Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Τραγούδια για το δρόμο... Όταν το ταξίδι πρέπει να έχει μουσική υπόκρουση

  Είναι πολλές οι φορές που κάθεσαι στο αεροδρόμιο περιμένοντας υπομονετικά την επόμενη πτήση σου, στο σταθμό του τρένου για να ξεκινήσεις την περιπέτειά σου, στο βαπόρι ταξιδεύοντας το βαθυγάλανο Αιγαίο και θέλεις να ακούσεις λίγη μουσική. Δεν το ορίζεις. Απλά λες μου λείπει λίγη μουσική ρε παιδί μου. Κάτι που να συνοδέψει την στιγμή σου.
Ανάβεις ένα τσιγάρο χαμένος στις σκέψεις σου ατενίζοντας το φωτεινό ουρανό της Ελλάδας ή πίνεις ένα ποτάκι στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου σου περιμένοντας το κορίτσι να ετοιμαστεί και θέλεις τον μελωδικό ήχο μιας κιθάρας ή το bit που θα ετοιμάσει την διάθεσή σου ή το στίχο που θα σε κάνει να πάρεις το θάρρος να μιλήσεις στο κορίτσι που σε καρφώνει τόση ώρα. Εδώ θα βρείς μερικές μουσικές επιλογές που πιστεύω θα συνοδεύσουν το background των διακοπών σου ανάλογα με την στιγμή και την διάθεσή σου.



1. Iggy Pop - The Passenger

Η αρχή του ταξιδιού ξεκινάει με αυτό το τραγούδι που σε καλωσορίζει στο ταξίδι σου, περιγράφοντας σου με τον μοναδικό του τρόπο τι είναι αυτό που σου ανήκει σαν ταξιδιώτης και άγρυπνος παρατηρητής," Oh the passenger. He rides and he rides. He sees things from under glass. He looks through his window's eye. He sees the things he knows are his. He sees the bright and Hollow sky. He sees the city asleep at night. He sees the stars are out tonight. And ALL OF IT IS YOURS AND MINE ". Με άλλα λόγια ο κόσμος σου ανήκει.



2. C.W. Stoneking ~ The Love Me Or Die

Καλοκαιράκι... Μουσική που σε συνοδεύει στο ποτό σου... Μουσική που δεν σε κάνει να θες να χορέψεις, αλλά να περιπλανηθείς...


                                     

3. Sade- Soldier of Love

Δεν ξέρω τι θα βάλει το μυαλό σας με αυτό που θα πω, αλλά εμένα αυτό το κομμάτι μου κάνει το απόλυτο συνοδευτικό ενός πολύ ερωτικού striptease. Στους άντρες έχω να προτείνω απλά να κλείσουν να μάτια και ακούσουν το τραγούδι. Στις δε γυναίκες έχω να πω ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξυ από μια αισθησιακή γυναίκα να χορεύει μόνο για 'σενα. Το ερώτημα είναι αν δέχεστε την πρόκληση...



4. Tom Baxter- Tell Her Today

Τραγουδάκι για τους καψούρηδες. Έχεις γνωρίσει γυναίκα φωτιά κάπου στις διακοπές σου. Είσαι ένα βήμα πριν της πεις τα δικά σου, το πως αισθάνεσαι, οτι έχεις πάθει μεγάλο θέμα και άλλα τέτοια... Αν είσαι τυχερός και εκεί που είσαι παίξει αυτό το τραγούδι και δεν το εκμεταλλευθείς καλά να πάθεις.


5. Imany - You Will Never Know (Best Seller Remix)

Καλά το το γνήσιο της Imany είναι ασύλληπτο... Υπάρχει όμως μέρος στον πλανήτη, που να έχει κλαμπάκι, να μπείς μέσα και να ακούσεις αυτό το τραγούδι σαν remix και να μην σηκωθείς να κουνήσεις λίγο το πόδι σου έστω και μόνο για το βασικό στίχο??? Ε??? Υπάρχει????


6. Julien Jabre - Swimming Places

Βρισκόμαστε στην ίδια κατηγορία με το προηγούμενο. Η διαφορά εδώ είναι το τραγούδι που σου φτίαχνει το την διάθεση. Είσαι σε ένα μπαράκι στην παραλία, παίζει το swimming places και αμέσως σκέφτεσαι ότι κάτι γίνετε... Ο κόσμος ανεβαίνει και εσύ απλά παρακολουθείς χαμογελαστός τα βραζιλιάνικα μαγιό που περιφέρονται χαρούμενα (διακριτικά πάντα).. 

7. Ibrahim Ferrer - Dos Gardenias

Λίγες κουβέντες...Κούβα... Ρούμι...Ερωτισμός... Καλοκαίρι... Καλή τύχη


8. Christophe Goze - The Swan

Η εξοντωτική σου ημέρα έχει φτάσει στο τέλος της. Ο ήλιος ετοιμάζεται να πέσει και εσύ αφιερώνεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου για να ανασυγκροτήσεις τις δυνάμεις, τις σκέψεις, τις εικόνες που περισυνέλεξες. Αυτό το τραγούδι είναι αυτό που χρειάζεσαι...



9. Rolling Stones- Sympathy for the Devil

Δεν υπάρχει δρόμος μεγαλούπολης που να μην μπορείς να ακούσεις αυτό το τραγούδι καθώς την εξερευνάς. Αν και διαβολικός ο στίχος, η μουσική και ο ρυθμός του επικού αυτού τραγουδιού σε παρασέρνει και παρακινεί να εξερευνήσεις τόπους και μέρη... "Pleased to meet you, I hope you know my name... what puzzles you is the nature of my game"



10. Pink Floyd - Shine On You Crazy Diamond / and Pink Floyd - The Great Gig In The Sky

Πιστεύω ότι κάθε ταξιδιώτης πρέπει να έχει μια ρόκ ψυχεδέλια μέσα του για να απολαύσει το ταξίδι του... 
Και τα δύο τραγούδια στην ίδια θέση... Δεν ξέρω τι να προωτοδιαλέξω από αυτό το συγκρότημα.

Καλή ακρόαση!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου