Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ταλέντα υπάρχουν!

Μέσα σε 5 χρόνια η "μικρή" Εθνική Ελλάδος φτάνει στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και μαγεύει όλη την Ευρώπη, με το ποδόσφαιρο που παίζει για 2η φορά. Το ίδιο όμως έγινε και το 2007. Που είναι  όμως αυτοί οι παίκτες σήμερα;
  Χτες το απόγευμα η Εθνική Ελλάδος U-19 κέρδισε 2-1 την Αγγλία στην παράταση και πέρασε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Είναι η 2η φορά που το καταφέρνει αυτό η συγκεκριμένη Εθνική, μετά το 2007 που είχε χάσει τελικά 1-0 απ΄την Ισπανία (παρεμπιπτόντως πάλι την Ισπανία βρίσκουμε στον τελικό), απόδειξη ότι η Ελλάδα έχει νέα παιδιά με ταλέντο. Το θέμα είναι η συνέχεια αυτών των παιδιών, μια και οι ομάδες στην χώρα μας, προτιμούν να αγοράσουν ξένους αμφιβόλου αξίας παρά να εμπιστευτούν τα πιτσιρίκια των ομάδων τους. Απόδειξη γι'αυτό είναι η εξέλιξη των "ασημένιων" παιχτών του 2007 που λίγοι συνέχισαν σε υψηλό επίπεδο, ενώ οι περισσότεροι "κάηκαν" απ΄τις ομάδες τους. Ας δούμε λοιπόν τι κάναν οι 18 αυτοί παίκτες τα τελευταία 5 χρόνια και που βρίσκονται σήμερα.

Τερματοφύλακες
Κυριάκος Στρατηλάτης: Ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής στη διοργάνωση, εκείνη την περίοδο άνηκε στον Άρη. Πολλοί περίμεναν ότι θα πάρει παιχνίδια μετά την πολύ καλή απόδοση του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αλλά η πραγματικότητα ήταν άλλη. Ο νεαρός τερματοφύλακας δεν πήρε  ποτέ ευκαιρίες στους Κίτρινους (0 συμμετοχές) και την επόμενη χρονιά έμεινε ελεύθερος. Επόμενη στάση ο Λεβαδειακός όπου την 1η χρονιά δεν έπαιξε καθόλου. Την περίοδο 2009/10 πήρε τις πρώτες του συμμετοχές στην Superleague παίζοντας βασικός σε 6 αγώνες (και μία ως αλλαγή) με τον 
Λεβαδειακό να πέφτει κατηγορία εκείνη τη χρονιά. Στη Football League o Στρατηλάτης είχε 13 συμμετοχές και βοήθησε και αυτός στην επιστροφή της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια. Τη χρονιά που πέρασε, είχε πάλι λίγες συμμετοχές (2 μόλις) και πλέον ψάχνει πάλι την νέα του ομάδα.

Απόστολος Ανδρούτσος: Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας (έπαιξε 2 αγώνες στην διοργάνωση) άνηκε εκείνη την εποχή στον Ατρόμητο, όπου και αυτός δεν εξαργύρωσε την επιτυχία της Εθνικής σε συμμετοχές. Την επόμενη χρονιά έπαιξε σε 2 αγώνες ως βασικός και δόθηκε δανεικός στην Καλλιθέα. Με αυτήν αγωνίστηκε στην Football League σε 4 μόλις αγώνες. Την επόμενη δόθηκε πάλι δανεικός, στον Παναιγιάλειο αυτήν τη φορά, όπου αγωνίστηκε σε 25 αγώνες. Τη χρονιά που μας πέρασε ο Ανδρούτσος έχοντας μείνει ελεύθερος απ'τον Ατρόμητο αγωνίστηκε στην Παναχαϊκή, όπου είχε 7 συμμετοχές.

Αμυντικοί
Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Ο πιο επιτυχημένος παίχτης της Εθνικής αυτής και αρχηγός της. Η απουσία του απ'τον τελικό λόγω καρτών ήταν καταλυτική στο να χάσει τελικά την πρωτιά. Ο Sokratis όπως είναι γνωστός στο εξωτερικό, ήταν απ΄τους πιο μπαρουτοκαπνισμένους παίχτες της ομάδας, αφού είχε σταθερή παρουσία στην άμυνα της ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όπως είναι λογικό συνέχισε να είναι βασικότατο μέλος της άμυνας της ΑΕΚ εκείνη τη χρονιά, η οποία έχασε στα χαρτιά το πρωτάθλημα του 2008. Προφανώς απογοητευμένος απ'αυτό και πιστεύοντας ότι ήταν η ώρα του να ανοίξει τα φτερά του, έφυγε με μεταγραφή για την Ιταλία και την Genoa. Εκεί έπαιξε για 2 χρόνια, έχοντας εκπληκτικές εμφανίσεις και όντας βασικός και αναντικατάστατος στο κέντρο της άμυνας. Αυτές οι εμφανίσεις ανάγκασαν την Milan να τον αποκτήσει, αν και δεν έπαιξε πολύ εκεί (5 συμμετοχές). Τελικά το προηγούμενο καλοκαίρι, η Milan τον ξαναπούλησε στην Genoa, η οποία με τη σειρά της τον έδωσε δανεικό στην Werder Bremen, όπου πήρε φανέλα βασικού και έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα. Αυτό φαίνεται απ΄το γεγονός ότι απ΄τα μισά της περιόδου η Werder τον αγόρασε με κανονική μεταγραφή. Εκτός των άλλων όμως, ο Παπασταθόπουλος είναι πλέον βασικός και αναντικατάστατος και στην άμυνα της Εθνικής Ελλάδος.

Μανώλης Μονιάκης: Η ιστορία του Κρητικού αριστερού μπακ είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, μια και μόνος του έκοψε την ποδοσφαιρική εξέλιξή του. Ο Μονιάκης είχε αρχίσει να παίζει πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με την ομάδα του τον ΟΦΗ, έχοντας 11 συμμετοχές. Την περίοδο 2007/2008 οι συμμετοχές του αυξήθηκαν σε 13 και άρχισε να τραβάει τα βλέμματα μεγάλων ομάδων που βλέπαν στον 20χρονο τότε Μονιάκη κάποια καλά δείγματα. Την επόμενη χρονιά όμως (7 συμμετοχές) ανιχνεύεται απαγορευμένη ουσία στον οργανισμό του σε έλεγχο μετά τον αγώνα 0ΦΗ-Λεβαδειακού και η ποινή είναι 1 χρόνος εκτός γηπέδων. Επιστρέφοντας έπαιξε 8 αγώνες με τον ΟΦΗ και τον Γενάρη του 2011 υπέγραψε στον Ολυμπιακό (υποψιάζομαι λόγω Μαρινάκη), ο οποίος τον έδωσε δανεικό στην Κέρκυρα για το υπόλοιπο της περιόδου (2 συμμετοχές). Την περσινή χρονιά δόθηκε πάλι δανεικός στον ΟΦΗ απ΄τον Ολυμπιακό, αλλά λόγω τραυματισμού αγωνίστηκε μόνο σε 1 ματς (15 λεπτά).

Γιώργος Ιωαννίδης: Ο έτερος αριστερός μπακ (αν και μπορεί να παίξει και σαν χαφ), είχε καλύτερη τύχη. Πήρε και πριν και μετά ευκαιρίες να αγωνιστεί με τον Ηρακλή, έχοντας 12 συμμετοχές την περίοδο 07/08, 16 συμμετοχές την επόμενη χρονιά και 5 συμμετοχές τη περίοδο 09/10. Ακόμα πιο τυχερός ήταν στη συνέχεια, αφού λόγω οικονομικών προβλημάτων ο Ηρακλής έπεσε κατηγορία και ο Ιωαννίδης έμεινε ελεύθερος, υπογράφοντας στον Παναθηναϊκό. Δεν άρπαξε όμως την ευκαιρία απ΄τα μαλλιά (ειδικά απ΄τη στιγμή που τα μπακ των Πρασίνων είναι κάτω του μετρίου τα τελευταία χρόνια) και ενώ είχε 15 συμμετοχές τη 1η του χρονιά, τη χρονιά που πέρασε μέτρησε μόνο 4 συμμετοχές (είχε βέβαια και αρκετούς τραυματισμούς). Προς το παρόν παραμένει στον Παναθηναϊκό και ελπίζει την νέα χρονιά να είναι καλύτερος.

Μιχάλης Μπουκουβάλας: Θυμάμαι αυτόν τον παίχτη να βγάζει μάτια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ως δεξί μπακ. Η Λάρισα τον αγόρασε απ΄τον Παναιτωλικό εκείνο το καλοκαίρι αλλά δεν του έδωσε πολλές ευκαιρίες (αν και για να λέμε την αλήθεια, ούτε ο ίδιος ο παίχτης έδειξε κάτι εξαιρετικό στην Superleague). 11 συμμετοχές (μαζί με τα Playoffs) την περίοδο 07/08 και 16 την επόμενη, την οποία και υποβιβάστηκε και στην Football League. Στη συνέχεια έπαιξε 26 αγώνες με τα Τρίκαλα (στην Football League), ενώ πέρσι δεν αγωνίστηκε καθόλου με την φανέλα της Κέρκυρας στην οποία και πήγε ως ελεύθερος πέρσι το καλοκαίρι.

Βασίλειος Αποστολόπουλος: Βασικότατος και στα 5 ματς της διοργάνωσης στο κέντρο της άμυνας. Όμως και αυτός δεν είχε την πορεία που θα περίμενε κάποιος. Παίχτης του Ατρόμητου τότε, αγωνίστηκε σε μόλις 3 συμμετοχές (1 ως αλλαγή) σε έναν Ατρόμητο κιόλας που εκείνη τη χρονιά έπεσε κατηγορία. Την επόμενη (όντας ο Ατρόμητος στην Football League), αγωνίστηκε σε 14 αγώνες βοηθώντας και αυτός στην άνοδο στην Superleague. Ενώ όμως τη χρονιά 09/10 αγωνίστηκε σε 11 αγώνες, την επόμενη έπαιξε μόλις 5 λεπτά και πέρσι το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος. Η Videoton απ΄την Ουγγαρία ήταν ο επόμενος σταθμός του αλλά και εκεί αγωνίστηκε μόνο με την Β' ομάδα (όπου αν έχει σημασία, έκανε καλή χρονιά).

Τάσος Παπάζογλου: Δεν αγωνίστηκε καθόλου στην διοργάνωση αλλά ήταν στην αποστολή, οπότε πρέπει να γράψω γι'αυτόν. Ο κεντρικός αμυντικός ήταν παίχτης του Πανσερραϊκού εκείνη την εποχή, πήρε τις πρώτες του ευκαιρίες τη χρονιά 08/09 παίζοντας σε 8 αγώνες στην Superleague. Την επόμενη χρονιά και έχοντας πέσει η ομάδα του στη Football League, αγωνίστηκε σε 35 αγώνες (έβαλε και 2 γκολ) οδηγώντας τον Πανσερραϊκό πάλι στα μεγάλα σαλόνια. Αυτό τράβηξε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού που τον αγόρασε αλλά τον άφησε δανεικό για έναν χρόνο στις Σέρρες. Εκεί έπαιξε σε 24 αγώνες (2 γκολ) αλλά δεν μπόρεσε να σώσει την ομάδα απ΄τον υποβιβασμό πάλι στην Football League. Πέρσι στον Ολυμπιακό αγωνίστηκε συνολικά σε 8 αγώνες, αφού υπήρχαν πολλοί (και πολύ) καλύτεροι απ'αυτόν. Κάτι που προβλέπεται να γίνει και την νέα χρονιά.

Δημήτρης Σιόβας: Κεντρικός αμυντικός που ήταν η κλασσική αλλαγή του Νίκου Νιόπλια σε όλα τα παιχνίδια. Ο Σιόβας ήταν παίχτης της Ξάνθης η οποία παρόλο που έχει την φήμη ομάδας που εμπιστεύεται νέα παιδιά, όχι μόνο δεν του έδωσε ούτε μια συμμετοχή σε αγώνα αλλά τον άφησε ελεύθερο, το καλοκαίρι του 2008. Στον Πανιώνιο που τον απέκτησε είχε μόνο 1 συμμετοχή και τον Γενάρη του 2009 δόθηκε δανεικός στον Ιωνικό, όπου είχε 11 συμμετοχές στη Football League, δείχνοντας καλά στοιχεία. Απ΄την περίοδο 09/10 ως και την περσινή χρονιά ο Σιόβας ήταν βασικός στο κέντρο της άμυνας του Πανιωνίου αγωνιζόμενος συνολικά σε 71 αγώνες πρωταθλήματος (2 γκολ-2 ασίστ), ενώ πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Η εκπληκτική του εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό (και ενώ τον θέλαν όλες οι μεγάλες ομάδες), όπου φέτος με τον τραυματισμό του Παπαδόπουλου (6 μήνες εκτός) έχει την ευκαιρία να γίνει βασικός στο κέντρο της ομάδας.

Μέσοι
Σωτήρης Νίνης: Ο Mvp της διοργάνωσης που τρέλανε τους scouters πολλών ευρωπαϊκών ομάδων. Ο 17χρονος τότε Νίνης είχε προλάβει να δείξει δείγματα του ταλέντου του στο πρωτάθλημα της προηγούμενης χρονιάς απ΄το Ευρωπαϊκό, παίζοντας σε 14 ματς με τον Παναθηναϊκό και έχοντας 3 γκολ και 2 ασίστ. Τη χρονιά 07/08 όμως και λόγω τραυματισμών αγωνίστηκε μόνο σε 8 αγώνες. Τις επόμενες χρονιές παρόλο που είχε 20+ συμμετοχές (εκτός από πέρσι όπου λόγω τραυματισμού είχε μόλις 10 συμμετοχές) στην βασική 11αδα ο Νίνης θύμιζε αραιά και που τον παίχτη αυτόν που τρέλανε την Ευρώπη, επηρρεασμένος απ΄τους διθυράμβους των προηγούμενων χρόνων και την κακή εξωγηπεδική ζωή του. Αποτέλεσμα ήταν να μην ζοριστεί ο Παναθηναϊκός φέτος να του ανανεώσει το συμβόλαιο και πλέον να είναι παίχτης της Parma η οποία τον πήρε ως ελεύθερο. Πλέον ο "Έλληνας Μέσι" θα έχει μια ακόμα ευκαιρία να έχει την εξέλιξη που όλοι περίμεναν απ'αυτόν. Επίσης θετικό για τον Νίνη είναι ότι ο Fernando Santos τον πιστεύει πολύ και τον έχει μονιμοποιήσει στην 11αδα της Εθνικής Ελλάδος.

Ελίνι Δημούτσος: Απ΄τους καλύτερους παίχτες της Εθνικής, εξαργύρωσε τις καλές του εμφανίσεις με τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό. Μετά από μια καλή χρονιά με 17 συμμετοχές και 2 ασίστ όμως άρχισε ενα μπαράζ δανεισμών σε ΟΦΗ (19 συμμετοχές-5 ασίστ) και Παναιτωλικό (16 συμμετοχές 1γκολ-1ασίστ). Στη συνέχεια τη χρονιά 10/11 αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό ως αλλαγή σε 5 αγώνες, πριν δοθεί πάλι δανεικός τον Γενάρη του 2011 στην Mlada Boleslav απ΄την Τσεχία (12 συμμετοχές). Η καριέρα του άρχισε να παίρνει την κατιούσα και ο Παναθηναϊκός τον άφησε ελεύθερο τον προηγούμενο χρόνο. Η απόκτηση του όμως απ΄τον Ατρόμητο ήταν κομβική, αφού αγωνιζόμενος σε 31 αγώνες (3 ασίστ) είχε εξαιρετική παρουσία και έφτασε κοντά και στην κλήση του στην Εθνική Ελλάδος.

Βασίλης Πλιάτσικας: Πολύ περίεργη περίπτωση ο συγκεκριμένος παίχτης αφού παρόλο που ξεχώρισε ως αμυντικό χαφ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (και στη πορεία), το αιώνιο πρόβλημα της ΑΕΚ (στην οποία άνηκε) στο δεξί άκρο της άμυνας, οδηγούσε τους εκάστοτε προπονητές να τον κάνουν δεξί μπακ και ως γνωστόν "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού". Αποτέλεσμα αυτού ήταν να είναι δαχτυλοδειχτούμενος απ'τους οπαδούς της ΑΕΚ, αφού δεν ήταν καλός ως δεξί μπακ και να φύγει με ένα μικροποσό (350.000) για την Shalke. Ήδη είχε πάρει το βάπτισμα του πυρός στην Εθνική Ελλάδος (αφού είχε κάνει ένα εκπληκτικό παιχνίδι ως αμυντικό χαφ ενάντια στον Παναθηναϊκό). Στην Shalke αγωνίστηκε μόλις 9 φορές σε 2 χρόνια (ελέω και ενός σοβαρού τραυματισμού που είχε), ενώ τη χρονιά που πέρασε αγωνίστηκε δανεικός στην Duisburg, έχοντας πολύ καλή παρουσία. Τη φετινή χρονιά ελπίζει να μείνει στην Shalke και να διεκδικήσει μια θέση στην ομάδα.

Γιάννης Παπαδόπουλος: Μια απ΄τις μεγαλύτερες ελπίδες (κατά τη γνώμη μου) εκείνης της Εθνικής, ο οποίος όμως κάηκε με την επιλογή του να πάει στον Ολυμπιακό. Τη χρονιά που ακολούθησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ο Παπαδόπουλος είχε 20 συμμετοχές με τον Ηρακλή στο πρωτάθλημα και όλες οι μεγάλες ομάδες τον πολιορκούσαν για να τον αποκτήσουν. Παίχτης με πολλά πνευμόνια, τσαγανό και ένα σουτ-βολίδα, έδειχνε ότι όποιος τον πάρει θα δέσει το κέντρο του για χρόνια. Νικητής τελικά βγήκε ο Ολυμπιακός πληρώνοντας 1 εκατομμύριο ευρώ. Αυτή η μεταγραφή πάντως αποδείχτηκε λάθος και για τον παίχτη και τον σύλλογο. 31 συμμετοχές (17 ως αλλαγή) τα 3 επόμενα χρόνια και το αποτέλεσμα ήταν πέρσι το καλοκαίρι να μείνει ελεύθερος και να τον αποκτήσει η Dinamo Dresden (μικρομεσαία ομάδα της B' Γερμανίας), όπου αγωνίστηκε φέτος σε 24 αγώνες, έχοντας 1 ασίστ.

Ανδρέας Λαμπρόπουλος: Ο ήρωας του ημιτελικού με την Γερμανία, αφού με δική του κεφαλιά στο 90' η Ελλάδα πήρε τη νίκη (3-2) και την πρόκριση στον τελικό. Όπως και τον Μπουκουβάλα, η Λάρισα τσίμπησε και αυτόν το καλοκαίρι του 2007. Δεν ήταν όμως το μόνο κοινό με τον δεξιό μπακ, μια και όπως ο Μπουκουβάλας, έτσι και ο Λαμπρόπουλος δεν πήρε πολλές ευκαιρίες, έχοντας μόνο 7 συμμετοχές (6 ως αλλαγή). Την επόμενη χρονιά δεν αγωνίστηκε καθόλου στο α' μισό του πρωταθλήματος και τον Γενάρη του 2009, δόθηκε δανεικός στην Παναχαϊκή η οποία αγωνιζόταν στην Football League 2 (κατά κόσμον Γ' Εθνική) και στην οποία είχε 13 συμμετοχές και 2 γκολ. Στο τέλος της χρονιάς η Λάρισα τον άφησε ελεύθερο, με την Κέρκυρα να είναι ο επόμενος σταθμός του και στην οποία αγωνίζεται ως σήμερα. Τη χρονιά 09/10 με την Κέρκυρα στην Football League είχε 28 συμμετοχές (2 γκολ-3 ασίστ) και βοήθησε στην άνοδο στην Superleague. Εκεί όμως επέστρεψε σε εποχές Λάρισας, αφού τα 2 τελευταία χρόνια είχε 11 (8 ως αλλαγή) και 5 (3 ως αλλαγή) συμμετοχές αντίστοιχα.

Γιώργος Σιάκκας: Άλλος ένας παίχτης που ήταν κλασσική αλλαγή του Νιόπλια, παίζοντας έτσι και στα 5 παιχνίδια (στο 1 βασικός). Ένα αρκετά καλό αμυντικό χαφ που όμως δεν έδειξε τίποτα ιδιαίτερο στην πορεία. Πήρε κάποιες συμμετοχές και πριν και μετά το Ευρωπαϊκό, με τον Πανσερραϊκό σε Football League και Superleague και το καλοκαίρι του 2009 τον αγόρασε ο Εργοτέλης. Εκεί αγωνίστηκε μόνο 20 λεπτά ως αλλαγή όμως, με αποτέλεσμα την νέα χρονιά να πάει δανεικός στην Δόξα Δράμας. Με την Δόξα στην Football League είχε 14 συμμετοχές και 2 γκολ, κάτι όμως που δεν ήταν ικανό να πείσει τον Εργοτέλη να τον κρατήσει, με αποτέλεσμα να μείνει ελεύθερος. Η περσινή χρονιά μοιράστηκε μεταξύ Φωκικού (13 συμμετοχές 2 γκολ-2 ασίστ) και Πανσερραϊκού (13 συμμετοχές 1 ασίστ), όπου θα βρίσκεται λογικά και την επόμενη χρονιά.

Επιθετικοί
Κώστας Μήτρογλου: Το θωρηκτό της Ελλάδας στη διοργάνωση (3 γκολ). Αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος Έλληνας επιθετικός κατά τη γνώμη μου, αλλά το γεγονός ότι βολοδέρνει ως δανεικός από'δω και από'κει είναι καθαρά δικό του φταίξιμο. Ο Ολυμπιακός που τον αγόρασε μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, δεν εκτίμησε ποτέ ιδιαίτερα το ταλέντο του, αν και πιστεύω πως φέτος θα είναι βασικός στην επίθεσή του. Τη 1η χρονιά του στον Ολυμπιακό αγωνίστηκε σε 11 αγώνες πρωταθλήματος και σκόραρε 4 γκολ, εκ των οποίων το ένα έδωσε μια κρίσιμη νίκη στον Ολυμπιακό απέναντι στην Λάρισα, στις τελευταίες αγωνιστικές και σφράγισε (αν και στα χαρτιά) το πρωτάθλημα για την ομάδα του Πειραιά. Την επόμενη χρονιά όμως μπήκε στην μαύρη λίστα του Valverde, τότε προπονητή του Ολυμπιακού, χάνοντας κρίσιμο πέναλτι ενάντια στην Ανόρθωση στα προκριματικά του Champions League, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της ομάδας. Αναμενόμενα λοιπόν ο Μήτρογλου αγωνίστηκε σε μόλις 7 αγώνες πρωταθλήματος. Την επόμενη χρονιά και αφού έφυγε ο Valverde ο Μήτρογλου αγωνίστηκε σε 32 αγώνες πρωταθλήματος (9 γκολ-6 ασίστ) και 12 στο Champions League (2 γκολ-2 ασίστ). Τη χρονιά 10/11 όμως αρχίζει η οδύσσεια του Μήτρογλου. Το 1ο μισό της χρονιάς παίζει στον Ολυμπιακό μόλις 5 αγώνες (3 ως αλλαγή) και τον Γενάρη του 2011, δίνεται δανεικός, ως αντάλλαγμα για τον Μανιάτη, στον Πανιώνιο τον οποίον και σώζει απ΄τον υποβιβασμό με τα 8 γκολ (σε 11 συμμετοχές). Πολλοί περίμεναν την επιστροφή του στον Ολυμπιακό, αλλά η επιστροφή στον πάγκο του Ernesto Valverde, έστειλε πάλι δανεικό τον Μήτρογλου στον Ατρόμητο. Αυτός που δεν χαλάστηκε καθόλου ήταν ο Δώνης (προπονητής του Ατρόμητου πέρσι), που με τον Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης να είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ (39 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, 19 γκολ-4 ασίστ), έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και βγήκε 4ος στο Πρωτάθλημα (έξοδος στην Ευρώπη). Πλέον έχει γίνει και διεθνής (αν και όχι βασικός) και το μέλλον είναι μπροστά του. Για μένα πάντως αν είχε φύγει για εξωτερικό απ΄τα 19-20 του, τώρα θα διαβάζαμε επαίνους γι'αυτόν.

Βασίλης Κουτσιανικούλης: Ο δεύτερος "Μέσι" (μετά τον Νίνη) της Ελλάδος. Ο λαρισάιος παίχτης δεν έκανε τη διαφορά στην διοργάνωση, έχοντας 2 συμμετοχές στη διοργάνωση ως αλλαγή, αλλά αργότερα. Η χρονιά 07/08 ήταν αναγνωριστική γι'αυτόν με τον Εργοτέλη στην Superleague, έχοντας 12 συμμετοχές (10 ως αλλαγή). Το μεγάλο μπαμ όμως έγινε την επόμενη χρονιά, όπου ήταν πρωταγωνιστής και στις 2 νίκες του Εργοτέλη ενάντια στον Παναθηναϊκό, έχοντας 2 γκολ και 1 ασίστ στο 2-3 του ΟΑΚΑ και 1 ασίστ την νίκη 1-0 μες στην Κρήτη. Επίσης σκόραρε το μοναδικό γκολ της ομάδας του στην νίκη επί του Ολυμπιακόυ εντός έδρας. Συνολικά τη χρονιά εκείνη (08/09) είχε 27 συμμετοχές 4 γκολ και 6 ασίστ. Όπως ήταν αναμενόμενο το καλοκαίρι του 2009 ήταν το πιο καυτό όνομα της ελληνικής αγοράς. "Νικητής" στην κόντρα των μεγάλων ομάδων ήταν ο ΠΑΟΚ που έδωσε 1,5 εκατομμύριο ευρώ και τον Μπαλάφα δανεικό για να τον πάρει. Αν απορείτε γιατί το νικητής είναι σε εισαγωγικά είναι γιατί στον ΠΑΟΚ δεν εξαργύρωσε ούτε ευρώ απ'αυτά τα λεφτά που δαπανήθηκαν γι'αυτόν.37 συμμετοχές σε 2 χρόνια (3 γκολ-3 ασίστ) και τελικά παραχωρήθηκε πάλι στον Εργοτέλη. Εκεί ο Κουτσιανικούλης ήλπιζε σε μια νέα αρχή αλλά τελικά ήταν απογοητευτικός αν και έπαιξε σε 27 αγώνες (1 γκολ-3 ασίστ) και δεν κατάφερε να γλυτώσει τον Εργοτέλη απ΄τον υποβιβασμό. Πλέον είναι ελεύθερος και ψάχνει την επόμενη ομάδα του (με την ελπίδα να αναστηθεί).

Θανάσης Παπάζογλου: Και αυτός είχε μόνο 2 συμμετοχές ως αλλαγή στη διοργάνωση και δεν ξεχώρισε. Ο Παπάζογλου είναι άλλη μια περίεργη περίπτωση παίχτη. Με τον Bajevic στον πάγκο του Άρη τη χρονιά 07/08, ο Παπάζογλου πήρε ευκαιρίες, ξεχώρισε με τα 2 γκολ του στο Κύπελλο Ουέφα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και έδειξε στοιχεία πολύ καλού επιθετικού. Λίγες μέρες όμως μετά απ'τα 2 αυτά γκολ, τραυματίστηκε σοβαρά μένοντας 5 μήνες εκτός. Πλέον όμως ήταν άλλος παίχτης και την επόμενη χρονιά (τη χρονιά 07/08 είχε 10 συμμετοχές) έπαιξε μόλις σε 2 αγώνες με τον Άρη και έμεινε ελεύθερος. Επόμενη ομάδα του ήταν ο ΠΑΟΚ, αλλά ούτε και σε αυτόν ξεχώρισε. 22 συμμετοχές (13 ως αλλαγή) και 3 γκολ ήταν ο απολογισμός του, την χρονιά 09/10. Η επόμενη χρονιά ήταν εξίσου (και χειρότερο) κακή, αφού μοιράστηκε τη χρονιά σε ΠΑΟΚ (8 συμμετοχές, όλες ως αλλαγή-1 γκολ) και δανεικός σε Αστέρα Τρίπολης (9 συμμετοχές-2 ασίστ). Τέλος πέρσι είχε 15 συμμετοχές (11 ως αλλαγή) στο πρωτάθλημα με 3 γκολ και 1 ασίστ.

Όπως είδατε στο (μακροσκελές η αλήθεια είναι) αφιέρωμα, οι περισσότεροι παίχτες βολοδέρνουν στη Football League ή είναι δευτερο-τριτες λύσεις για την 11αδα (και αν). Ουσιαστικά σε υψηλό επίπεδο παίζουν μόνο ο Παπασταθόπουλος, ο Νίνης και ο Μήτρογλου (και με μια επιφύλαξη Σιόβας-Δημούτσος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου