηκε ο Μέγιερι.

Γιάννης Ζαραδούκας: Λάφυρο απ΄το πλιάτσικο που έγινε σε Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου, όταν αυτές έπεσαν κατηγορία λόγω της υπόθεσης των στημένων. Ο πρώην παίκτης της θεσσαλικής ομάδας (με την οποία έβγαλε μάτια τη προηγούμενη χρονιά, παίρνοντας και το βάπτισμα του πυρός στην Εθνική) έμεινε ελεύθερος και επέλεξε τον Ολυμπιακό. Όπως και άλλοι τα προηγούμενα χρόνια, δεν το σκέφτηκε καλά. Δεν είχε ούτε μια συμμετοχή με τους Ερυθρόλευκους και όπως ήρθε, έφυγε δανεικός για τον ΠΑΣ Γιάννενα (μάλλον για να ψηθεί...) όπου ήταν απ'τους καλύτερους παίχτες μέχρι να πάθει ρήξη χιαστών και να χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς, όπως και το Euro, όπου είχε πολλές ελπίδες να βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδος. Δεν είναι γνωστό αν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Αλλά και να μη συνεχίσει, υπάρχουν πολλές ομάδες που θα ήθελαν ένα αριστερό μπακ σαν αυτόν.


Βιθέντε Μόνχε: Ίδια ιστορία με τον Ζαραδούκα μόνο που αυτός έπαιξε και 11 μάτς, απ'τα οποία τα 5 μπήκε ως αλλαγή, με τον Ολυμπιακό. Πρόλαβε πάντως να δώσει και 3 ασίστ. Προβλέπεται να κουνήσει μαντίλι το καλοκαίρι.

Σήφης Δασκαλάκης: Το "κοπέλι" έμεινε ελεύθερο απ΄τον Εργοτέλη πέρσι το καλοκαίρι και με κάβα το καλό όνομα που είχε φτιάξει τα προηγούμενα χρόνια σαν τερματοφύλακας, έψαξε για κάτι καλύτερο. Είχε πάρα πολλές προτάσεις από μεγάλες ομάδες της Ελλάδος και τελικά επέλεξε τον Ολυμπιακό. EPIC FAIL!!! Δεν είχε ρωτήσει προφανώς ο Σήφης τι θα πει Βαλβέρδε (ανθέλληνας όσο δε πάει, όσον αφορά τους παίχτες), ο οποίος επέμενε στον ανεκδιήγητο Κοστάντζο στην αρχή και μετά στον μικρό και χωρίς εμπειρία Μέγιερι (άλλο που του "βγήκε", το σκεπτικό κατακρίνω) αδιαφορώντας πλήρως γι'αυτόν. 1 συμμετοχή στο Κύπελλο με τον Πιερικό, ήταν όλη του η παρουσία με τη κόκκινη φανέλα. Το μέλλον του είναι εκτός Πειραιά.

Χαβίτο: 5 χρόνια στον Άρη ήταν απ΄τους καλύτερους παίχτες. Οπότε μένοντας ελεύθερος, θέλησε να κάνει το βήμα παραπάνω και πήγε στον Ολυμπιακό. Σημαδιακό το 5... Τόσες ήταν οι συμμετοχές του ( οι 3 ως αλλαγή) πριν πάει δανεικός στην Ορντουσπόρ τον Γενάρη. Τουλάχιστον εκεί έπαιξε... Ήδη ψάχνει ομάδα για τη νέα χρονιά.

Φραν Γέστε: Όνομα, ναι... Καριέρα στην Ισπανία, δύο φορές ναι... Αλλά δεν τους προβλημάτισε καθόλου ότι τον άφησε ελεύθερο, μια ομάδα που το όνομα της παραπέμπει σε βάφλα ( Al Wasl... αν κάνεις το s, f...) ;;; 9 παρουσίες (οι 5 του πρωταθλήματος ως αλλαγή), 2 ασίστ. Και ναι καλά καταλάβατε.... Τον Γενάρη χαιρέτησε για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Baniyas.

Tζαμέλ Αμπτούν: Ίδια περίπτωση με Ζαραδούκα και Μόνχε, αλλά αυτός έμεινε ελεύθερος από την Καβάλα. Σε αντίθεση με τους άλλους 2, έπαιξε 34 αγώνες καταγράφοντας 4 γκολ και 12 ασίστ. Είχε μεγάλο μερίδιο στο Πρωτάθλημα, κυρίως με το γκολ μέσα στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού στον 2ο γύρο. Λογικά θα μείνει στην ομάδα.

Αντρέας Τάτος: Ο Ολυμπιακός πλήρωσε 540.000 ευρώ για ένα απ΄τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ελλάδα. Τον άφησε όμως στον Ατρόμητο ως δανεικό, για να πάρει παιχνίδια και απ΄του χρόνου λογικά θα παίζει με την ερυθρόλευκη φανέλα (αν δε γίνει Μήτρογλου και αυτός).

Ιβάν Μαρκάνο: Άλλη μια επιλογή του Βαλβέρδε απ΄την Βιγιαρεάλ. Κόστισε 1 εκατομμύριο αν και δανεικός. Όμως "τα έβγαλε τα λεφτά του", που λέμε. Είτε σαν στόπερ, είτε σαν αριστερό μπακ βοήθησε πολύ τον Ολυμπιακό, έχοντας 41 συμμετοχές, 5 γκολ και 4 ασίστ. Αν και ο Ολυμπιακός θέλει να τον κρατήσει, η παραμονή του θα εξαρτηθεί και απ'τον νέο τεχνικό των Ερυθρόλευκων.

Πέταρ Γκρμπιτς, Αλεξάνταρ Κατάϊ, Λιούμπομιρ Φέϊσα: Τους βάζω μαζί, γιατί μαζί τους πήρε ο Ολυμπιακός. Τα νέα αστέρια της Εθνικής Σερβίας και του Μαυροβουνίου, όπως λέγαν οι οπαδικές εφημερίδες του Ολυμπιακού. Οι "νέοι Στάνκοβιτς, Κρστιτς, και όποιον άλλον μέσο Σέρβο σκεφτείτε"... Εν τέλει, άνθρακες ο χρυσός! Ο Γκρμπιτς δόθηκε δανεικός στον Λεβαδειακό και τον Γενάρη στην Χαποέλ Μπιρ Σαβά όπου δεν πρόσφερε τίποτα. Λογικά θα αποτελέσει παρελθόν και ο Μαρινάκης θα κλαίει το 1 εκατομμύριο που έδωσε για τον Μαυροβούνιο. Ο Αλεξάνταρ Κατάϊ επίσης δόθηκε δανεικός στον ΟΦΗ, όπου δεν πρόσφερε τίποτα και τον Γενάρη γύρισε δανεικός στη Βοϊβοντίνα απ'όπου και τον αγόρασε ο Ολυμπιακός έναντι 1,5 εκατομμυρίου. Δεν γνωρίζω ποια είναι τα σχέδια της ομάδας του Πειραιά για τον Σέρβο αλλά υποθέτω ότι θα τελειώσει το συμβόλαιο του, παίζοντας ως δανεικός από εδώ και από'κει. Ο Φέϊσα ήρθε ως "το μεγαλύτερο ταλέντο της Σερβίας" αλλά και ως ένας "γυάλινος" παίκτης, που τραυματίζεται συνέχεια. Τελικά επαληθεύτηκε μόνο το 2ο μια και ο Σέρβος ήταν το περισσότερο καιρό τραυματίας, παίζοντας μόνο σε 8 μάτς (τα 3 ως αλλαγή). Στον Ολυμπιακό όμως τον στηρίζουν και τον εμπιστεύονται, κυρίως γιατί είναι μια επένδυση 3.300.000 ευρώ...

Ζαν Μακούν: Ο Καμερουνέζος ήρθε ως ο παίχτης που θα κυριαρχήσει στο κέντρο των Ερυθρολεύκων και με τον οποίο ο Ολυμπιακός θα κάνει την υπέρβαση στην Ευρώπη. Γι'αυτό κιόλας αν και δανεικός, κόστισε 1.700.000 ευρώ. Την υπέρβαση την έκανε ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη αλλά ο Μακούν είχε μικρό μερίδιο σ'αυτό. Αν και είχε 30 συμμετοχές, οι μισές περίπου (13) ήταν ως αλλαγή. Σ'αυτές τις συμμετοχές κατάφερε να καταγράψει 2 γκολ και 2 ασίστ. Δύσκολα θα τον κρατήσουν οι Ερυθρόλευκοι γιατί έχουν καλύτερες και φτηνότερες λύσεις στο κέντρο.

Ρόι Κάρολ: Μεταγραφή Γενάρη απ΄τον ΟΦΗ, με τον οποίον ήταν ο καλύτερος τερματοφύλακας του 1ου γύρου. Κόστισε μόλις 350 χιλιάρικα, ελέω των οικονομικών προβλημάτων της κρητικής ομάδας. Αποκτήθηκε για 2ος τερματοφύλακας, γιατί ο Μέγιερι ήταν ακλόνητος απ΄τη θέση του βασικού τερματοφύλακα. Στις 6 παρουσίες του όμως και ειδικά στα 2 ευρωπαϊκά ματς με τη Ρούμπιν, έδειξε ότι όποτε τον χρειάζονταν ο Ολυμπιακός ήταν εκεί.

Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς: Ο Άγγλος, πολιτογραφημένος Τούρκος, αποκτήθηκε από την Γαλατά ως δανεικός και κόστισε 950.000 ευρώ. Ουσιαστικά κανείς δεν κατάλαβε την χρησιμότητα αυτής της μεταγραφής, σε μια θέση που ήδη είχε υπεροπλία ο Ολυμπιακός. Είχε 9 συμμετοχές (4 ως αλλαγή) προσφέροντας 2 γκολ και 1 ασίστ. Ούτως ή άλλως δεν υπολογίζονταν για του χρόνου,αλλά το πειθαρχικό παράπτωμα του στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννενα ήταν η ταφόπλακα της καριέρας του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Συνολικό κόστος μεταγραφών/δανεισμών: 14.00.000 ευρώ (προσθέτοντας την κανονική μεταγραφή του Μιραλάς που κόστισε 2.700.000 ευρώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου