Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Μεταγραφές Ολυμπιακού 2009/10

  Ξεκινάω την ανάλυση των 40 μεταγραφών που έγιναν απ΄τον Μαρινάκη στην 3ετη θητεία του στον Ολυμπιακό. Στην 1η χρονιά του ο Μαρινάκης, δεν έκανε πολλές μεταγραφές και το πλήρωσε χάνοντας το Πρώτάθλημα και το Κύπελλο απ΄τον Παναθηναϊκό. Γι'αυτό μάλλον τις άλλες 2 χρονιές, έσπασε την μπάνκα. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή:

Αγωνιστική Περίοδος 2009/10

Ζαουάντ Ζαϊρί: Ο Μαροκινός ήρθε ως ελεύθερος στον Ολυμπιακό, μετά από μια εξαιρετική σεζόν με τον Αστέρα Τρίπολης
. Την 1η του χρονιά ήταν βασικός, με 29 συμμετοχές, 2 γκολ και 8 ασσίστ. Τη 2η χρονιά είχε 21 συμμετοχές, 1 γκολ και 3 ασσίστ. Πέρσι το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος και μετά απο ένα πέρασμα απ΄τον ΠΑΣ Γιάννενα, έκλεισε τη χρονιά στην Ανόρθωση.


Ούρκο Πάρντο: Μπορεί τη 1η χρονιά ο Ισπανός δανεικός απ΄τη Ραπίντ Βουκουρεστίου ( 220.000 ευρώ κόστος δανεισμού) να μην έπαιξε πολύ (6 συμμετοχές) αλλά την επόμενη χρονιά, εκμεταλλεύτηκε την αποχώρηση απ΄την ενεργό δράση του Νικοπολίδη και με 24 συμμετοχές, ήταν απ΄τους βασικούς συντελεστές, στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Παρολαυτά δε παρέμεινε και φέτος έπαιξε με τον ΑΠΟΕΛ στους 8 του Τσάμπιονς Λίγκ.

Ένζο Μαρέσκα: Μεταγραφή αεροδρομίου και ένας παίκτης που με δικά του γκολ έδωσε στη Σεβίλλη Κύπελλο Ουέφα το 2007. Κόστος μεταγραφής: 1.600.000 ευρώ. 35 συμμετοχές, 6 γκολ και 1 ασσίστ τη 1η χρονιά, 4 συμμετοχές, 2 γκολ και 2 ασσίστ (όλα στα προκριματικά του Γιουρόπα) τη 2η. Σήμερα παίζει στην Μάλαγα.

Όλαφ Μέλμπεργκ: Μεταγραφή-λαχείο και ας κόστισε πάνω απο 2.5 εκατομμύρια. Βράχος στην άμυνα, βασικός και αναντικατάστατος. Ο πιο σταθερός παίχτης, με 101 συμμετοχές, 9 γκολ και 6 ασσίστ την 3ετία αυτή και φυσικά είναι ακόμα μελος του Ολυμπιακού.

Μάτ Ντάρμπισαϊρ: Εξαργυρώνοντας την καλή χρονιά του ως δανεικός απ΄την Μπλάκμπερν τη προηγούμενη χρονιά (που ουσιαστικά, με 2 δικά του γκολ ο Ολυμπιακός πήρε το Κύπελλο), ο Άγγλος επιθετικός πήρε κανονική μεταγραφή στην ομάδα, κοστίζοντας στον Ολυμπιακό 3.200.000 ευρώ. Η σύνεχεια όμως μόνο ονειρική δεν ήταν για τον παίχτη, που έπαιξε σε 21 αγώνες, έχοντας 6 γκολ και 3 ασσίστ. Την επόμενη χρονιά πρόλαβε να παίξει μόλις 2 ευρωπαϊκά μάτς σκοράροντας 1 γκολ, πριν δοθεί δανεικός στην Μπέρμινγχαμ. Φέτος και αφού τον άφησε ελεύθερο μετά το τέλος του δανεισμού του ο Ολυμπιακός, έπαιξε στη Νόττιγχαμ Φόρεστ (χωρίς να ξεχωρίσει).

Λομάνα Λούα Λούα: Ο Ολυμπιακός ξαναπήρε τον Κογκολέζο ως ελεύθερο τον Δεκέμβρη, μήνες δηλαδή, αφού τον πούλησε στην Αλ Αραμπί. Μετά απο μια μέτρια χρονιά με 19 συμμετοχές, 3 γκολ και 3 ασσίστ, αποχώρησε πάλι το καλοκαίρι απ'τον σύλλογο. Σήμερα βρίσκεται στην Μπλάκπουλ, την οποία και βοηθάει να ανέβει στα σαλόνια της Πρέμιερ Λίγκ.

Χέσους Ντάτολο: Δανεικός απ΄τη Νάπολι πληρώνοντας στην Ιταλική ομάδα ένα αξιόλογο ποσό (650.000 ευρώ). Ήρθε με τυμπανοκρουσίες τον Γενάρη του 2010, ως ο αντι-Μπελούτσι που πουλήθηκε στην Πόρτο λίγο καιρό πριν. Το αποτέλεσμα? 10 συμμετοχές, 3 ασσίστ και επιστροφή στη Νάπολι. Φέτος έπαιξε με τη φανέλα της Εσπανιόλ (χωρίς μεγάλη επιτυχία και εκεί).

Συνολικό κόστος μεταγραφών/δανεισμών: 8.170.000 ευρώ (δεν πιάσαν τόπο...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου