Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Τα 10 καλύτερα remakes ταινιών

 Πολλές ταινίες που έχουν κάνει επιτυχία και είναι πολύ γνωστές είχαν προβληθεί και παλιότερα ή σε άλλη γλώσσα. Στις περισσότερες ταινίες, η υπόθεση παρέμεινε ίδια και αλλάξαν μόνο οι ηθοποιοί και τα εφέ που χρησιμοποιήθηκαν (και τα οποία ήταν πιο εξελιγμένα).

Ας δούμε τα 10 καλύτερα remakes ταινιών.



1. Infernal Affairs (2002)Departed (2008)
Η ταινία του Martin Scorsese που πήρε 4 Όσκαρ (μεταξύ των οποίων και αυτό της Καλύτερης Ταινίας) είναι remake μιας ταινίας του Χονγκ Κόνγκ. Προσωπικά εμένα δεν με ενθουσίασε το "Departed" γιατί είχα ήδη δει την πρώτη ταινία (εξαιρετική), οπότε ήξερα τι θα συμβεί σε κάθε σκηνή (είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ίδιο το story, ούτε "και" δεν έχουν βγάλει). Όμως είναι ταινιάρα, είτε το δείτε στην αμερικάνικη έκδοση, είτε στην πρώτη έκδοση (αν και στην αμερικάνικη παίζει ο Nicholson όποτε παίρνει παραπάνω πόντους).

2. Man of fire (1987)/Man of fire (2004)
Πολύ καλή η πρώτη ταινία που είναι γαλλικής παραγωγής, αλλά δεν είναι καλύτερη απ΄την αμερικάνικη με πρωταγωνιστή τον Denzel Washington. Ταινία που την έχω δει 3-4 φορές, γιατί έχει ωραίο χαμό από σκοτωμούς και τα συναφή και το ωραίο είναι ότι όπως κυλάει η ταινία, σε βάζει και σένα στο τριπάκι αυτό, του να θες και να περιμένεις να τους σκοτώσει όλους ο Washington.

3. The Italian Job (1969)/The Italian Job (2003)
Ποιο να επιλέξεις απ'τα 2! Το κάθε ένα έχει και κάτι καλό. Στην μεν ταινία του '69 υπάρχει ο Μichael Cane και ο πολύ καλός κωμικός Benny Hill, που δίνει στην ταινία στοιχεία κωμωδίας και στην άλλη υπάρχει ο Mark Wahlberg και ο Edward Norton που του δίνουν πιο πολλά στοιχεία δράσης. Όμως θα προτιμήσω την ταινία του 2003, για 2 λόγους: ο πρώτος είναι τα Mini Cooper (τα λατρεύω αυτά τα αμάξια) τα οποία οδηγούνε οι πρωταγωνιστές στην ταινία και ο δεύτερος και βασικότερος είναι η συμμετοχή της Charlize Theron...(χωρίς σχόλιο)

4. Ocean's Eleven (1960)/Ocean's Eleven (2001)
Αν και δεν την έχω δει την πρώτη ταινία, μου φαίνεται δύσκολο να είναι καλύτερη απ΄το remake του 2001. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της πρώτης ταινίας βρίσκουμε τον Frank Sinatra. Ο εκπληκτικός τραγουδιστής, αν και εκμεταλλεύτηκε τη φήμη του για να γίνει και ηθοποιός, ήταν αρκετά καλός. Πέραν απ'αυτόν όμως το καστ της ταινίας είναι φτωχό. Αντίστοιχα στην έκδοση του 2001 υπάρχει ένα φοβερό καστ με ηθοποιούς όπως ο George Clooney, ο Brad Pitt, o Matt Damon, ο Kasey Affleck, η Julia Roberts και ο Andy Garcia. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ το remake είχε άλλα 2 sequels, η πρώτη ταινία δεν είχε ούτε ένα.

5. Scarface (1932)/Scarface (1983)
Η άνοδος και η κάθοδος ενός γκάνγκστερ στην ιεραρχία της Μαφίας. Αυτή είναι η υπόθεση της ταινίας του 1932. Την ίδια ιστορία την απογείωσε ο Al Pacino το 1983, προσφέροντας σε όλους τους σινεφίλ μια απ΄τις πιο κλασσικές ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου. Εκπληκτική ερμηνεία απ΄τον Pacino και επικές ατάκες με κορυφαία το "Say hello to my little friend". Η ταινία απέσπασε 3 Χρυσές Σφαίρες, Καλύτερης ταινίας, Α' Ανδρικού Ρόλου (Al Pacino) και Β' Ανδρικού Ρόλου (Steven Bauer).

6. Ringu (1998)/Ring (2002)
Απ'τα καλύτερα θρίλερ που έχουν βγει. Το δίλημμα είναι ποια είναι καλύτερη ταινία. Η γιαπωνέζικη έκδοση (το Ringu) είναι με διαφορά πιο τρομακτική (όπως όλες οι γιαπωνέζικες ταινίες τρόμου) ενώ η αμερικάνικη είναι καλύτερη από θέμα καστ, ερμηνείας ηθοποιών και τεχνικών λεπτομερειών. Όποια και να δείτε πάντως, είναι σίγουρο ότι θα σας μείνει αξέχαστο.

7. Seven Samurai (1954)/The Magnificent Seven (1960)
Άλλες 2 εξαιρετικές ταινίες, με το ίδιο θέμα. Στην πρώτη ταινία του Akiro Kurosawa, 7 Σαμουράϊ προστατεύουν ένα χωριό από εγκληματίες, ενώ στην ταινία του John Sturges, οι προστάτες του χωριού είναι 7 καουμπόηδες. Αξίζουν και οι 2 την προσοχή σας.

8. The Thing from Another World (1951)/The Thing (1982)/The Thing (2011)
Μια ταινία που είχε 2 remakes με πιο πρόσφατο αυτό του 2011. Η ταινία του 1982 όμως είναι αυτή που είναι η καλύτερη, με έναν φοβερό Kurt Russel και η οποία θεωρείται μια απ'τις καλύτερες ταινίες τρόμου στην ιστορία του κινηματογράφου.

9. Cape Fear (1962)/Cape Fear (1991)
Άλλο ένα κλασσικό θρίλερ, που έγινε πιο γνωστό για το remake παρά για την πρώτη ταινία. Παρόλο που και το πρώτο ήταν ένα πολύ καλό έργο με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό ηθοποιό, Gregory Peck, ήταν η ταινία του Martin Scorsese, με πρωταγωνιστή τον Robert De Niro, που άφησε εποχή και θεωρείται απ΄τις καλύτερες ταινίες τρόμου. Ο De Niro προτάθηκε και για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, για την ερμηνεία του σ'αυτήν την ταινία.

10. The Last Man on Earth (1964)/The Omega Man (1971)/I am Legend (2007)
Παρόλο που το concept είναι ακριβώς ίδιο και στις 3 ταινίες (μια μάστιγα έχει μετατρέψει όλη σχεδόν την ανθρωπότητα σε ζόμπι και ένας απ΄τους επιζώντες που έχει ανοσία, προσπαθεί να βρει το αντίδοτο), η πιο πρόσφατη έκδοση της ιστορίας, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Will Smith, είναι με διαφορά η καλύτερη. Μεγάλο ρόλο φυσικά σ'αυτό παίζει η νέα τεχνολογία και τα εφφέ που χρησιμοποιούνται στις καινούργιες ταινίες και τα οποία ανεβάζουν την ποιότητα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου