Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Let's talk about sex

  Σήμερα αποφάσισα να ασχοληθώ με το πιο γνωστό και αγαπημένο άθλημα του κόσμου. Το σεξ! Άθλημα βεβαίως βεβαίως, αφού πρώτον γυμνάζεσαι, δεύτερον καις μ.ο. περίπου 400 θερμίδες την ώρα (εκτός αν κάνεις τίποτα αεροπλανικά, οπότε καις παραπάνω) και το βασικότερο;;; Προσπαθείς κάθε φορά να σπάσεις τα ρεκόρ σου (έλα τώρα που δε το κάνεις...)!!!
Υπάρχουν λοιπόν κάποια πράγματα που δεν ξέρει ο περισσότερος κόσμος ή τα έχει διαβάσει κάπου αλλά δε τα θυμάται. Εγώ έψαξα πριν από σας (για σας) και σας παρουσιάζω τα πιο σημαντικά. Ας τα δούμε λοιπόν, λέγοντας φυσικά (για να μην έχουμε κάποιο πρόβλημα) ότι το άρθρο απευθύνεται σε ΕΝΗΛΙΚΕΣ, οπότε συνεχίζετε την ανάγνωση με δική σας ευθύνη.

Το σεξ είναι φάρμακο: Με το σεξ απελευθερώνονται ενδορφίνες (το φυσικό όπιο του οργανισμού μας) απ΄τον εγκέφαλο, οι οποίες έχουν την δυνατότητα να μειώνουν τον πόνο, στα ίδια επίπεδα με την μορφίνη (όπως καταλαβαίνετε η δικαιολογία "έχω πονοκέφαλο" των γυναικών δεν θα μπορούσε να είναι πιο λάθος...). Επίσης δημιουργούν μια ευφορία στο άτομο, ρίχνοντας του τα επίπεδα του στρες (10 φορές πιο αποτελεσματικό από Valium) και χαλαρώνοντάς το (αυτό εξηγεί και το γιατί κοιμόμαστε μετά το σεξ). Από έρευνες μαθαίνουμε μάλιστα ότι η αρχική χρήση του δονητή, ήταν για την καταπολέμηση της υστερίας κατά τον 19ο αιώνα. Αν πάρουμε τώρα ξεχωριστά τα 2 φύλα, βλέπουμε ότι το σεξ ανεβάζει την τεστοστερόνη των αντρών ή οποία όχι μόνο δυναμώνει τους μυς και τα κόκκαλα αλλά μεταδίδει και την ορμόνη DHEA, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης όσο πιο συχνά "κορυφώνουν" οι άντρες 20-50 ετών, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουν να παρουσιάσουν καρκίνο του προστάτη. Οι γυναίκες επωφελούνται απ΄το σεξ λόγω των οιστρογόνων που διπλασιάζονται τα οποία κάνουν τα μαλλιά πιο λαμπερά και το δέρμα πιο απαλό (για να μην αναφέρω τα οφέλη του σπέρματος και το προχωρήσω πολύ). Αν κάποιος ενδιαφέρεται να διαβάσει πιο αναλυτικά για το πόσο καλό κάνει στην υγεία του ανθρώπου το σεξ, υπάρχει ένα πολύ καλό άρθρο το οποίο μπορείτε να δείτε αν πατήσετε εδώ.

To μέγεθος δεν μετράει: Αυτό και αν είναι το πιο κοινότυπο θέμα όταν μιλάμε για σεξ. Προσωπικά στα 29 μου χρόνια έχω ακούσει τα πάντα. Μετράει, δεν μετράει, μετράει το πάχος, η διάμετρος, το εμβαδόν, η τετραγωνική ρίζα και το πιο κλασσικό "να ξέρεις να το χρησιμοποιείς" (το οποίο τελικά είναι και το πιο σωστό). Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Ο μ.ο. μήκους, αν δεν το ξέρετε, ενός ανδρικού οργάνου σε στύση είναι περίπου 14.5 εκατοστά (αν ενδιαφέρει κανέναν του πάχους είναι 12 και κάτι) και σε χαλάρωση 7.6. Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν τα παλικάρια στις ταινίες (τις γνωστές ταινίες) είναι τα αφύσικα και όχι εσείς. Μια ενδιαφέρουσα έρευνα σε 50.000 άντρες και γυναίκες (ετεροφυλόφιλους/ες) έδειξε ότι το 85% των γυναικών ήταν ικανοποιημένες απ΄το μέγεθος του παρτενέρ τους, ενώ αντίστοιχα μόλις το 55% των αντρών ήταν ικανοποιημένοι με το μέγεθός τους. Όπως βλέπετε όλα είναι στο μυαλό. Εξάλλου ποια γυναίκα θα πάρει το χάρακα για να τον μετρήσει; Νομίζετε ότι μπορεί να ξεχωρίσει 14 με 18 εκατοστά (δε λέω τώρα για πολύ μικρά ή πολύ μεγάλα); Άλλο γεγονός είναι ότι ο κόλπος (δεν μπορούσα να το θέσω με άλλη λέξη) της γυναίκας (που δεν έχει γεννήσει) έχει βάθος 8-10 εκατοστά (αναλόγως σε τι "κατάσταση" βρίσκεται) και τα νεύρα βρίσκονται στα πρώτα εκατοστά. Τέλος για να κλείσω, γιατί μάλλον κούρασα, σε έρευνα που έγινε σε γυναίκες, το 82% είπαν ότι προτιμούν ποιότητα και όχι ποσότητα. Οπότε σταματήστε να σκέφτεστε πως θα φαίνεστε μεγαλύτεροι και αρχίστε να σκέφτεστε πως θα γίνετε καλύτεροι.

Η χρονική διάρκεια δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο: Κατά καιρούς σε συζητήσεις με φίλους, έχω ακούσει ιστορίες ότι άντεχαν σερί 1-2 και πάνω ώρες χωρίς να "κορυφώσουν". Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα αν λέγαν αλήθεια, γιατί προσωπικά στη δική μου σεξουαλική ζωή δεν αλλάζει τίποτα και στην τελική τον εαυτό τους κοροϊδεύουν αν δεν λένε αλήθεια. Ειδικά αν χωρίσει με την κοπέλα που ήταν και αυτή τον κάνει βούκινο ως ο "Ναβουχοδονόσωρ (βάζω άκυρο όνομα για να μην θιχτεί κανας περίεργος) του ενός λεπτού", μόνο σε κακό θα του βγει. Αυτό ισχύει και για αυτούς που παινεύονται ότι πηγαίνουν με 20 κοπέλες τη βδομάδα, αλλά ας μην ξεφεύγω. Το θέμα λοιπόν είτε λέγαν αλήθεια, είτε όχι είναι ότι δεν προσφέρουν κάτι περισσότερο με την μεγάλη διάρκεια. Σύμφωνα με έρευνα από σεξολόγους (η οποία δημοσιεύθηκε στο "Journal of Sexual Medicine" τον Μάη του 2008) η βέλτιστη διάρκεια του σεξ είναι 3 με 13 λεπτά. Ο ένας απ'αυτούς μάλιστα έκανε ξεχωριστή έρευνα σε 1.500 ζευγάρια και έβγαλε τον μ.ο. στα 7.3 λεπτά (οι γυναίκες φορούσαν ρολόγια...). Επειδή έχω μάθει στη ζωή μου ότι τίποτα δεν είναι προφανές, να σημειώσω ότι ο χρόνος αυτός είναι απ΄τη στιγμή της "διείσδυσης" και όχι τα προκαταρτικά. 

Πριν γράψω μερικά σύντομα και ενδιαφέροντα trivia, να μεταφέρω τα λόγια μιας κλινικής ψυχολόγου, της Marianne Brandon. "Υπάρχουν πολλοί μύθοι στην κουλτούρα μας, για το τι κάνουν στο σεξ οι άλλοι. Η σεξουαλική ζωή των περισσοτέρων όμως, δεν είναι τόσο συναρπαστική όσο την παρουσιάζουν ή όσο πιστεύουμε εμείς"

Trivia
  • Ο Dr. Kellog, δημιούργησε τα γνωστά σε όλους Kornflakes, όχι μόνο για διατροφικούς λόγους αλλά και ως αντίδοτο στον αυνανισμο. Θεωρούσε ότι αν έχεις μια σωστή διατροφή, θα μειωθούν οι πονηρές σκέψεις (δεν πιάνω τον συλλογισμό του, αλλά τι ξέρω εγώ...ένας απλός blogger είμαι).
  • 20% των αντρών και 13% των γυναικών παραδέχτηκαν ότι έχουν κάνει σεξ στο χώρο εργασίας τους.
  • Το βιάγκρα κυκλοφόρησε για 1η φορά το 1998 και μες στους 3 πρώτους μήνες είχε έσοδα 411 εκατομμύρια δολάρια.
  • Η ομοφυλοφιλία θεωρούνταν διανοητική διαταραχή ως το 1973, βρισκόμενο μάλιστα στην ανάλογη λίστα του Αμερικάνικου Ψυχιατρικού Οργανισμού.
  • 25% των αντρών παγκοσμίως παραδέχτηκαν ότι είχαν μόνο μια ερωτική σύντροφο στη ζωή τους, ενώ το 21% πάνω από 10.
  • Σύμφωνα με μια έρευνα του 2007 (ξέρω είναι παλιά αλλά δεν βρήκα πιο πρόσφατη), ο παγκόσμιος μ.ο. ηλικίας της πρώτης φοράς είναι 19 (19.25 για την ακρίβεια). Στις χώρες της Ασίας ο μ.ο. ανεβαίνει στα 22 χρόνια ενώ στις δυτικές χώρες κατεβαίνει στα 18.
  • Ο μέσος όρος προκαταρτικών είναι 20 λεπτά.
  • 48% των γυναικών μια έρευνας δήλωσε ότι έχει προσποιηθεί μια φορά τουλάχιστον στη ζωή της. Το ενδιαφέρον είναι ότι το ίδιο ποσοστό αντρών δήλωσε το ίδιο πράγμα...(αυτό το μεταφέρω με μια αβεβαιότητα, όχι ότι δεν το δήλωσαν αλλά αν το έκαναν)
  • Αν και τα είπα και πάνω για τα οφέλη στην υγεία, να αναφέρω σύντομα ότι σύμφωνα με έρευνες αν κάποιος κάνει σεξ τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα, μειώνει 30% την πιθανότητα καρδιακού, 50% την πιθανότητα εγκεφαλικού και 40% την πιθανότητα διαβήτη. Επίσης τα άτομα με καλή σεξουαλική ζωή προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 80 χρόνια ζωής.
  • Όσο σεξ κάνεις, άλλο τόσο ΘΑ κάνεις. Κάνοντας σεξ το σώμα σου εκπέμπει περισσότερη ποσότητα φερομόνων, οι οποίες με τη σειρά τους προσελκύουν τις γυναίκες.
  • Για κάθε μια κανονική ιστοσελίδα, υπάρχουν 5 ακατάλληλου περιεχομένου.
  • Μελέτες έδειξαν ότι 85% των αντρών που πέθαναν από καρδιακή προσβολή την ώρα του "καθήκοντος", απατούσαν τις γυναίκες τους....
  • Το μέσο άτομο ξοδεύει 600 ώρες κάνοντας σεξ απ΄τα 20 έως τα 70.
  • Σε έρευνα του 2009 βρέθηκε ότι το μέσο άτομο κάνει σεξ 103 φορές το χρόνο, σαφώς χαμηλότερα απ΄την έρευνα του 2003 που ήταν 127 φορές.
  • Οι στατιστικές δείχνουν ότι το 90% των αντρών αυτοϊκανοποιείται κατά καιρούς ενώ αντίστοιχα το γυναικείο ποσοστό είναι στο 65% (εδώ είναι που απορούμε πώς αφού όλες αρνούνται ότι το κάνουν, βγήκε αυτό το ποσοστό....)
  • Last but not least: Απ΄το 1981 που εμφανίστηκε ο ιός του HIV πάνω από 25 εκατομμύρια άτομα έχουν πεθάνει ως σήμερα εξαιτίας του ενώ αυτή τη στιγμή, περίπου 35 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζούνε με τον ιό αυτόν.

2 σχόλια: