Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Η Κυρία και οι πρωτάρηδες...

  Τελικός Euroleague σήμερα με τον Ολυμπιακό να κάνει την έκπληξη στον ημιτελικό, κερδίζοντας εύκολα την Μπαρτσελόνα και σήμερα να θέλει να ολοκληρώσει το φετινό θαύμα, κατακτώντας το τρόπαιο, ύστερα από 15 χρόνια.

  Δυστυχώς, δεν έγινε πραγματικότητα η ελπίδα όλων για ελληνικό "εμφύλιο" στον τελικό της διοργάνωσης, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ως σήμερα. Ο Παναθηναϊκός ήταν συγκλονιστικός απέναντι στο μεγαθήριο που λέγεται ΤΣΣΚΑ, και κρατούσε την νίκη και την πρόκριση στα χέρια του, μέχρι τα τελευταία 2 λεπτά. Εκεί ανέλαβαν δράση οι διαιτητές, που με σωρεία (ανθρώπινων;;;;) λαθών, επέτρεψαν στην ΤΣΣΚΑ να περάσει μπροστά στο σκορ και αντίστοιχα κάναν ότι μπορούσαν για να χαλάσουν τις επιθέσεις των Πράσινων. Βέβαια για να τα λέμε όλα, ο Παναθηναϊκός φταίει και αυτός για την διαχείριση του ματς. Δε γίνεται να ξεκινάς το 1ο δεκάλεπτο προηγούμενος με 14 πόντους, σκοράροντας 29 πόντους και στο επόμενο να βάζεις μόνο 5. Επίσης είναι απαράδεκτο στο τέλος να έχεις 6 δευτερόλεπτα επίθεση(αρκετός χρόνος για να εκδηλώσεις μια καλή επίθεση) και να μπερδεύονται οι παίκτες μεταξύ τους, μη κάνοντας εντέλει επίθεση. Απαράδεκτο για παίκτες με τέτοια εμπειρία. Επίσης ο Παναθηναϊκός δεν είχε βοήθειες καθόλου απ΄τον Διαμαντίδη, ο οποίος ειδικά στα 2 πρώτα 10λεπτα ήταν εκτός παιχνιδιού. Πλέον ο Παναθηναϊκός συγκεντρώνει την προσοχή του στους Τελικούς της Α1, οι οποίοι ξεκινάνε την Πέμπτη 17 του μήνα στο ΣΕΦ και θα χρυσώσουν το χάπι σε ομάδα και φιλάθλους των Πρασίνων για το χαμένο Final 4.
  Ο Ολυμπιακός αντίθετα, συνέχισε την πορεία-θαύμα που κάνει τον τελευταίο καιρό, με πρωτεργάτες Έλληνες, που στην πλειονότητα τους δεν έχουν ξαναπαίξει σε Final 4. Νέα παιδιά, με μεγάλη όμως δίψα για διάκριση και ενέργεια, ικανή να τους κάνει να παίζουν για 100 λεπτά, όχι απλά για 40. Σπανούλης ως ηγέτης, Πρίντεζης με κρίσιμους πόντους και ριμπάουντ, Παπανικολάου που κάθε χρόνο είναι και καλύτερος, κάνοντας τον Ηλία Ζούρο να τρίβει τα χέρια του για τους αγώνες της Εθνικής το καλοκαίρι και από'κει και πέρα Σλούκας-Μάντζαρης που έχουν ψυχραιμία και καθαρό μυαλό σαν να παίζουν χρόνια σ'αυτό το επίπεδο. Πλάι σ'αυτούς ο Ντόρσευ. Ο Κέρβερος της ρακέτας! Καλάθια (συνήθως καρφώματα), ριμπάουντ αμυντικά αλλά και πολλά επιθετικά, τάπες και μπόλικη ενέργεια σε άμυνα και επίθεση. Μ'αυτούς πρωταγωνιστές, λοιπόν πέρασε άνετα την Μπαρτσελόνα που θεωρούνταν το μεγάλο φαβορί. Το σημαντικό όμως είναι ότι δεν την κέρδισε με κλεφτοπόλεμο και καταστρέφοντας το παιχνίδι της αλλά παίζοντας την στα ίσα. Επιβάλλοντας τον δικό του ρυθμό και το δικό του στυλ παιχνιδιού.
  Θα καταφέρει λοιπόν ο Ολυμπιακός να κάνει τη μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ; Θα πάρει εκδίκηση για το ελληνικό μπάσκετ και την σφαγή του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό; Οι απαντήσεις για αυτά τα ερωτήματα σήμερα το βράδυ στις 21:00 στην ΕΤ1. Ακόμα όμως και να μην τα καταφέρει, για όλους τους οπαδούς του, αλλά και τους υπόλοιπους μπασκετόφιλους, θα θεωρείται νικητής.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

Υ.Γ. Νομίζω δεν χρειάζεται να σχολιάσω γιατί δεν ανέφερα καν τον μικρό τελικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου