Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Τα 7 "θανάσιμα" αμαρτήματα

 
 Όλοι ξέρετε τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα (οκνηρία,λαιμαργία,ζηλοφθονία,οργή,αλαζονεία,απληστία και λαγνεία), όπως τα έχει καταγράψει η Εκκλησία. Ονομάζονται θανάσιμα, γιατί μπορούν να στερήσουν την Θεία χάρη και να οδηγήσουν στην αιώνια καταδίκη της ψυχής του ανθρώπου, εκτός και αν συγχωρεθούν με εξομολόγηση. Αντίστοιχα, υπάρχουν 7 "θανάσιμα" αμαρτήματα και στις σχέσεις. Αυτά όμως, αν τα κάνεις, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ!!!!

Αμάρτημα 1ο: Λατρεία
Αν γίνεσαι χώμα γι'αυτήν απ'τις πρώτες μέρες της σχέσης σας, οι πιθανότητες είναι να σε θεωρήσει στερημένο και απελπισμένο. Δεν πρέπει να της δείχνεις πως είναι, ό,τι καλύτερο μπορούσες να βρεις, γιατί σύντομα θα σε βαρεθεί και θα σε χωρίσει. Είναι καλό να την προσέχεις και να την φροντίζεις, απλά μην της τα δίνεις όλα απ'την πρώτη στιγμή.

Αμάρτημα 2ο: Θυματοποίηση
Οι γυναίκες θέλουν άντρες που να είναι αποφασιστικοί. Αν καταλάβουν ότι μπορούν να σε κάνουν ότι θέλουν, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να σε σεβαστεί σαν άνθρωπο και σαν άντρα. Επίσης μην αλλάξεις τον χαρακτήρα σου και το στυλ σου γι'αυτήν. Έτσι, με τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά σου, σε γνώρισε και σε γούσταρε,έτσι θα πρέπει να συνεχίσεις να είσαι. Άπαξ και καταλάβει ότι μπορεί να σε αλλάξει, απλά αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση, για να σου δώσει τα παπούτσια στο χέρι.

Αμάρτημα 3ο: Έλλειψη ελέγχου
Είναι σημαντικό να έχεις απ'την αρχή της σχέσης τον έλεγχο και να προσπαθείς να τον έχεις πάντα. Να φροντίσεις να την σέβεσαι και να σε σέβεται και αυτή. Εάν σταματήσει να σε σέβεται, αυτόματα θα πάρει τον έλεγχο της σχέσης και θα αρχίσει να έχει παραπάνω απαιτήσεις από σένα, όπως για παράδειγμα να βλέπεις περισσότερο αυτήν και λιγότερο τους φίλους σου. Αυτό θα είναι και η καταδίκη σου, μια και οι φίλοι είναι η διέξοδος, για να βγάζεις την οποιαδήποτε ένταση και πίεση της σχέσης σου.  Πρέπει να τους έχεις κοντά σου λοιπόν για να διατηρήσεις υγιή τη σχέση σου και να διατηρήσεις την πνευματική σου υγεία.

Αμάρτημα 4ο: Έλλειψη αυτοπεποίθησης
Η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου είναι βασικό στοιχείο στην σχέση.Αν την χάσεις εσύ, το πιο πιθανό (και λογικό) είναι να σταματήσει να πιστεύει και αυτή σε εσένα. Αν η κοπέλα σου, σταματήσει να πιστεύει στις δυνατότητές σου, θα αρχίσει σταδιακά να χάνει το ενδιαφέρον της για σένα.Αντιθέτως ένας άντρας με αυτοπεποίθηση είναι πιο ποθητός και κάθε γυναίκα θέλει να είναι με έναν τέτοιον.

Αμάρτημα 5ο: Ζήλεια
Ένα απ'τα original θανάσιμα αμαρτήματα και ένας απ'τους κλασσικούς λόγους χωρισμού. Δε σου λέει κανένας να μην νοιάζεσαι, ούτε να μην προφυλάγεσαι απ΄το να είσαι ο "μαλάκας που το μαθαίνει τελευταίος". Αλλά όλα με μέτρο. Αν είχε άντρες φίλους πριν σε γνωρίσει, μην το κάνεις θέμα και άστην να συνεχίσει να κάνει παρέα με αυτούς. Έτσι δείχνεις ότι είσαι και σίγουρος για τον εαυτό σου. Ξαναλέω ότι καλό είναι να κόβεις και κίνηση (διακριτικά πάντα) αλλά μην της δίνεις και την ικανοποίηση να σε βλέπει να τρελαίνεσαι ή λόγο να σου γκρινιάζει (δεν με εμπιστεύεσαι, δεν μ'αγαπάς κλπ κλπ)

Αμάρτημα 6ο: Πολυλογία
Όταν μια γυναίκα σε ρωτάει, τι σκέφτεσαι, δεν το εννοεί κυριολεκτικά. Οπότε δεν χρειάζεται να της λες ότι σκέφτεσαι γι'αυτήν, την σχέση σας και τα παρεμφερή. Όσο λιγότερα λες (και γενικότερα όσο λιγότερο συζητάς στη σχέση), τόσο καλύτερα για την ίδια τη σχέση.

Αμάρτημα 7ο: Κακή σεξουαλική ζωή
Άπαξ και το σεξ γίνει βαρετό και προβλέψιμο, τότε είναι φυσικό επακόλουθο η ίδια η σχέση να γίνει βαρετή και προβλέψιμη. Προσπάθησε πάντα να δοκιμάζεις πράγματα και να την εκπλήσσεις ευχάριστα, συνεχώς. Αν το κάνεις αυτό, δεν έχει λόγο να σκέφτεται κάποιον άλλον.

  Ότι και να κάνεις, προσπάθησε να χρησιμοποιείς κοινή λογική. Οι γυναίκες θέλουν άντρες, που να σκέφτονται πριν κάνουν κάτι. Αν πάλι δεν μπορείς να αποφύγεις τα λάθη αυτά και επέλθει ο χωρισμός, μη σκας! Υπάρχουν πολλές γυναίκες εκεί έξω, που μπορείς να δοκιμάσεις απ΄την αρχή.

6 σχόλια:

  1. Ξέχασες να προσθέσεις στον τίτλο... του άντρα, τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα του άντρα! Γυναίκες τι περιμένεις; κάτι καλύτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και καθιστός(φαντάζομαι), ορθώς ομίλησες.Αλλά τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.Επίσης,ενα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα.

      Διαγραφή
    2. Ξεχάσατε να πείτε, ότι σπίτι δίχως Γιάννη, προκοπή δεν κάνει!

      Διαγραφή
  2. Μιλάς με γρίφους μάγε... χαχαχχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή