Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Οι 10 καλύτερες ταινίες σύμφωνα με το IMDB

  To site IMDB (Internet Movie DataBase) το οποίο λειτουργεί απ'το 1990 θεωρείται (αν όχι από όλους, απ' τους περισσότερους σινεφίλ) η πιο αξιόπιστη πηγή για κάποιον που θέλει να μάθει για κάποια ταινία (έχει πληροφορίες επίσης και για σειρές όπως και βιντεοπαιχνίδια).
Οι βαθμολογήσεις των ταινιών γίνονται από κριτικούς ταινιών ή ακόμα και από τους απλούς χρήστες του (αφού βέβαια εγγραφούν στη σελίδα). Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν την βαθμολογία υπάρχει το ανάλογο Top 250. Εγώ θα αναφέρω την πρώτη δεκάδα.
  Ξεκινάμε λοιπόν:
Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Stephen King. Γνωστό στην Ελλάδα με τον τίτλο "Ρίτα Χέιγουορθ: Η Τελευταία Έξοδος". Ένα οδοιπορικό 20 χρόνων σε μια φιλία 2 αντρών (Tim Robbins-Morgan Freeman) που είναι συγκρατούμενοι στις φυλακές του Shawshank. Ένας ύμνος στην ελπίδα και κατ'εμέ μες τις 3 καλύτερες ταινίες της δεκαετίας.
Βαθμολογία: 9.2/10
Το αριστούργημα του Francis Ford Coppola με έναν απολαυστικό Marlon Brando (ο ρόλος της ζωής του) στον ρόλο του Νονού,του αρχηγού μιας δυναστείας του οργανωμένου εγκλήματος και με ένα καστ μεγάλων ηθοποιών (Al Pacino, James Caan, Robert Duvall και άλλοι).
Βαθμολογία: 9.2/10
Η συνέχεια του Νονού μπορεί να μην είχε αυτή τη φορά Marlon Brando, αλλά έχει πάλι Al Pacino που παίρνει πάνω του την ταινία,όπως επίσης έχει και Robert De Niro.
Βαθμολογία: 9/10
Oοοοοκκκκ το έκανα το εφφέ μου...Δεν είναι άλλη απ΄το γνωστό Γούεστερν του Sergio Leone, "Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος". Clint Eastwood, Elli Wallach και Lee Van Cleef στον ρόλο 3 καουμπόηδων που ψάχνουν έναν θησαυρό. Τι θέλετε κι άλλο;;; δε σας φτάνει ο Κλιντ; Αχάριστοι άνθρωποι...
Βαθμολογία: 9/10
Αν και προσωπικά δεν την έχω τόσο ψηλά στη δική μου λίστα ταινιών,η αλήθεια είναι οτι σ'αυτήν την ταινία συμμετέχουν μερικοί απ΄τους καλύτερους ηθοποιούς της εποχής(Samuel Jackson, John Travolta, Bruce Willis, Uma Thurman κ τελειωμό δεν έχει). Σπαρταριστοί διάλογοι, επικ ατάκες, πολύ δράση και μια ακόμη Bam Bam Fuck Fuck ταινία του Ταραντίνο...
Βαθμολογία: 9/10
Να είμαι ειλικρινής δεν την έχω δει την ταινία. Απ΄το IMDB την έμαθα και την έχω στο νου να την δώ. Είναι ενα δικαστικό δράμα, όπου 12 ένορκοι συνεδριάζουν για την υπόθεση ενός πατροκτόνου νεαρού. Ενώ οι 11 θέλουν την παραδειγματική τιμωρία του, ο 12ος το ψάχνει λίγο παραπάνω...
Βαθμολογία: 8.9/10
Η πραγματική ιστορία του Όσκαρ Σίντλερ, ενός Γερμανού επιχειρηματία,ο οποίος στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου προσλάμβανε Εβραίους στα εργοστάσια του, προκειμένου να τους σώσει τη ζωή. Οσκαρική ταινία (ναι την κατάλαβα την ειρωνεία...) με σκηνοθέτη τον Steven Spielberg και πρωταγωνιστές τους Ralph Fiennes, Liam Neeson και Sir Ben Kingsley.
Βαθμολογία: 8.9/10
WTF????Τέλος πάντων! Είναι ένα απ' τα sequel του Batman...Απλά σκηνοθέτης είναι ο Nolan...και πέθανε και ο Heath Ledger (θεός σχωρέστο το παλικάρι) που υποδύεται τον Τζόκερ και πήρε το Όσκαρ.Αυτά.
Βαθμολογία: 8.9/10(WTF!!!α!το ξανάπα ε;)
Το 3ο μέρος της Τριλογίας του Άρχοντα. Υποψιάζομαι οτι είναι ψηλότερα απ'τα άλλα 2 μέρη γιατί βλέπουμε το τέλος (αντίστοιχα το 2ο μέρος είναι 26ο στη βαθμολογία). Δε θα πω τίποτα για τη ταινία, για την απίθανη περίπτωση που κάποιος δεν έχει δει τη Τριλογία. Εάν εσύ που διαβάζεις τώρα το άρθρο, είσαι ενας απ'αυτούς, αφού τελειώσεις το άρθρο (έχεις φάει τον γάιδαρο, στην ουρά θα κολλήσεις;;;) να πας και να τα νοικιάσεις και τα 3 ΑS SOON AS POSSIBLE που λένε και στο χωριό μου. Α! Κανόνισε να μην έχεις τίποτα να κάνεις για τις υπόλοιπες 10 ώρες.
Βαθμολογία: 8.9/10
Ξύλο, ξύλο, ξύλο καιιιιιιι ξύλο σ'αυτήν την ταινία (κάτι για το οποίο ουδόλως σε προϊδεάζει ο τίτλος). Brad Pitt-Edward Norton και μια ταινία 140 λεπτών που δεν βαριέσαι ούτε λεπτό (μεγάλη μαγκιά για 2ωρη ταινία) και ενα τέλος που σε ξαφνιάζει.
Βαθμολογία: 8.8/10

Προφανώς δεν είναι στην 10αδα πολλές ταινίες που για εσάς είναι must-see. Το ξέρω γιατί και για μένα δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτικό το Top 10. Αλλά άμα είχαμε όλοι τα ίδια γούστα θα ήταν πολύ βαρετό. Όποιος ενδιαφέρεται να δει το Top 250 ας πατήσει εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου