Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ελεύθερος και ωραίος

  Πλησιάζεις τα 30 (ή τα έχεις ξεπεράσει) και βλέπεις όλους τους φίλους σου, παντρεμένους με ή χωρίς παιδιά και εσύ είσαι μόνος σου. Όλοι σου λένε ότι κάτι πρέπει να κάνεις γι'αυτό. Ότι θα μείνεις μαγκούφης . Ότι πρέπει να βιαστείς και να βρεις γρήγορα μια κοπέλα και να φτιάξεις τη ζωή σου, γιατί τα χρόνια περνάνε.
Μην αγχώνεσαιιιιιι!!! Δεν έγινε και τίποτα αν δεν έχεις γυναίκα, παιδάκια, σκυλάκια και τα συναφή, δεν υπάρχει λόγος να βιαστείς και παρακάτω θα σου εξηγήσω το γιατί.
  1.   Μπορείς να κάνεις Ο,ΤΙ θέλεις, ΟΠΟΤΕ το θέλεις: Μόνο όσοι είναι σε σοβαρή σχέση ή σε γάμο μπορούν να καταλάβουν τι εννοώ. Μπορείς να βγεις έξω όποια ώρα θες και να γυρίσεις όποια ώρα θες. Δεν έχεις κανέναν να σε "χώνει" να κάνεις αγγαρείες ή να σε αναγκάζει να πηγαίνεις σε βαρετά μέρη και εκδηλώσεις (γάμους, βαφτίσια, βαρετά πάρτυ κλπ). Μπορείς να κάνεις παρέα με τα φιλαράκια σου, να δεις την μπαλίτσα σου και να ασχοληθείς με τα προσωπικά σου ενδιαφέροντα. Το βασικότερο;;; Έχεις την πολυτέλεια της ηρεμίας σου όποτε τη θέλεις. Μπορείς να απενεργοποιήσεις το τηλέφωνο και να αράξεις, ξέροντας ότι δε θα σε ενοχλήσει κανείς εκτός αν ΕΣΥ το θες.
  2. Δεν είσαι υποχρεωμένος να ξοδεύεις λεφτά για άλλον, παρα μόνο για σένα: Όταν παντρεύεσαι, τα λεφτά σου παύουν να σου ανήκουν. Πρέπει να της κάνεις δώρα και να πληρώνεις αρκετά απ'τα έξοδά της. Δεν συζητάω για την περίπτωση που έχεις παιδιά. Εκεί, ειδικά στις μέρες μας, πρέπει να πουλήσεις κανένα νεφρό, για να τα βγάλεις πέρα οικονομικά. Όταν είσαι ανύπαντρος δεν έχεις υποχρέωση σε κανέναν άλλον πέρα απ'τον ίδιο σου τον εαυτό. Μπορείς να φτιάξεις έναν λογαριασμό και να βάζεις ένα ποσό όποτε το επιθυμείς, μπορείς να πας ένα ταξίδι ή να αγοράσεις πράγματα για σένα.
  3. Διατηρείς την ψυχική σου ηρεμία: Ησυχία, τάξη και ασφάλεια που λένε. Όταν ζεις μόνος σου, δεν είσαι υποχρεωμένος να ανέχεσαι τις αλλαγές στη διάθεσή της κάθε λίγο και λιγάκι, τα ψυχολογικά της ξεσπάσματα ή το μπινελίκι που ακούς επειδή εσύ είσαι η αιτία όλων των κακών που της συμβαίνουν. Φυσικό και επόμενο να γλυτώνεις και τους ψυχοφθόρους τσακωμούς. Ακόμα και να έχεις κοπέλα, όσο είστε χαλαρά δεν είσαι υποχρεωμένος να τα ανέχεσαι όλα αυτά. Απλά σηκώνεσαι και φεύγεις.
  4. Μπορείς να κρατήσεις όλα τα πράγματα σου: Όταν παντρεύεσαι, τα πράγματά σου τείνουν να γίνουν "άχρηστα" και "περιττά" γι'αυτήν. Η συλλογή σου με τα Playboy είναι "σεξιστική" και πρέπει να πεταχτεί. Τα βιβλία σου δεν χωράνε στη βιβλιοθήκη, η οποία είναι γεμάτη, με τα πιο ενδιαφέροντα, δικά της βιβλία. Το αμάξι σου πρέπει να το πουλήσεις, γιατί δεν βγαίνετε οικονομικά να συντηρείτε 2 αμάξια. Το Playstation είναι για παιδιά και δεν γίνεται "μεγάλος άντρας" να παίζεις με ηλεκτρονικά, οπότε να το δώσετε στο ανιψάκι της που είναι μικρό παιδί. Ξαφνικά βρίσκεσαι σε ένα σπίτι με μόνο δικά της πράγματα και σχεδόν κανένα δικό σου.
  5. Μπορείς να έχεις "ποικιλία" στο κρεββάτι σου: Ένας απ΄τους βασικότερους λόγους για να χαίρεσαι που είσαι ανύπαντρος είναι, ότι δεν είσαι αναγκασμένος να κάνεις σεξ με την ίδια γυναίκα, για το υπόλοιπο της ζωής σου. Μπορείς να βγεις έξω και να κάνεις κάτι με όποια γυναίκα θες (προφανώς να θέλει και αυτή). Έχοντας ποικιλία, δε πρόκειται ποτέ να βαρεθείς και οι παντρεμένοι φίλοι σου θα σε ζηλεύουν (γι'αυτό μάλλον σε πιέζουν να σοβαρευτείς).
  6. Μπορείς να αφοσιωθείς στην καριέρα σου: Ξέρω είναι γυναικεία ατάκα αλλά δε παύει να ισχύει και για εμάς. Μπορείς να τα δώσεις όλα στην δουλειά σου, δουλεύοντας και υπερωρίες αν χρειαστεί, κάτι που δεν θα μπορούσες να κάνεις αν είχες μια σχέση. Μπορείς  να παίρνεις δουλειά σπίτι και να μην αισθάνεσαι ότι παραμελείς τη γυναίκα σου ή τα παιδιά σου (βασικά και να μην το αισθανθείς θα σε κάνει η γυναίκα σου να το αισθανθείς για τα καλά).
  7. Μπορείς να ψάξεις χωρίς πίεση για την σωστή γυναίκα: Όσο ωραία και αν είναι η εργένικη ζωή, το να είσαι με τον σωστό άνθρωπο είναι το κάτι άλλο. Αν δεν βιαστείς και αγχωθείς με τα χρόνια που περνάνε, θα έχεις τον χρόνο να ψάξεις και να βρεις το " άλλο σου μισό" που λένε. Θα αποφύγεις έτσι να παντρευτείς από πίεση και από βιασύνη. Είναι άσχημο το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι, παντρεύονται για τους λάθος λόγους, όπως ότι πιστεύουν ότι παραμεγάλωσαν ή αγχώνονται βλέποντας όλους τους συνομήλικους τους παντρεμένους. Επίσης πολλοί άντρες δεν τα πάνε καλά στις κατακτήσεις και στη πρώτη που βρίσκουν, γαντζώνονται. Το συμπέρασμα είναι ότι καλό είναι, όποιος είναι ελεύθερος να περάσει από κάποιες σχέσεις για να καταλάβει ποια είναι η κατάλληλη.
  Αν και ο γάμος έχει αρκετά καλά, θα πρέπει να το σκεφτείτε 2 και 3 φορές να κάνετε το παραπάνω βήμα. Η αντρική ανεξαρτησία είναι κάτι πολύ σημαντικό για να το εγκαταλείψετε χωρίς να το σκεφτείτε. Αν πάλι κάποιος δεν νιώσει ποτέ σίγουρος για να παντρευτεί, υπάρχει και ένα καλό. Θα γλυτώσει απ΄τα πεθερικά...

2 σχόλια:

  1. Aptin mia les sto arthro soy oti einai eylogia na eisai eleytheros kai sto telos mas les oti to kalytero pragma einai na eisai me kapoia.mallon taxeis ligo mperdemena sto myalo soy file...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον δεν κατάλαβες τι διάβασες. Λέω ότι αν βιαστείς να παντρευτείς γιατί έτσι πρέπει(λόγω ηλικίας)ή γιατί σε πιέζουν φίλοι και συγγενείς χωρίς εσύ να είσαι έτοιμος ή δεν είσαι σίγουρος,θα το μετανιώνεις και θα σου φταίνε όλα τα παραπάνω.Αν όμως είσαι έτοιμος ή πιστεύεις ότι έχεις βρει το άλλο σου μισό(και δεν έχεις κάνει λάθος)τότε δεν θα σε ενδιαφέρει αν χάσεις την ελευθερία σου.Ελπίζω να σου έλυσα την απορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή