Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η "Dream Team" του ελληνικού αθλητισμού!

  Όσοι περιμένατε να δείτε την ομάδα σας να βγαίνει νικήτρια χτες στο 1ο ματς των τελικών της Α1 ατυχήσατε! Για άλλη μια φορά και οι 2 ομάδες σας (όπως και άλλες στο παρελθόν) έχασαν κατά κράτος απ΄την Dream Team της Ελλάδας. Η αλητεία, η βλακεία, η αμορφωσιά, η ανευθυνότητα και η ψευτομαγκιά είναι μια 5αδα που δεν την κοντράρει, ούτε η κλασσική Dream Team που παρέταξαν οι ΗΠΑ το 1992 στη Σεούλ και θεωρήθηκε η καλύτερη όλων των εποχών.
  Με συγχωρείτε για την γραφικότητα της εισαγωγής αλλά έχω αγανακτήσει. Θα μου πείτε πρώτη φορά είναι ή η τελευταία; Ούτε η πρώτη είναι προφανώς και σίγουρα όχι η τελευταία. Αλλά έχω αγανακτήσει! Σαν μπασκετόφιλος, περίμενα πως και πως αυτές τις μέρες, να δω τους κατά τη γνώμη μου καλύτερους και πιο αμφίρροπους ελληνικούς τελικούς των τελευταίων 10+ χρόνων. Τελικοί που όποιος έκανε πρόβλεψη για τον νικητή, το πιο πιθανό ήταν να εκτεθεί. Εννοείται ότι πάντα ο νυν Πρωταθλητής είναι το φαβορί (στη προκειμένη ο Παναθηναϊκός) αλλά θα ποντάρατε τα λεφτά σας κόντρα σ'αυτόν τον Ολυμπιακό του τελευταίου μήνα; Δεν νομίζω! Πήρα που λέτε τις μπύρες μου, παρήγγειλα τις πίτσες μου και έκατσα με ένα φιλαράκι μου να απολαύσουμε την "μάχη" μεταξύ 2 εκ των κορυφαίων στρατηγών του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και των ταλαντούχων στρατιωτών τους. Αντ'αυτού βάλαμε την τηλεόραση και είδαμε ότι είχε γίνει ήδη μάχη. Αλλά κανονική, με τραυματίες. 3 ΖΩΑ, οπαδοί λογικά του Ολυμπιακού, είπαν να δώσουν συνέχεια στην ντροπή της Κωσταντινούπολης, πετώντας μάρμαρα στο λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή των Πρασίνων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (πιο τραγική ειρωνεία δεν γίνεται...), σπάζοντας τα τζάμια και τραυματίζοντας (ελαφρά ευτυχώς) 2 παίκτες της ομάδας. Το χειρότερο όλων είναι ότι η μια ΚΑΕ κατηγορούσε την άλλη για το επεισόδιο αυτό. Αντί να κάτσουν και οι 2 να αναλογιστούν τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο, οι οπαδικές τους εφημερίδες έριχναν σήμερα λάδι στη φωτιά. Να θεωρείτε δεδομένο ότι μες στις επόμενες μέρες θα έχουμε αντίποινα. Αυτός είναι ο φαύλος κύκλος, που δεν σταματάει ποτέ, γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται να τον σταματήσει. Θα νόμιζες ότι αν πέθαινε κάποιος, θα άλλαζαν τα πράγματα, αλλά όχι. Θάνατος οπαδού απλά σημαίνει ότι η "χαμένη" πλευρά, θα ισοφαρίσει κάποια στιγμή και τούμπαλιν!
  ΩΣ ΕΔΩ ΟΜΩΣ!Αυτό πρέπει να σταματήσει! Δεν γίνεται να σκοτώνονται νέοι άνθρωποι (κατά κύριο λόγο) για κάτι που προβλέπεται να μας διασκεδάζει. Δεν γίνεται μερικοί ηλίθιοι, να μας στερούν μια απ'τις λίγες απολαύσεις που μας έχουν μείνει. Οι διοικήσεις των ομάδων μπορούν να το σταματήσουν αυτό αλλά δε το κάνουν, γιατί τους βολεύει αυτός ο φανατισμός. Όταν ο Ντέμης, ως πρόεδρος της ΑΕΚ, άρχισε να στέλνει κόσμο συστημένο στην φυλακή, θέλοντας να καθαρίσει την εξέδρα απ'τους χούλιγκαν και τους αναρχικούς, στιγματίστηκε ως ρουφιάνος και μεθοδεύτηκε το διώξιμό του απ'την ομάδα. Βλέπετε ο οπαδισμός, πουλάει και φύλλα... Πώς θα ζήσουν οι φυλλάδες, που έχουμε ένα σωρό στην Ελλάδα (αθλητικές και μη), αν δεν φανατίσουν λίγο τον κόσμο. Αν λοιπόν κάποιος δεν κάνει κάτι, δεν πρόκειται να σταματήσει αυτός ο φαύλος κύκλος βίας, τον οποίο βλέπουμε μέχρι και σε βόλλευ γυναικών και σε αγώνες ακαδημιών. Εκτός και αν κάποιος Υπουργός με @@, γίνει Θάτσερ και αποκλείσει τις ομάδες απ'τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα (και τα έσοδα που αποφέρουν αυτά). Τότε θα δούμε αν θα εξαλειφτεί το φαινόμενο της βίας ή όχι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου