Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Καλύτερες μεταγραφές: Primera Division

  Σε προηγούμενο άρθρο, παρουσίασα τις καλύτερες μεταγραφές των ομάδων στο Αγγλικό πρωτάθλημα. Σ'αυτό, θα μεταφερθώ στα νότια και στην Ισπανία, για να παρουσιάσω τις καλύτερες μεταγραφές αυτής της χρονιάς στην Primera Division.


Alexis Sanchez: Μετά από 3 χρόνια στην Ιταλία και την Udineze, ο Χιλιανός επιθετικός πήρε μεταγραφή για την, Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Barcelona με την ισπανική ομάδα να βγάζει απ΄τα ταμεία της 23 εκατομμύρια ευρώ για αυτήν την μεταγραφή. Αν και είχε ένα σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε αρκετό καιρό έξω, όσο αγωνίστηκε έδειξε πόσο δίκιο είχαν που τον αγόρασαν. Σε 40 αγώνες για όλες τις διοργανώσεις, είχε 15 γκολ και 5 ασίστ.
Cesc Fabregas: Παίχτης που έμαθε ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Barcelona, πήγε στα 17 του στην Arsenal, όπου και διέπρεψε και φέτος γύρισε ξανά στην ισπανική ομάδα για το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ, παίρνοντας θέση βασικού στη μεσαία γραμμή. Φέτος έπαιξε σε 47 αγώνες, έχοντας 15 γκολ και 20 ασίστ, σε όλες τις διοργανώσεις.
Adil Rami: Ο Γάλλος αμυντικός, ήρθε απ΄την Πρωταθλήτρια Γαλλίας, Lille και έγινε βασικός και αναντικατάστατος στο κέντρο της άμυνας της Βαλένθια. Σκόραρε 6 γκολ (όλα κρίσιμα, κυρίως στην Ευρώπη) και έδωσε 2 ασίστ, παίζοντας 56 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Δικαιολόγησε έτσι πλήρως τα 5.5 εκατομμύρια ευρώ, της μεταγραφής του.
Nacho Monreal: Μπορεί η μεταγραφή του να επισκιάστηκε απ΄τα μεγάλα ονόματα που αγόρασε φέτος2 η ομάδα του, αλλά ο Ισπανός αριστερός μπακ, ήταν απ΄τους πιο χρήσιμους παίκτες στη Malaga φέτος. Ήρθε απ΄την Osasua αντί 5.5 εκατομμυρίων ευρώ και έκανε δική του την αριστερή πλευρά της άμυνας, παίζοντας σε 31 αγώνες πρωταθλήματος, έχοντας και 4 ασίστ.
Joris Mathijsen: Μετά από 5 γεμάτες χρονιές στο γερμανικό πρωτάθλημα, ο Ολλανδός διεθνής αμυντικός, μετακόμισε στην Malaga έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ. Ήταν βασικός στο κέντρο της άμυνας, με 28 συμμετοχές και 1 ασίστ, βοηθώντας και αυτός την ομάδα του να τερματίσει 4η.
Isco: Η Malaga έδωσε 5.5 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει τον 20χρονο μεσοεπιθετικό απ'την 2η ομάδα της Valencia αλλά δε το μετάνιωσε. Ο διεθνής με τις Ελπίδες της Ισπανίας, είχε σε 32 αγώνες πρωταθλήματος, 5 γκολ και 5 ασίστ.
Santi Cazorla: H μεγαλύτερη και ακριβότερη μεταγραφή (19 εκατομμύρια ευρώ) της Malaga φέτος. Ο διεθνής Ισπανός μέσος, ήταν απ'τους καλύτερους παίχτες για άλλη μια φορά φέτος (όπως τόσα χρόνια με την Villareal), έπαιξε και στους 38 αγώνες στο πρωτάθλημα έχοντας 9 γκολ και 6 ασίστ.
Carlos Kameni: Μεταγραφή Ιανουαρίου, ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας, ήρθε ως ελεύθερος και γρήγορα έγινε βασικός, παίζοντας σε 10 μάτς, δεχόμενος 12 γκολ και κρατώντας το 0 στα μισά περίπου ματς (4).
Falcao: H Atletico είχε σχεδόν 100% επιτυχία στις φετινές της μεταγραφές. Η καλύτερη όμως με διαφορά ήταν του Κολομβιανού επιθετικού. Μετά την πώληση του Kun Aguero στην Manchester City, δημιουργήθηκε κενό στην επίθεση της ομάδας, αλλά η επιλογή της Μαδριλένικης ομάδας ήταν η καλύτερη για τον αντικαταστάτη του. Ο Falcao που έβγαλε μάτια με την Porto, την προηγούμενη χρονιά, δίνοντάς της Πρωτάθλημα και Europa League (σκοράροντας 16 και 17 γκολ αντίστοιχα), αν και άργησε να πάρει μπρος, ήταν και φέτος καταιγιστικός στην επίθεση. 49 συμμετοχές, 36 γκολ και 6 ασίστ, ο απολογισμός σε όλες τις διοργανώσεις, με τα 12 γκολ του Εuropa League (τα 2 στον τελικό) να δίνουν την κούπα στην ομάδα του. Χαλάλι λοιπόν τα 41 εκατομμύρια που κόστισε....
Andrian: Tο άλλο μισό του Falcao στην επίθεση. Η Atletico χτύπησε φλέβα χρυσού με τον Ισπανό, τον οποίο πήρε ελεύθερο απ΄την Deportivo La Coruna. Ο Andrian είχε 18 γκολ και 10 ασίστ σε 55 ματς, απ΄τα οποία τα 11 γκολ και οι 5 ασίστ ήταν στο Europa League, βάζοντας και αυτός ένα λιθαράκι στην κατάκτηση του τροπαίου.
Gabi: Κόστισε μόλις 2.5 εκατομμύρια ευρώ για να έρθει απ΄την Zaragoza αλλά αποδείχτηκε πολύ καλή μεταγραφή. Ο Ισπανός μέσος είχε 3 γκολ και 8 ασίστ σε 48 αγώνες.
Miranda: Άλλη μια μεταγραφή ελεύθερου, άλλο ένα τζακ-ποτ για την Atletico, με τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό, να γίνεται βασικός και να παίζει σε 42 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας και 2 γκολ.
Arda Turan: O Τούρκος διεθνής μέσος ήταν η 2η ακριβότερη μεταγραφή της ισπανικής ομάδας, με την Galatasaray να παίρνει 12 εκατομμύρια ευρώ απ΄την πώληση αυτή. Όπως και ο Falcao όμως, ο Arda Turan, "έβγαλε τα λεφτά του", παίρνοντας τη φανέλα του βασικού σπίτι του, έχοντας σε 45 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, 5 γκολ και 11 ασίστ.
Diego: Ο Βραζιλιάνος μέσος θύμισε φέτος τα χρόνια του στην Werder, όντας εξαιρετικός στην μεσαία γραμμή της Atletico. Ήρθε ως δανεικός απ΄την Wolfsburg, όπου δεν τα πήγαινε καλά με τον Felix Maghat και κερδισμένη βγήκε η ισπανική ομάδα. O Diego είχε σε 42 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, 6 γκολ και 14 ασίστ (3 γκολ και 9 ασίστ στο Europa). Μαζί με Gabi και Arda Turan έκαναν μια εξαιρετική 3αδα στη μεσαία γραμμή.
Thibaut Courtois: Ο Βέλγος τερματοφύλακας ήρθε ως δανεικός απ'την Chelsea για να καλύψει το κενό του De Gea που μεταγράφηκε στην Manchester United και τα κατάφερε. Βασικός και αναντικατάστατος κάτω απ'τα δοκάρια είχε 52 συμμετοχές, δέχτηκε 54 γκολ και κράτησε το 0 σε 24 αγώνες. Ειδική μνεία και σε αυτόν για τα παιχνίδια του Europa League, όπου δέχτηκε μόνο 9 γκολ σε 15 αγώνες και έχοντας κρατήσει ανέπαφη την εστία σε πάνω απ'τους μισούς (8). Ειδικά στον τελικό ήταν εξαιρετικός και δεν άφησε την Bilbao να πιστέψει ότι μπορεί να σκοράρει.
Jose Javier Barkero: H Numancia είναι πολύ πιθανό να μετανιώνει που τον άφησε ελεύθερο, γιατί ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήταν απ'τους βασικούς παίχτες στην εκπληκτική πορεία της Levante φέτος, που έκλεισε με την έξοδο στην Ευρώπη. Ο Barkero είχε 32 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 7 γκολ και 8 ασίστ.
Aruna Kone: Άλλη μια φτηνή αλλά ουσιαστική μεταγραφή, μια και ήρθε δανεικός απ'την Sevilla. Ο Ιβοριανός επιθετικός είχε 15 γκολ και 4 ασίστ σε 34 αγώνες πρωταθλήματος και η Levante κάνει προσπάθειες να τον αγοράσει με κανονική μεταγραφή.
Raul Garcia: Δανεικός απ΄την Atletico Madrid, ο Ισπανός μέσος ήταν η μοναδική πετυχημένη μεταγραφή της Osasuna, έχοντας 11 γκολ και 6 ασίστ σε 33 αγώνες στο πρωτάθλημα. 
Chico: Ο Ισπανός ήρθε δανεικός απ'την Genoa και πήρε αμέσως φανέλα βασικού στην Mallorca. Είχε 33 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 ασίστ.
Tomer Hemed: Ο Ισραηλινός διεθνής επιθετικός, ήρθε σαν ελεύθερος και έδωσε λύσεις στην επίθεση της Mallorca. 32 συμμετοχές (22 βασικός) 10 γκολ και 3 ασίστ ήταν ο απολογισμός του, αλλά δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.
Manu del Moral: H Sevilla δεν έκανε καλή χρονιά φέτος και ο λόγος ήταν και οι κακές επιλογές στις μεταγραφές. Εξαίρεση αποτελεί ο 28χρονος Ισπανός επιθετικός, ο οποίος σκόραρε 10 γκολ και είχε 1 ασίστ σε 34 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Η μεταγραφή του κόστισε 4 εκατομμύρια ευρώ.
Ander Herrera: Μία αλλά καλή μεταγραφή για την Athletic Bilbao, η οποία όμως έτσι και αλλιώς, λόγω ιδεολογίας, δεν κάνει πολλές μεταγραφές. Ο  Βάσκος (βασική προϋπόθεση για να παίξεις στην Bilbao) μέσος κόστισε 6.5 εκατομμύρια ευρώ, για να έρθει απ'την Zaragoza αλλά ήταν απ'τους καλύτερους παίκτες της ισπανικής ομάδας και απ'τους βασικούς πρωταγωνιστές στην πορεία για τον τελικό του Europa League. 53 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, 4 γκολ και 12 ασίστ ήταν τα εξαιρετικά στατιστικά του 22χρονου μέσου.
Diego Castro: Αν και μέσος ο 29χρονος πρώην παίχτης της Gijon, σκόραρε 7 γκολ και είχε 1 ασίστ σε 31 αγώνες πρωταθλήματος. Δεδομένου ότι η Getafe τον πήρε ως ελεύθερο, αυτόματα δίνει παραπάνω αξία στην μεταγραφή του.
Carlos Vela: O Μεξικανός αφού δεν μπόρεσε να βρει χώρο στην Arsenal για αν δείξει το απίστευτο ταλέντο του, παραχωρήθηκε στην Real Sociedad ως δανεικός και έκανε φοβερή χρονιά. Σε 35 στο πρωτάθλημα, σκόραρε 12 φορές και έδωσε και 7 ασίστ, όντας η πιο αξιόλογη επιθετική επιλογή της ισπανικής ομάδας.
Didac Villa: Δανεικός απ'την ομάδα που τον πούλησε τον προηγούμενο χρόνο (Μίλαν). Ο Didac δε μπόρεσε να πείσει τον Allegri ότι αξίζει θέση στην 11αδα (ούτε καν 18αδα) και επέστρεψε στην πρώην ομάδα του την Espanyol, για να πάρει παιχνίδια. Εκεί ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα, μια και πήρε τη φανέλα του αριστερού μπακ σπίτι του, παίζοντας σε 43 ματς, σε όλες τις διοργανώσεις και έχοντας 3 γκολ και 1 ασίστ.
Hector Moreno: Μεξικανός διεθνής αμυντικός που μετά από 4 χρόνια στην Ολλανδία και την Alkmaar, πήρε μεταγραφή στην Ισπανία και την Espanyol. Κόστισε 3.5 εκατομμύρια ευρώ αλλά πήρε θέση βασικού στην Espanyol, παίζοντας σε 35 αγώνες στο πρωτάθλημα και έχοντας 3 γκολ και 1 ασίστ.
Michu: H Celta τον άφησε ελεύθερο, η Rayo Vallecano τον έκλεισε και το αποτέλεσμα ήταν να έχει έναν απ΄τους καλύτερους μέσους της χρονιάς. Αν και μέσος ο Michu πέτυχε 15 γκολ (έχοντας και 4 ασίστ) σε 37 αγώνες στο πρωτάθλημα και ήταν απ'τους λόγους που η ομάδα του δεν κινδύνεψε να υποβιβαστεί.
Diego Costa: Ο Βραζιλιάνος δεν μπορούσε να βρει θέση στην Atletico Madrid και τον Γενάρη πήγε δανεικός στην Rayo, την οποία και βοήθησε με 10 γκολ και 6 ασίστ σε 16 αγώνες πρωταθλήματος.
Guilherme Sigueira: Αν και τον πήρε ως ελεύθερο απ'την Udineze, πλέον κοστολογείται 4.5-5 εκατομμύρια. Αυτό οφείλεται στο ότι ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ, είχε φέτος 6 γκολ και 1 ασίστ σε 35 αγώνες πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου