Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Καλύτερες μεταγραφές: Serie A

  Σειρά στο αφιέρωμα για τις καλύτερες μεταγραφές στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έχει το ιταλικό, το επονομαζόμενο Serie A. Όπως και στα άλλα πρωταθλήματα, έτσι και στο ιταλικό ξοδεύτηκαν μεγάλα ποσά απ'τις ομάδες. Ποιοί όμως δικαιολόγησαν τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την μεταγραφή τους;
 
Ας δούμε αναλυτικά τις καλύτερες μεταγραφές:

Andrea Pirlo: Δωράκι της Milan στην Juventus, ο πρώην αρχηγός της πρώην πρωταθλήτριας Ιταλίας, πήγε ως ελεύθερος στο Τορίνο και έφερε μαζί του και την κούπα του πρωταθλήματος, μια και ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του φέτος. Ο Pirlo έδωσε 14 ασίστ και σκόραρε 3 φορές σε 37 αγώνες πρωταθλήματος, κάνοντας κάποιους στο Μιλάνο να χτυπάν το κεφάλι τους στον τοίχο...
Arturo Vidal: Κατάλληλο συμπλήρωμα του Pirlo στο κέντρο της Juventus, o Χιλιανός μέσος ήταν εξαιρετικός φέτος, με 7 γκολ και 4 ασίστ σε 33 αγώνες πρωταθλήματος, δικαιολογώντας πλήρως τα 11 εκατομμυρία ευρώ που δόθηκαν στην  Bayern Leverkusen.
Stephan Lichtsteiner: Η Juventus έδωσε 9 εκατομμύρια ευρώ στην Lazio για τον Ελβετό δεξί μπακ και αυτός τους έβγαλε ασπροπρόσωπους όντας βασικότατος στο δεξί άκρο. Έπαιξε σε 35 αγώνες πρωταθλήματος και είχε 2 γκολ και 2 ασίστ.
Mirko Vucinic: Τι δεν άκουσε ο Μαυροβούνιος επιθετικός, απ΄τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο Τορίνο. Οι φίλαθλοι της ομάδας θεώρησαν ότι 14 εκατομμύρια για έναν "μέτριο" παίκτη ήταν υπερβολή και ότι δεν είναι επιπέδου Juventus. Ο Vucinic διέψευσε τους πάντες όμως, έχοντας σε 34 μάτς σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο 10 γκολ και 12 ασίστ.
Antonio Nocerino: Με διαφορά η καλύτερη μεταγραφή της Milan φέτος. Ο Ιταλός μέσος ήρθε για λιγότερο από 1 εκατομμύριο απ΄την Palermo και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ήταν ο καλύτερος παίχτης στο κέντρο της Milan σε Πρωτάθλημα και Champions League. 11 γκολ και 2 ασίστ σε 45 αγώνες ήταν τα στατιστικά του στις 2 αυτές διοργανώσεις.
Danilo: Ο Βραζιλιάνος είναι η μόνη αξιόλογη μεταγραφή της Udineze, η οποία στηρίχθηκε στους παλιούς της παίχτες. Ήρθε στο Ούντινε απ΄την άσημη Deportivo Brasil έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ και έγινε αναντικατάστατος στο κέντρο της άμυνας, παίζοντας σε 49 αγώνες σε Ιταλία και Ευρώπη, σκοράροντας 2 φορές και έχοντας και 1 ασίστ.
Antonio Candreva: Δανεικός απ'την Udineze, ο 25χρονος μέσος, ο οποίος έδωσε πολλές λύσεις στο κέντρο των Λατσιάλι, έχοντας σε 38 αγώνες, 6 γκολ και 6 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.
Federico Marchetti: Η Lazio έψαχνε τερματοφύλακα μετά την πώληση του Muslera και ο Ιταλός διεθνής ήταν ο κατάλληλος. Με 5 εκατομμύρια ευρώ τον αγόρασε απ΄την Cagliari και δεν το μετάνιωσε. Ο Marchetti αγωνίστηκε σε 39 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, δεχόμενος  48 γκολ, αλλά κρατώντας την εστία του απαραβίαστη σε 14 απ΄αυτούς.
Miroslav Klose: Ο Γερμανός διεθνής επιθετικός, έμεινε ελεύθερος απ΄την Bayern αφού δεν χωρούσε στην επίθεση της ομάδας. Αυτή που επωφελήθηκε ήταν η Lazio που απέκτησε χωρίς να πληρώσει ευρώ, έναν killer. Χαρακτηρισμό που απέδειξε ΚΑΙ φέτος, έχοντας σε 35 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, 16 γκολ και 10 ασίστ.
Fabio Borini: O 21χρονος Ιταλός επιθετικός (που έγινε και διεθνής με την χώρα του), ήταν μια απ΄τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Δανεικός απ΄την Chelsea ήρθε αλλά με τις εμφανίσεις του, ανάγκασε την Roma να αγοράσει τα δικαιώματά του έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Borini είχε σε 26 εμφανίσεις σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, 10 γκολ.
Eric Lamela: Άλλος ένας πιτσιρικάς (20 χρονών), απ΄την Αργεντινή όμως αυτός. Θεωρείται απ'τα μεγαλύτερα ταλέντα της Αργεντινής και το απέδειξε, έχοντας σε 31 συμμετοχές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, 6 γκολ και 7 ασίστ. Δίκαια οι πρωτευουσιάνοι βγάλαν 13 εκατομμύρια ευρώ απ'τα ταμεία τους για να τον φέρουν απ΄την River Plate.
Pablo Osvaldo: O Ιταλοαργεντίνος επιθετικός επέστρεψε στην Ιταλία μετά από 2 καλές χρονιές με την Espanyol. Η Roma έδωσε στην ισπανική ομάδα 13 εκατομμύρια ευρώ για τον 26χρονο και δεν έχασε, αφού ο Osvaldo σκόραρε 11 γκολ και είχε 5 ασίστ σε 26 ματς πρωταθλήματος.
Miralem Pjanic: Ένα απ'τα πιο καυτά ονόματα της Ευρώπης, ο 22χρονος Βόσνιος μέσος, ήταν απ'τις καλύτερες μεταγραφές της Roma, η οποία έδωσε 10 εκατομμύρια στη Lyon για να τον κάνει δικό της.  3 γκολ και 9 ασίστ ο απολογισμός του σε 30 αγώνες στο πρωτάθλημα.
Jonathan Biabiany: Μετά από ένα χρόνο σε Inter και Sampdoria, ο Γάλλος μεσοεπιθετικός γύρισε στην Parma, έστω και σαν δανεικός. Η χρονιά του ήταν εξίσου καλή με την τελευταία (6 γκολ-3ασίστ), έχοντας 6 γκολ και 9 ασίστ σε 38 αγώνες πρωταθλήματος.
Sergio Floccari: Άλλος ένας δανεικός, αυτή τη φορά απ'την Lazio. Ο 30χρονος επιθετικός έδωσε 8 γκολ και 3 ασίστ στην Parma σε 28 αγώνες, αποδεικνύοντας ότι είναι μια καλή λύση για την επίθεση σε όποια ομάδα παίζει.
Jean-Francois Gillet: O Ελβετός τερματοφύλακας ήταν απ'τις λίγες καλές μεταγραφές της Bologna, μια και σε 29 αγώνες για το πρωτάθλημα δέχτηκε μόνο 32 γκολ και κατάφερε να κρατήσει την εστία του απαραβίαστη στο 1/3 αυτών των αγώνων (10). Η μεταγραφή του κόστισε 1.5 εκατομμύριο ευρώ.
Alessandro Diamanti: Άλλη μια φτηνή μεταγραφή (1.5 εκατομμύριο ευρώ) που πρόσφερε αρκετά. Ο 29χρονος επιθετικός που ήρθε απ'την  Brescia σκόραρε 8 γκολ και έδωσε 7 ασίστ, σε 32 αγώνες Πρωταθλήματος και Κυπέλλου.
Nicola Legrottaglie: Ο βετεράνος κεντρικός αμυντικός έφυγε απ'την Milan ως τελειωμένος, αλλά στην Catania απέδειξε ότι μπορεί ακόμα να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα, παίζοντας σε 31 αγώνες, όλα βασικός, σκοράροντας 5 γκολ και δίνοντας 1 ασίστ.
Gonzalo Bergessio: Ο Αργεντίνος επιθετικός, ήρθε στην Catania απ'την Saint Ettiene και δικαιολόγησε το 1.5 εκατομμύριο της μεταγραφής του. Είχε 7 γκολ και 4 ασίστ σε 34 αγώνες πρωταθλήματος.
Maximiliano Moralez: Μεταγραφή αξίας 5 εκατομμυρίων απ΄την Velez, η Atalanta περίμενε απ΄τον Αργεντίνο να είναι τόσο καλός όσο στην Αργεντινή. Αυτός όντως ήταν πολύ καλός, έχοντας σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, 7 γκολ και 7 ασίστ, σε 35 συμμετοχές.
German Denis: Φλέβα χρυσού χτύπησε η Atalanta, με τον δανεικό, απ΄την Udineze, επιθετικό. Ο Αργεντίνος είχε 16 γκολ και 4 ασίστ σε 33 αγώνες πρωταθλήματος.
Mattia Destro: Ο 21χρονος επιθετικός έλαμψε όπως και ο Borini της Roma καθώς ήταν το 1ο βιολί της Siena στην επίθεση, σκοράροντας 13 γκολ και δίνοντας 4 ασίστ 32 αγώνες Πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Δυστυχώς γι'αυτούς με το τέλος της χρονιάς ο Destro επέστρεψε στην Genoa, η οποία τον είχε δώσει δανεικό.
Mauricio Pinilla: O Xιλιανός επιθετικός, ήρθε δανεικός απ'την Palermo τον Γενάρη και πρόλαβε να σκοράρει 8 φορές και να δώσει 2 ασίστ σε 14 συμμετοχές με την φανέλα της Cagliari, παίζοντας μεγάλο ρόλο στην παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.
Matias Silvestre: Ο Αργεντίνος κεντρικός αμυντικός, ήταν η ακριβότερη μεταγραφή της Palermo (6.5 εκατομμύρια ευρώ) και η μόνη ουσιαστικά που έβγαλε τα λεφτά της. Ο πρώην παίχτης της Catania ήταν απ'τους λόγους που κατάφερε να παραμείνει η ομάδα του στη Serie A, όντας βασικός και αναντικατάστατος στο κέντρο της άμυνας σε 29 αγώνες στο Πρωτάθλημα, σκοράροντας και 5 γκολ.
Alberto Gilardino: Μεταγραφή Γενάρη απ΄την Fiorentina, o Ιταλός επιθετικός πήγε στην  Genoa για να την γλυτώσει απ΄τον υποβιβασμό. Όντως έβαλε και αυτός το λιθαράκι του για την παραμονή, σκοράροντας 4 φορές και δίνοντας 7 ασίστ, σε 14 συμμετοχές. Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόσφερε τα ανάλογα με τα 7 εκατομμύρια ευρώ που κόστισε, αλλά το αποτέλεσμα μετράει.
Luis Muriel: Η μόνη μεταγραφή που πρόσφερε κάτι στην Lecce, o Κολομβιανός επιθετικός. Αν και δανεικός απ΄την Udineze, ήταν ο καλύτερος παίχτης της ομάδας του με 7 γκολ και 8 ασίστ, σε 29 συμμετοχές και σίγουρα αν ακολουθούσαν και οι άλλοι σε απόδοση, η Lecce ίσως να έσωζε την κατηγορία.
Adrian Mutu: Εξαιρετικός επιθετικός, ο έμπειρος Ρουμάνος, πήγε ως ελεύθερος στην Cesena, για να ηγηθεί της επίθεσης και να κρατήσει στην κατηγορία την ομάδα. Εν μέρει τα κατάφερε, μια και είχε 8 γκολ και 2 ασίστ, σε 28 αγώνες πρωταθλήματος, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του και τελικά η ομάδα του ήταν η 1η που έπεσε στη Serie B.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου