Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Τα 20 singles με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών

 Single στη μουσική είναι μια ηχογράφηση λίγων τραγουδιών, που βγαίνει στη κυκλοφορία σαν προπομπός του κανονικού άλμπουμ του καλλιτέχνη (το οποίο θα βγει αργότερα) και συνήθως περιέχει την μεγάλη επιτυχία του άλμπουμ που πρόκειται να βγει. Για να δούμε ποια singles είχαν τις περισσότερες πωλήσεις σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες.




1. Bing Crosby-White Christmas (1942)

Πιθανό να μην περιμένατε να είναι αυτό 1ο στη λίστα αλλά απ'την άλλη έχει μια λογική, δεδομένου του πόσο ακούγεται απ'όταν κυκλοφόρησε (πάνε και 70 χρόνια). Το κομμάτι αυτό λοιπόν πούλησε 50 εκατομμύρια αντίγραφα.

2. Elton John-Candle in the Wind (1997)

Το τραγούδι που αφιέρωσε ο Elton John στην πριγκίπισσα Diana, μετά τον απρόσμενο θάνατό της το 1997, κυκλοφόρησε και κατάφερε (λογικά και λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του τραγουδιού) να πουλήσει 33 εκατομμύρια αντίγραφα.

3. Bing Crosby-Silent Night (1935)

Άλλο ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι απ΄τον Crosby που ακούγεται κατά κόρον σε όλον τον κόσμο. 30 εκατομμύρια αντίγραφα για την "Άγια Νύχτα".

4. Bill Haley & His Comets-Rock Around The Clock (1954)

Απ'τα πιο γνωστά χορευτικά κομμάτια που είναι σήμα κατατεθέν του rock n' roll. Το single αυτού του τραγουδιού είχε 25 εκατομμύρια αντίγραφα.

5. Paul Anka-Diana (1957)

Αν και ο Paul Anka είναι πιο γνωστός για το "You are my destiny" και το "Put your head on my shoulder", αυτό είναι το κομμάτι που έκανε τις πιο πολλές πωλήσεις (20 εκατομμύρια αντίγραφα) και του δίνει την 5η θέση στη λίστα.

6. USA for Africa-We Are The World (1985)

H Dream Team της Αμερικάνικης μουσικής εκείνη την περίοδο, συμμετείχε σ'αυτό το τραγούδι, που ηχογραφήθηκε ώστε απ΄τις πωλήσεις να σταλθούν λεφτά στην Αιθιοπία και να βοηθήσουν στο πρόβλημα βιωσιμότητας εκεί. Δεδομένου ότι πούλησε 20 εκατομμύρια αντίγραφα, καταλαβαίνουμε ότι το εγχείρημα ήταν επιτυχημένο. 

7. Ink Spots-If i didn't care (1936)

Ντρέπομαι που το λέω αλλά το τραγούδι όπως και οι καλλιτέχνες που το ερμηνεύουν μου είναι παντελώς άγνωστα. Βλέποντας βέβαια ότι ήταν στο soundtrack του "Shawshank Redemption", μια απ΄τις αγαπημένες μου ταινίες έχω την αίσθηση ότι το θυμάμαι, αλλά πάλι μπορεί να είναι και η ιδέα μου. Όπως και να'χει, το τραγούδι αυτό πούλησε 19 εκατομμύρια αντίγραφα.

8. Baccara-Yes Sir, I Can Boogie (1977)

Όχι απ΄τα πολύ αγαπημένα μου τραγούδια η αλήθεια είναι (το αντίθετο μάλιστα), αλλά δε παύει να είναι μεγάλη επιτυχία και να'ναι πασίγνωστο 35 χρόνια μετά. Πούλησε 18 εκατομμύρια αντίγραφα.

9. Gene Autry-Rudolph The Red Nosed Reindeer (1949)

3o χριστουγεννιάτικο τραγούδι μες στην 10αδα, απόδειξη πόσο πουλάνε αυτά τα σινγκλάκια. Παράξενο πάντως που δεν είναι πουθενά και το "Last Christmas" των Wham... Αυτό πάντως πούλησε 18 εκατομμύρια αντίγραφα.

10. Kenny Rogers-Lady (1980)

Απ΄τις πιο ερωτικές μπαλάντες στην ιστορία της μουσικής και πώς αλλιώς αφού γράφτηκε απ΄τον Lionel Richie και τραγουδήθηκε από μια απ΄τις καλύτερες φωνές της εποχής, τον Kenny Rogers. Το τραγούδι αυτό πούλησε 16 εκατομμύρια αντίγραφα.

11. Celine Dion-My Heart Will Go On (1998)

Το τραγούδι του Τιτανικού, της ταινίας που απέσπασε 11 Όσκαρ (εκ των οποίων και το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού για το συγκεκριμένο κομμάτι), πήρε βραβείο Grammy και Χρυσή Σφαίρα και η ίδια η Celine Dion σάρωσε τα βραβεία ως καλλιτέχνης. Προσωπικά πιστεύω ότι αν το τραγούδαγε άλλη εκτός απ΄την Celine Dion με την απίστευτη φωνή της, δε θα είχε τέτοια επιτυχία. Η ουσία είναι όμως ότι το τραγούδησε αυτή και το single πούλησε 15 εκατομμύρια αντίγραφα.

12. Scorpions-Wind of Change (1991)

Απ΄τα αγαπημένα μου συγκροτήματα και απ΄τα αγαπημένα μου τραγούδια. Είναι μάλιστα το τραγούδι που χόρεψα πρώτη φορά μπλούζ στη ζωή μου, με την κοπέλα που ήμουν ερωτευμένος τότε (αδιάφορη πληροφορία για σας αλλά κάτι έπρεπε να γράψω...). Το single λοιπόν αυτού του φοβερού τραγουδιού, πούλησε 14 εκατομμύρια αντίγραφα.

13. Black Eyed Peas- I Got A Feeling (2009)

Λογικά μείνατε λίγο κάγκελο, όπως και εγώ. H Fergie όμως και η παρέα της κατάφεραν να πουλήσουν 13,2 εκατομμύρια αντίτυπα του single αυτού και το σημαντικότερο είναι ότι το πέτυχαν σε μια εποχή που το download πάει σύννεφο και σπάνια κάποιος αγοράζει cd ή δίσκους.

14. Kyu Sakamoto-Sukiyaki (1961)

Το πρώτο Ιαπωνόφωνο (μάλλον έτσι πρέπει να το λένε) που χτύπησε κορυφή στα Αμερικάνικα Charts. Να σας πω ότι το ξέρω, θα σας πω ψέμματα και δεν το θέλω (άσε που δε θα με πιστέψετε). Πούλησε 13 εκατομμύρια αντίγραφα.

15. Kesha-Tik Tok(2009)

Το 1ο single της Kesha έκανε τρελή επιτυχία, πουλώντας 12,8 εκατομμύρια αντίτυπα (ισχύει ότι και για τους Black Eyed Peas). To ενδιαφέρον είναι ότι ως τότε η Kesha έγραφε τραγούδια και έκανε background vocals για άλλους καλλιτέχνες. Όταν αποφάσισε να δοκιμάσει και αυτή, έκανε το μπαμ σαρώνοντας τα βραβεία ως σήμερα.

16. Beatles-I Want To Hold Your Hand (1964)

Θα έλεγα ότι είναι το πιο γνωστό τραγούδι των Beatles αλλά είναι δύσκολο να το αυτό για ένα συγκρότημα που ό,τι έβγαζαν γινόταν επιτυχία. Το συγκεκριμένο single πάντως πούλησε 12 εκατομμύρια αντίγραφα.

17. Village People-Y.M.C.A (1978)

Αυτό και αν είναι γνωστό τραγούδι. Μέχρι σήμερα παίζει σε πολλά πάρτι με τον κόσμο να κάνει το αντιπροσωπευτικό χορευτικό. Σε περίπτωση που απορήσατε ποτέ το Y.M.C.A είναι τα αρχικά για το "Young Men's Christian Association", έναν παγκόσμιο οργανισμό, που έχει σκοπό να εντρυφήσει τα Χριστιανικά ιδανικά στους νέους μέσα από διάφορες δραστηριότητες. Αυτόν τον οργανισμό ουσιαστικά προμοτάρει και το τραγούδι. Το γιατί πήρε τον τίτλο του τραγουδιού των gay δεν κατάλαβα πολύ. Το single του Y.M.C.A πούλησε 12 εκατομμύρια αντίγραφα.

18. Whitney Houston-I Will Always Love You (1992)

Το πιο γνωστό τραγούδι της αδικοχαμένης Whitney, που έγινε γνωστό απ΄την ταινία "Bodyguard" όπου πρωταγωνιστούσε μαζί με τον Kevin Kostner. Αυτό που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος είναι ότι το τραγούδι αυτό είναι διασκευή του ομώνυμου τραγουδιού της Dolly Parton, που κυκλοφόρησε το 1974.   Το συγκεκριμένο πάντως single πούλησε 12 εκατομμύρια αντίγραφα.

19. Terry Jacks-Seasons In The Sun (1974)

Χμμμ...Μάλιστα! Αυτό το τραγούδι είναι μες στην 20αδα;;; Τι μαθαίνει κανείς. Όπως καταλάβατε δεν με ενθουσιάζει ιδιαίτερα αυτό το τραγούδι. To τραγούδι είναι διασκευή στα Αγγλικά του γαλλικού τραγουδιού "Le Moribond" που κυκλοφόρησε το 1961 (εξίσου απαράδεκτο). Το τραγούδι του Jacks πούλησε 11,5 εκατομμύρια αντίγραφα.

20. Carl Douglas-Kung Fu Fighting (1974)

Last but not least που λένε αυτό το επικό κομμάτι που είναι πασίγνωστο και έχει παίξει σε πάρα πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές ανά τα χρόνια. Επίσης διασκευάστηκε κατά κόρον σε όλον τον κόσμο. Το single πούλησε 11 εκατομμύρια αντίγραφα.

5 σχόλια:

  1. Πραγματικά εντυπωσιακό ότι τα περισσότερα κυκλοφόρησαν σε μια εποχή που δεν υπήρχε το mp3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι Mp3...Τότε τα περισσότερα τα ακούγαν σε πικ-απ, μη πω γραμμόφωνο...Εγώ πάντως πιο εντυπωσιακό που υπάρχουν 2 single (και ψηλά κιόλας σχετικά) του 2009 και εξηγώ το γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί είναι το mp3 ακόμα No1 αρχείο μουσικής; Υπάρχουν βέβαια και άλλα format (ίσως καλύτερα) αλλά γιατί παραμένει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή αυτό μάθαμε αυτό αγαπήσαμε αυτό χρησιμοποιούμε.Αλλά για πες μας κάποια άλλα format να τα μάθουμε.

      υ.γ. μήπως το Mp3 είναι πιο φτηνό;;;;

      Διαγραφή