Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Οι γυναίκες με τις οποίες μεγαλώσαμε Part 1

  Γράφοντας το άρθρο για το χάσμα γενεών, θυμήθηκα τα νιάτα μου. Τότε που σαν πιτσιρίκι του Γυμνασίου, είχα τις πρώτες μου επαφές μέσω περιοδικών και ταινιών (κανονικών και ακατάλληλου περιεχομένου) με τις διάσημες γυναίκες. Θυμήθηκα λοιπόν τις γυναίκες που εκείνη την περίοδο μεσουρανούσαν, ήταν sex symbols και όλοι εμείς τις βλέπαμε και μας τρέχαν τα σάλια.
Άλλωστε πολλές από αυτές παρόλο που έχουν περάσει 15+ χρόνια από τότε και έχουν μεγαλώσει, παραμένουν γοητευτικές, ενώ όλες έχουν αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι τους στον χρόνο για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια. Επειδή είναι πολλές, θα τις χωρίσω σε ξένες και Ελληνίδες. Ας τις δούμε μια προς μια, για να θυμηθούν οι παλιοί (αν και αποκλείεται να ξέχασαν ποτέ) και να μάθουν οι καινούργιοι.

Pamela Anderson

Η Pamela μας συστήθηκε το 1993 ως CJ στη σειρά Baywatch, την οποία απογείωσε σε τηλεθέαση με την παρουσία της και έγινε αυτόματα η αγαπημένη ξανθιά όλων των αντρών. Οι μυημένοι στα ανδρικά περιοδικά, την γνώριζαν από πιο πριν, μια και είχε γίνει εξώφυλλο τον Οκτώβρη του 1989 στο κορυφαίο αντρικό περιοδικό, το Playboy. Ενδεικτικό του αντίκτυπου που είχε η Pamela στο αντρικό κοινό, είναι ότι κρατάει το ρεκόρ σε εξώφυλλα στο συγκεκριμένο περιοδικό με 11, όντας η μεγάλη αδυναμία του εκδότη και ιδρυτή, Hugh Hefner. Ακολούθησαν κάποιες ταινίες με σκηνές ερωτικού περιεχομένου (και μηδαμινό υποκριτικό ταλέντο, αλλά ποιός νοιάζεται) και φυσικά η sex tape της (η πρώτη στην ιστορία του Internet και σε μια εποχή που δεν είναι τόσο εύκολο όσο σήμερα να βρεις τέτοια βίντεο) με τον τότε σύζυγό της Tommy Lee Jones, που έφτασε όσους άντρες το είδαν, στα πρόθυρα καρδιακού και εγκεφαλικού μαζί. Σήμερα στα 45 της, εξακολουθεί να τραβάει τα βλέμματα των αντρών.

Kim Basinger

Πιστεύω ότι και μόνο το βίντεο να άφηνα θα εξηγούσε τα πάντα. Ήταν το 1986, όταν η Kim Basinger έγινε το συνώνυμο της λέξης "στριπτίζ", χορεύοντας για τον Mickey Rourke στην ταινία "9 1/2 Weeks". Η συγκεκριμένη σκηνή απογείωσε και το τραγούδι του Joe Cocker, "You can leave your hat on" το οποίο με τη σειρά του θεωρείται ο ύμνος του στριπτίζ, μια και δεν υπάρχει άτομο που να το ακούει και να μην πάει ο νους του σε αυτό. Η Kim είχε ήδη τραβήξει την προσοχή των αντρών ως κορίτσι του James Bond το 1983, υποδυόμενη την Domino Petachi στην ταινία "Never Say Never" , αλλά ήταν η ταινία αυτή και η αντίστοιχη σκηνή, που την καθιέρωσε στο μυαλό των αντρών ως sex symbol και ανάγκασε κάτι τύπους σαν εμένα να βλέπουν τραγικές ταινίες όπως το "My Stepmother Is An Alien" και "Blind Date" (δε θέλω να θυμάμαι ότι έχει παίξει σε αυτό ο Bruce Willis), μόνο και μόνο για να την ξαναδούν. Πλέον στα 53 της παραμένει μια πολύ ωραία γυναίκα και παίζοντας πλέον ρόλους μητέρας σε ταινίες, μας εξάπτει ακόμα την φαντασία.

Sharon Stone


Άλλη μια ξανθιά που στοίχειωσε τα όνειρα μας. H Sharon Stone δεν είχε ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα στην καριέρα της να κάνει ερωτικές σκηνές. Στην ταινία "Irreconcilable Differences" (απ'τις πρώτες της ταινίες) το 1984 εμφανίστηκε για πρώτη φορά γυμνή, προϊδεάζοντάς μας για το τι μας περιμένει. Ακολούθησαν κάποιες άγνωστες ταινίες που είχαν ερωτικές σκηνές για να φτάσει στο 1992 και την ταινία "Basic Instinct" για να απογειωθεί η φήμη της, να ανακηρυχθεί sex symbol και να την μάθουν όσοι δεν την ήξεραν ως τότε. Η σκηνή της ανάκρισής της στο αστυνομικό τμήμα, όπου κάθεται σταυροπόδι και αλλάζοντας πόδι οι αστυνομικοί αντιλαμβάνονται ότι δεν φοράει τίποτα κάτω απ΄το άσπρο φόρεμα, είναι απ΄τις all time classic του κινηματογράφου (όπως και η φάτσα του χοντρούλη αστυνομικού που έχει κοκκινίσει και ιδρώσει εξαιτίας αυτού). Σημειωτέον ότι και η Stone και η Basinger έκαναν το μεγάλο μπαμ στα 30+ (33 η Basinger στο "9 1/2 weeks", 34 η Stone στο "Basic Instinct"). Η Stone συνέχισε μέχρι και το 2004 (46 ετών) να κάνει ερωτικές σκηνές, μια και το σώμα της και το πρόσωπο της, παρέμεναν (και παραμένουν και τώρα στα 54) σε υψηλό επίπεδο.

Michelle Pfeifer

Άλλο στυλ τελείως απ΄τις προηγούμενες. Αυτή δεν είχε κάποια σκηνή που να την κάνει sex symbol. Ήταν απλά πολύ όμορφη (όσο μπορεί να το πει κάποιος αυτό, απλό). Μια πολύ όμορφη γυναίκα και εξαιρετική ηθοποιός, της οποίας το πρόσωπο θεωρείται από ερευνητές, το τέλειο πρόσωπο από θέμα γωνιών, αναλογιών και τα σχετικά. Εννοείται φυσικά, ότι η Pfeifer μπορούσε να γίνει sexy όποτε το ήθελε και απόδειξη είναι το "Batman Returns", όπου υποδυόταν την Catwoman. Εκεί η Pfeifer με την δερμάτινη στολή, τα τονισμένα κόκκινα χείλη της, τα μπλε μάτια της και τη βραχνή φωνή της (άλλο ένα απ΄τα μεγάλα ατού της), έκλεβε την παράσταση και ανάγκαζε περιοδικά και ειδικούς να την τοποθετήσουν στους πιο sexy χαρακτήρες όλων των εποχών. Γι'αυτό κιόλας, μου είναι δύσκολο να ενθουσιαστώ με την Halle Berry και (κυρίως) την Anne Hathaway, που φόρεσαν τη στολή της Catwoman στη συνέχεια. Σήμερα η Pfeifer είναι 54 ετών και παραμένει γοητευτικότατη, αν και στην τελευταία ταινία που την είδα το "New Year's Eve" μου φάνηκε υπερβολικά αδύνατη.

Cindy Crawford

Ο ορισμός του top model (ή Super Model όπως είχε ονομαστεί τότε). Η Crawford με το άψογο πρόσωπο και τις τέλειες αναλογίες, κόσμησε εκατοντάδες εξώφυλλα περιοδικών στα 90's και κατ'επέκτασιν τον τοίχο πολλών αντρών. Σήμα κατατεθέν της  η ελιά πάνω απ'τα χείλη, που όσο παράξενο και αν ακούγεται, την έκανε ακόμα πιο γοητευτική. Ήταν το πρώτο top model που πόζαρε για το Playboy, το οποίο μάλιστα σε λίστα για τις πιο sexy γυναίκες του αιώνα μας, της έδωσε την 5η θέση. Δοκίμασε την τύχη της και στον κινηματογράφο, χωρίς επιτυχία και το μόνο που θυμόμαστε απ'αυτήν είναι η ερωτική της σκηνή με τον William Baldwin στο "Fair Game". Σήμερα είναι 46 ετών, έχει εξαφανιστεί απ'τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά σε μια φωτογραφία που την πέτυχα εξακολουθεί να έχει πολύ ωραίο σώμα.

Claudia Schiffer

Το αντίπαλον δέος της Crawford. Η Γερμανίδα μαζί με την Cindy Crawford (και την Naomi Campbell αλλά αυτή ποτέ δε μου άρεσε) ήταν ότι πιο hot υπήρχε στο χώρο του μόντελινγκ στα 90's. Ψηλή (1.80), με πολύ όμορφο πρόσωπο και με τέλειες αναλογίες, έκανε και αυτή εκατοντάδες εξώφυλλα. Δοκίμασε και αυτή τη τύχη της στον κινηματογράφο με κάποιες μικρές εμφανίσεις αλλά δεν πρόσφερε κάτι παραπάνω στην τέχνη. Σήμερα είναι 42 ετών και για την ηλικία της κρατιέται μια χαρά.

Carmen Electra

Λέγοντας για αντίπαλον δέος, ιδού το αντίστοιχο της Pamela Anderson. Εμφανίστηκε άλλωστε την χρονιά που σταμάτησε η Pamela στο Baywatch, ουσιαστικά αντικαθιστώντας την. Προσωπική άποψη είναι ότι την αντικατέστησε επάξια, μια και η Electra είχε και το πρόσωπο και τις αναλογίες για να κρατήσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών αμείωτο. Θεωρώ ότι ακόμα και το ονοματεπώνυμό της σου έκανε κάτι (καθαρά εγκυκλοπαιδικά, το πραγματικό της όνομα είναι Tara Leigh Patrick). Αγαπημένο θέμα και αυτή σε Playboy και λοιπά αντρικά περιοδικά. Πέραν των σειρών που συμμετείχε, έπαιξε και σε αρκετές ταινίες (χαμηλού επιπέδου), όπου δεν έχανε ευκαιρία να επιδεικνύει τα (πλαστικά όπως και της Pamela, αλλά ποιός νοιάζεται) χαρίσματα της. Επίσης ενδιαφέρον στοιχείο για την Electra είναι ότι για 1 χρόνο ήταν αρραβωνιασμένη με τον Dennis Rodman, τον τρελό μπασκετμπολίστα του NBA. Σήμερα στα 40 της δεν έχει χάσει καθόλου απ΄την σεξουαλικότητά της, όπως άλλωστε και η Pamela.

4 σχόλια:

  1. einai tixaio pou oles tous einai xanthes????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και όχι...Εκείνη τη περίοδο αν δεν ήσουν ξανθιά δεν τράβαγες το μάτι των αντρών

      Διαγραφή
  2. autes mas megalwsan kai h monica belluci mas andrwse :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι γι'αυτό δεν την έβαλα. Γιατί ήταν κατα το Πανεπιστήμιο που γνωρίσαμε την Μπελούτσι που την προσκυνάν όλοι οι...άντρες!

      Διαγραφή