Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Κολεξιόν 2011/2012

  Στην ποδοσφαιρική διάλεκτο συνηθίζουμε να αναφερόμαστε σε έναν παίκτη που δε παίζει καλά, ως παλτό. Δόξα τω Θεό, παράπονο δεν έχουμε, στην επονομαζόμενη (τραγική ειρωνεία) Superleague της Ελλάδος έχουμε αρκετά. Γενικά έχουμε το ποδόσφαιρο που μας αξίζει από πολλές πλευρές, αλλά αυτό είναι θέμα άλλου άρθρου, σε άλλη στιγμή. Στο άρθρο αυτό θα φτιάξω μια 11αδα με τους χειρότερους παίκτες της χρονιάς, κατά την γνώμη μου.
Ιδού λοιπόν η χειρότερη 11αδα σε σύστημα 4-3-3:
 
Τερματοφύλακας: Σόρεν Πίρσον
Ο Εργοτέλης έπεσε κατηγορία μετά απο 7 χρόνια συνεχούς παρουσίας και ο Γερμανός ήταν απ΄τους βασικούς λόγους που έγινε αυτό. Δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό του Δασκαλάκη που πήγε στον Ολυμπιακό και δεχόμενος 30 γκολ σε 19 αγώνες (μόλις 2 φορές κατάφερε να κρατήσει την εστία του ανέπαφη) αποδείχτηκε λίγος για την ομάδα του Ηρακλείου. 
Δεξί Μπακ: Δημήτρης Κουτρουμάνος
Ο Κουτρουμάνος, μας συστήθηκε με την ΑΕΚ σαν 19χρονος φέρελπις μπακ. Τότε είχε δείξει ότι δεν έχει το ειδικό βάρος να σηκώσει τη φανέλα της Ένωσης. Στη συνέχεια πήγε στη Καρδίτσα όπου έκανε καλά παιχνίδια, μέχρι που φέτος ξαναγύρισε στα "σαλόνια" της Superleague με τον Παναιτωλικό, για να δείξει ότι μεγάλωσε. Τελικά έπαιξε σε 12 ματς μόνο, μη προσφέροντας τίποτα στην ομάδα του Αγρινίου  και μοιραία έχασε τη θέση του στην 11αδα.
Αριστερό Μπακ: Νίκος Σπυρόπουλος
 Ο Έλληνας διεθνής ήταν βασικός στον Παναθηναϊκό, αγωνιζόμενος σε 23 αγώνες του Πρωταθλήματος. Μόνιμη πηγή κινδύνων της άμυνας του και απ΄τους χειρότερους παίκτες της ομάδας. Το πρόβλημα του Φερέιρα ήταν ότι δεν είχε άλλον να βάλει στη θέση αυτή μια και ο Ιωαννίδης αποδείχτηκε κατώτερος των προσδοκιών, όποτε αγωνίστηκε. Θα είναι θαύμα αν θα καταφέρει να βρίσκεται στο Euro 2012 το καλοκαίρι
Κεντρικός Αμυντικός:  Θοδωρής Τριποτσέρης
Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός αγοράστηκε φέτος απ'την Δόξα Δράμας για να δέσει την άμυνα της ομάδας. Παίχτης με εμπειρία στην Superleague ο Τριποτσέρης, δεν κατάφερε να προσφέρει το κάτι παραπάνω στην αδύναμη σε όλες τις γραμμές Δόξα. Η Δόξα υποβιβάστηκε (απ΄τον 1ο γύρο περίπου), έχοντας 42 γκολ παθητικό και ο Τριποτσέρης φέρνει μεγάλη ευθύνη γι'αυτό, μια και είχε 25 συμμετοχές ως βασικός.
Κεντρικός Αμυντικός: Ίβιτσα Μαιστόροβιτς
Το δίδυμο των χειρότερων κεντρικών αμυντικών συμπληρώνει ο Ίβιτσα Μαιστόροβιτς της Κέρκυρας. Η νησιώτικη ομάδα περίμενε περισσότερα απ΄τον Κροάτη αμυντικό, ο οποίος έχει πάνω από 100 συμμετοχές στη Superleague. Όμως ο Μαιστόροβιτς στις 26 του συμμετοχές, δε κατάφερε να γλυτώσει την ομάδα του απ΄το χειρότερο παθητικό του Πρωταθλήματος με 44 γκολ. Τουλάχιστον η νησιώτικη ομάδα κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία
Κεντρικός Μεσος: Γρηγόρης Μάκος
Ο διεθνής παίκτης της ΑΕΚ μέχρι σήμερα δεν έχει θυμίσει σε τίποτα τον παίχτη του Πανιωνίου, που έβγαζε μάτια. Η φέτινη ήταν ίσως η χειρότερη χρονιά του. Πολλά λάθη στην κεντρική γραμμή και πολύς εκνευρισμός με αποτέλεσμα πολλές κίτρινες κάρτες (8 και 1 κόκκινη), με αποτέλεσμα να μη παρέχει καμμία σιγουριά στους συμπαίχτες του.
Κεντρικός Μέσος:  Βλαντιμίρ Ίβιτς
Ο Σέρβος κεντρικός μέσος του ΠΑΟΚ, αρχίζει και μεγαλώνει και αυτό φαίνεται. Πολύ αργός, χωρίς δυνάμεις και με πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις του. Μοιραία έχασε τη θέση του στο κέντρο του ΠΑΟΚ, όπου έπαιζαν ο Λαζαρ, ο Φωτάκης και ο Γκαρσία. Είχε 17 συμμετοχές, τις 9 ως αλλαγή, χωρίς να προσφέρει τίποτα περισσότερο από 2 γκολ.
Κεντρικός Μέσος:  Ζαν Μακούν
Ο Καμερουνέζος ήρθε με περγαμηνές και ελπίδες απ΄την Άστον Βίλα αλλά δε κατάφερε ποτέ να κερδίσει μόνιμη θέση βασικού στην 11αδα του Ολυμπιακού. Έπαιξε σε 19 μάτς (τα 7 ως αλλαγή) αλλά σε κανένα δεν έθελξε με την απόδοσή του. Γι'αυτό και ο Βαλβέρδε, προτίμησε να δοκιμάσει τον Μανιάτη στη θέση αυτή (και του βγήκε) απ'το να στηριχθεί σε αυτόν.
Περιφερειακός Επιθετικός: Καρίμ Σολτανί
Το καλοκαίρι ο Άρης θεώρησε ότι πέτυχε μια μεγάλη νίκη απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες, παίρνοντας ελεύθερο τον Αλγερινό πρώην παίχτη του Ηρακλή. Όμως ο Σολτανί στα 15 ματς που αγωνίστηκε, όχι μόνο δεν σκόραρε, αλλά δημιουργούσε και προβλήματα στην υπόλοιπη ομάδα με τον ευέξαπτο χαρακτήρα του. Ήδη θεωρείται παρελθόν.
Περιφερειακός Επιθετικός: Βασίλης Κουτσιανικούλης
O "Μέσσι" τον Εργοτέλη, επέστρεψε απ'τον ΠΑΟΚ, όπου απογοήτευσε και έβλεπε την ομάδα της Κρήτης ως τον τόπο της ποδοσφαιρικής του ανάστασης. Αυτή δεν ήρθε ποτέ και ο Κουτσιανικούλης δεν βοήθησε τον Εργοτέλη να μείνει στην κατηγορία. Το μόνο που κατάφερε σε 27 αγώνες ήταν 1 γκολ και 3 ασίστ.
Κεντρικός Επιθετικός: Άγγελος Χαριστέας
Η αλήθεια είναι ότι ταλαντεύτηκα πολύ για τη θέση αυτή μεταξύ του Χαριστέα και του Μπούντιμιρ αλλά επειδή έχω βάλει ήδη 2 παίχτες του Εργοτέλη δε μου φαίνεται σωστό. Ο Άγγελος (της Έλλαδας όπως λέγαμε κάποτε) ήρθε στο Αγρίνιο με τιμές και δόξες, θεωρούμενος μια τεράστια μεταγραφή για το μέγεθος του Παναιτωλικού. Θεωρήθηκε ότι είναι ο κατάλληλος παίχτης για να στηριχθεί η επίθεση και να κάνει η ομάδα του Αγρινίου την υπέρβαση. Στα πρώτα ματς έδειξε πολύ καλά στοιχεία και σκόραρε 2 γκολ σε 3 ματς, δίνοντας 2 νίκες στον Παναιτωλικό. Η συνέχεια όμως δεν ήταν η αναμενόμενη, κάτι που τον οδήγησε σε ρήξη με τους οπαδούς της ομάδας. Τελικά τελείωσε τη χρονιά με 4 γκολ και 3 ασίστ και ο Παναιτωλικός όχι μόνο δεν έκανε την υπέρβαση αλλά έπεσε και στη Football League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου