Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Βραβεία Superleague 2012

Χθες το βράδυ, έγινε η εκδήλωση για τη βράβευση των κορυφαίων της Superleague την περίοδο 2011-2012.
  Να σημειώσω οτι τα βραβεία για τον MVP του Πρωταθλήματος, του ωραιότερου γκολ και του προπονητή της χρονιάς, διαμορφώθηκαν με τη ψήφο του κοινού. Αντίστοιχα για την επιλογή της καλύτερης απόκρουσης, της καλύτερης ασσίστ, του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου ποδοσφαιριστή, της καλύτερης δήλωσης ποδοσφαιριστή, του βραβείου Fair Play, όπως επίσης και της καλύτερης 18άδας του πρωταθλήματος, συστάθηκε μια 3μελής επιτροπή, αποτελούμενη από τον προπονητή της ΑΕΚ, Νίκο Κωστένογλου, τον προπονητή του Ατρομήτου, Γιώργο Δώνη και τον προπονητή του Αστέρα Τρίπολης Σάκη Τσιώλη.

ΒΡΑΒΕΙΑ
ΜVP και Πρώτος Σκόρερ: Κέβιν Μιραλάς
Ο Βέλγος επιθετικός, ήταν απ'τους βασικούς πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στο δρόμο για το πρωτάθλημα καθώς είχε 20 γκολ κ 5 ασσίστ. Μήτρογλου με 16 γκολ και Λέτο με 15 γκολ, ήταν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα στους σκόρερ.

Ωραιότερο γκολ της χρονιάς: Γιάννης Φετφατζίδης
Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού πήρε το βραβείο του ομορφότερου γκολ, για το γκολ που πέτυχε επί του Ατρόμητου την 30η αγωνιστική, στη νίκη της ομάδας του με 2-0. Ένα πολύ όμορφο γκόλ  που θύμισε το γκολ του Τζιοβάνι, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ απέναντι στη Γαλατασαράι, καθώς και ενα γκολ του Μέσσι, εναντίον της Βαλένθια.


Προπονητής της χρονιάς: Ερνέστο Βαλβέρδε
O Bάσκος προπονητής οδήγησε τον Ολυμπιακό στο 2ο double του, στη 2η παρουσία του ίδιου στον πάγκο των ερυθρολεύκων και αναμενόμενα πήρε το βραβείο του προπονητή της χρονιάς σπίτι του.

Καλύτερη απόκρουση της χρονιάς: Στέφανος Καπίνο
Ο 17χρονος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, πήρε το βραβείο αυτό για την απόκρουση στο ντέρμπυ του 1ου γύρου μέσα στο Καραϊσκάκη. Πέρα απ'το δύσκολο της επέμβασης, που θύμισε στους παλιούς τον Σαργκάνη, η επιτροπή προφανώς εκτίμησε και τον παράγοντα δυσκολίας του αγώνα.
Η απόκρουση του Καπίνο (στο 0:22 του βίντεο)

Καλύτερη ασσίστ: Αντελίνο Βιερίνια
Ο Πορτογάλος, πρώην πλέον παίκτης του ΠΑΟΚ, πήρε το βραβείο της καλύτερης ασσίστ,για την ασσίστ του προς στον Στέφανο Αθανασιάδη (με τακουνάκι) στον νικητήριο μάτς του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου με 2-1,στη Νέα Σμύρνη.
Η ασσίστ του Βιερίνια ( στο 0:35 του βίντεο)

Καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίχτης: Παναγιώτης Βλαχοδήμος
O ομογενής παίχτης της Σκόντα Ξάνθης μας "συστήθηκε" με το πολύ ωραίο γκολ του αλλά και τη συνολική του απόδοση εναντίον του Παναθηναϊκού, στον αγώνα του 1ου γύρου και από τότε και μετά έδινε συνέχεια αφορμές, για να ασχολούμαστε μαζί του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, ο οποίος φέρεται να είναι πολύ κοντά να τον εντάξει στο δυναμικό του για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Καλύτερη δήλωση: Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος
Ο μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού πήρε το βραβείο για τη δήλωση που έκανε μετά την επάνοδο του στους αγωνιστικούς χώρους, στο ματς της 21ης αγωνιστικής απέναντι στη Σκόντα Ξάνθης.
"Μου έλειπε πολύ το παιχνίδι, δεν έβλεπα τη στιγμή, όχι μόνο να παίξω, αλλά και να κάνω προπόνηση. Περίμενα με ανυπομονησία και δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα για έναν παίκτη να επιστρέφει από τραυματισμό και να επανέρχεται στην ομάδα με την αγάπη όλων. Για μένα αυτό ήταν το σημαντικό." ήταν τα λόγια του παίκτη.

Βραβείο Fair Play: Παναιτωλικός
Η ομάδα του Αγρινίου μπορεί να μην έπεισε εντός αγωνιστικού χώρου, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στην Football League αλλά ήταν η πρωταθλήτρια εκτός γηπέδου, καθώς όλες οι ομάδες που πέρασαν απ΄το Αγρίνιο για να αγωνιστούν απέναντι στον Παναιτωλικό, είχαν να λένε για το ήθος και την φιλοξενία του κυρίου Κωστούλα και των υπολοίπων μελών.

Καλύτερη 18αδα
Τερματοφύλακες: Μπάλας Μεγιέρι (Ολυμπιακός), Σάρλζ Ιτάνζ (Ατρόμητος)
Αμυντικοι: Όλαφ Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ (Παναθηναϊκος), Νίκος Γεωργέας (ΑΕΚ. ΝΑΙ ΡΕ ΦΟΥΛΗΗΗ), Λίνο (ΠΑΟΚ)
Μέσοι: Γιάννης Μανιάτης, Τζαμέλ Αμπτούν (Ολυμπιακός), Πάμπλο Γκαρσία (ΠΑΟΚ), Σουμπίνιο (ΟΦΗ/Λεβαδειακός), Ρικάρντο Φατί (Άρης), Σίμο Ναβάρο (Αστέρας Τρίπολης)
Επιθετικοί: Κέβιν Μιραλάς, Ράφικ Τζιμπούρ (Ολυμπιακός), Σεμπάστιεν Λέτο (ΠΑΟ), Κώστας Μήτρογλου (Ατρόμητος), Φώτης Παπουλής (ΟΦΗ)

Τέλος βραβεύτηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φερνάντο Σάντος, για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το βραβείο παρέδωσε στον Σάντος, ο παλαίμαχος Πορτογάλος παίχτης, Ρουί Κόστα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου