Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ανάλυση ομίλων Euro: Δ' Όμιλος

  Τελειώνω σήμερα την ανάλυση των ομίλων του Euro, με τον τέταρτο και τελευταίο όμιλο. Σ'αυτόν έχουμε την Γαλλία και την Αγγλία που είναι και τα φαβορί του ομίλου, την Σουηδία του Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς και την συνδιοργανώτρια Ουκρανία.
Για να τις δούμε μια μια.

Γαλλία: Πάνε 12 χρόνια απ΄την τελευταία φορά που ήταν στη κορυφή της Ευρώπης η Γαλλία και από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Αποχώρησαν μεγάλες μορφές, όπως ο Zidane, o Blanc και ο Deschamps και ήρθαν καινούργιοι παίκτες, οι οποίοι είναι σκαλιά παρακάτω απ'αυτούς, αλλά δεν παύουν να είναι πολύ καλοί παίκτες. Στο Euro οι Γάλλοι πέρασαν ως πρώτοι απ΄τον όμιλο τους, έχοντας σε 10 αγώνες, 6 νίκες-3 ισοπαλίες και 1 ήττα, ενώ είχε και τη 2η καλύτερη άμυνα (μαζί με τη Ρωσία) των προκριματικών με μόλις 4 γκολ. Σ'αυτό συνέβαλε τα μέγιστα ο τερματοφύλακας της Lyon, Hugo Lloris που ήταν βασικός και αναντικατάστατος και στα 10 ματς. Ηγέτης της Γαλλίας στο Euro θα είναι ο Franck Ribery. Ο μέσος της Bayern Munich, ήταν και φέτος εκπληκτικός έχοντας σε όλες τις διοργανώσεις 50 συμμετοχές, σκοράροντας 17 γκολ και δίνοντας 27 ασίστ, όμως δεν κατάφερε να βοηθήσει την γερμανική ομάδα να πάρει κάποιο τρόπαιο φέτος. Στο κέντρο υπάρχουν και άλλοι πολύ καλοί παίκτες, όπως ο Samir Nasri (46 συμμετοχές, 6 γκολ-9 ασίστ) και ο Jeremy Menez (42 συμμετοχές, 9 γκολ-22 ασίστ). Στην επίθεση η Γαλλία έχει μόνο 2 καθαρούς επιθετικούς τον Karim Benzema, που έκανε πολύ καλή χρονιά με την Real Madrid, έχοντας σε 52 συμμετοχες 32 γκολ και 19 ασίστ και τον Olivier Giroud, τον MVP και 1ο σκόρερ της φετινής Ligue 1, που με 21 γκολ και 12 ασίστ σε 36 αγώνες οδήγησε την Montpellier στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στα φιλικά προετοιμασίας, η Γαλλία έδειξε πολύ έτοιμη, νικώντας και στα 3 φιλικά με Ισλανδία (3-2), Σερβία (2-0) και Εσθονία (4-0). Πρώτο ματς της Γαλλίας στο Euro είναι ενάντια στην Αγγλία, στις 11 Ιουνίου. Η 23αδα της Γαλλίας εδώ.

Αγγλία:  Η Αγγλία είναι η πιο άτυχη ομάδα της διοργάνωσης. Πριν καν αρχίσει το Euro, είδε τους Lampard, Barry και Gary Cahill. Επίσης ο Wayne Rooney (ο καλύτερος παίκτης της ομάδας), θα χάσει τα πρώτα 2 ματς (με Γαλλία και Σουηδία), λόγω της κόκκινης κάρτας που πήρε σε φιλικό με το Μαυροβούνιο. Ο επιθετικός της Manchester United ήταν απ΄τους κορυφαίους στην Premier League, έχοντας σε 34 αγώνες, 27 γκολ και 7 ασίστ. Το κενό του θα καλύψουν, οι Danny Welbeck (39 αγώνες, 13 γκολ-7 ασίστ) και Jermaine Defoe (38 συμμετοχές, 17 γκολ-8 ασίστ). H Αγγλία πέρασε ως 1η στα προκριματικά έχοντας 5 νίκες και 3 ισοπαλίες. 1οι σκόρερ στα προκριματικά με 3 γκολ ήταν οι Rooney (3 ασίστ), Young (3 ασίστ) και Defoe. Ο Ashley Young είναι επίσης μια απ΄τις ελπίδες της Αγγλίας. Ο μεσοεπιθετικός της Manchester United, είχε 10 γκολ και 13 ασίστ σε 33 αγώνες.Στα φιλικά προετοιμασίας ήταν αρκετά καλή, νικώντας Νορβηγία και Βέλγιο, αμφότερες με 1-0. Η 23άδα της Αγγλίας εδώ.

Ουκρανία: Η έτερη διοργανώτρια, προκρίθηκε και αυτή χωρίς προκριματικά στο Euro. Προσωπική μου άποψη είναι ότι η Ουκρανία παίρνει με διαφορά τον τίτλο της χειρότερης ομάδας της διοργάνωσης και δε πιστεύω ότι θα προκρινόταν, αν δεν ήταν διοργανώτρια. Δεν είναι τυχαίο ότι στηρίζεται ακόμα στον 35χρονο Andriy Shevchenko, ο οποίος όμως δεν έχει καμμία σχέση με τον παλιό παίχτη της Milan (22 αγώνες φέτος, 6 γκολ-3 ασίστ). Από'κει και πέρα λίγα πράγματα από θέμα ποιότητας. Ο 22χρονος επιθετικός της Dynamo Kiyv, Andriy Yarmolenko (40 αγώνες, 18 γκολ-16 ασίστ), ο αρχηγός και αμυντικό χαφ, Anatoliy Tymoshchuk (39 συμμετοχές με Bayern Munich φέτος) και ο "δήμιος" του Ολυμπιακού, Marko Devic (39 συμμετοχές, 17 γκολ-13 ασίστ). Στα φιλικά προετοιμασίας  η Ουκρανία κέρδισε 4-0 την Εσθονία, αλλά γνώρισε 2 απανωτές ήττες (στα 2 τελευταία φιλικά του Ιουνίου), από Αυστρία (2-3) και Τουρκία (0-2). Η 23αδα της Ουκρανίας εδώ.

Σουηδία: Η Σουηδία ήταν η μόνη ομάδα του ομίλου που κέρδισε την Ολλανδία, αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο απ΄την 2η θέση. Παρ'όλα αυτά προκρίθηκε ως η καλύτερη 2η των προκριματικών μια και είχε 8 νίκες και μόλις ήττες. Αρχηγός,πρώτος σκόρερ στα προκριματικά (5 γκολ και 3 ασίστ) και καλύτερος παίχτης για την Σουηδία είναι ο Zlatan Ibrahimovic. Ο επιθετικός της Milan, λίγο έλειψε να πάρει μόνος του το πρωτάθλημα, έχοντας σε 32 συμμετοχές 28 γκολ και 10 ασίστ (συνολικά σε 44 συμμετοχές είχε 35 γκολ-15 ασίστ), όντας πρώτος σκόρερ στην Serie A. Εκτός του Ibrahimovic, στην επίθεση της Σουηδίας, συναντάμε τους Ola Toivonen της PSV (49 συμμετοχές, 27 γκολ-5 ασίστ)  και Johan Elmander της Galatasaray (36 συμμετοχές, 12 γκολ-9 ασίστ). Στο κέντρο ξεχωρίζουν οι 2 πρώτοι σε ασίστ της χώρας στα προκριματικά, Kim Kallstrom (7 ασίστ-3 γκολ) και Sebastian Larsson (6 ασίστ-3 γκολ), ενώ και στο τέρμα ο Andreas Isaksson, προσδίδει σιγουριά στα μετόπισθεν. Στα φιλικά προετοιμασίας η Σουηδία κέρδισε 3-1 την Κροατία και 3-2 την Ισλανδία. Η 23άδα της Σουηδίας εδώ.

Πρόγραμμα
11 Ιουνίου: 19:00 Γαλλία-Αγγλία
                    21:45 Ουκρανία-Σουηδία

15 Ιουνίου: 19:00 Ουκρανία-Γαλλία
                    21:45 Σουηδία-Αγγλία

19 Ιουνίου: 21:45 Σουηδία-Γαλλία
                    21:45 Αγγλία-Ουκρανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου