Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Διάσημα boy-bands

  Με αφορμή την μόδα των boy-bands η οποία δείχνει να επανέρχεται, με την εμφάνιση στα charts της Αμερικής και της Βρετανίας των "One Direction" και "The Wanted", ας δούμε κάποια απ΄τα πιο διάσημα boy-bands των τελευταίων δεκαετιών.
Άντρες, νεαρής ηλικίας συνήθως, με ωραίο παρουσιαστικό και κορμιά γυμναστηρίου (φωνή δεν είχαν οι περισσότεροι, αλλά ποιός τα κοιτάει αυτά τα ασήμαντα πράγματα) που κάναν τρελή επιτυχία με τα τραγούδια τους και ΚΥΡΙΩΣ κάναν κοριτσάκια (μικρής και μεγάλης ηλικίας) να παραληρούν στο άκουσμα τους.


Backstreet Boys: Είναι αυτοί που σου έρχονται στο μυαλό όταν ακούς boy-band. Δημιουργήθηκαν το  1993 αλλά έγιναν γνωστοί το 1996 με το ομώνυμο άλμπουμ. Από'κει και μετά κάναν το μπαμ και με δεκάδες επιτυχίες, θεωρούνται το κορυφαίο boy band με 130 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως. Το γκρουπ είναι μαζί μέχρι σήμερα, αλλά δεν έχει την ίδια απήχηση και περισσότερο στηρίζεται στα διάφορα tour στα παλιά κομμάτια, παρά σε νέα άλμπουμ (το τελευταίο ήταν το 2009).



  

N'Sync: Το αντίπαλον δέος των Backstreet Boys. Δημιουργήθηκαν το 1995 και έκαναν τη μεγάλη τους επιτυχία έναν χρόνο μετά με το single "Ι Want you back" το οποίο έκανε επιτυχία στην Ευρώπη και 2 χρόνια μετά και στην Αμερική. Το μεγάλο μπαμ όμως το έκαναν με το "Bye bye bye" που είναι και το τραγούδι-κατατεθέν τους. Τελικά το γκρουπ διαλύθηκε το 2002 μια και Justin Timberlake αποφάσισε να κάνει solo καριέρα, κάτι που όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια, ήταν η καλύτερη κίνηση που θα μπορούσε να κάνει.




Take That: Άλλο ένα επιτυχημένο boy-band απ΄το οποίο αναδείχτηκε ο Robbie Williams. Oι Take That δημιουργήθηκαν το 1990 και είχαν πάρα πολλές μεγάλες επιτυχίες και στην Βρετανία αλλά και παγκοσμίως. Το 1996 διαλύθηκαν γιατί ο Robbie Williams ήθελε να κάνει solo καριέρα. Ενώθηκαν πάλι το 2006 και έβγαλαν μερικές ακόμα επιτυχίες, ενώ πέρσι έβγαλαν άλμπουμ στο οποίο συμμετείχε και ο Robbie.





New Kids on The Block: Απ΄τα πιο παλιά γκρουπ του είδους, δημιουργήθηκαν το 1984 και ως το 1994 που διαλύθηκαν είχαν μεγάλες επιτυχίες με πιο γνωστό το "Step by Step", το πιο χαρακτηριστικό τους τραγούδι. Το 2008 ενώθηκαν ξανά και προσπαθούν να ακουστούν πάλι. Φέτος ήταν σε tour μαζί με τους Backstreet Boys.




Boyzone: Άλλο ένα boy-band που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ΄90 (1993) και το οποίο είχε πολλές επιτυχίες σε Ευρωπαϊκά και Αμερικάνικα charts. Διαλύθηκαν και αυτοί το 2000 μια και ο Ronan Keating επέλεξε solo καριέρα (αρκετά επιτυχημένη) και ενώθηκαν πάλι το 2008, κυκλοφορώντας και άλμπουμ. Δυστυχώς ενα χρόνο μετά πέθανε το ένα απ'τα μέλη του γκρουπ, ο Steven Gately.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου