Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

"Κακοί" του κινηματογράφου

  Μετά το αφιέρωμα στους κινηματογραφικούς ήρωες, σειρά παίρνουν οι "κακοί"! Είναι ρόλοι που άφησαν εποχή σε ταινίες και πολλές φορές, ο θεατής ταυτίζονταν πιο πολύ με αυτούς σε μια ταινία και προτιμούσε να κερδίσουν στο τέλος αυτοί.
Νομίζω βέβαια αυτό συμβαίνει σε ότι βλέπουμε από μικρά παιδιά, είτε είναι παιδικό, είτε είναι σειρά, είτε ταινία, απλά γιατί έχουμε βαρεθεί να νικάνε πάντα οι καλοί. Ας δούμε λοιπόν κάποιους απ΄τους πιο γνωστούς και πετυχημένους ρόλους κακών.


Έφαγα λίγη ωρίτσα να βρω την πιο κατάλληλη φωτογραφία αλλά αυτή νομίζω είναι η καλύτερη. Ξεκίνημα λοιπόν με τον Hannibal Lecter, τον ιδιοφυή, ψυχάκια και κανίβαλο (εξ'ου και το Hannibal the Cannibal) ψυχίατρο απ'την "Σιωπή των Αμνών" (συμμετείχε και σε άλλες 2 ταινίες). Ο Anthony Hopkins είναι εξαιρετικός στον ρόλο αυτόν και δύσκολα μπορώ να φανταστώ άλλον, να υποδύεται τον Lecter (ίσως μόνο ο Jack Nicholson να ήταν καλύτερος). Πήρε άλλωστε και Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου γι'αυτήν την ερμηνεία του. Επίσης ο Hannibal Lecter είναι το ν.1 " στη λίστα του AFI(American Film Institute) για τους 100 κορυφαίους "κακούς" στην ιστορία του κινηματογράφου.

John Doe


Η αγαπημένη μου ταινία (Se7en) και ο αγαπημένος μου κακός (John Doe). O Kevin Spacey, υποδύεται έναν serial killer που σκοτώνει σύμφωνα με τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα (Αλαζονεία, Οργή, Λαιμαργία,  Οκνηρία, Λαγνεία, Απληστία και Ζήλια). Εκπληκτική ερμηνεία απ'τον Spacey και εκπληκτική ταινία. Όποιος δεν την έχει δει, του την προτείνω να την πάρει σήμερα κιόλας. Εμένα πάντως ήταν ο λόγος που αγάπησα τον κινηματογράφο, μια και πέρα όλων των άλλων, το τέλος της ταινίας είναι ό,τι καλύτερο έχω δει. Απλά κορυφή!!!!!


Η πιο κλασσική φυσιογνωμία του Star Wars. O Darth Vader ήταν ένας ιππότης Jedi (απ΄τους καλούς δηλαδή) με το όνομα Anankin Skywalker που πέρασε στην σκοτεινή πλευρά και έγινε το πρωτοπαλίκαρο του Αυτοκράτορα Palpatine. Όντας σκληρός και βίαιος πολεμάει τους Επαναστάτες Συμμάχους οι οποίοι θέλουν να ανατρέψουν την Γαλαξιακή Αυτοκρατορία. Κορυφαία σκηνή με τον Darth, αυτή που πολεμάει ενάντια στον γιο του, τον Luke Skywalker (ο γιος δεν το ξέρει) και σε μια φάση λέει την ατάκα που είναι η πιο γνωστή ατάκα του (και όλου του Star Wars): I'm your father!


Ο Jack Nicholson δε χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ για να γίνει τρομακτικός, μια και η φάτσα του και η τρέλα που κουβαλάει από φυσικού του, φτάνουν και περισσεύουν. Στην ταινία "Shining" όμως ξεπέρασε τον εαυτό του. Υποδύεται τον Jack Torrance, έναν συγγραφέα που αναλαμβάνει χρέη επιστάτη σε ένα ξενοδοχείο το οποίο έκλεισε για χειμώνα και μένει μόνο αυτός, η γυναίκα του και το παιδί του. Εν τέλει ο Jack την "ακούει" και αρχίζει να τους κυνηγάει για να τους σκοτώσει. Επική σκηνή της ταινίας που η γυναίκα του κρύβεται στο μπάνιο και ο Jack σπάει τη πόρτα με τσεκούρι, λέγοντας: "Heeeeeeere's Johnny!!!!!"


Αν αναρωτιέστε γιατί δεν δείχνει κάποιον συγκεκριμένα η φωτογραφία είναι γιατί αν κάποιος δεν έχει  δει την ταινία "Usual Suspects" (να την δει), το να δει ποιός είναι ο Keyser Soze θα του χαλάσει όλη σχεδόν την ταινία. O Keyser Soze είναι ένας βαρώνος ναρκωτικών που έχει εξελιχθεί σε μύθο και κανένας δεν ξέρει την ταυτότητα του. Ιστορίες λέγονται για το πόσο σκληρός, βίαιος και άσπλαχνος είναι και τι έκανε για να φτάσει μέχρι την κορυφή. Δεν λέω άλλα γιατί μπορεί να πετάξω spoiler. Ξαναλέω είναι ταινία που αξίζει να δει κανείς.


Πρόκειται για έναν serial killer, ο οποίος διεισδύει στα όνειρα των θυμάτων του και χρησιμοποιώντας το γάντι του, που έχει πάνω ξυράφια, σκοτώνει τα θύματά του, τα οποία πεθαίνοντας στο όνειρό τους, πεθαίνουν και στη πραγματικότητα. Αν και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω δει όλες τις συνέχειες της ταινίας "Nightmare on Elm's Street", στις οποίες "πρωταγωνιστεί", ο Freddy στοίχειωσε και τα δικά μου όνειρα όταν ήμουν μικρός. Απ'τις πιο χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες κακών.


Δεν ξετρελαίνομαι για τις ταινίες του Harry Potter, αλλά πρώτον θα ακούσω τα εξ αμάξης από έναν συγκεκριμένο φίλο μου (ξέρεις ποιός είσαι...χεχε) αν δεν τον βάλω, δεύτερον τον υποδύεται ο Ralph Fiennes που είναι πολύ καλός ηθοποιός και τρίτον είναι αρκετά ψαρωτικός σαν χαρακτήρας. Πρόκειται λοιπόν για έναν μάγο που είναι το αντίπαλον δέος του Harry Potter. Είναι τόσο δυνατός και κακός, που οι άλλοι μάγοι δεν τολμούν να πουν το όνομά του και αναφέρονται σε αυτόν ως "You know who" και "He-who-must-not-be-named".


Καλός ήταν και ο συγχωρεμένος Heath Ledger (πήρε και Όσκαρ για τον ρόλο αυτό) αλλά όταν λέμε Joker, εννοούμε Jack Nicholson. Αυτόν ξέραμε, αυτόν γουστάραμε, αυτός μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε Joker. Ο πιο γνωστός εχθρός του Batman, έπεσε μέσα σε χημικά και η φάτσα του παραμορφώθηκε να έχει ένα μόνιμο χαμόγελο. Σκοτώνει για χόμπυ, είναι ψυχάκιας και απίστευτα ευφυής (κλασσικό μοτίβο κακού...).


Είναι ο πιο ζόρικος απ΄τους Πράκτορες, οι οποίοι είναι τεχνητής νοημοσύνης μηχανές. Οι Πράκτορες έχουν ως αποστολή την ομαλή λειτουργία του Matrix (στην ομώνυμη ταινία) και να σκοτώσουν κάθε ανωμαλία στο σύστημα. Σαν τέτοια βλέπουν τον Neo και γι'αυτό με αρχηγό τον Smith τον κυνηγάνε με σκοπό να τον σκοτώσουν. Ο Αgent Smith είναι απ΄τους πιο ωραίους "κακούς" γιατί βγάζει κάτι πολύ cool στην ομιλία και στις κινήσεις του. Χαρακτηριστική του ατάκα το "Mr. Anderson" όποτε μιλάει στον Neo (το όνομα του μέσα στο Matrix)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου