Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Τραγουδιστές-Τραγουδίστριες ηθοποιοί

  Στη χώρα μας, έχουμε το ρητό (αν μπορείς να το πεις έτσι): "Στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις, είσαι", που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να λέει ότι είναι τραγουδιστής, ηθοποιός, επιστήμονας, ο ΘΕΟΣ και πάει λέγοντας και να μην του λέει κανένας τίποτα (γιατί να του το χαλάσεις άλλωστε;;;). Είναι προφανές (!!!) λοιπόν ότι και σ'αυτό μας μιμήθηκαν και άλλες χώρες, μια και πολλοί καλλιτέχνες ενός χώρου, αποφασίζουν να ασχοληθούν και με κάποιον άλλον χώρο.
Τέτοιο παράδειγμα είναι γνωστοί τραγουδιστές που έχουν δοκιμάσει τις υποκριτικές τους ικανότητες σε ταινίες ή σειρές (με επιτυχία ή όχι). Ας δούμε μερικούς απ'αυτούς.

Frank Sinatra: Απ΄τους καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών, ο οποίος όμως ήταν και αρκετά καλός ηθοποιός, παίζοντας σε 63 ταινίες. Οι περισσότερες ταινίες του όπως είναι λογικό ήταν μιούζικαλ αλλά έπαιξε και σε αρκετές που δεν τραγουδούσε. Πήρε μάλιστα και αρκετά βραβεία για τις ερμηνείες του. Μεταξύ αυτών των βραβείων είναι και το Όσκαρ Β' Αντρικού Ρόλου για την ταινία "From Here to Eternity" για το οποίο πήρε και Χρυσή Σφαίρα, ενώ πήρε άλλες Χρυσές Σφαίρες ως πρωταγωνιστής στις ταινίες "Pal Joey" και "Come Blow Your Horn".

Cher: Πολύ γνωστή και πετυχημένη τραγουδίστρια (με πολλά Emmy και Grammy), η οποία αν και δεν έπαιξε σε πολλές ταινίες (μόλις 17), είχε μεγάλη επιτυχία και στον χώρο της ηθοποιΐας. Έχει πάρει Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία "Moonstruck" (στην ίδια ταινία πήρε Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου η Ελληνίδα Ολύμπια Δουκάκης) και πήρε 3 Χρυσές Σφαίρες για την ερμηνεία της στο "Moonstruck", το "Silkwood" (προτάθηκε και για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου) και την τηλεοπτική εκπομπή "The Sonny and Cher Comedy Hour".

Jennifer Hudson: Άλλη μια τραγουδίστρια που πήρε Όσκαρ (Β' Γυναικείου Ρόλου) και Χρυσή Σφαίρα (Β' Γυναικείου Ρόλου) για την ερμηνεία της στην ταινία "Dreamgirls". Συνολικά έχει παίξει σε 8 ταινίες και μια τηλεοπτική σειρά, χωρίς βέβαια να ξεχωρίσει ιδιαίτερα σε κάποια, όπως στο "Dreamgirls".

Will Smith: Είναι ο πιο "ηθοποιός" της λίστας. Τόσο, που πια μόνο οι παλιότεροι θυμούνται ότι ήταν ράπερ πριν γίνει ηθοποιός. Έχει παίξει σε πολλές ταινίες (27 συνολικά), όντας πρωταγωνιστής στις περισσότερες και έχοντας εκπληκτικές ερμηνείες σε πολλές απ'αυτές. Δυστυχώς γι'αυτόν, αυτές οι ερμηνείες δεν μεταφράστηκαν σε βραβεία, μια και έχει υπάρξει υποψήφιος 2 φορές για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου (Ali, Pursuit of Happiness) χωρίς να καταφέρει να κερδίσει σε καμμία των περιπτώσεων. Αξίζει να σημειώσω ότι ο Will Smith έγινε γνωστός απ΄την τηλεοπτική κωμική σειρά "The Fresh Prince of Bel-Air" στην οποία είναι απολαυστικός.

Madonna: Να σας πω την αμαρτία μου, την μόνη ταινία που θυμάμαι απ΄την "θεά της ποπ" είναι το "Body of Evidence" λόγω της ερωτικής σκηνής με το κερί (χαραγμένο με ανεξίτηλο στυλό στο παιδικό μυαλό μου). Εντάξει την θυμάμαι και στο "Die Another Day" αλλά εκεί είναι guest star.Συνολικά έχει παίξει σε 19 ταινίες και έχει κερδίσει Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία "Evita".

Beyonce Knowles: Η τραγουδίστρια με τα πιο γνωστά οπίσθια στην εποχή μας, αποφάσισε να τα μεταφέρει και στην μεγάλη οθόνη συμμετέχοντας ως σήμερα σε 9 ταινίες. Όπως και η Jennifer Hudson είχε επιτυχία σε μια ταινία (την ίδια κιόλας). Για την ερμηνεία της στο "Dreamgirls" η Beyonce προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου.

Jennifer Lopez: Η τραγουδίστρια με τα πιο γνωστά οπίσθια πριν την Beyonce (αν και ακόμα γίνεται ντόρος και για τα δικά της...), συμμετείχε και αυτή σε αρκετές ταινίες (27 συνολικά έως σήμερα) και σε διαφορετικά είδη κιόλας. Έχει παίξει από κομεντί έως θρίλερ και έχει συμμετέχει και σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές. Η ταινία όμως για την οποία προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου ήταν το μιούζικαλ "Selena". Σε γενικές γραμμές πάντως είναι εξίσου καλή ηθοποιός και τραγουδίστρια.

50 Cent/LL Cool J/Snoop Dog: Αυτοί οι 3 τύποι μπαίνουν μαζί γιατί είναι ίδια περίπτωση. Ράπερ γεμάτοι τατουάζ που έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση στο παρελθόν και έχουν μεγαλώσει μέσα σε γκέτο και συμμορίες. Κατά κύριο λόγο έχουν συμμετάσχει σε περιπέτειες που υποδύονται μαφιόζους ή αστυνομικούς. Για το υποκριτικό ταλέντο τους δεν μπορώ να πω, αφού λόγω του ότι αυτές τις ταινίες τις γουστάρω πολύ (έχουν πολύ πιστολίδι και ξύλο) και οι ρόλοι που παίζουν τους βγαίνουν πολύ φυσικά, στα μάτια μου φαίνονται πολύ καλοί.

Justin Timberlake: Οφείλω να ομολογήσω ότι όταν νοίκιαζα το "Edison" (η πρώτη σοβαρή ταινία που έπαιξε) ήμουν έτοιμος να κράξω τρελά, τον φλωρούλη πρώην τραγουδιστή των N' Sync. Άλλωστε είχαν περάσει μόλις 3 χρόνια απ'αυτό το σίχαμα (που κάποιοι το λένε ταινία, αλλά εγώ ούτε τον τίτλο δεν δέχομαι να γράψω) στο οποίο συμμετείχε η Britney Spears και στο μυαλό μου, αυτοί οι 2 ήταν ίδια πάστα. Βασικά αν δεν έπαιζαν οι Morgan Freeman και Kevin Spacey (που όσοι έχετε διαβάσει παλιότερα άρθρα ξέρετε ότι λατρεύω), ούτε καν θα έκανα τον κόπο. Όλη αυτήν την εισαγωγή την έκανα για να πω ότι ο Justin με διέψευσε. Ήταν καλός και σ'αυτήν και στις επόμενες ταινίες (σύνολο 22 και συνεχίζει), σε σημείο που έως σήμερα να έχει παίξει σε αρκετές εμπορικές ταινίες σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Φυσικά δεν είναι υψηλού επιπέδου (όπως οι 2 κύριοι λίγο παραπάνω), ούτε έχει προταθεί για σοβαρό βραβείο. Αλλά είναι αξιοπρεπέστατος και εγώ τον βλέπω ευχάριστα στις ταινίες που παίζει.

Mandy Moore/Hillary Duff: Τις βάζω και αυτές μαζί, γιατί είναι ίδια κατάσταση. Πολύ μέτριες τραγουδίστριες και πολύ μέτριες ηθοποιοί. Σπάνια θα τις δεις σε σοβαρή ταινία, μια και το κλασσικό είδος που συμμετέχουν είναι αυτές οι χαζοκομεντί. Ξέρετε ποιες. Αυτές τις "κορίτσι αγαπάει αγόρι, δεν μπορούν να είναι μαζί για 1002 λόγους (ας πούμε είναι το αγόρι της κολλητής της), κλαίνε και οδύρονται για το 80% της ταινίας, αλλά η αγάπη τους είναι τόσο δυνατή που ξεπερνάει τα εμπόδια και καταλήγουν παντρεμένοι (και την κολλητή της να την συγχωρεί αφού κατάλαβε ότι είναι υπέρτατη αυτή η αγάπη)".....Δε λέω και εγώ έχω δει (ειδικά σε εποχές που ήμουν ερωτευμένος χωρίς ανταπόκριση και τα παρεμφερή), αλλά δεν μπορείς να τις πεις και καλές ταινίες ή καλές τις/τους ηθοποιούς που παίζουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου