Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Στου δρόμου τα μισά

  Την ώρα που όλα τα μάτια είναι στραμμένα στο Final 4 της Euroleague και ειδικά στον τελικό, όπου ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ, τα Playoffs της Superleague συνεχίζονται με την 4η αγωνιστική και τους αγώνες Ατρόμητου-ΑΕΚ και ΠΑΟ-ΠΑΟΚ.

  Πότε πέρασαν 3 αγωνιστικές, ούτε που καταλάβαμε... Ούτε ο Παναθηναϊκός κατάλαβε πώς βρέθηκε από 1ος με διαφορά 4 βαθμών στην αρχή των αγώνων, να παλεύει να βγει 3ος. Οι Πράσινοι παίζουν σήμερα το τελευταίο τους χαρτί για την 1η θέση, με τον ΠΑΟΚ όμως να βολεύεται και με το χ, μια και έχει διαφορά 2 βαθμών απ'αυτούς. Η ΑΕΚ νωρίτερα θα θέλει ισοπαλία, στη χειρότερη περίπτωση, ώστε να κρατηθεί κοντά στην 1η θέση, ενώ ο Ατρόμητος θα θέλει να νικήσει για να πάρει όσο καλύτερη θέση γίνεται, βλέποντας και τα χάλια του Παναθηναϊκού. Αλλά ας τα δούμε πιο αναλυτικά.

Ατρόμητος-ΑΕΚ (17:00 Novasports 1)
  Ο Ατρόμητος είδε για 2η φορά στα Playoffs να προηγείται νωρίς στο σκορ αλλά να μην καταφέρνει να κερδίσει. Σ'αυτό φταίει και ο Μήτρογλου που έχασε αρκετές ευκαιρίες, ειδικά στο 1ο ημίχρονο για να διευρύνει το προβάδισμα της ομάδας του. Εντέλει δεν κατάφερε να πάρει ούτε το βαθμό της ισοπαλίας και πλέον σήμερα η νίκη είναι επιτακτική, αν δεν θέλει να ξεκινήσει από πολύ νωρίς προετοιμασία και αγώνες. Ο Δώνης βλέπει οτι η 3η θέση είναι εφικτός στόχος, μια και ο Παναθηναϊκός παραπαίει και θέλει οι παίκτες του να πάρουν σήμερα τη νίκη και μετά να περιμένουν το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα. Για τον Ατρόμητο, πέρα απ'τις γνωστές απουσίες του Τάτου και του Καραγκούνη, δεν υπάρχουν απουσίες.

Πιθανή 11αδα (4-4-1-1): Ιτάνζ-Γιαννούλης, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Τόμας-Ιγκλέσιας, Σφακιανάκης, Δημούτσος, Επστάιν-Μπρίτο-Μήτρογλου

  Η ΑΕΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο 1ο ημίχρονο με το τέρμα του Επστάιν, πληρώνοντας την αλλοπρόσσαλη επιλογή 11αδας απ΄τον Νίκο Κωστένογλου και θα μπορούσε να χάνει και 3-0, αλλά ο Μήτρογλου δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του. Στο β' ημίχρονο η  είσοδος των Κάρλος και Κλωναρίδη έκανε πιο ορθολογικό το σύστημα της ΑΕΚ, η οποία με γκολ του Ισπανού και 2 γκολ-όνειρο του Λυμπερόπουλου (ενδεικτικά της κλάσης του, ακόμα και στα 36) γύρισε το ματς τούμπα, προηγούμενη με 3-1. Το μόνο που κατάφερε ο Ατρόμητος ήταν να μειώσει σε 3-2. Σήμερα στο Περιστέρι έχει δύσκολο έργο, αλλά αν καταφέρει να κερδίσει και ταυτόχρονα ο άλλος αγώνας πάει 1Χ γίνεται αυτόματα φαβορί για την 1η θέση. Το έργο της γίνεται πιο δύσκολο δεδομένου ότι θα λείπουν Σιαλμάς και Κοντοές, αλλά και οι Κωσταντόπουλος, Κλωναρίδης και Γεωργέας που είναι στην αποστολή (και πιθανόν στην 11αδα) δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Σημαντικό πρόβλημα τέλος είναι και οι κάρτες. Οι Λεονάρντο, Μανωλάς, Καφές, Γεωργέας, Μάκος, Λυμπερόπουλος αν δεχθούν κάρτα σήμερα χάνουν τα επόμενα 2 ματς, ενώ ο Μπουγαϊδής αν δεχτεί κάρτα χάνει 1 ματς. Όπως είναι προφανές η ΑΕΚ κινδυνεύει, με ΠΑΟΚ εντός και ΠΑΟ εκτός, να μην έχει πολύ σημαντικούς παίχτες.

Πιθανή 11αδα (4-3-2-1): Κωσταντόπουλος(ή Αραμπατζής)-Γεωργέας, Καράμπελας, Μπουγαϊδής, Μανωλάς-Μάκος, Βάργκας, Καφές-Λεονάρντο, Κλωναρίδης- Λυμπερόπουλος

ΠΑΟ-ΠΑΟΚ (19:15 Novasports 1)
  Πολύ δύσκολα τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό. Δεν φτάνει που η ομάδα δεν έχει νίκη ως τώρα στα Playoffs, έχοντας 2/3 ήττες, ο Φερέιρα έχει να αντιμετώπισει και τους τσακωμούς των παιχτών του. Την επομένη του αγώνα, ο Σιμάο κατηγόρησε τον Κατσουράνη ότι τους βρίζει συνεχώς, την διάρκεια του αγώνα, με τον Κατσουράνη να αντιδράει και να χρειάζεται να επέμβουν οι ψυχραιμότεροι για να μην πιαστούν στα χέρια. Δεν χρειάζεται να πω, ότι ο σημερινός αγώνας έχει χαρακτήρα τελικού για τον Παναθηναϊκό, με την νίκη να είναι επιτακτική. Γι'αυτό και ο Πορτογάλος τεχνικός θα παρατάξει την ομάδα, με σύστημα 4-3-3. Οι γνωστές απουσίες πάλι για τους Πράσινους: Λέτο, Ρούντολφ, Νίνης, Μαυρίας, Καπίνο, Σπυρόπουλος και Σεϊταρίδης (καλά αυτός είναι απουσία και να παίζει)

Πιθανή 11αδα (4-3-3): Καρνέζης-Καντέ, Μαρίνος, Μπουμσονγκ, Σαριέγκι-Σιμάο, Βιτόλο, Καραγκούνης-Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ

  Ο ΠΑΟΚ είναι αυτή τη στιγμή που μιλάμε το φαβορί για την 1η θέση, όπου και βρίσκεται κιόλας με 7 βαθμούς, 1 παραπάνω απ'την ΑΕΚ. Νίκησε χωρίς να κοπιάσει τον Παναθηναϊκό με 1-0 στην Τούμπα και τώρα προσδοκά να κάνει το ίδιο και στο ΟΑΚΑ, εκμεταλλευόμενος την κακή κατάσταση των Πρασίνων. Αν και τον ΠΑΟΚ τον βολεύει και το Χ (θα εξαρτηθεί και απ΄το αποτέλεσμα του αγώνα στο Περιστέρι), ο Μπόλονι θα παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3, θέλοντας να καθαρίσει την 1η θέση, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Πέρα απ΄τις γνωστές απουσίες των Γλύκου, Κατσικά, Τσουκαλά και Σνάουτσερ ο Μπόλονι έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του.

Πιθανή 11αδα (4-3-3): Χαλκιάς-Ετο, Σταφυλίδης, Τσιρίλο, Μαλεζάς-Γκαρσία, Λαζάρ, Ίβιτς-Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης, Αθανασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου