Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Αξιολόγηση μεταγραφών Superleague:Αστέρας Τρίπολης

Μετά τη παρουσίαση των μεταγραφών του Ατρομήτου και του Παναθηναϊκού χτες, σειρά παίρνει η τελευταία ομάδα από αυτές που συμμετείχαν στα Playoffs, ο Αστέρας Τρίπολης. Για άλλη μια χρονιά οι Αρκάδες έκαναν πολλές μεταγραφές κυρίως απ΄την Λατινική Αμερική (και δη την Αργεντινή) και είχαν αρκετές σωστές επιλογές.
Για να δούμε όμως ποιοι ήρθαν και ποιοι ξεχώρισαν με την παρουσία τους φέτος.

Dani Hernandez: O 28χρονος διεθνής με την Βενεζουέλα πορτιέρο αγωνιζόταν τα τελευταία 2 χρόνια στην Real Valladolid και από εκεί τον πήρε δανεικό φέτος ο Αστέρας. Φέτος ο Dani μοιράστηκε το χρόνο κάτω απ΄τα δοκάρια με τον Μπαντή με αποτέλεσμα να αγωνιστεί συνολικά σε 25 ματς. Πιο αναλυτικά ο 28χρονος τερματοφύλακας αγωνίστηκε σε 18 αγώνες στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος (δέχτηκε 15 γκολ και κράτησε ανέπαφη την εστία του 8 φορές), σε 6 αγώνες στα Playoffs (δέχτηκε 8 γκολ και κράτησε το 0 σε 2 αγώνες) και σε 1 αγώνα Κυπέλλου όπου δέχτηκε 4 γκολ απ΄τον Ολυμπιακό. Παρόλο που ο δανεισμός του ήταν διετής ο παίχτης και η ομάδα προχώρησαν σε συναινετική λήξη του δανεισμού.

Khalifa Sankare: Μόλις μισό χρόνο έμεινε μακριά απ΄την Τρίπολη ο 29χρονος Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός. Το περασμένο καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος απ΄τον Αστέρα και κατέληξε στην Al Arabi (ομάδα του Κουβέιτ), απ'όπου όμως έφυγε τον Γενάρη και επέστρεψε στην ομάδα της Αρκαδίας. Με τη φανέλα του Αστέρα αγωνίστηκε σε 12 αγώνες στην κανονική περίοδο(3 γκολ), σε 6 αγώνες των Playoffs και σε 2 αγώνες Κυπέλλου. Το συμβόλαιο του Sankare έχει ισχύ ως το καλοκαίρι του 2016 και αναμένεται να βρίσκεται και την νέα χρονιά στην ομάδα.

Dorin Goian: Εξαιρετική μεταγραφική επιλογή για την ομάδα της Αρκαδίας, αφού απέκτησε χωρίς λεφτά έναν πολύ καλό και έμπειρο κεντρικό αμυντικό. Ο 33χρονος διεθνής Ρουμάνος είχε ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια με τις φανέλες των Steaua Bucuresti, Palermo και Rangers και το ίδιο έκανε και στο ελληνικό πρωτάθλημα φέτος. Ο Goian είχε 26 συμμετοχές (όλες ως βασικός) στη κανονική περίοδο του πρωταθλήματος (1 γκολ), 3 συμμετοχές (1 ασίστ) στα Playoffs, 1 συμμετοχή στα προκριματικά του Europa League και 2 συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδας. Το συμβόλαιο του Ρουμάνου λήγει το άλλο καλοκαίρι, οπότε θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της ομάδας της Τρίπολης.

Χρήστος Λισγάρας: Ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός έκανε το βήμα παραπάνω στη καριέρα του, ερχόμενος ως ελεύθερος απ΄τον Λεβαδειακό όπου αγωνιζόταν τα τελευταία 3 χρόνια, αλλά κατάφερε να βγάλει μόνος του τα μάτια του. Παρόλο που ξεκίνησε παίρνοντας συμμετοχές σε Ελλάδα (3 στα 4 πρώτα ματς πρωταθλήματος) και Ευρώπη (αγωνίστηκε στον 1ο αγώνα των προκριματικών του Europa), πιάστηκε ντοπε στο ματς της 5ης αγωνιστικής κόντρα στην Καλλονή και τιμωρήθηκε ως το τέλος της χρονιάς. Όπως είναι λογικό και λόγω της τιμωρίας του ο Λισγάρας αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν απ΄την ομάδα.

Brian Lluy: O 25χρονος Αργεντίνος δεξιός μπακ αποκτήθηκε ως ελεύθερος απ΄την San Lorenzo με την οποία αγωνιζόταν από παιδί. Στην αρχή της χρονιάς δεν πήρε ευκαιρίες, μη παίρνοντας λεπτό συμμετοχής στα πρώτα 10 ματς του πρωταθλήματος. Στην πορεία όμως καθιερώθηκε στην 11αδα έχοντας 20 συμμετοχές (1 γκολ) στη κανονική περίοδο. Από΄κει και πέρα ο Lluy αγωνίστηκε και στα 6 ματς των Playoffs (1 ασίστ), ενώ είχε και 2 συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδος. Ο Αργεντίνος θα βρίσκεται και του χρόνου στην ομάδα, αφού όλοι είναι πολύ ικανοποιημένοι απ΄την απόδοσή του και μάλιστα του ανανέωσαν το συμβόλαιο για άλλα 3 χρόνια.

Γιάννης Ζαραδούκας: Άλλη μια ομάδα για τον 28χρονο αριστερό μπακ που απ΄τον σοβαρό τραυματισμό του πριν 2 χρόνια, δεν μπορεί να βρει ρυθμό με τίποτα. Το ίδιο συνέβη και φέτος αφού με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης είχε μόλις 7 συμμετοχές (3 ως αλλαγή) στο πρωτάθλημα και 1 συμμετοχή στα προκριματικά του Europa. Αποτέλεσμα να αποχωρήσει τον Γενάρη με νέο του "σταθμό" τον Πλατανιά.

Αναστάσιος Παπαχρήστος: Επένδυση για το μέλλον ο 22χρονος αριστερός μπακ-χαφ που αποκτήθηκε τον Γενάρη ως ελεύθερος απ΄τον Παναιγιάλειο. Ήδη φέτος πήρε το βάπτισμα του πυρός αφού είχε 3 συμμετοχές (οι 2 μάλιστα ως βασικός) στο πρωτάθλημα. Ο νεαρός παίχτης έχει συμβόλαιο για τα επόμενα 4 χρόνια.

Guirane N'Daw: Ο 30χρονος Σενεγαλέζος αμυντικός χαφ έχει πλούσιο βιογραφικό, έχοντας αγωνιστεί σε Γαλλία, Αγγλία και Ισπανία με σημαντικότερες ομάδες τις Sochaux (126 συμμετοχές), Saint-Ettiene (48 συμμετοχές) και Nantes (33 συμμετοχές). Το περασμένο καλοκαίρι η Saint-Ettiene τον άφησε ελεύθερο και ο Αστέρας επωφελήθηκε της ευκαιρίας, τον έκανε δικό του και δεν το μετάνιωσε. 25 συμμετοχές στη κανονική περίοδο του πρωταθλήματος (3 γκολ), 4 συμμετοχές στα Playoffs και 2 συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδας ο απολογισμός της χρονιάς για τον 30χρονο παίχτη. Το συμβόλαιο του Ν'Daw λήγει αυτό το καλοκαίρι και παρόλο που η διοίκηση του Αστέρα του έχει προτείνει τριετές συμβόλαιο με πολύ καλές απολαβές, έχει δηλώσει ότι θέλει να πάει σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Μάλιστα αυτό του διεμήνυσε και ο προπονητής της εθνικής του, ο οποίος του είπε ότι αν θέλει να ξαναφορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο, θα πρέπει να αγωνίζεται σε καλύτερο πρωτάθλημα.

Γιώργος Ζησόπουλος: Άλλος ένας παίχτης που ήρθε (και αυτός ως ελεύθερος) το καλοκαίρι απ΄τον Λεβαδειακό, με τον οποίο είχε κάνει πολύ καλή χρονιά στο προηγούμενο πρωτάθλημα. Ο 30χρονος αμυντικός χαφ, που στο παρελθόν έχει φορέσει τις φανέλες των ΠΑΟΚ και Άρη, ήταν όμως πιο τυχερός απ΄τον Λισγάρα. Για την ακρίβεια ήταν βασικότατη επιλογή στο κέντρο του Αστέρα, έχοντας 31 συμμετοχές στη κανονική περίοδο του πρωταθλήματος (1 γκολ), 5 συμμετοχές στα Playoffs, 2 συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδας και 2 συμμετοχές (1 γκολ) στο Europa League. Όπως είναι προφανές ο Στάικος Βεργέτης είναι πολύ ικανοποιημένος μαζί του και τον θέλει και του χρόνου στην ομάδα. Το συμβόλαιό του έχει ισχύ ως το καλοκαίρι του 2016.

Valdo: Έναν πρωταθλητή Ευρώπης απέκτησε τον Γενάρη ο Αστέρας Τρίπολης. Ο 33χρονος Ισπανός (με καταγωγή απ΄το Πράσινο Ακρωτήρι) μεσοεπιθετικός  ήταν μέλος της Real Madrid το 2002 όταν αυτή κατέκτησε το CL και ο ίδιος είχε κάνει εκείνη τη χρονιά ντεμπούτο σε Primera Division και CL. Από'κει και μετά αγωνίστηκε σε πολλές ισπανικές ομάδες τα τελευταία χρόνια, αλλά ο Αστέρας τον απέκτησε ως ελεύθερο απ΄την μεξικάνικη Atlante. Με τη φανέλα του Αστέρα βέβαια δεν "έβγαλε μάτια" αφού είχε μόλις 5 συμμετοχές στη κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και 3 στα Playoffs. Αν και δεν υπάρχει ενημέρωση (όσο έψαξα) για το μέλλον του 33χρονου παίχτη, εικάζω ότι με το συμβόλαιό του να λήγει τον επόμενο μήνα, δύσκολα θα του γίνει πρόταση ανανέωσης.

Juan Munafo: Έχοντας παράδοση στους Αργεντίνους, ο Αστέρας δε θα μπορούσε να μην σταμπάρει τον 26χρονο μέσο που έκανε εξαιρετική χρονιά πέρσι με τον Πανθρακικό. Έτσι το καλοκαίρι που ο Munafo έμεινε ελεύθερος απ΄την ομάδα της Κομοτηνής, έσπευσε να τον κάνει δικό του. Ο Αργεντίνος συνέχισε και φέτος τις καλές εμφανίσεις, όντας απ΄τους καλύτερους παίχτες του Αστέρα. Συγκεκριμένα είχε 24 συμμετοχές (4 ασίστ) στη κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, 6 συμμετοχές στα Playoffs και 3 συμμετοχές στο Κύπελλο. Ο Αργενίντος έχει συμβόλαιο άλλα 2 χρόνια οπότε, απ΄τη στιγμή που στον Αστέρα είναι ευχαριστημένοι μαζί του, θα βρίσκεται και του χρόνου στο ρόστερ.

Sebastian Grazzini: O 33χρονος Αργεντίνος μεσοεπιθετικός που ήρθε το καλοκαίρι ως ελεύθερος (πριν αγωνιζόταν στο αμερικάνικο πρωτάθλημα και τους Chicago Fire), πέρασε και δεν ακούμπησε. Μόλις 10 συμμετοχές (οι 5 ως αλλαγή, ενώ έδωσε 1 ασίστ) στη κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και 2 συμμετοχές (ως αλλαγή) στα προκριματικά του Europa League, ήταν ότι είδαμε απ΄τον 33χρονο παίχτη που αναμένεται να αποχωρήσει απ΄τον σύλλογο το καλοκαίρι, παρόλο που έχει άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο.

Mauricio Carrasco: Άλλος ένας πρωταθλητή αλλά αυτός Λατινικής Αμερικής (κατέκτησε με την Estudiantes το Copa Libertadores τη σεζόν 08/09) για τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες έπεσαν διάνα με τον 26χρονο Αργεντίνο επιθετικό, αφού ήταν ο 1ος σκόρερ τους στην κανονική περίοδο με 10 γκολ (3 ασίστ) σε 27 συμμετοχές. Από'κει και πέρα ο Αργεντίνος είχε 6 συμμετοχές στα Playoffs (1 γκολ) και 1 συμμετοχή στο Κύπελλο.Ο δανεισμός του Carrasco απ΄την Estudiantes λήγει τον άλλον μήνα, αλλά οι Αρκάδες έχουν κάνει ήδη πρόταση 200.000 ευρώ για την απόκτησή του. Προς το παρόν δεν έχει γίνει δεκτή αυτή η πρόταση, αφού η αργεντίνικη ομάδα θέλει τα διπλάσια, με αποτέλεσμα η μεταγραφή του παίχτη να είναι στον αέρα. Το θετικό είναι ότι ο ίδιος ο Carrasco θέλει να παραμείνει στον Αστέρα και να παίξει του χρόνου στην Ευρώπη.

Jeronimo Barrales: Άλλη μια καλή περίπτωση Αργεντίνου παίχτη που απέκτησε το καλοκαίρι ο Αστέρας Τρίπολης. Ο 28χρονος επιθετικός έβαλε πολλά και κρίσιμα γκολ στη κανονική περίοδο (6 συνολικά ενώ είχε και 2 ασίστ) σε 27 συμμετοχές. Επίσης είχε 2 γκολ σε 5 συμμετοχές στα Playoffs, ενώ είχε από 2 συμμετοχές σε Κύπελλο Ελλάδας και προκριματικά Europa League χωρίς να κατορθώσει να σκοράρει. Το συμβόλαιο του Αργεντίνου επιθετικού έχει ισχύ ως το καλοκαίρι του 2016 και οι Αρκάδες αναμένεται να τον έχουν και του χρόνου στην ομάδα.

Juanma: Ο 23χρονος Ισπανός επιθετικός ήρθε ως ελεύθερος απ΄την Deportivo Alaves, όπου είχε κάνει μια καλή χρονιά τη περασμένη σεζόν (28 συμμετοχές, 8 γκολ-4 ασίστ) και ξεχώρισε και αυτός με την ομάδα της Τρίπολης. Ο Ισπανός ερχόταν συνήθως απ΄τον πάγκο και έδινε λύση στο επιθετικό πρόβλημα της ομάδας. Συγκεκριμένα είχε 26 συμμετοχές (οι 16 ως αλλαγή) στη κανονική περίοδο (5 γκολ-1 ασίστ), 4 συμμετοχές στα Playoffs (όλες ως αλλαγή), 3 συμμετοχές στο Κύπελλο και 2 συμμετοχές (ως αλλαγή) στα προκριματικά του Europa League. Δεδομένου λοιπόν ότι ο Ισπανός άφησε καλές εντυπώσεις και το συμβόλαιό του λήγει το άλλο καλοκαίρι, το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται και του χρόνου στην ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου