Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Η ανατροπή, της ανατροπής, Ω ανατροπή!

  Προτελευταία αγωνιστική σήμερα των Playoffs με τον Ατρόμητο να φιλοξενεί στο Περιστέρι τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, σε 2 παιχνίδια που ίσως να κριθούν πολλά για την 1η θέση.
  Φτάσαμε αισίως στην 5η αγωνιστική και για 1η φορά στα 5 χρόνια που γίνονται τα Playoffs στην Ελλάδα, είναι ανοιχτές ακόμα και οι 4 θέσεις. Ακόμα και ο Ατρόμητος που αυτή τη στιγμή είναι 4ος, μπορεί (με τρελά αποτελέσματα όμως) να βγει 1ος . Οι σημερινοί αγώνες όμως είναι πιθανό να ξεκαθαρίσουν αρκετά τα πράγματα.

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός (17:45 Novasports 1)
  Ο Ατρόμητος κέρδισε την ΑΕΚ την προηγούμενη αγωνιστική με το γκολ του Σκόνδρα και ρίχνει κλεφτές ματιές στην 1η θέση, αν και η διοίκηση και ο Δώνης έχουν δηλώσει ότι δεν είναι ακόμα έτοιμη η ομάδα για το Champios League. Ακόμα και να μην βγει όμως 1ος, η 2η θέση και το καλό εισιτήριο του Europa League, είναι ένας εφικτός στόχος. Ειδικά απ'τη στιγμή που ο Δώνης πιστεύει ότι η ομάδα του είναι η καλύτερη μετά τον Ολυμπιακό. Για το σημερινό ματς το πλάνο του Δώνη είναι πάλι επιθετικό, μια και θα παίξει με 2 επιθετικούς όπως με την ΑΕΚ. Ο Ατρόμητος θα έχει αρκετές απουσίες σήμερα με τους Τάτο, Μπρίτο, Σκόνδρα, Τόμας και Γκαρσία να μην βρίσκονται στην αποστολή για τον αγώνα.

Πιθανή 11αδα (4-4-2): Ιτάνζ-Νάστος, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Ζουέλα-Ιγκλέσιας, Σφακιανάκης, Δημούτσος, Επστάιν- Μήτρογλου, Καραμάνος

  Έπρεπε να περάσουν 4 αγωνιστικές, για να πάρει νίκη στα Playoffs ο Παναθηναϊκός. Νίκη που τον ανέβασε πάλι 1ο στη βαθμολογία. Ο Φερέιρα ζήτησε 2/2 νίκες με Ατρόμητο και ΑΕΚ για να τερματίσουν σίγουρα 1οι. Κάτι που θα συμβεί και σε περίπτωση δικής τους νίκης και ισοπαλίας στο ντέρμπυ δικεφάλων το βράδυ. Απουσίες για τον Παναθηναϊκό ουσιαστικά είναι οι Κουίνσι και Σπυρόπουλος, μια και οι Ρούντολφ, Ιωαννίδης, Μαρίνος, Λέτο και Μπίαρμσιρ είναι πολύ καιρό τραυματίες και δεν υπολογίζονται.

Πιθανή 11αδα (4-2-3-1): Καρνέζης-Βύντρα, Καντέ, Μπουμσονγκ, Σαριέγκι-Σιμάο, Κατσουράνης-Χριστοδουλόπουλος, Ζεκα, Κλέιτον-Τοτσέ

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (20:00 Novasports 1)
Η ΑΕΚ με την ήττα της απ΄τον Ατρόμητο, ουσιαστικά έσβησε τις 2 προηγούμενες νίκες της και βρέθηκε πάλι 3η, με τον σημερινό αγώνα εναντίον του ΠΑΟΚ, να παίρνει χαρακτήρα τελικού. Ο ΠΑΟΚ φέτος έχει φανεί ανυπέρβλητο εμπόδιο για την ΑΕΚ, αφού σε 4 αγώνες έχει 4 ήττες με 0-8 γκολ. Αυτό προσδοκούν να αλλάξει σήμερα, αν και η επιλογή του Κουκουλάκη να διαιτητεύσει το σημερινό αγώνα έχει θορυβήσει τους υπεύθυνους της ομάδας. Απ΄την μια, οι έντονες διαμαρτυρίες του ΠΑΟΚ για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και το πέναλτυ που δε δόθηκε υπέρ τους και απ΄την άλλη το κακό ιστορικό του Ηρακλειώτη ρέφερι στα παιχνίδια της ΑΕΚ (με αποκορύφωμα τον περσινό αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης που αρνήθηκε 4 καταφανέστατα πέναλτυ στην Ένωση) έχουν προβληματίσει τους Κιτρινόμαυρους για το σημερινό ματς. Η μόνη απουσία της ΑΕΚ για το σημερινό αγώνα είναι ο Νίκος Καράμπελας που είναι τιμωρημένος λόγω καρτών, ενώ και ο Κλωναρίδης είναι αμφίβολος αλλά είναι στην αποστολή.

Πιθανή 11αδα (4-3-3): Κωσταντόπουλος-Γεωργέας, Λαγός, Κοντοές, Μανωλάς-Μάκος, Καφές, Βάργκας-Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος, Λυμπερόπουλος

Ο ΠΑΟΚ έχει πάρα πολλά παράπονα απ'τον διαιτητή Γιάχο, για καταφανέστατο πέναλτυ που δε δόθηκε υπέρ του, στο ματς με τον Παναθηναϊκό και ενώ το σκορ ήταν 1-0. Η αντίδραση τους δικαιολογείται, απ'το γεγονός ότι αν ο ΠΑΟΚ έπαιρνε το Χ θα βρίσκονταν 1ος με 8 βαθμούς, 2 βαθμούς απ΄την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, που θα ήταν στους 6 και 3 απ΄τον Άτρομητο. Ο Μπόλονι ζήτησε απ΄τους παίκτες του να ξεχάσουν την ήττα και το πέναλτυ και να συγκεντρωθούν στο σημερινό παιχνίδι, όπου θέλει μόνο την νίκη. Για τον αγώνα αυτόν δεν θα έχει σίγουρα τους Ετό, Κατσικά, Γλύκο και Τσουκαλά, ενώ η συμμετοχή του Γκαρσία και του Σαλπιγγίδη θα κριθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Πιθανή 11αδα (4-2-1-3) Χαλκιάς-Αποστολόπουλος, Σταφυλίδης, Μαλεζάς, Τσιρίλο-Γκαρσία (ή Ίβιτς), Λαζάρ-Φωτάκης-Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης (ή Νιμανί), Αθανασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου