Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Παιδιά-θαύματα ταινιών

  Σε αρκετές ταινίες, έχουμε δει να συμμετέχουν παιδιά μικρής ή και λίγο μεγαλύτερης ηλικίας. Σε πολλές απ'αυτές άλλωστε έχουν και τον πρωταγωνιστικό ρόλο και έχουν συνδέσει το όνομα τους με την επιτυχία της ταινίας. Αλλά που είναι αυτά τα παιδιά σήμερα, πώς είναι και με τι ασχολούνται πλέον;




Ralph Macchio- Karate Kid

Κλασσική φιγούρα των 80's ο Macchio ως "Daniel LaRusso", ήταν ο ήρωας πολλών παιδιών, που πήγαιναν κατά κύματα και μάθαιναν καράτε (εμένα η μαμά μου δεν με άφηνε...). Αν και 23 ετών όταν έκανε το πρώτο "Karate Kid", φαινόταν 16-17χρονος. Πλέον συμμετέχει σε ταινίες μικρού μήκους και κάνει guest εμφανίσεις σε σειρές (Ugly Betty, Law&Order, Psych οι πιο πρόσφατες)

Macaulay  Culkin- Home Alone

Ίσως είναι και ο ορισμός του παιδιού-θαύματος. Σε ηλικία 10 ετών πρωταγωνίστησε στην ταινία "Home Alone", η οποία γνώρισε τεράστια εισπρακτική επιτυχία. Περίπτωση να μην έχει δει κάποιος την ταινία αυτή, δεν υπάρχει! Παίζει ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, τα Χριστούγεννα από 2-3 φορές στην τηλεόραση. Ο Caulcin ουσιαστικά, τρελάθηκε απ'την δημοσιότητα και τα λεφτά και το έριξε στα ναρκωτικά και την άσωτη ζωή από μικρός. Φήμες λένε ότι έκανε χρήση ναρκωτικών απ'τα 13-14 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια έπαιζε σε κάτι άσημες τηλεοπτικές σειρές της Αμερικής.

Drew Barrymore- E.T.

Άλλο ένα απ΄τα πιο αναγνωρίσιμα παιδιά-θαύματα. Την Barrymore την γνωρίσαμε σε ηλικία 7 ετών στην κλασσική ταινία του Steven Spielberg, "Ε.Τ.". Όπως και ο Caulcin, έτσι και η Barrymore, μεγάλωσε απότομα, πίνοντας, καπνίζοντας και κάνοντας χρήση ναρκωτικών. Σε αντίθεση όμως με αυτόν, εκείνη στάθηκε στα πόδια της και συνέχισε την επιτυχημένη καριέρα της, παίζοντας σε πολλές γνωστές και εμπορικές ταινίες, μέχρι και σήμερα.

Anna Paquin- The Piano

Λίγοι θυμούνται, ότι η όμορφη ηθοποιός της σειράς ταινιών "X-Men" και της τηλεοπτικής σειράς "True Blood", έπαιζε σε ηλικία 11 ετών στην ταινία "The Piano", όπου και πήρε Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου. Αν και δεν έκανε τόσο μεγάλο πάταγο με τις επόμενες ταινίες της, έχει μια πολύ καλή καριέρα που την έχει κάνει αρκετά αναγνωρίσιμη έως σήμερα.

Kirsten Dunst- Interview with the Vampire

Η Kirsten Dunst είχε ήδη πάρει μέρος σε περίπου 70 διαφημίσεις, πριν την εντοπίσει ο Woody Allen και την βάλει να παίξει στην ταινία του "New York Stories". Το μεγάλο μπαμ όμως το έκανε στην ταινία "Interview with the Vampire", όπου η 12χρονη Dunst αν και συμπρωταγωνιστούσε με τον Tom Cruise και τον Brad Pitt, τράβηξε όλα τα βλέμματα με την ερμηνεία της. Σήμερα παραμένει μια αναγνωρίσιμη ηθοποιός, με μεγάλες εμπορικές επιτυχίες στο παλμαρέ της, όπως τα "Spiderman 1,2&3", αλλά και πολύ καλές ερμηνείες σε δραματικές ταινίες όπως το "Virgin Suicides" και το πρόσφατο "Melancholia".

Jason James Richter- Free Willy

Tον γνωρίσαμε σε ηλικία 13 ετών, να προσπαθεί να σώσει απ΄την αιχμαλωσία, μια φάλαινα με το όνομα Willy, στην ταινία με τον ομώνυμο τίτλο. Η ταινία είχε μεγάλη πέραση στις μικρές ηλικίες και γι'αυτό βγήκα άλλα 2 sequels, στα οποία πρωταγωνίστησε ο ίδιος ηθοποιός. Από'κει και μετά ο Richter χάθηκε, παίζοντας αραιά και πού σε κάποιες low-budget ταινίες και κάνοντας guest εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές (Criminal Minds, Bones οι πιο γνωστές και οι πιο πρόσφατες).

Natalie Portman- Leon

Ένα απ'τα πιο hot ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, που πρόσφατα πήρε Όσκαρ Α' Αντρικού Ρόλου. Ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 13 ετών, στην ταινία "Leon" και από τότε δεν σταμάτησε λεπτό να ακούγεται το όνομα της, αφού συμμετείχε σε πολύ καλές ταινίες όπως το "Star Wars", το "V for Vendetta" και το "Goya's Ghosts". Η πιο πρόσφατη ταινία της ήταν το "Thor" που είχε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και ήδη ετοιμάζεται το sequel.

Dakota Fanning- My name is Sam

Απ΄τα πιο καινούργια παιδιά-θαύματα, ξεκίνησε την καριέρα της 4 ετών, συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές σειρές (CSI, ER οι πιο γνωστές), αλλά έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό απ΄την εκπληκτική ταινία "My name is Sam", στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τον Sean Penn, σε ηλικία 7 ετών. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές ταινίες, με πιο πρόσφατη συμμετοχή στα sequels του "Twilight".

Haley Joel Osment- 6th Sense

Το παιδάκι που γνωρίσαμε 11 χρονών και το οποίο "έβλεπε νεκρούς" στην ταινία "The Sixth Sense", εξαργύρωσε την επιτυχία αυτής της ταινίας (για την οποία προτάθηκε για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου) συμμετέχοντας σε πολλές άλλες καλές ταινίες στη συνέχεια. Σήμερα όμως έχει εξαφανιστεί απ΄την επικαιρότητα, συμμετέχοντας σε άγνωστες και μικρού μήκους ταινίες, δίνοντας επίσης τη φωνή του σε ένα βιντεοπαιχνίδι, ονόματι "Kingdom Hearts".

'Έχει και η Ελλάδα όμως παιδιά-θαύματα....

Κρις Σφέτας

Είμαι σίγουρος ότι αυτήν την στιγμή κάποιοι έχουν εκστασιαστεί... O Έλληνας ομογενής ήταν η απάντηση στον "Karate Kid" στην δεκαετία του 80'.  Οι βιντεοταινίες του έσπασαν κάθε ρεκόρ, όντας το παιδί-τιμωρός. Όταν στην Αμερική, οι ταινίες με νίντζα (ποιός δε θυμάται τα νιντζάκια...) σπάγαν ταμεία, ο Κρις στον ρόλο του ανιψιού του Σωτήρη Τζεβελέκου, έγραφε τη δική του ιστορία, με πρωτοποριακές για την χώρα, ταινίες δράσης. Σήμερα ο Κρις μένει μόνιμα στην Αγγλία, μαθαίνοντας τα μυστικά του καράτε (που τόσο καλά γνωρίζει) σε νεότερους.

Βασίλης Καΐλας

Το παιδί-θαύμα του Ελληνικού Κινηματογράφου. Ο Βασίλης ξεκίνησε να συμμετέχει σε ταινίες απ΄τα 5 του και έγινε γνωστός για τον ρόλο του στην ταινία "Ο Λουστράκος", όπου υποδυόταν ένα φτωχό αγόρι που δούλευε ως λουστράκος για να επιζήσει. Αυτός ο ρόλος τον διατήρησε στη συνείδηση του κόσμου και το ονοματεπώνυμο Βασιλάκης Καΐλας έγινε συνώνυμο του πόνου και της φτώχειας. Συνολικά έπαιξε σε 117 ταινίες ελληνικές και ξένες. Σήμερα δίνεις τη φωνή του σε παιδικούς ήρωες της τηλεόρασης.

2 σχόλια: