Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Οι 10 χειρότερες ταινίες σύμφωνα με το IMDB

  Στο ξεκίνημα του blog είχα γράψει τις 10 καλύτερες ταινίες σύμφωνα με το IMDB (Internet Movie DataBase) το οποίο, για όποιον δεν το γνωρίζει είναι το καλύτερο site αναφορικά με ταινίες,σειρές και ηθοποιούς. Μετά από απαίτηση φίλων, λέω να πάω και στον πάτο και να αναφέρω τις 10 χειρότερες σε βαθμολογία ταινίες, σύμφωνα πάντα με το ίδιο site.
Δυστυχώς δεν θα μπορώ να σχολιάσω μια και δεν έχω δει καμμία απ'αυτές (και να είχα δει βέβαια θα το αρνιόμουν πεισματικά) και απλά θα αναφέρω την υπόθεση της κάθε ταινίας. Φυσικά κάποια στιγμή θα γράψω και μια δική μου λίστα με τις χειρότερες ταινίες, αλλά θέλει λίγο ψάξιμο (έχω δει και έναν σκασμό ταινίες).

Πρώτο (ή τελευταίο όπως το βλέπει κανείς) είναι το "Titanic: La leggenda continua...." αλλά επειδή είναι παιδικό, θα είμαι επιεικής και δε θα το βάλω. Όσον αφορά την ταινία, νομίζω ότι δε χρειάζεται ιδιαίτερη επεξήγηση. Έξυπνα μωρά που μιλάνε μεταξύ τους με baby-talk (θα έγραφα μωρουδίστικα αλλά δε μου κόλλαγε) και σώζουν τον κόσμο. Η ταινία κατακρίθηκε απίστευτα απ΄τους ανά τον κόσμο κριτικούς ταινιών, που εκφράστηκαν με τα χειρότερα λόγια γι'αυτήν. Για όσους απορούν με το "2", ναι καλά καταλάβατε!Είναι sequel...Το ότι η 1η ταινία πήρε 2.3/10 μάλλον δεν τους προβλημάτισε.  Εγώ άλλο απορώ. Πώς δέχτηκε ο Jon Voigt να παίξει σε αυτήν την ταινία....
Βαθμολογία: 1,5/10

Ο Daniel Kublbock είναι Γερμανός τραγουδιστής της pop, που αναδείχτηκε απ΄την γερμανική έκδοση του Pop Idol (μουσικό reality για τους μη γνωρίζοντες). Προφανώς θεώρησε (ή θεώρησαν οι παραγωγοί) ότι είναι τόσο μεγάλη φίρμα που πρέπει να βγει μια ταινία, στην οποία κάποιοι που τον ζηλεύουν θέλουν να τον σκοτώσουν (ελπίζω να τα καταφέρνουν στο τέλος). Ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι σε μια έρευνα του γερμανικού περιοδικού "Cinema", αναδείχτηκε κορυφαία ταινία όλων των εποχών. Το αποτέλεσμα φυσικά δεν λήφθηκε σοβαρά υπόψιν αφού αποδόθηκε σε φάρσα ή σε μαζική συμμετοχή των φαν του Kublbock.
Βαθμολογία: 1,5/10

Η υπόθεση όπως τη διάβασα είναι λίγο μπερδεμένη και μάλλον αυτός είναι ένας απ΄τους λόγους που είναι τόσο χαμηλά σε βαθμολογία. Τρεις πρώην κατάδικοι, κατατάσσονται στον στρατό, συμμετέχουν σε μια εισβολή στην Κούβα, εκεί συλλαμβάνονται, λίγο πριν εκτελεστούν δραπετεύουν και καταλήγουν πάλι στην Αμερική πηγαίνοντας από πόλη σε πόλη, όπου κλέβουν και σκοτώνουν. Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ κουράστηκα και μόνο που έγραψα την υπόθεση.
Βαθμολογία: 1,5/10


4. Manos: The Hands of Fate (1966)
Πρώτον, όποιος δει την αφίσα της ταινίας και δεν τον πιάσουν τα γέλια, είναι ήρωας. Δεύτερον ο Manos του τίτλου είναι σατανική θεότητα, όχι κάνας Έλληνας χαρακτήρας (μη σας πιάσει το πατριωτικό σας και το δείτε, λόγω αυτού) και τρίτον η αφίσα είναι όλα τα λεφτά (το ξέρω το ξανάπα αλλά είναι επική). Το concept είναι κλασσικό concept ταινίας τρόμου. Γκρουπ ατόμων (στην προκειμένη περίπτωση είναι οικογένεια) που χάνεται στον δρόμο (ήταν το 1966, δεν είχαν GPS) και καταλήγουν σε μια μικρή πόλη, όπου τους πιάνει μια παγανιστική οργάνωση, στην οποία αρχηγός είναι ο Master (!!!!) με πιστό ακόλουθο τον Torgo (δεν μπορούσαν να βρούν κάτι καλύτερο;;;).
Βαθμολογία: 1,5/10


5. Monster a-Go Go (1965)
Πραγματικά και μόνο απ'τους τίτλους καταλαβαίνεις για το πόσο τραγικές είναι αυτές οι ταινίες...Monster a-Go Go;;;; Τελοσπάντων! Αυτή η ταινία είναι τρόμου-επιστημονικής φαντασίας λοιπόν. Ένας αστροναύτης γυρνάει από αποστολή στο διάστημα, μέσα σε μια κάψουλα. Όταν όμως η κάψουλα προσγειώνεται στη Γη, ο αστροναύτης δε βρίσκεται μέσα σε αυτή. Την ίδια στιγμή εμφανίζεται ένα ραδιενεργό ανθρωποειδές τέρας (εδώ θα μπορούσα να σταματήσω την περιγραφή νομίζω και να σας έχω καλύψει) που τρομοκρατεί την περιοχή. Άραγε σχετίζεται η εξαφάνιση του αστροναύτη με το τέρας; Μήπως είναι ο αστροναύτης ο ίδιος μεταμορφωμένος;;; Δείτε την ταινία (που λέει ο λόγος, δεν υπάρχει κανένας λόγος να την δείτε) για να μάθετε.
Βαθμολογία: 1,5/10

6. Alom,net (2009)
Ούγγρικη κομεντί που αντιγράφει το story παλιότερων αμερικάνικων ταινιών. Μια κοπέλα που ήταν η πιο διάσημη στο σχολείο της, αλλάζει σχολείο και εκεί πρέπει να αρχίσει απ΄την αρχή να κάνει φίλους. Μεταξύ των άλλων, έρχεται και σε κόντρα με την πιο δημοφιλή κοπέλα του σχολείου. Αυτά.
Βαθμολογία: 1,5/10


7. Ben & Arthur (2002)
"Only the power of love can defeat a holy soldier on a mission". Αυτό αναγράφεται στην αφίσα της ταινίας. Ο "holy soldier" είναι ένας φανατικός θρήσκος ο Βίκτωρ ο οποίος κάνει τα πάντα, ώστε ο gay αδελφός του Άρθουρ, να μην παντρευτεί τον σύντροφο του Μπεν. Ουσιαστικά η ταινία είναι μια μάχη μεταξύ του ζευγαριού και του Βίκτωρ και των ομοϊδεατών του. Αυτή η ταινία κατακρίθηκε ακόμα και απ΄τους gay κριτικούς ταινιών.
Βαθμολογία: 1,5/10


8. The Skydivers (1963)
Θα σας πω τι κατάλαβα εγώ απ΄την υπόθεση. Ένα ζευγάρι έχουν μια επιχείρηση skydiving, αξιοποιώντας έναν μικρό αεροδιάδρομο που έχουν. Ο άντρας κερατώνει την γυναίκα με άλλη, η οποία όμως επειδή δεν αφήνει την γυναίκα του για να είναι μαζί, κάνει σεξ με έναν μηχανικό της εταιρείας και τον πείθει να σχεδιάσουν τη δολοφονία του άντρα. Η γυναίκα του ζευγαριού, κερατώνει τον άντρα της, με έναν καλό φίλο του απ΄τον στρατό. Η ταινία αυτή ήταν για μεγάλο διάστημα στο ν.1 των χειρότερων ταινιών, αλλά με τον καιρό, την ξεπέρασαν άλλες.
Βαθμολογία: 1,5/10


9. Zombie Nation (2004)
Απ'ότι διάβασα, ο τίτλος είναι παραπλανητικός μια και εμφανίζονται μόνο 5 ζόμπι στην ταινία. Η υπόθεση πάντως έχει την πλάκα της. Ο πρωταγωνιστής είναι ένας αστυνομικός, που τα βράδια μεταμορφώνεται σε serial killer, απαγάγοντας γυναίκες και σκοτώνοντας τες. Μια ομάδα όμως ιερειών βουντού, ανασταίνει αυτές τις γυναίκες, οι οποίες γίνονται ζόμπι, σκοτώνουν και τρώνε όποιον βρίσκουν μπροστά τους, ενώ παράλληλα ψάχνουν τον αστυνομικό για να τον εκδικηθούν. Δε ξέρω για σας αλλά η κοπέλα μου το βρήκε πολύ ενδιαφέρον το story.
Βαθμολογία: 1.6/10


10. Pledge This! (2006)
Παραγωγός και πρωταγωνίστρια Paris Hilton ή αλλιώς, "πώς να σιγουρέψεις ότι η ταινία σου θα πάει άπατη". Η ταινία είναι κλασσική αμερικανιά κομεντί με πανεπιστήμιο και αδελφότητες. Μια ομάδα κοριτσιών αναγκάζονται να φύγουν απ΄το σπίτι που μέναν λόγω ενός θέματος με τις τουαλέτες (ανατινάχτηκε μια τουαλέτα...) και προκειμένου να βρούν που να μείνουν, μπαίνουν στην πιο δημοφιλή αδελφότητα του πανεπιστημίου, την Gamma Gamma. Η αρχηγός όμως (που είναι ΦΥΣΙΚΑ και η πιο δημοφιλής κοπέλα του πανεπιστημίου), την οποία υποδύεται η Paris, τους κάνει την ζωή δύσκολη. Μια αστεία πληροφορία σχετικά με την ταινία είναι ότι oι άλλοι παραγωγοί ήθελαν να βάλουν πολλές γυμνές σκηνές στην ταινία και η Paris ήταν αντίθετη (;;;;;). Τελικά οι παραγωγοί δεν την άκουσαν και έβαλαν τις γυμνές σκηνές που ήθελαν, η Paris νευρίασε και δεν πήγε στην πρεμιέρα της ταινίας. Βέβαια στη συνέχεια αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο γι'αυτό, μια και υπήρχε όρος στο συμβόλαιό της ότι έπρεπε να συμβάλλει στη προώθηση της ταινίας. Κατά τη γνώμη μου η πληροφορία αυτή ήταν πιο ενδιαφέρουσα απ΄την ίδια την ταινία.
Βαθμολογία: 1,6/10

2 σχόλια: