Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Αξιολόγηση μεταγραφών Superleague:Λεβαδειακός

Λεβαδειακός για τη συνέχεια του (μεγάλου όπως αποδεικνύεται) θέματος των μεταγραφών του φετινού ελληνικού πρωταθλήματος. Κατά κάτι καλύτερα τα πήγε φέτος η ομάδα της Βοιωτίας σε σχέση με πέρσι (είχε τερματίσει 11η) και σε αυτό βοήθησαν αρκετές απ΄τις (22!!!) μεταγραφές που γίναν.
Για να δούμε ποιες ήταν αυτές.

Sebastian Przyrowski: O 32χρονος Πολωνός τερματοφύλακας ήρθε το καλοκαίρι απ΄τον Polonia Warsaw και μοίρασε τις συμμετοχές του με την έτερη μεταγραφή Κυριάκο Στρατηλάτη. Ο Πολωνός έκανε μια μέτρια χρονιά αφού σε 18 συμμετοχές πρωταθλήματος δέχτηκε 33 γκολ, κρατώντας μόλις 5 φορές ανέπαφη την εστία του. Αναμένεται να παραμείνει και τη νέα χρονιά αφού έχει συμβόλαιο ως του χρόνου.

Κυριάκος Στρατηλάτης: Ο 26χρονος τερματοφύλακας επέστρεψε στην ομάδα της Βοιωτίας, στην οποία αγωνιζόταν απ΄το 2008 ως το 2012, μετά από μια κακή χρονιά στην Κέρκυρα. Ο Στρατηλάτης αγωνίστηκε σε 17 αγώνες της ομάδας στο πρωτάθλημα δεχόμενος 28 γκολ και κρατώντας το μηδέν σε 4 εξ αυτών. Και αυτός έχει συμβόλαιο ως το επόμενο καλοκαίρι και το πιο πιθανό είναι να παραμείνει και του χρόνου.

Ηλίας Κώτσιος: Ο 37χρονος κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε τον Δεκέμβρη ως ελεύθερος και ενώ ήταν χωρίς ομάδα απ΄το καλοκαίρι (τον άφησε ελεύθερο η Καλλονή). Παρά την ηλικία του αποτέλεσε βασικό στέλεχος της άμυνας του Λεβαδειακού στο β' μισό του πρωταθλήματος, ενώ με τα 3 γκολ του (σε 15 συμμετοχές) έδωσε μια νίκη και μια ισοπαλία στην ομάδα του. Δεδομένης της καλής παρουσίας του φέτος, θεωρώ δεδομένο ότι θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του που έχει ισχύ ως το άλλο καλοκαίρι.

Χαράλαμπος Λυκογιάννης: O 20χρονος αριστερός μπακ ήρθε ως δανεικός απ΄τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι, με σκοπό να πάρει παιχνίδια. Πράγματι είχε 22 συμμετοχές (19 ως βασικός) στο πρωτάθλημα, έχοντας αξιοπρεπή παρουσία (χωρίς να ξεχωρίσει όμως). Αυτό το καλοκαίρι θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό, απ'όπου αναμένεται να πάει πάλι κάπου δανεικός. Απ΄τον Λεβαδειακό ως τώρα δεν έχει εκφραστεί ενδιαφέρον πάντως για επέκταση του δανεισμού του.

Γιώργος Ιωαννίδης: Μετά από μια αρκετά καλή χρονιά πέρσι με τον ΟΦΗ ο 26χρονος αριστερός μπακ ήρθε ως ελεύθερος το καλοκαίρι στη Λιβαδειά. Δεν κατάφερε όμως να πείσει τους εκάστοτε προπονητές και αγωνίστηκε μόλις 10 φορές (4 ως αλλαγή) στο πρωτάθλημα  και 1 στο Κύπελλο. Το συμβόλαιό του λήγει αυτό το καλοκαίρι και δε προβλέπεται να παραμείνει στην ομάδα.

Manolo Martinez: Άτυχος ο 33χρονος Ισπανός κεντρικός αμυντικός, αφού παρόλο που είχε καλή παρουσία ως βασικός στο κέντρο της άμυνας της ομάδας, τον Γενάρη τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Ως τότε ο Ισπανός είχε 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 1 συμμετοχή στο Κύπελλο.Ο Martinez έχει άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο με τους Βοιωτούς, αλλά η παραμονή του θα εξαρτηθεί απ΄την κατάσταση στην οποία θα επιστρέψει απ΄τον τραυματισμό του.

Χρήστος Ιντζίδης: Αποκτήθηκε τον Γενάρη ως δανεικός απ΄τον ΠΑΟΚ για να καλύψει το κενό του τραυματία Manolo Martinez. Ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός είχε αρκετά καλή παρουσία με την ομάδα, αγωνιζόμενος σε 13 αγώνες πρωταθλήματος και σκοράροντας 1 γκολ. Το καλοκαίρι τελειώνει ο δανεισμός του και θα επιστρέψει στον ΠΑΟΚ.

Ηλίας Χαραλάμπους: Ο 33χρονος διεθνής Κύπριος αριστερός μπακ είχε "πρωτοσυστηθεί" στους Έλληνες φίλαθλους με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, την οποία φόρεσε απ΄το 2005 ως το 2008, έχοντας πολύ καλή παρουσία. Ο Χαραλάμπους ήρθε τον Γενάρη στην ομάδα ως ελεύθερος απ΄την Δόξα Κατωκοπιάς και πήρε αμέσως φανέλα βασικού. Συγκεκριμένα αγωνίστηκε σε 15 αγώνες (χωρίς να χάσει λεπτό) πρωταθλήματος. Αν και το συμβόλαιό του λήγει τον άλλον μήνα, στην ομάδα της Βοιωτίας θέλουν να τον κρατήσουν και την επόμενη χρονιά.

Rodrigo Sanguinetti: Ο 25χρονος Ουρουγουανός κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε ως ελεύθερος απ΄την Central Espanol (ομάδα της χώρας του) το καλοκαίρι, αλλά απογοήτευσε με τις εμφανίσεις του και τον Γενάρη έμεινε πάλι ελεύθερος. Πρόλαβε να αγωνιστεί σε 8 αγώνες πρωταθλήματος έχοντας 1 γκολ και 1 ασίστ.

Toni Varela: Ο 27χρονος διεθνής αμυντικός μέσος απ΄το Πράσινο Ακρωτήρι αποκτήθηκε τον Νοέμβρη απ΄την FC Dordrecht (ολλανδική ομάδα που αγωνίζεται στην Jupiler League) και τον Γενάρη έμεινε πάλι ελεύθερος με τον Λεβαδειακό να τον αποκτάει. Ο Varela ήταν αρκετά καλός στα 14 ματς (2 γκολ) που αγωνίστηκε και οι διοικούντες του Λεβαδειακού έχουν βάλει μπροστά την ανανέωση του συμβολαίου του (λήγει το καλοκαίρι).

Γιώργος Λαμπρόπουλος: Ο 29χρονος αμυντικός μέσος αποκτήθηκε το καλοκαίρι ως ελεύθερος απ΄την Νέα Σαλαμίνα και είχε 16 συμμετοχές (1 γκολ) στο πρωτάθλημα, με μόλις 2 όμως στον β' γύρο (αφού δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του νέου προπονητή Σάββα Παντελίδη). Παρόλο που ο Λαμπρόπουλος έχει συμβόλαιο ως το άλλο καλοκαίρι, οι Βοιωτοί ψάχνουν τρόπο να το λύσουν από τώρα.

Pedro Sass: Αρκετά καλή περίπτωση ο 23χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ που ήρθε το καλοκαίρι ως ελεύθερος απ΄την ουγγρική Kaposvari. Αγωνίστηκε σε 21 αγώνες πρωταθλήματος, δίνοντας 1 ασίστ και έχοντας μια καλή παρουσία. Το συμβόλαιό του ισχύει ως το καλοκαίρι του 2016 και αναμένεται να βρίσκεται και του χρόνου στην ομάδα.

Olivier Kapo: Πολύ μεγάλο όνομα (ειδικά για την ομάδα της Λιβαδειάς) αφού ο 33χρονος μεσοεπιθετικός έχει πλούσιο βιογραφικό έχοντας αγωνιστεί σε Serie A (Juventus), Ligue 1 (Auxerre, Monaco, Boulogne), Primera Division (Levante) και Premier League (Wigan, Birmingham City), ενώ έχει κατακτήσει και το Confederations Cup με τη Γαλλία το 2003. Η παρουσία του Γάλλου φέτος ήταν αντάξια του ονόματός του αφού σε 19 συμμετοχές (11 ως αλλαγή) είχε 2 γκολ και 5 ασίστ, πριν τραυματιστεί τον Μάρτη και μείνει εκτός για την υπόλοιπη σεζόν. Το συμβόλαιο του Kapo έχει ισχύ ως το άλλο καλοκαίρι και αναμένεται η νέα σεζόν να τον βρει πάλι στην Λιβαδειά.

Emmanuel Kone: Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός απ΄την Ακτή Ελεφαντοστού ήταν απ΄τις καλύτερες μεταγραφές της ομάδας της Λιβαδειάς. Ο Λεβαδειακός τον απέκτησε το καλοκαίρι ως ελεύθερο απ΄την γαλλική Sedan και δεν βγήκε χαμένος αφού ο Kone (που έχει αγωνιστεί 2 χρονιές στο CL με την Cluj) ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας έχοντας 7 γκολ (και 1 ασίστ) σε 29 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (1 συμμετοχή επίσης στο Κύπελλο). Ο Λεβαδειακός έχει φροντίσει να τον δέσει από νωρίς με τριετές συμβόλαιο, οπότε θα βρίσκεται και του χρόνου στην ομάδα.

Armiche: Πολύ καλή χρονιά για τον 25χρονο επιθετικό που ήρθε το καλοκαίρι ως ελεύθερος απ΄την Valencia Mestalla (η 2η ομάδα της Valencia). Ο Ισπανός είχε 27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα σκοράροντας 2 γκολ και δίνοντας 8 ασίστ, ενώ σκόραρε άλλο 1 γκολ σε μια συμμετοχή στο Κύπελλο. Έχοντας συμβόλαιο ως το επόμενο καλοκαίρι, δύσκολα δε θα τον δούμε με την φανέλα του Λεβαδειακού και του χρόνου.

Vladan Milosavljev: O 27χρονος Σέρβος μεσοεπιθετικός ήρθε τον Γενάρη ως ελεύθερος απ΄την τσέχικη Banik Ostrava και μέτρησε 13 συμμετοχές, σκοράροντας 2 γκολ και δίνοντας 1 ασίστ. Ο Σέρβος έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2016 και λογικά θα παραμείνει στην ομάδα.

Δημήτρης Γιάντσης: Μέτρια (προς κακή) χρονιά για τον 26χρονο επιθετικό που ήρθε το καλοκαίρι ως ελεύθερος απ΄την Κέρκυρα, όπου αγωνιζόταν τα 3 τελευταία χρόνια. Ο Γιάντσης μέτρησε 13 συμμετοχές (οι 10 ως αλλαγή) και 1 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ είχε και 1 συμμετοχή στο Κύπελλο.

Macoumba Kandji: Ο 28χρονος Σενεγαλέζος επιθετικός ήρθε ως ελεύθερος απ΄την Καλλονή, με την οποία έκανε πολύ καλή χρονιά πέρσι στην Football League. Όμως από νωρίς άρχισε τα πειθαρχικά παραπτώματα, προσπαθώντας να φύγει απ΄την ομάδα (ενδεικτικό ότι απ΄τα Χριστούγεννα που έφυγε δεν επέστρεψε), κάτι που κατάφερε τον Απρίλη πηγαίνοντας στην φινλανδική HJK. Συνολικά αγωνίστηκε σε 12 αγώνες πρωταθλήματος χωρίς να καταγράψει γκολ ή ασίστ.

Simon Vuksevic: Ο 28χρονος διεθνής Μαυροβούνιος επιθετικός που για πολλά χρόνια ήταν στόχος του Ολυμπιακού, ήρθε τελικά στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λεβαδειακού τον Γενάρη απ΄την Vojvodina έναντι 150 χιλιάδων ευρώ. Η παρουσία του στο β' μισό του πρωταθλήματος δεν ήταν η καλύτερη αφού είχε μόλις 1 ασίστ σε 5 συμμετοχές, αλλά οι Βοιωτοί τον πιστεύουν και θα του δώσουν θέση στην ομάδα και τη νέα χρονιά (έχει συμβόλαιο άλλα 2 χρόνια).

Manu Busto: O 33χρονος Ισπανός επιθετικός ήρθε το καλοκαίρι απ΄την Real Oviedo ως ελεύθερος, αλλά αποχώρησε ξανά τον Γενάρη αφού απογοήτευσε με την απόδοσή του. 1 ασίστ σε 8 αγώνες πρωταθλήματος (όλους ως αλλαγή) και 1 γκολ σε 1 αγώνα Κυπέλλου, η συνεισφορά του αυτούς τους λίγους μήνες.

Eric Warden: Επένδυση για το μέλλον ο 21χρονος Γκανέζος επιθετικός που πέρσι και φέτος ήταν πολύ καλόςστη Football League (28 συμμετοχές με 10 γκολ και 1 ασίστ) με τη φανέλα του Φωκικού (από όπου τον πήρε τον Γενάρη ο Λεβαδειακός). Φέτος δεν αγωνίστηκε πολύ (3 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο, όπου είχε και 1 ασίστ) αλλά προβλέπεται να παραμείνει και τη νέα χρονιά στην ομάδα.

Βαγγέλης Μάντζιος: Η καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού για τον Λεβαδειακό. Μετά από ένα κακό μισό με τη φανέλα του Ατρομήτου ο 31χρονος επιθετικός έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι και υπέγραψε στην ομάδα της Βοιωτίας, με την οποία φέτος ήταν εξαιρετικός. Ο Μάντζιος ήταν ο πρώτος σκόρερ του Λεβαδειακού με 12 γκολ σε 29 αγώνες (είχε και 1 συμμετοχή στο Κύπελλο). Με το συμβόλαιο του Έλληνα επιθετικού να λήγει τον άλλο μήνα, η παραμονή του στον Λεβαδειακό είναι στον αέρα. Ως τώρα πάντως ο Μάντζιος δεν έχει κάποια πρόταση που να τον ικανοποιεί στα χέρια του και αυτό αναπτερώνει τις ελπίδες των διοικούντων της ομάδας της Βοιωτίας για να τον έχουν και του χρόνου στο ρόστερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου