Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Αξιολόγηση μεταγραφών Superleague:Ατρόμητος

Σήμερα θα δούμε τις επιλογές που γίναν τη περασμένη σεζόν απ΄τον Ατρόμητο. Επιλογές που τον έφεραν στην 3η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και στην αντίστοιχη 3η θέση των Playoffs, με αποτέλεσμα να αγωνιστεί και του χρόνου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Οι Περιστεριώτες κινήθηκαν κυρίως για ελεύθερους παίχτες, μερικοί εκ των οποίων αποδείχθηκαν εξαιρετικές επιλογές. Για να τους δούμε όμως:

Luigi Cennamo: Ο 34χρονος Έλληνο-Ιταλός τερματοφύλακας έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι απ΄την Maccabi Netanya και ο Ατρόμητος άδραξε την ευκαιρία να τον αποκτήσει. Αν και αρχικά η εντύπωση ήταν ότι αποκτήθηκε ως back-up (του επίσης άρτι αφιχθέντα) Σηφάκη, ο Cennamo δεν άργησε να γίνει βασικός και να αγωνιστεί στα περισσότερα ματς του Ατρομήτου φέτος κάτω απ΄τα δοκάρια, συμβάλλοντας στο να έχει η ομάδα του τη 2η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Συνολικά ο Cennamo αγωνίστηκε σε 32 αγώνες του Ατρομήτου, δεχόμενος 20 γκολ και κρατώντας 16 φορές ανέπαφη την εστία του. Πιο συγκεκριμένα είχε 26 συμμετοχές (14 γκολ-14 φορές κράτησε το 0) στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, 4 συμμετοχές στα Playoffs (6 γκολ), 1 συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδα και 1 στα προκριματικά του Europa League. Ο 34χρονος τερματοφύλακας ανανέωσε τον Μάρτη με τον Ατρόμητο, με το συμβόλαιό του να λήγει σε 2 χρόνια.

Μιχάλης Σηφάκης: Μετά από μια αδιάφορη (μόλις 11 συμμετοχές) χρονιά με την Charleroi, ο 29χρονος διεθνής τερματοφύλακας (δεν είναι στην 23αδα όμως του Μουντιάλ) έμεινε ελεύθερος και ο Ατρόμητος "είδε" σε αυτόν τον βασικό του τερματοφύλακα. Μάλιστα ξεκίνησε τη χρονιά ως βασικός αγωνιζόμενος στην Ευρώπη αλλά και στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Στην πορεία όμως λόγω των κακών εμφανίσεών του βρέθηκε στον πάγκο (βλέποντας από εκεί σχεδόν όλο τον β' γύρο του πρωταθλήματος) και ο Cennamo πήρε τη θέση του. Πιο αναλυτικά ο Σηφάκης αγωνίστηκε σε μόλις 8 αγώνες στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (δεχόμενος 11 γκολ και κρατώντας το 0 σε 2 εξ'αυτών), 2 συμμετοχές στα Playoffs (3 γκολ), 5 συμμετοχές στο Κύπελλο (όπου δέχτηκε μόλις 1 γκολ και αυτό απ΄τον Ολυμπιακό, κρατώντας στα άλλα 4 ματς ανέπαφη την εστία του) και 1 συμμετοχή στα προκριματικά του Europa League (όπου δέχτηκε 3 γκολ και είχε μεγάλο μερίδιο στον αποκλεισμό απ΄την AZ Alkmaar). Σε 1 μήνα το συμβόλαιο του Κρητικού τερματοφύλακα λήγει αλλά ο Ατρόμητος δε δείχνει διατεθειμένος να του ανανεώσει, με τον ίδιο να μελετάει προτάσεις από άλλες ομάδες.

Χρήστος Αρκούδας: Τον γνωρίσαμε πέρσι με τη φανέλα της ΑΕΚ, αλλά στο μυαλό όλων έμεινε λόγω της τιμωρίας του για απαγορευμένες ουσίες τον Μάρτη του 2013. Ο Ατρόμητος τον πίστεψε και τον απέκτησε το καλοκαίρι, αλλά το μόνο που έκανε ο 23χρονος μπακ ήταν να αγωνιστεί 2 λεπτά στον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό. Αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν αφού το συμβόλαιό του λήγει σε ένα μήνα.

Παντελής Θεολόγου: 23χρονος κεντρικός αμυντικός που αποκτήθηκε τον Γενάρη ως ελεύθερος απ΄την Καλλιθέα. Αγωνίστηκε μόλις μια φορά ως αλλαγή στη τελευταία αγωνιστική, κόντρα στον Πανθρακικό. Έχει συμβόλαιο ως το 2016 και λογικά θα μείνει ως επένδυση (αν και επένδυση στα 23 δε το λες) για το μέλλον.

Κυριάκος Κιβρακίδης: Άλλη μια επένδυση για το μέλλον. Ο 21χρονος χαφ αποκτήθηκε τον Γενάρη ως ελεύθερος απ΄τον Αιγινιακό και αγωνίστηκε σε 2 αγώνες πρωταθλήματος ως αλλαγή. Το συμβόλαιο του έχει ισχύ ως το 2017.

Γιώργος Φωτάκης: Μετά από 4 (καλά) χρόνια στον ΠΑΟΚ ο 32χρονος μέσος έμεινε ελεύθερος και πήγε στην Τουρκία και την Sanliurfaspor. Δεν στέριωσε όμως εκεί και τον Γενάρη έμεινε πάλι ελεύθερος, με τον Ατρόμητο να γίνεται η νέα του ομάδα. Όμως και στον Ατρόμητο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και λογικά θα αποτελέσει παρελθόν αν και έχει συμβόλαιο ως το άλλο καλοκαίρι. Συγκεκριμένα ο Φωτάκης αγωνίστηκε σε 6 αγώνες  (5 ως αλλαγή) της κανονικής περιόδου και 3 αγώνες (όλους σαν αλλαγή) στα Playoffs (1 ασίστ).

Javier Umbides: Εξαιρετική μεταγραφή για τον Ατρόμητο, με τον 32χρονο Αργεντίνο μέσο να έρχεται ως ελεύθερος απ΄την τουρκική Orduspor. O Umbides είχε συστηθεί στο ελληνικό κοινό με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου, όπου ξεχώρισε με τη ποιότητα του, ενώ φόρεσε και τη φανέλα του Άρη (επίσης με μεγάλη επιτυχία). Φέτος συνέχισε τις εμφανίσεις που μας έχει συνηθίσει και ήταν μακράν ο καλύτερος παίχτης της ομάδας του και ένας απ΄τους καλύτερους στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα ο Αργεντίνος αγωνίστηκε σε 33 αγώνες (όλους ως βασικός) στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχοντας 11 ασίστ και 8 γκολ, 6 αγώνες (1 ασίστ) στα Playoffs, 5 αγώνες στο Κύπελλο Ελλάδας και 2 αγώνες (1 ασίστ) στα προκριματικά του Europa League. Είναι πέρα από σίγουρο ότι θα παραμείνει και του χρόνου (το συμβόλαιο λήγει το άλλο καλοκαίρι) στον Ατρόμητο. Η διοίκηση της ομάδας μάλιστα αναμένεται να προτείνει επέκταση συμβολαίου στον Αργεντίνο.

Φώτης Γεωργίου: Ο 28χρονος επιθετικός έκανε μια πολύ καλή χρονιά τη σεζόν 12/13 με τη φανέλα του ΠΑΣ (33 συμμετοχές, 3 γκολ-3 ασίστ) με τον οποίον τερμάτισε στην 5η θέση του πρωταθλήματος. Έτσι όταν το περασμένο καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος απ΄την ηπειρώτικη ομάδα, οι Περιστεριώτες κάναν κίνηση για την απόκτησή του. Γενικά ο Γεωργίου δεν είχε καλή απόδοση φέτος και ήταν λίγες οι φορές που πήρε συμμετοχές στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (15, οι 13 ως αλλαγή), ενώ αγωνίστηκε σε 3 αγώνες των Playoffs (οι 2 ως αλλαγή), με τα πράγματα να είναι λίγο καλύτερα στο Κύπελλο που αγωνίστηκε σε 5 αγώνες (4 ως βασικός) έχοντας 1 γκολ και 1 ασίστ. Παρόλο που η χρονιά του δεν ήταν καλή, ο Παράσχος είδε τον 28χρονο παίχτη να δείχνει καλά πράγματα στα Playoffs και εισηγήθηκε την παραμονή του (έχει συμβόλαιο ως το 2016).

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Άλλη μια πολύ καλή μεταγραφή (ως ελεύθερος και αυτός) που έκανε ο Ατρόμητος φέτος και βοήθησε πάρα πολύ. Μετά την πολύ καλή του χρονιά πέρσι με τον Πανθρακικό όπου είχε 12 γκολ και 3 ασίστ σε 29 συμμετοχές (πρωτάθλημα-κύπελλο), ο 33χρονος διεθνής επιθετικός (δεν είναι στην 23αδα) έκανε και φέτος μια εξίσου καλή χρονιά. Συγκεκριμένα είχε 31 συμμετοχές στη κανονική διάρκεια (14 γκολ-6 ασίστ), 4 συμμετοχές στα Playoffs, 1 συμμετοχή στο Κύπελλο και 2 συμμετοχές (2 γκολ) στα προκριματικά του Europa League. Παρόλο που ήταν ο καλύτερος επιθετικός της ομάδας και ένας απ΄τους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος, ο 33χρονος παίχτης θα αποτελέσει παρελθόν απ΄την ομάδα, εξαιτίας των κακών σχέσεων με τον Γιώργο Παράσχο. Μάλιστα υπάρχει η φήμη ότι ο Παράσχος άσκησε βέτο για να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας, λέγοντας "ή αυτός ή εγώ". Έτσι παρόλο που το συμβόλαιό του λήγει το άλλο καλοκαίρι, ήδη αναζητάει την επόμενη ποδοσφαιρική "στέγη" του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου