Σάββατο 19 Μαΐου 2012

O Τελικός των "φτωχών"

  Μετά το πρόγευμα με τον τελικό του Europa League, ήρθε η ώρα του κυρίως γεύματος. Ο τελικός του Champions League! Bayern Munchen εναντίον Chelsea σε αγώνα που θα μεταδοθεί απ΄την ΝΕΤ στις 21:45 το βράδυ.
  Τελικός Champions League λοιπόν σήμερα, με ένα ζευγάρι που κανείς δεν περίμενε και δεν μπορείς να το πεις και εμπορικό ακριβώς. Ο Πλατινί, σίγουρα θα τράβαγε τα μαλλιά του, όταν Bayern και Chelsea, με διαφορά μιας μέρας πέταγαν εκτός τελικού Real και Barcelona αντίστοιχα. Βλέπετε όλοι περίμεναν το αντάμωμα των 2 υπερδυνάμεων (σε έναν τελικό που θα προσέλκυε διαφημίσεις και πολύ παραπάνω τηλεθέαση σε σχέση με τώρα), απ΄τους ομίλους ακόμα. Ως εκ θαύματος, έτυχε(;;;;) να τα φέρει έτσι η κληρωτίδα, που θα βρίσκονταν μόνο στον τελικό....Αλλά οι Γερμανοί και οι Άγγλοι είχαν αντίθετη γνώμη και ήταν αυτοί που θα παραταχθούν στο χορτάρι του  Allianz Arena, προκειμένου να διεκδικήσουν το πολυπόθητο τρόπαιο.
  Η Bayern, που ουσιαστικά παίζει σήμερα εντός έδρας μια και το Allianz Arena είναι το γήπεδο της, επιστρέφει σε τελικό μετά από 2 χρόνια και τον χαμένο τελικό με την Ίντερ του Μουρίνιο και ελπίζει να καταφέρει να πάρει το 5ο της τρόπαιο, με το τελευταίο να χρονολογείται 11 χρόνια πριν. Τότε η Bayern με ήρωα τον, αρχηγό και τερματοφύλακα της, Oliver Kahn που απέκρουσε 3 πέναλτι, κέρδισε το τρόπαιο στα πέναλτι με 5-4. Όπως τότε ο Kahn, έτσι και τώρα ο Manuel Neuer, ήταν το πρόσωπο του αγώνα στον ημιτελικό με την Real Madrid. Ο ημιτελικός πήγε στα πέναλτι και εκεί ο Neuer απέκρουσε τα πέναλτι του Christiano Ronaldo και του Kaka, με τον Sergio Ramos να τελειώνει την διαδικασία και να στέλνει την Bayern στον τελικό, αφού στο πέναλτι του έστειλε τη μπάλα να μπει σε τροχιά γύρω από τη γη.... Για την Bayern το ευρωπαϊκό κύπελλο θα είναι εξιλέωση μια και το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο κατέληξαν στα χέρια της Dortmund, οπότε ένα χαμένο τρόπαιο θα είναι μεγάλο πλήγμα για την γερμανική ομάδα. Για τον αγώνα τον σημερινό η Bayern θα στερηθεί τις υπηρεσίες των David Alaba, Holger Badstuber και Luiz Gustavo, μια και συνεχίζει να ισχύει (ηλιθιότητα κατ'εμέ) και για τον τελικό, η τιμωρία για συμπλήρωση συγκεκριμένου αριθμού καρτών.

Πιθανή 11αδα (4-3-3) Neuer-Lahm, Rafinha, Boateng, Van Buyten-Schweinsteiger, Kroos, Muller-Ribery, Robben, Gomez

  Τελικός για την Chelsea μετά από 4 χρόνια και τον χαμένο τελικό με την Manchester United στα πέναλτι, με τραγική φιγούρα τον αρχηγό John Terry που γλύστρησε και αστόχησε στο πέναλτι που θα έδινε την νίκη στην ομάδα του. Τώρα η Chelsea θα έχει μια 2η ευκαιρία να καταφέρει να πάρει το 1ο της τρόπαιο στην διοργάνωση, αν και θεωρείται το αουτσάιντερ. Αουτσάιντερ όμως και μάλιστα μεγαλύτερο, ήταν και με το φαβορί για τον τίτλο, την Μπαρτσελόνα, την οποία αντιμετώπισε στους ημιτελικούς. Στην Αγγλία κατάφερε να σκοράρει με τέρμα του Didier Drogba και μετά με μαζική άμυνα, στα όρια του αντι-ποδόσφαιρου, κατάφερε να το κρατήσει ως το τέλος. Στην Ισπανία, βρέθηκε να χάνει λίγο πριν το ημίχρονο με 2-0 και να παίζει και με 10 παίκτες (μετά την απευθείας κόκκινη του Terry για χτύπημα εκτός φάσης). Ενώ όλοι περίμεναν μια συντριβή της αγγλικής ομάδας, ο Lampard στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, έβγαλε εκπληκτική κάθετη μπαλιά στον Ramirez και ο Βραζιλιάνος με σκαφτό σουτ έκανε το 2-1. Στο 2ο ημίχρονο η Chelsea, αμυνόταν πάλι μαζικά και δεν άφηνε την Barcelona να σκοράρει. Όχι μόνο αυτό αλλά σε μια αντεπίθεση ο Torres βγήκε μόνος του με τον Valdez και έκανε το 2-2 δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση της Chelsea. Μεγάλο πρόβλημα για τον Roberto Di Matteo είναι οι απουσίες. Η Chelsea θα παίξει χωρίς τον Terry, τον Ivanovic, τον Ramirez και τον Meirelles, 4 βασικούς παίχτες της. Το θετικό είναι ότι επέστρεψαν από τραυματισμό οι Cahill και David Luiz, οπότε δεν θα χρειαστεί να κάνει αλχημείες στο κέντρο της άμυνας.

Πιθανή 11αδα (4-4-1-1): Cech-Bertrand, Bosingwa, Luiz, Cahill-Lampard, Kalou, Mikel, Sturridge-Mata-Drogba

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου