Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Διαφημίσεις που αγαπήσαμε απ΄τα 80's-90's

  Το σκεπτικό μιας διαφήμισης είναι να σου αποτυπωθεί στο μυαλό το προϊόν. Αυτό επιτυγχάνετε απ'τους διαφημιστές με τα σποτάκια που έχουν επιτυχημένους ηθοποιούς,μοντέλα ή αθλητές. Επίσης πολύ βασικό ώστε μια διαφήμιση να θεωρηθεί καλή είναι να έχει μια ατάκα που θα σου μείνει. Πολλές ατάκες έγιναν σλόγκαν της κάθε εποχής και μείναν χαραγμένες στο μυαλό του καθένα.
Ας θυμηθούμε κάποιες απ'τις πιο αγαπημένες διαφημίσεις των 80's-90's.
Δυστυχώς δεν μπορώ να ανεβάσω τα βίντεο απευθείας στο άρθρο οπότε αν θέλετε, πατήστε πάνω στο όνομα του προϊόντος για το link.

Henninger Export- Μπύρα κουτί κουτί
Απ'τις πιο κλασσικές διαφημίσεις των παιδικών μας χρόνων. Μπύρα που βγαίνει και σε κουτάκι (φοβερή καινοτομία για την εποχή) και η διαφήμισης το τονίζει, παίζοντας με το βραζιλιάνικο τραγούδι Tico tico.

Διαφήμιση αφρού ξυρίσματος της δεκαετίας του 80'. Ο άντρας ξυρίζεται με τον αφρό Beau Mec και ο παπαγάλος δίπλα του τονίζει ότι με αυτόν τον αφρό,ξυρίζεσαι...μαλακά!

Πολύ κλασσική διαφήμιση και ένα σλόγκαν, που άφησε εποχή. Μπορεί να με κράξετε αλλά εγώ την χρησιμοποιώ μέχρι σήμερα. Κατά τ'άλλα, φαίνεται και απ'την ασπρόμαυρη εικόνα, ότι μιλάμε για μια άλλη εποχή. Τώρα λίγο δύσκολο να γυρνάς κεφάτος απ΄το Supermarket...

Τι να πρωτοσχολιάσω....Τον φοβερό και αγαπημένο μου, Παύλο Κοντογιαννίδη ή την απίστευτη σοκολάτα που ήταν απ΄τους λόγους που ήμουν απ'τα πιο χοντρά παιδιά στην τάξη στο δημοτικό;;; Απλά απολαυστική (και η διαφήμιση και η σοκολάτα)!

Σύστημα γυαλίσματος επίπλων και μια διαφήμιση με μια απ΄τις πιο αγαπημένες μου ατάκες. Ψέμματα να σας πω; Αφού υπάρχει το σύστημα...

Η Κατερίνα Λέχου, πολύ πριν γίνει λεπρή και πάει στη Σπιναλόγκα, βγάζει τα προς το ζην διαφημίζοντας σαμπουάν.

Όχι πείτε μου...Υπάρχει έστω ένα παιδί που δε το έκανε αυτό που δείχνει στη διαφήμιση; Να βάλει δηλαδή τα Δρακουλίνια στο στόμα και να το παίξει βαμπίρ (όπως και με τα Caprice, να υποδυθεί ότι καπνίζει πούρο);;; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!

Αυτή η ιαχή είναι ανεξίτηλα χαραγμένη στο μυαλό όποιου έχει δει την διαφήμιση. 

Κλασσικός ήρωας (αντιγραφή Λούκι Λούκ όσο δε πάει όμως, μέχρι και το άλογο ίδια η Ντόλυ είναι) της δεκαετίας του 90' με πολλές περιπέτειες (και διαφορετικές διαφημίσεις) που όμως σε όλες βγαίνει νικητής γιατί πίνει το σοκολατούχο γάλα (χρησιμοποιούνταν και ως καθαρτικό άνετα...).

Κλασσική διαφήμιση που θυμούνται όλοι με το κατσαριδοκτόνο Teza να "ξεσπιτώνει" τις κατσαρίδες του σπιτιού σας.

Ξέρω έχετε πέσει κάτω απ'τα γέλια με το "πλιτς πλιτς πλιτς" αλλά αυτή η διαφήμιση μου έμεινε απ'αυτές τις λέξεις(;;;). Πολύ εκνευριστικό παιχνίδι. Αυτό έχω να πω μόνο...

Ποιός Τσακ Νόρις και βλακείες... Θεία Όλγα!

Δεν ξέρω τι να σχολιάσω. Απλά ότι δεν πίνονταν με τη καμμία. Αηδία!

Η αείμνηστη Αλίκη διαφημίζει την "πιο γρήγορη οδική βοήθεια της Ευρώπης", Express Service, πράγμα που με κάνει να προβληματίζομαι γιατί απ'ότι θυμάμαι, ψιλομονοπώλιο την είχε την οδική βοήθεια.Τι την ήθελε την εθνική μας στάρ; Α!Συν τοις άλλοις ήταν και απ'τις πρώτες υπηρεσίες με 3ψήφιο αριθμό.

Τα πρώτα chips που είχαν κυματιστό σχήμα. Τώρα αυτό γιατί ήταν καλό θα σας γελάσω. Όταν την είχα δει, είχα ψαρώσει πάντως (μάλλον πίστευα ότι για να το λένε κάποια σημασία θα έχει)

20 χρόνια μετά και αυτή την ατάκα την χρησιμοποιώ ακόμα. Απαράδεκτος το ξέρω αλλά είναι επική, τι να κάνουμε

Πολύ ωραία διαφήμιση, με ωραία πλάνα από Ελλάδα και ωραία μουσικούλα. Καταλήγει δε με την ατάκα-ορόσημο: "Bravo!Αυτός είναι καφές"

Δεν ξέρω αν θεωρείται διαφήμιση γιατί δεν έχει σκοπό την πώληση, αλλά την ενημέρωση, όμως αυτό το σποτ με τον γλάρο είναι ίσως ότι πιο χαρακτηριστικό της παιδικής μου ηλικίας. Κάθε καλοκαίρι, έπαιζε στην τηλεόραση, θυμίζοντας μας ότι πρέπει να είμαστε ευσυνείδητοι όταν πάμε να κάνουμε μπάνιο, προσέχοντας τις παραλίες από σκουπίδια και πλαστικά.

Άφησα αυτό το επικό βίντεο τελευταίο γιατί δεν είμαι σίγουρος αν είναι πραγματική διαφήμιση ή όχι. Στο Internet που το έψαξα υπάρχει ένα μπέρδεμα. Οι μεν λένε ότι είναι παρωδία του Χάρρυ Κλύν και οι δε ότι είναι πραγματική διαφήμιση και ότι την χρησιμοποίησε ο Κλύν μετά. Όπως και να έχει, απολαύστε την.

7 σχόλια:

  1. Mono bougelofatses re... exoun kai 250 draxmes, ti play station & tetia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ανατριχίλα την έπαθα και εγώ η αλήθεια είναι...250 δραχμές.80 λεπτά δηλαδή.με 80 λεπτά τώρα, παίρνεις....

      Διαγραφή
  2. Pernis me 50lepta xartakia gia stifto... & ta louzese gia oli sou ti zoi! Paaaaaare mia bougelofatsaaaaaa de...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου περισσεύουν όμως και 30 λεπτά για τσίχλες...αυτό που το πάς

      Διαγραφή
  3. Gia na mi se katalavoun o babas & i mama otan girisis spiti ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει φίλε, όλες είναι οι διαφημίσεις είναι φοβερές. Με πήγες πίσω πολλά χρόνια...Ωραίος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή