Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Τhere can be only one

  Σήμερα τα ξημερώματα ξεκινάνε οι Τελικοί του NBA. Οι Oklahoma City Thunders υποδέχονται τους Miami Heat σε έναν απ΄τους πιο αμφίρροπους Τελικούς των τελευταίων ετών. Απ΄τη μια μεριά o Kevin Durant και απ΄την άλλη ο Lebron James.
Για 1η φορά μετά από 15 χρόνια στους Τελικούς του NBA, βρίσκονται αντιμέτωποι ο 1ος σκόρερ της κανονικής περιόδου (Durant) με τον MVP της κανονικής περιόδου (James). H τελευταία φορά ήταν τη χρονιά 1996-1997 όπου ο Karl Malone (MVP) αντιμετώπισε τον 1ο σκόρερ Michael Jordan, με τον Air και τους Chicago Bulls να παίρνουν το πρωτάθλημα με 4-2 νίκες. Κακός οιωνός προφανώς για τον King!
  Οι Oklahoma City Thunders έφτασαν στους Τελικούς, αποκλείοντας με τη σειρά, τους περσινούς πρωταθλητές Dallas Mavericks με 4-0, τους προπέρσινους πρωταθλητές Los Angeles Lakers με 4-1 και τους πρωταθλητές του 2007 San Antonio Spurs me 4-2. Οι τελευταίοι ήταν και οι πιο δύσκολοι. Τα "Σπιρούνια" έφτασαν ως τους Τελικούς της Δύσης αήττητοι, με σεληνιασμένους Parker,Dunkan και Ginobili και φαίνονταν ασταμάτητοι. Άποψη που ενισχύθηκε απ΄την στιγμή που προηγήθηκαν 2-0 στη σειρά με τους Thunders και είχαν το πλεονέκτημα έδρας. Όμως οι Thunders ξεκίνησαν την αντεπίθεση απ΄τον 3ο αγώνα στην έδρα τους, όπου και κέρδισαν και με 4 σερί νίκες, η μια εκ των οποίων μες στο Σαν Αντόνιο, κάναν την έκπληξη και πέρασαν στους Τελικούς. Πρωτεργάτες στο κατόρθωμα αυτό οι Big Three (κλασσική φράση πια) της ομάδας, Kevin Durant, Russel Westbrook και James Harden.
O KD είχε στη σειρά με τους Spurs 29.5 πόντους, 7.5 ριμπάουντ και 5.3 ασίστ ανά αγώνα.
Ο Westbrook αντίστοιχα είχε 18.2 πόντους, 7.3 ασίστ και 5.8 ριμπάουντ ανά αγώνα.
Ενώ ο James Harden 18.5 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 3.7 ασίστ ανά αγώνα.
Σημαντική βοήθεια δίνει ο Serge Ibaka που σκοράρει, παίρνει ριμπάουντ και είναι κέρβερος κάτω απ΄την ρακέτα και ο Thabo Shefolosha που έχει εξελιχθεί σε εξαιρετικό αμυντικό και ήταν αυτός που κλείδωσε τον Tony Parker (ιθύνων νους των Spurs) στους Τελικούς της Δύσης κρατώντας τον στους 5 πόντους ανά αγώνα.
  Οι Heat απ΄την άλλη δυσκολεύτηκαν λίγο παραπάνω για να φτάσουν ως τους Τελικούς. Παρ'όλο που στον 1ο γύρο πέρασαν εύκολα το εμπόδιο των New York Knicks με 4-1, στη συνέχεια τόσο οι Indiana Pacers, όσο και οι Boston Celtics (κυρίως αυτοί), έφτασαν πολύ κοντά στο να τους στείλουν νωρίς νωρίς σπίτια τους. Μεγάλο ρόλο σ'αυτό έπαιξε και ο τραυματισμός του Chris Bosh στον 1ο αγώνα με τους Pacers που άφησε γυμνή την θέση 5 των Heat. Οι Pacers λοιπόν το εκμεταλλεύτηκαν και προηγήθηκαν 2-1, σπάζοντας την έδρα των Heat. Όμως στα επόμενα 3 ματς βρήκαν απέναντι τους αγριεμένους Wade-James και απλά παραδόθηκαν. Οι Celtics αποδείχτηκαν ακόμα πιο σκληροί. Με οδηγό τον εξαιρετικό Rajon Rondo και τον Kevin Garnett, που εκμεταλλευόμενος την απουσία του Bosh έκανε πάρτι στις 2 ρακέτες, ήταν μια ανάσα απ΄τους Τελικούς φτάνοντας τη σειρά στο 3-2 και με το 6ο παιχνίδι στη Βοστώνη. Εκεί όμως ο Lebron James θύμισε Michael Jordan και με 45 πόντους, 15 ριμπάουντ και 5 ασίστ οδήγησε το Μαϊάμι στην νίκη. Στο 7ο παιχνίδι, οι Heat είχαν ψυχολογία και Bosh και το πήραν άνετα. James και Wade λοιπόν ήταν οι 2 παίκτες που κάναν την διαφορά στη σειρά αυτήν με τον Bosh να παίζει στους 3 τελευταίους και να βάζει και αυτός το λιθαράκι του (αν και ανέτοιμος).
Ο King με τους Celtics είχε 33.6 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3.9 ασίστ και 1.3 μπλοκ ανά αγώνα.
Ο Wade είχε 21.4 πόντους, 5.7 ριμπάουντ, 4.9 ασίστ και 1.4 μπλοκ ανά αγώνα.
Ο Bosh είχε 11.7 πόντους, 7 ριμπάουντ και 1.3 μπλοκ.
Αν οι Heat θέλουν να έχουν ελπίδες όμως για πρωτάθλημα θα πρέπει να πάρουν βοήθειες απ΄τους Mario Chalmers, Shane Battier και Udonis Haslem, όπως και απ΄τους υπόλοιπους ρολίστες τους.
  Ποιοί τελικά θα υπερτερήσουν;;; Οι Big Three των Thunders ή των Heat. Σε λίγες ώρες (στις 4:00 ώρα Ελλάδας) το 1ο τζάμπολ. Ως τότε πάρτε μια γεύση από το τι μας περιμένει....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου