Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Ψεκάστε, σκουπίστε!

  Οι Oklahoma City Thunders ήταν η 1η ομάδα που πέρασε τον 1ο γύρο των Playoffs του NBA και το έκανε με εμφατικό τρόπο. Με sweep (4-0) ενάντια στους περσινούς Πρωταθλητές, Dallas Mavericks, οι οποίοι τα περίμεναν, άλλη μια φορά όλα, απ΄τον Dirk Nowitzki.
Αυτή τη φορά όμως ο Γερμανός, δε μπόρεσε να πάρει πάνω του την ομάδα και να την οδηγήσει στο πρωτάθλημα όπως πέρσι.
Παρόλο που είχε μ.ο. 26.8 πόντους και 6.3 ριμπάουντ, δεν είχε τις ανάλογες βοήθειες απ'τον Jason Kidd, τον Jason Terry και τον Shawn Marion. Παίχτες που πέρσι βγαίναν μπροστά, όταν κόλλαγε ο Nowitzki. Ουσιαστικά οι Mavericks δεν συνήλθαν ποτέ απ΄το πώς χάθηκε ο 1ος αγώνας μες στη Οκλαχόμα, όπου 9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος προηγούνταν με 1 πόντο και ήταν έτοιμοι να σπάσουν της έδρα των Thunders. 1 δευτερόλεπτο όμως πριν το τέλος ο Kevin Durant με ένα τυχερό καλάθι, αφού η μπάλα αναπήδησε, χτύπησε στο ταμπλό και μπήκε, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Απο'κεί και μετά παλέψαν όλα τα παιχνίδια αλλά στο τέλος φεύγαν, με κατεβασμένο το κεφάλι, απ΄το γήπεδο.
  Οι Thunders, που απέδειξαν ότι δίκαια θεωρούνται εκ των φαβορί (μαζί με τους Miami Heat) για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, είχαν σε καλή κατάσταση πέραν του ηγέτη τους, Kevin Durant, τους Russel Westbrook, Serge Ibaka και James Harden. Ο Durant είχε μ.ο.26.5 πόντους, 7.5 ριμπάουντ, 3.8 ασίστ και 1.8 μπλόκ αλλά και κρίσιμα σούτ σε στιγμές που οι Mavericks απειλούσαν. Ο Westbrook είχε μ.ο. 22.3 πόντους, 4.3 ασίστ και 2.2 κλεψίματα, οργανώνοντας και σκοράροντας. Ο Ibaka ήταν το "σκιάχτρο" κάτω απ΄το καλάθι, έχοντας μ.ο. 3.2 μπλοκ και 6.8 ριμπάουντ αλλά και σκοράροντας και 11 πόντους. Τέλος η φετινή έκπληξη, ο James Harden, o οποίος κάθε χρόνο είναι και καλύτερος, δίνοντας στον προπονητή Scott Brooks, μια ακόμη λύση στο γήπεδο στο σκοράρισμα. Ήδη σ'αυτά τα 4 ματς των Playoffs έχει 18.3 πόντους ενώ παράλληλα κατεβάζει 5.5 ριμπάουντ και δίνει 4.3 ασίστ. Ειδικά στον τελευταίο αγώνα ήταν εκπληκτικός, σκοράροντας 29 πόντους, τους 15 απ'αυτούς στο τελευταίο 12λεπτο  , στο οποίο οι Thunders με ένα επιμέρους σκορ 35-16, έκαναν το 81-68 υπέρ των Mavericks του 3ου 12λεπτου,  103-97 υπέρ του. 
  Έτσι οι Thunders έχουν μια βδομάδα να ξεκουραστούν και να περιμένουν τον αντίπαλο τους στους ημιτελικούς της Δύσης, ο οποίος θα είναι ένας εκ των Los Angeles Lakers και Denver Nuggets, με την ομάδα του Kobe Bryant να έχει το προβάδισμα ως τώρα με 2-1 και το πλεονέκτημα έδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου