Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Αξιολόγηση μεταγραφών Superleague:Εργοτέλης

Σειρά σήμερα παίρνει ο Εργοτέλης που τερμάτισε στην 7η θέση (σε ισοβαθμία βέβαια με τον ΟΦΗ). Γενικά η φετινή χρονιά είναι η καλύτερη χρονιά της κρητικής ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα και σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξαν οι μεταγραφές που γίναν το καλοκαίρι απ΄την διοίκηση. Φυσικά, για να προλάβω πολλούς που μπορεί να ρωτήσετε, στις μεταγραφές αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται (κατεμέ πάντα) οι Τζανακάκης και Μπουχαλάκης που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι απ΄τον Ολυμπιακό, αλλά έμειναν δανεικοί στον Εργοτέλη. Ας δούμε όμως τις μεταγραφές που έκανε η ομάδα του Ηρακλείου.

Vladimir Stojkovic: Μια απ΄τις καλύτερες φετινές μεταγραφές και ως όνομα (ο Σέρβος τερματοφύλακας έχει πλούσιο βιογραφικό, ενώ είναι και διεθνής με την εθνική της χώρας του), αλλά και ως απόδοση μες στη χρονιά. Ο 30χρονος πορτιέρο ήρθε ως ελεύθερος τον Γενάρη απ΄την Partizan και πήρε φανέλα βασικού, αγωνιζόμενος σε 11 αγώνες πρωταθλήματος και δεχόμενος 13 γκολ, ενώ κράτησε ανέπαφη την εστία του σε 4 αγώνες. Το συμβόλαιο του Stojkovic λήγει τον άλλον μήνα και δύσκολα να μείνει στην κρητική ομάδα, αφού ο ίδιος ο παίχτης διατείνεται ότι έχει υπογράψει στον Ολυμπιακό ως το 2016.

Γιάννης Κοιλιάρας: Ο 25χρονος αριστερός μπακ επέστρεψε το καλοκαίρι στον Εργοτέλη απ΄την Παναχαϊκή (ελεύθερος) και αγωνίστηκε σε 5 αγώνες πρωταθλήματος και 1 αγώνα Κυπέλλου. Λογικά θα βρίσκεται και του χρόνου στην ομάδα, αφού έχει συμβόλαιο για άλλον έναν χρόνο.

Aziz Deen-Conteh: O 21χρονος αριστερός μπακ απ΄την Σιέρα Λεόνε ήρθε ως ελεύθερος το καλοκαίρι απ΄την Chelsea (όπου έπαιζε με την ομάδα U-21) και θεωρήθηκε μεγάλη μεταγραφική επιτυχία των διοικούντων. Τελικά όμως δεν φρόντισε να το αποδείξει και στο γήπεδο, αφού δεν ήταν καλός με αποτέλεσμα να αγωνιστεί σε μόλις 7 αγώνες πρωταθλήματος. Παρόλο που έχει άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα, ο νεαρός παίχτης αναμένεται να αποχωρήσει.

Alvaro Mejia: Ήταν ίσως το μεγαλύτερο μεταγραφικό μπαμ της ηρακλειώτικης ομάδας, αφού ο 32χρονος Ισπανός κεντρικός αμυντικός έχει φορέσει τη φανέλα της Real Madrid. Οπότε δεν έκανε εντύπωση σε κανέναν το γεγονός ότι ήταν απ΄τους καλύτερους παίχτες του Εργοτέλη φέτος. Ο Mejia αγωνίστηκε φέτος σε 26 αγώνες πρωταθλήματος (όλες ως βασικός) και σε 1 αγώνα Κυπέλλου. Δυστυχώς για τον Εργοτέλη αναμένεται να αποχωρήσει, αφού το συμβόλαιό του λήγει τον άλλον μήνα και δε δέχτηκε τη πρόταση ανανέωσης της ομάδας.

Dele Adeleye: O 25χρονος Νιγηριανός κεντρικός αμυντικός ήρθε τον Γενάρη ως ελεύθερος απ΄την Anzhi που αγωνιζόταν και η αλήθεια είναι ότι δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Αγωνίστηκε σε μόλις 8 αγώνες πρωταθλήματος φέτος και αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν για την ομάδα.

Pele: Έκανα αναφορά στον παίχτη αυτόν στο άρθρο για τον Ολυμπιακό. Ο 26χρονος Πορτογάλος μέσος, που ήταν χωρίς ομάδα απ΄το καλοκαίρι του 2012, αποδείχτηκε "λαβράκι" για τους Κρητικούς έχοντας εξαιρετική παρουσία στο μισό χρόνο που έμεινε στην ομάδα. Αποτέλεσμα μάλιστα της παρουσίας του αυτής ήταν να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό τον Γενάρη (αντί 500 χιλιάδων ευρώ). Πιο αναλυτικά ο Pele είχε 17 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, σκοράροντας 3 γκολ και 4 συμμετοχές στο Κύπελλο.

Horacio Cardozo: Παλιός γνώριμος των Ελλήνων φιλάθλων ο 34χρονος Αργεντίνος μέσος αφού έχει αγωνιστεί με επιτυχία στο παρελθόν με τις φανέλες των Καβάλα και Αστέρα Τρίπολης. Το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος απ΄τον Απόλλων Λεμεσού και τον απέκτησαν αμέσως οι άνθρωποι του Εργοτέλη. Ο Cardozo συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και φέτος αφού πήρε φανέλα βασικού στο κέντρο της ηρακλειώτικης ομάδας, αγωνιζόμενος σε 26 (όλες ως βασικός) αγώνες πρωταθλήματος. Η διοίκηση έμεινε πολύ ευχαριστημένη μαζί του και ήδη του έχει κάνει πρόταση ανανέωσης (το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι).

Abdisalam Ibrahim: Ένας απ΄τους πολλούς δανεικούς που έχει δώσει ο Ολυμπιακός στον Εργοτέλη. Ο 23χρονος διεθνής Νορβηγός μέσος αποκτήθηκε τον Γενάρη απ΄τον Ολυμπιακός (ως ελεύθερος απ΄την Manchester City) και αμέσως δόθηκε δανεικός στον Εργοτέλη για να πάρει αγώνες. Στο σύνολο της η παρουσία του νεαρού παίχτη κρίνεται πολύ καλή και αυτό φαίνεται και απ΄το γεγονός ότι απ΄την μέρα που ήρθε έχασε μόλις 1 αγώνα, όντας βασικός και στα 12 ματς που αγωνίστηκε (1 γκολ-1 ασίστ). Οι Κρητικοί θέλουν να τον κρατήσουν και την νέα χρονιά, αλλά αυτό θα κριθεί απ΄τον Michel στην προετοιμασία του Ολυμπιακού. Αν ο Ισπανός προπονητής θεωρήσει ότι δε του χρειάζεται για τη νέα χρονιά, ο Εργοτέλης θα έχει τον πρώτο λόγο για να τον έχει στο ρόστερ του.

Frantisek Kubik: Άλλη μια μεταγραφή του Γενάρη, με τον 25χρονο διεθνή Σλοβάκο μέσο να έρχεται στο Ηράκλειο ως ελεύθερος απ΄την Arsenal Kiev. O Σλοβάκος δεν έθελξε με την παρουσία του στο πρωτάθλημα έχοντας 1 γκολ και 1 ασίστ σε 10 συμμετοχές. Αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν απ΄την ομάδα.

Ziguy Badibanga: Κατά τη γνώμη μου ο 22χρονος Βέλγος επιθετικός ήταν ο καλύτερος παίχτης του Εργοτέλη τη περίοδο που μας πέρασε. Η κρητική ομάδα τον απέκτησε ως ελεύθερο το καλοκαίρι απ΄την Anderlecht και ο 22χρονος παίχτης έδειξε απ΄τους πρώτους αγώνες ότι θα αποτελούσε μια εξαιρετική μεταγραφή. Συγκεκριμένα ο Badibanga αγωνίστηκε σε 29 αγώνες στο πρωτάθλημα έχοντας 6 γκολ και 4 ασίστ, ενώ είχε και 2 συμμετοχές στο Κύπελλο. Το συμβόλαιο του Βέλγου λήγει τον άλλον μήνα και σύμφωνα με αυτά που ακούγονται θα αποχωρήσει απ΄τον Εργοτέλη και ήδη έχει ακουστεί ότι ενδιαφέρεται για αυτόν ο ΠΑΣ Γιάννενα. Μάλιστα είναι εισήγηση του προπονητή Γιάννη Πετράκη, ο οποίος τον έφερε στον Εργοτέλη πέρσι το καλοκαίρι όταν κάθονταν στον πάγκο της κρητικής ομάδας.

Ηλίας Αναστασάκος: Παλιά καραβάνα στο ελληνικό πρωτάθλημα ο 36χρονος επιθετικός, αποκτήθηκε ως ελεύθερος απ΄τον Πλατανιά με τη φανέλα του οποίου έκανε μια πολύ καλή χρονιά (30 συμμετοχές 9 γκολ-2 ασίστ). Αρκετά καλή χρονιά όμως έκανε και φέτος αφού σε 19 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (8 ως αλλαγή) σκόραρε 4 γκολ και έδωσε 2 ασίστ (είχε και 1 συμμετοχή στο Κύπελλο). Δυστυχώς για τον Αναστασάκο η διοίκηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να του κάνει ανανέωση στο συμβόλαιο του που λήγει σε 1 μήνα και αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν.

Gaetano Monachello: O 20χρονος Ιταλός επιθετικός ήρθε τον Γενάρη ως δανεικός απ΄την Monaco και πραγματοποίησε αρκετά καλές εμφανίσεις, έχοντας 2 γκολ σε 10 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Ήδη έχει γίνει πρόταση στη γαλλική ομάδα για επέκταση του δανεισμού για έναν ακόμη χρόνο.

Marcos Bam Bam: Πολύ άτυχος ο 23χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός, αφού αν και ξεκίνησε τη χρονιά πολύ εντυπωσιακά έχοντας 2 γκολ και 1 ασίστ σε 5 συμμετοχές, τον Οκτώβρη έπαθε ρήξη χιαστών και έμεινε όλη τη χρονιά εκτός αγωνιστικής δράσης. Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος ήρθε το καλοκαίρι ως ελεύθερος απ΄την Guarani, θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί περισσότερο με τη φανέλα της ομάδας τη νέα χρονιά, αφού έχει άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο.

Δημήτρης Διαμαντάκος: Ο 21χρονος επιθετικός (δανεικός και αυτός απ΄τον Ολυμπιακό) έδειξε φέτος για πρώτη φορά το ταλέντο του, αφού σε Πανιώνιο και Άρη που είχε αγωνιστεί στο παρελθόν (πάλι ως δανεικός) δε κατάφερε να κάνει πολλά. Φέτος όμως ήταν εξαιρετικός όντας ο πρώτος σκόρερ του Εργοτέλη στο πρωτάθλημα (9 γκολ σε 25 συμμετοχές), ενώ είχε και 1 γκολ σε 2 συμμετοχές στο Κύπελλο. Όπως και με τους άλλους δανεικούς απ΄τον Ολυμπιακό, ο Εργοτέλης θα πρέπει να περιμένει την απόφαση του Michel για το αν θα κρατήσει τον Διαμαντάκο στο ρόστερ τη νέα χρονιά ή θα τον δώσει κάπου. Πάντως και στη δεύτερη περίπτωση ο Εργοτέλης δεν θα είναι το φαβορί για την απόκτησή του, με τον Ατρόμητο να θέλει τον νεαρό επιθετικό για αντικαταστάτη του Παπαδόπουλου, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από ιταλικές ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου