Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Μεταγραφές Ολυμπιακού 2010/11

Την επόμενη χρονιά ο Μαρινάκης δίνει τα διπλάσια απ΄τη προηγούμενη, αλλά τελικά τη διαφορά την κάνουν οι ελεύθεροι και ένας δανεικός. 16 μεταγραφές αυτή τη χρονιά και το αποτέλεσμα είναι το αναμενόμενο.
  Πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδο, μετά απ΄αυτό του 2007 (το 2008 το πήρε στα χαρτιά) και το 1ο για τον Μαρινάκη. Ουσιαστικά από αυτήν την χρονιά αρχίζει η τακτική του "παίρνω ό,τι κινείται".

Αγωνιστική Περίοδος 2010/11

Άριελ Ιμπαγάσα: Όταν ήρθε ως ελεύθερος στα 34 του ο Αργεντίνος, με πλούσια καριέρα στο Ισπανικό Πρωτάθλημα, ποδοσφαιριστής, πολλοί περίμεναν οτι ήρθε στην Ελλάδα για να κολλήσει ένσημα (ο υπογράφων, είχε την ίδια άποψη) . Όμως, οι 54 συμμετοχές του, οι 18 ασίστ του και η εν γένει παρουσία του, αυτά τα 2 χρόνια (έχει σκοράρει μόνο 1 φορά και αυτή στο Κύπελλο αλλά ούτως ή άλλως είναι δημιουργός, όχι σκόρερ), αποστόμωσαν όλους τους επικριτές. Είναι απ΄τους παίχτες που θέλει να κρατήσει ο Ολυμπιακός και για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Ντένις Επστάϊν: O Γερμανός, κάνοντας μια πολύ καλή χρονιά με τον Ηρακλή, έμεινε ελεύθερος και επέλεξε να πάει στον Ολυμπιακό ενώ τον βολιδοσκοπούσαν και άλλες ομάδες. Λάθος επιλογή, καθώς δε φόρεσε ούτε μια φορά την ερυθρόλευκη φανέλα. Δόθηκε δανεικός στην Κέρκυρα και φέτος στον Ατρόμητο, έχοντας φανέλα βασικού και στις 2 και προσφέροντας πολλά.

Φρανσουά Μοντέστο: Άλλη μια ελεύθερη μεταγραφή που αποδείχτηκε λαχείο για τον Ολυμπιακό. Ο Γάλλος εξελίχθηκε σε πολυεργαλείο παίζοντας εξίσου καλά σαν στόπερ, μπακ (δεξί-αριστερό) και αμυντικό χαφ. Τόσο που οι περισσότεροι φίλοι του Ολυμπιακού δεν θυμούνται ποια είναι η κανονική του θέση. 69 συμμετοχές, 6 γκολ (τα πιο πολλά κρίσιμα σε Ελλάδα και Ευρώπη) και 5 ασίστ.

Ντένις Ρόμενταλ: Στον Ολυμπιακό πανηγύριζαν που τον πήραν ελεύθερο, υπολογίζοντας στην πλούσια καριέρα του αλλά και στο οτι στο Μουντιάλ του 2010 είχε δείξει οτι παρέμενε σε καλή κατάσταση. Παρόλο που είχε 22 συμμετοχές, είχε μόλις 2 γκολ και 4 ασίστ. Έχει επιστρέψει στη πατρίδα του, όπου έχει αναγεννηθεί τόσο με την ομάδα του, την Μπρόντμπυ, όσο και με την εθνική.

Μάρκο Πάντελιτς: O καλύτερος 12ος παίχτης του Ολυμπιακού θα μπορούσαμε να πούμε. Ήρθαν πακέτο με τον Ρόμενταλ ως ελεύθεροι απ΄τον Άγιαξ, αλλά αυτός ξεχώρισε. Αν και δεν έγινε ποτέ μόνιμος στην 11αδα, όποτε ερχόταν απ΄τον πάγκο, έδινε λύσεις στην ομάδα. Έχει 42 συμμετοχές, 26 γκολ και 2 ασίστ. Φέτος ήταν άτυχος και τραυματίστηκε σοβαρά, χάνοντας τη μισή σεζόν και ενώ σκόραρε ακατάπαυστα (γκολ ανα 70'). Μάλλον και αυτός θα μείνει στην ομάδα.

Μπάλας Μεγιέρι: Ως επένδυση για το μέλλον αγοράστηκε ο Ούγγρος, που κόστισε μόλις 320.000 ευρώ. Όμως παρόλο που την 1η χρονιά είχε μόνο 3 συμμετοχές, φέτος ήταν ο βασικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, δίνοντας λύση σε μια εποχή που ο Βαλβέρδε είχε σοβαρό πρόβλημα στη θέση αυτή. Τη φετινή χρονιά είχε 25 συμμετοχές και φυσικά μένει στην ομάδα.

Σουμπίνιο: Μεταγραφή 420.000 ευρώ για παίχτη που δεν φόρεσε μέχρι σήμερα τη φανέλα της ομάδας... Κάτι που προβλέπεται να γίνει μετά την πολύ καλή χρονιά που έκανε ως δανεικός σε ΟΦΗ (ως τον Γενάρη) και Λεβαδειακό (απ΄τον Γενάρη ως το τέλος του πρωταθλήματος), κερδίζοντας μια θέση στην καλύτερη 18αδα της Superleague.

Τάσος Παπάζογλου: Αγοράστηκε έναντι 540.000 ευρώ αλλά παρέμεινε στον Πανσερραϊκό και φέτος έπαιξε 8 αγώνες με την ομάδα του Πειραιά. Μάλλον δε θα παραμείνει στην ομάδα και κανένας δεν έχει καταλάβει γιατί αγοράστηκε εξ'αρχής....

Κέβιν Μιραλάς: Δανεικός απ΄την Σεντ Ετιέν όπου τη προηγούμενη χρονιά σε 23 αγώνες πρωταθλήματος, είχε 0 γκολ-ασίστ. Όπως ήταν λογικό, αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία. Σύντομα όμως οι φίλοι της ομάδας, είδαν οτι η διοίκηση χτύπησε φλέβα χρυσού... 70 συμμετοχές, 34 γκολ και 13 ασίστ. Ειδικά φέτος έκανε τη καλύτερη χρονιά της καριέρας του. 1ος σκόρερ, MVP και μέλος στη καλύτερη 18αδα της Superleague. Μοναδικό αρνητικό του Μιραλάς οτι κρύβεται στα ευρωπαϊκά ματς (13 ματς-0 γκολ). Ο δανεισμός του κόστισε στον Ολυμπιακό 1 εκατομμύριο ευρώ και την επόμενη χρονιά, πλήρωσε τη ρήτρα της Σεντ Ετιέν και τον αγόρασε με κανονική μεταγραφή.

Χοσέ Χολέμπας (ή Χολέβας μια και έχει καταγωγή απο Τρίκαλα): Προσωπική επιλογή του Λίνεν, ο οποίος έμεινε λίγο στον πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά τους άφησε παρακαταθήκη το βασικό τους αριστερό μπάκ για τα 2 χρόνια που πέρασαν. Αν και ήρθε από τη 2η κατηγορία της Γερμανίας, πήρε τη φανέλα σπίτι του και λόγω της ελληνικής του καταγωγής, έγινε διεθνής με την Ελλάδα. 65 συμμετοχές, 4 γκολ και 8 ασίστ. Κόστος μεταγραφής: 970.000 ευρώ.

Κρίστιαν Νέμεθ: Ο νεαρός Ούγγρος είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του με την ΑΕΚ, με την οποία έπαιξε ως δανεικός την προηγούμενη σεζόν, όπως και με την Ελπίδων της χώρας του, με την οποία έφτασε στον τελικό του Παγκόσμιου, χάνοντας απ΄την Γκάνα. Έτσι τα 1.300.000 ευρώ φάνηκαν λίγα για τον Ολυμπιακό για να τον πάρει απ'την Λίβερπουλ. Η συνέχεια όμως ήταν άλλη. Ο Βαλβέρδε τον είχε μεταξύ πάγκου και εξέδρας και τον Γενάρη δόθηκε δανεικός στον Ολυμπιακό Βόλου. Φέτος ξεκίνησε τη χρονιά δανεικός στην ΜΤΚ, ομάδα της χώρας του και απ΄τον Γενάρη παίζει στην Ολλανδία και την Βάλβααικ. Λογικά, δεν έχει μέλλον στον Ολυμπιακό.

Νταβίντ Φουστέρ: Όταν ο Ολυμπιακός έδωσε 1.600.000 ευρώ για έναν παίκτη που έκανε μια μέτρια χρονιά στην παραπαίουσα τη προηγούμενη χρονιά Βιγιαρεάλ (με τον Βαλβέρδε στο τιμόνι...να τα λέμε αυτά) όλοι απόρησαν. Όμως ο Ισπανός αποδείχτηκε λίρα εκατό και ο άνθρωπος των δύσκολων αποστολών, με κρίσιμα γκολ. 66 συμμετοχές, 19 γκολ και 7 ασίστ, είναι τα στατιστικά του, τα 2 αυτά χρόνια.

Μόισες Ουρτάδο: Ή αλλιώς πώς να "πετάξετε" 2 εκατομμύρια ευρώ. 18 συμμετοχές (οι 6 σαν αλλαγή). Πέρασε και δεν ακούμπησε. Φέτος, αφού έμεινε ελεύθερος απ'τον Ολυμπιακό, αγωνίστηκε με την Γρανάδα.

Άλμπερτ Ριέρα: Άλλη μια μεταγραφή αεροδρομίου, άλλη μια αποτυχημένη μεταγραφή (για τα λεφτά που δαπανήθηκαν). Τουλάχιστον, μετρίασαν την χασούρα των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, με την πώληση του, το προηγούμενο καλοκαίρι στην Γαλατασαράι έναντι 3.200.000 ευρώ. Ανεξάρτητα απ΄το μεγάλο κόστος της μεταγραφής τα στατιστικά του μόνο κακά δεν ήταν. 6 γκολ και κυρίως 13 ασίστ σε 28 συμμετοχές.

Ράφικ Τζιμπούρ: Το colpo grosso του Ολυμπιακού. Ο Αλγερινός ήθελε να φύγει απ΄την ΑΕΚ των χιλιάδων προβλημάτων (κυρίως οικονομικών) και να πάει σε ομάδα που επί του παρόντος κάνει πρωταθλητισμό. Συμφώνησε με την ομάδα του Πειραιά, έκανε την ανάλογη φασαρία στα αποδυτήρια των Κιτρινόμαυρων και κατάφερε να φύγει ελεύθερος τον Γενάρη, χαρίζοντας στην ΑΕΚ τα χρωστούμενα του συμβολαίου. Αποτέλεσμα? Ο Ολυμπιακός να αποκτήσει, χωρίς να ξοδέψει ευρώ, εναν απ΄τους καλύτερους επιθετικούς στην Ελλάδα. Η συνέχεια αναμενόμενη. Ο Τζιμπούρ πυροβολάει κατα ριπάς, έχοντας σε 44 αγώνες, 22 γκολ και 4 ασίστ.

Γιάννης Μανιάτης: Μεταγραφη του Γενάρη και αυτή, της οποίας το κόστος δε το μάθαμε ποτέ. Το πιο πιθανό είναι να έκλεισε η μεταγραφή, με τον δανεισμό στον Πανιώνιο, για 6 μήνες, των Μήτρογλου και Γκαλίτσιου, που σώσαν τον Πανιώνιο απ΄τον υποβιβασμό. Το 1ο εξάμηνο δεν πήγε τόσο καλά για τον Μανιάτη, γιατί ως δεξί μπακ, έπεφτε πάνω στον αναντικατάστατο Τοροσίδη. Έτσι είχε μόνο 9 συμμετοχές, προλαβαίνοντας πάντως να γράψει 3 ασίστ. Φέτος όμως, εκμεταλλεύτηκε την απουσία αξιοπρεπούς αμυντικού χαφ στο κέντρο του Ολυμπιακού και έπιασε απ΄τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Βαλβέρδε, δοκιμάζοντάς τον σ'αυτήν την θέση. Ο Μανιάτης πήρε τη φανέλα σπίτι του, καταγράφοντας 32 συμμετοχές και 5 ασίστ.

Συνολικό κόστος μεταγραφών/δανεισμών: 14.850.000 ευρώ (πιάσαν τόπο και αυτήν και την επόμενη χρονιά ...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου