Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Μουσικά "διαμάντια" που αναδείχθηκαν από talent shows

Δε ξέρω ποια είναι η γνώμη σας για τα μουσικά talent shows, αλλά προσωπικά εγώ πιστεύω πολύ χρησιμότητα της ύπαρξής τους. Αυτό το πιστεύω γιατί κατά καιρούς έχουν αναδειχτεί φωνές που μας έχουν αφήσει άφωνους (ναι επίτηδες το έγραψα...), φωνές που, χωρίς αυτά τα shows, το πιο πιθανό είναι να μην είχαν ακουστεί ποτέ και να χάναμε πολλά  ταλέντα. Θα μου πείτε αν έχεις καλή φωνή, δε πρόκειται να πας χαμένος και κάπου, κάπως, κάποτε θα σε ανακαλύψουν. Σε όποιον/α το πιστεύει αυτό να πω ότι λόγω οικογένειας (που ασχολείται με το αντικείμενο), έχω γνωρίσει και ακούσει τραγουδιστές που πέραν απ΄το κοινό της πόλης τους (και εκεί όχι όλοι), δεν τους γνωρίζει κανείς άλλος. Παρακάτω θα αναφέρω κάποια άτομα που ανακάλυψα στο Youtube κατά καιρούς και μου έκαναν πολύ καλή εντύπωση.

Sun-Bong Choi

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του γιατί είναι χρήσιμα αυτά τα talent shows. Ο νεαρός αυτός Κορεάτης ήταν άστεγος και χωρίς οικογένεια και έκανε χαμαλοδουλειές για να τα βγάλει πέρα. Δεν είχε καμία ελπίδα να μάθει ο κόσμος την (εκπληκτική) φωνή του, αν δεν πήγαινε εκεί. Τελικά τερμάτισε 2ος στο "Korea's Got Talent" .

Amira Wilighagen

Η 9χρονη Amira κέρδισε πέρσι το "Holland's Got Talent", τραγουδώντας όπερα με την απίστευτη φωνή της. Το μέλλον προφανώς της ανήκει.

Paul Potts

Ο 43χρονος σήμερα Paul Potts κέρδισε το 2007 τη 1η θέση στο "Britain's Got Talent", τραγουδώντας και στην πρώτη οντισιόν (το αντίστοιχο βίντεο στο Youtube είχε πάνω από 120 εκατομμύρια views) αλλά και στον τελικό το Nessun Dorma, μια άρια του Puccini. Η συνέχεια περιλάμβανε περιοδείες και δίσκους και σήμερα ο Paul είναι ένας αναγνωρισμένος τενόρος. Βέβαια υπήρξε αυστηρή κριτική γιατί παρουσιάστηκε σαν ένας απλός πωλητής κινητών, ενώ είχε πάρει μέρος σε αρκετές ερασιτεχνικές όπερες πριν πάει στο  BGT.

Susan Boyle

Ίσως η πιο διαφημισμένη διαγωνιζόμενη τα τελευταία χρόνια. Η 48χρονη τότε (53 σήμερα) Σκωτσέζα νικήτρια του "Britain's Got Talent" το 2009, άφησε άναυδους τους πάντες με τη φωνή της που ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με την εξωτερική εμφάνισή της. Σήμερα η Susan μετράει αισίως 5 άλμπουμ και 2 υποψηφιότητες για Grammy.

Jonathan Antoine and Charlotte Jaconelli


Εμφανίστηκαν στο "Britain's Got Talent" του 2012 σαν δίδυμο και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Φυσικά ο 17χρονος Jonathan ήταν αυτός που τράβηξε περισσότερο τα βλέμματα (παρομοίωσαν την φωνή του με του Luciano Pavarotti) αλλά και η Charlotte ήταν αρκετά καλή. Μεγάλη αξία για μένα έχει ότι όταν ο Simon Cowell (ίσως ο πιο γνωστός κριτής σε talent show) του είπε ότι πρέπει να συνεχίσει σόλο, αφού η Charlotte θα τον κρατήσει πίσω (όπως είπε χαρακτηριστικά), αυτός αρνήθηκε και συνέχισαν ως δίδυμο. Βέβαια δε κατάφεραν να κερδίσουν τη πρωτιά (ήταν φιναλίστ) αλλά κέρδισαν σίγουρα τις εντυπώσεις. Μαζί βγάλαν 2 δίσκους, αλλά πλέον χώρισαν (πριν 3 μήνες) αφού δέχτηκαν συμβόλαια για σόλο άλμπουμ απ΄την Sony Deals.

Sam Bailey

Προσωπικά είναι απ΄τις αγαπημένες μου περιπτώσεις. Η 36χρονη Αγγλίδα ήταν η περσινή νικήτρια του Αγγλικού "X-Factor". Πραγματικά μια απ΄τις καλύτερες φωνές που έχω ακούσει (ειδικά η ερμηνεία του Listen της Beyonce στην πρώτη οντισιόν ήταν απλά μαγική), ενώ ορατή είναι και η μεταμόρφωσή ως αναφορά την εξωτερική εμφάνιση (άσχετο απλά είναι ενδεικτικό πως μπορούν να σε "φτιάξουν" στην τηλεόραση). Ο δίσκος της "Power of Love" έγινε ν.1 στα UK Album Charts με το που βγήκε, ενώ το τραγούδι "Skyscraper" που τραγούδησε στον τελικό του X-Factor έγινε ν.1 στα UK Single Charts.

Angelina Jordan

Η πιο καινούργια περίπτωση ΤΑΛΕΝΤΑΡΑΣ. Η 8χρονη απ΄την Νορβηγία έχει τρελάνει τους πάντες και στο Youtube τα βίντεο της χτυπάνε υψηλότατα νούμερα σε views. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον τελικό του "Norway's Got Talent" και θεωρώ πολύ δύσκολο να μην βγει 1η. Στον ημιτελικό τραγούδησε το "Bang Bang" της Nancy Sinatra και έχοντας ακούσει πάρα πολλές εκτελέσεις (και....εκτελέσεις!) του τραγουδιού, θεωρώ ότι η ερμηνεία της Angelina είναι μες στις 3 καλύτερες που έχω ακούσει.

Αρετή Κοσμίδου

Το δικό μας "διαμαντάκι"! Η 16χρονη απ΄την Αλεξανδρούπολη έχει ίσως την πιο ενδιαφέρουσα φωνή που έχω ακούσει ποτέ από Ελληνίδα. Αν αυτό το ταλέντο το δουλέψει όπως πρέπει, θα κάνει μεγάλη καριέρα. Προς το παρόν είναι στο τελικό του "The Voice of Greece" και είναι το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά (κάτι που το εύχομαι ολόψυχα).

Υ.Γ. Εξίσου εντυπωσιακός είναι και ο Yuri Melikov που δεν κατάφερε να φτάσει στον τελικό. 16 χρονών και έχει φωνή που θυμίζει Tom Jones (ιεροσυλία το ξέρω αλλά ισχύει).

BONUS

Δεν είναι τραγουδιστής, δεν είναι καν ταλέντο (όπως το βλέπει ο καθένας βέβαια....) στο χορό, αλλά το πιτσιρίκι αυτό (μόλις 3 χρονών) είναι απίστευτο. Αν βλέποντας το βίντεο δεν σκάσετε έστω ένα χαμόγελο, τότε δε ξέρω τι μπορεί να σας κάνει να χαμογελάσετε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου