Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ο Πρώην και ο Νυν

  Μάχη Πρωταθλητών Ευρώπης ξεκινάει σήμερα στο ΣΕΦ (22:00 ΝΕΤ). Ο φετινός Πρωταθλητής Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον περσινό Πρωταθλητή Παναθηναϊκό, στο 1ο παιχνίδι της σειράς των Τελικών της Α1 που θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Τελικοί που προβλέπεται να είναι απ΄τους καλύτερους των τελευταίων χρόνων.

  Ο Ολυμπιακός, αφού κατάφερε το μεγαλύτερο θαύμα στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ, κατακτώντας το τρόπαιο της Euroleague, νικώντας την Cska και ενώ έχανε μέχρι και με 19 πόντους, θέλει να πάρει και το πρωτάθλημα Ελλάδος. Πέραν της ψυχολογίας, που είναι ανεβασμένη στα ύψη, μεγάλο πλεονέκτημα των Ερυθρόλευκων είναι και το πλεονέκτημα έδρας στην σειρά αυτήν. Πλεονέκτημα που είναι απόρροια της μόλις 1 ήττας του (απ΄τον Παναθηναϊκό) στην κανονική διάρκεια και της 1ης θέσης που πήρε σ'αυτήν. Η άποψη που υπάρχει στον Πειραιά, είναι ότι φέτος είναι η χρονιά της ολικής ανατροπής. 15 χρόνια είχε να πάρει το Ευρωπαϊκό, 15 χρόνια έχει να πάρει και το πρωτάθλημα (χρονιά που έκανε και το τρεμπλ σε τίτλους). Το 1ο επέστρεψε στον Πειραιά και τώρα πιστεύουν ότι πρέπει να γυρίσει και το 2ο.
  Ο Παναθηναϊκός, θα προσπαθήσει να ξεπεράσει την πίκρα του για την αδικία του ημιτελικού με την Cska, όπου οι διαιτητές έδωσαν με το έτσι θέλω την πρόκριση στην ρώσικη ομάδα, στερώντας στους Πράσινους την διεκδίκηση του 2ου συνεχόμενου Ευρωπαϊκού και από εμάς έναν ελληνικό τελικό. Τώρα στρέφουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό, όπου έχουν δύσκολο έργο, μια και ο Ολυμπιακός τα έχει όλα υπέρ του. Ψυχολογία, φόρμα και πλεονέκτημα έδρας. Με προπονητή όμως τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και παίχτες όπως ο Διαμαντίδης, ο Μπατίστ και ο Γιασκεβίτσιους, κανένας δεν μπορεί να μην ποντάρει στον Παναθηναϊκό.
  Νιάτα και ενέργεια ενάντια σε εμπειρία λοιπόν και ας κερδίσει ο καλύτερος, χωρίς επεισόδια και ΚΥΡΙΩΣ χωρίς γκρίνιες για βολές, non-call και άλλες αστειότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου