Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Πλέι-ωχ!



Αφού απολαύσαμε τη κανονική περίοδο του πρωταθλήματος της Superleague (ήθελα να ήξερα, ποιός τεράστιος εγκέφαλος το σκέφτηκε αυτό το όνομα...) με μεγάλο Πρωταθλητή (κάτσε να το γράψουμε έτσι, να πάρουμε κανα view) τον Ολυμπιακό,ήρθε η ώρα για το τελειωτικό χτύπημα!!!ΤΑ ΠΛΕΙ-ΟΦ!!!! Γιατί δεν μας έφτανε αυτό που βλέπαμε 5 μήνες, το κάτι σαν ποδόσφαιρο, πρέπει να "απολαύσουμε" το θέαμα και για άλλον 1 μήνα (μή πάθουμε και στερητικό...)!!!

  4 ομάδες λοιπόν, 6 αγώνες για κάθε ομάδα με έπαθλο το όσο δυνατόν καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Ο 1ος των play offs θα παίξει στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και θα ξεκινήσει τους αγώνες του 31/7 ή 1/8.
Ο 2ος θα παίξει στα playoffs του Europa League, ένα γύρο δηλαδή πριν τους ομίλους και θα ξεκινήσει τους αγώνες του στις 23/8.
Ο 3ος θα παίξει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και θα ξεκινήσει τους αγώνες του στις 2/8.
και ο 4ος θα παίξει στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League και θα ξεκινήσει τους αγώνες του 19/7 (κοινώς Μύκονος γιόκ!!! ΑΚΟΥΣ ΧΟΣΕ ΚΑΡΛΟΣ;;;)
Το..."αστείο" της υπόθεσης, είναι οτι μέχρι σήμερα που γράφω και αύριο που αρχίζουν τα playoffs, οι 3 απ'τις 4 ομάδες, δεν ξέρουν αν θα μπορούν να παίξουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα του χρόνου, λόγω χρεών και οφειλών σε παίχτες. Δηλαδή, υπάρχει η περίπτωση όλο αυτό το πανηγυράκι των playoffs, να γίνεται χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα.
Σε χειρότερη θέση βρίσκονται ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, που ήδη έχουν χάσει μια προθεσμία της Uefa για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους και ενώ κάθε μέρα εμφανίζεται και κάποιος καινούργιος απλήρωτος παίχτης ή πιστωτής.Την ίδια στιγμή, δε φαίνεται και φώς στο τούνελ για κανέναν απ'τους 2 με τον Αλαφούζο για τον Παναθηναϊκό και τον Νικολαίδη για την ΑΕΚ, να προσπαθούν να σώσουν οτιδήποτε ΑΝ σώζεται...
Ο ΠΑΟΚ πέρασε τον αρχικό σκόπελο (εκεί που έχουν σφηνώσει οι 2 παραπάνω) με την πώληση Βιερίνια και την λύση συμβολαίου των Κοντρέρας,Σπαντάτσιο και Αρίας. Όμως πάλι αρχίζει να έχει δυσκολίες στην πληρωμή των παιχτών και ο Βρύζας ψάχνει χρηματοδότες μετά και τα μπλεξίματα Σαχπαζίδη (λόγω Άκη) με την δικαιοσύνη.Η πιο πιθανή λύση, είναι η πώληση του τελευταίου πολύτιμου περιουσιακού στοιχείου του ΠΑΟΚ, του Στέφανου Αθανασιάδη, το καλοκαίρι.
Την ίδια στιγμή ο Ατρόμητος, είναι στην καλύτερη φάση της ιστορίας του. Ομάδα πρότυπο σε οργάνωση αλλά και αγωνιστική κατάσταση.Έχασε το Κύπελλο (στη 2η συνεχόμενη συμμετοχή του σε τελικό) για δευτερόλεπτα απ΄τον Ολυμπιακό, συμμετέχει για 1η φορά σε playoffs, θα παίξει για 1η φορά Ευρώπη και θέλει να πάρει το όσο δυνατόν καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Άλλωστε έδειξε οτι έχει τα φόντα για να χτυπήσει ακόμα και την 1η θέση των playoffs, πάρα την διαφορά 4 πόντων που έχει ο Παναθηναϊκός από αυτόν, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Αλλά τα αγωνιστικά θα τα αναλύσουμε αύριο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου