Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Αξιολόγηση μεταγραφών Superleague:ΟΦΗ

Μετά την πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, συνεχίζουμε με τον ΟΦΗ που κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση, ισόβαθμος με τον Εργοτέλη και ενώ στις πρώτες αγωνιστικές κινδύνευσε μέχρι και η παραμονή. Η έλευση του Sa Pinto στον πάγκο καθώς και 1-2 μεταγραφές του Γενάρη, έδωσαν ώθηση στη κρητική ομάδα για να τερματίσει ψηλά στη βαθμολογία. Σε γενικές γραμμές πάντως οι μεταγραφές δεν ήταν επιτυχημένες για τον ΟΦΗ, αφού πολλοί παίχτες είτε έφυγαν τον Γενάρη, είτε δεν αγωνίστηκαν σχεδόν καθόλου και αναμένεται να φύγουν το καλοκαίρι. Για να δούμε όμως τους παίχτες που ήρθαν:

Dani Fernandez: Δανεικός απ΄την Twente ο 30χρονος Πορτογάλος τερματοφύλακας που έχει φορέσει στο παρελθόν τις φανέλες των Ηρακλή, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ. Ήταν αρκετά καλός φέτος, αγωνιζόμενος σε 21 αγώνες πρωταθλήματος (22 γκολ παθητικό αλλά και 10 αγώνες χωρίς να δεχτεί γκολ) και 6 στο Κύπελλο (όπου η κρητική ομάδα έφτασε ως τα ημιτελικά) δεχόμενος 5 γκολ και κρατώντας το μηδέν στα μισά παιχνίδια. Ήδη ο ΟΦΗ συζητάει με τους Ολλανδούς για να κρατήσει τον Fernandez και του χρόνου στην ομάδα.

Ιωσήφ Δασκαλάκης: Το back-up του Πορτογάλου τερματοφύλακα ήταν ο 31χρονος Κρητικός, που επέστρεψε (ως ελεύθερος απ΄την Βέροια) στην ομάδα που ξεκίνησε το ποδόσφαιρο. Αγωνίστηκε σε 11 αγώνες πρωταθλήματος δεχόμενος 14 γκολ και κρατώντας ανέπαφη την εστία του σε 3 εξ'αυτών, ενώ αγωνίστηκε και μια φορά στο Κύπελλο, στην ήττα με 1-0 απ΄την Καλλονή. Η παραμονή ή όχι του Δασκαλάκη είναι στον αέρα (όπως και οι περισσότερες περιπτώσεις που θα δούμε στο άρθρο) αφού ακόμη δεν έχει βρεθεί προπονητής για του χρόνου.

Nery Bareiro: O 26χρονος Παραγουανός κεντρικός αμυντικός ήρθε τον Γενάρη στην ομάδα, αλλά γρήγορα αποδείχτηκε λανθασμένη επιλογή. Αγωνίστηκε σε μόλις 5 αγώνες πρωταθλήματος με την ομάδα του να δέχεται 11 γκολ σε αυτά. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνω στο ντεμπούτο του (5-0 απ΄τον ΠΑΟΚ) όπου έχει ευθύνη στα 4 τουλάχιστον γκολ. Ο Παραγουανός έχει συμβόλαιο μέχρι του χρόνου, αλλά αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν.

Θόδωρος Τριποτσέρης: Βασικός και αναντικατάστατος φέτος στο κέντρο της άμυνας του ΟΦΗ ο 28χρονος παίχτης που ήρθε το καλοκαίρι ως ελεύθερος απ΄την Καβάλα. Ο έμπειρος αμυντικός αγωνίστηκε σε 31 αγώνες του πρωταθλήματος και σε 7 του Κυπέλλου και ήταν πολύ καλός. Αναμένεται φυσικά να παραμείνει στην ομάδα, αφού έτσι και αλλιώς έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2016.

Marco Zoro: Παρόλο που η απόδοσή του είχε σκαμπανεβάσματα στη διάρκεια του πρωταθλήματος, το πρόσημο είναι θετικό για τον 30χρονο κεντρικό αμυντικό απ΄την Ακτή Ελεφαντοστού. Ο Zoro ο οποίος ήρθε ως ελεύθερος το καλοκαίρι (πέρσι αγωνιζόταν στην Γαλλία με την Angers) είχε φέτος 27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 5 συμμετοχές στο Κύπελλο. Ο Σενεγαλέζος έχει άλλα 2 χρόνια συμβόλαιο και θα παραμείνει στην ομάδα.

Lincoln Zvasiya: O 23χρονος κεντρικός αμυντικός απ΄την Ζιμπάμπουε ήρθε το καλοκαίρι ως δανεικός απ΄την Kaiser Chiefs (ομάδα της Ν.Αφρικής), απογοήτευσε και τον Δεκέμβρη επέστρεψε πίσω. 8 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο, ήταν τα μόνα που έκανε με την φανέλα του ΟΦΗ.

Carlos Milhazes: O 33χρονος Πορτογάλος αριστερός μπακ ήρθε το καλοκαίρι ως ελεύθερος απ΄την Ένωση Παραλιμνίου και αποδείχτηκε χρυσή μεταγραφή. Ο Πορτογάλος πήρε τη φανέλα σπίτι του και ήταν απ΄τους αγαπημένους παίχτες της εξέδρας και ένας απ΄τους καλύτερους παίχτες της ομάδας του. Αναλυτικά ο Milhazes αγωνίστηκε σε 33 απ΄τους 34 αγώνες του πρωταθλήματος, έχοντας 1 γκολ και 4 ασίστ (φοβερά στημένα), ενώ αγωνίστηκε και σε 7 αγώνες Κυπέλλου έχοντας 3 ασίστ. Όπως είναι φανερό και με δεδομένο ότι χει άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο, ο Πορτογάλος θα παραμείνει και του χρόνου στον ΟΦΗ.

Γιάννης Στάθης: Ο 27χρονος δεξιός μπακ είχε μια μέτρια χρονιά με τον ΟΦΗ φέτος. Το καλοκαίρι ήρθε ως ελεύθερος απ΄τον Πανθρακικό και φέτος χρησιμοποιήθηκε περισσότερο ως αλλαγή του Μπούρμπου. Συνολικά αγωνίστηκε σε 20 αγώνες: 15 στο πρωτάθλημα (7 ως αλλαγή) και 5 στο Κύπελλο (3 ως αλλαγή). Πολύ πιθανό, με δεδομένη και την φυγή του Μπούρμπου για τον ΠΑΟ, να μείνει και του χρόνου στην ομάδα, με την οποία έχει άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο.

Zeljko Kalajdzic: Μετά από έναν χρόνο στον Πλατανιά, ο 36χρονος Σέρβος μέσος επέστρεψε (ως ελεύθερος) στην ομάδα που αγωνιζόταν για 2μιση χρόνια. Πάρα τα 36 του χρόνια ο Kalajdzic πήρε θέση βασικού στο σχήμα της ομάδας, αγωνιζόμενος σε 27 αγώνες πρωταθλήματος και 7 Κυπέλλου (1 γκολ), έχοντας πολύ καλή παρουσία. Ο Σέρβος έχει άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο και προβλέπεται να το εξαντλήσει.

Michael Hoyos: Όταν αποκτήθηκε το καλοκαίρι απ΄την Estudiantes (δανεικός)ο 22χρονος Αργεντίνος, όλοι μιλούσαν για ένα τεράστιο ταλέντο που αν δεν τραυματιζόταν θα έκανε μεγάλη καριέρα. Τελικά δεν κατάφερε να δείξει τίποτα από αυτά τα οποία ακούγονταν για αυτόν και τον Φλεβάρη επέστρεψε στην αργεντίνικη ομάδα. Πρόλαβε να αγωνιστεί σε 13 ματς πρωταθλήματος (σκόραρε 1 γκολ) και 2 ματς Κυπέλλου.

Μιχάλης Φραγκουλάκης: Πολύ άτυχος ο 30χρονος μεσοεπιθετικός αφού τον Νοέμβρη τραυματίστηκε σοβαρά και έμεινε εκτός ως τον Μάρτη. Ο Φραγκουλάκης που επέστρεψε (ως ελεύθερος απ΄τον Αστέρα Τρίπολης) και αυτός στην ομάδα που έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα, είχε 8 συμμετοχές στις πρώτες 11 αγωνιστικές σκοράροντας 1 γκολ, ενώ με την επιστροφή απ΄τον τραυματισμό του αγωνίστηκε σε άλλα 2 ματς ως αλλαγή. Επίσης πρόλαβε να κάνει και μια συμμετοχή στο Κύπελλο. Οι Κρητικοί αναμένεται να του δώσουν την ευκαιρία να παίξει και του χρόνου με την ομάδα, με τον παίχτη να έχει συμβόλαιο άλλων 2 χρόνων.

Dudu Cearense: Μεταγραφή που τάραξε τα νερά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού αν και η καριέρα του είναι σε κάμψη, ο 31χρονος Βραζιλιάνος μέσος παραμένει μεγάλο όνομα (ειδικά για Ελλάδα). Παρόλο που υπήρξαν πολλά ειρωνικά σχόλια από οπαδούς άλλων ομάδων, ο Βραζιλιάνος όντως βοήθησε πολύ τον ΟΦΗ, δίνοντας μάλιστα την νίκη στην ομάδα του στα 2 πρώτα ματς που έπαιξε (με 2 φοβερά γκολ). Συνολικά ο Dudu αγωνίστηκε σε 11 αγώνες πρωταθλήματος σκοράροντας 3 γκολ και σε 3 ματς Κυπέλλου (1 γκολ), αποδεικνύοντας ότι μόνο "τελειωμένος" δεν είναι. Η διοίκηση του ΟΦΗ έχει κάνει πρόταση ανανέωσης στον Βραζιλιάνο και αυτός έχει ζητήσει χρόνο για να το σκεφτεί.

Ze Eduardo: O 22χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ήρθε το καλοκαίρι ως δανεικός απ΄την Parma, με τη φήμη ενός εξαιρετικού παίχτη και μεγάλου ταλέντου (αν και στα 22 μόνο εμείς λέμε τους παίχτες ταλέντα). Απ΄τα πρώτα παιχνίδια ο Βραζιλιάνος φρόντισε να επιβεβαιώσει τις φήμες, αφού εξελίχτηκε σε έναν απ΄τους καλύτερους παίχτες της ομάδας. Ο Ze Eduardo αγωνίστηκε σε 33 αγώνες πρωταθλήματος έχοντας 3 γκολ και 3 ασίστ, ενώ είχε και 7 συμμετοχές στο Κύπελλο μετρώντας 2 ασίστ. Επιθυμία των Κρητικών είναι να παραμείνει και του χρόνου ο Βραζιλιάνος αλλά σε αυτό πρέπει να συμφωνήσει και η ιταλική ομάδα, καθώς και να πληρώσει μέρος του (παχυλού) συμβολαίου του.

Mirnes Sisic: Άλλος ένας παίχτης που επέστρεψε στην παλιά του ομάδα. Ο 32χρονος Σλοβένος επιθετικός αγωνιζόταν στον ΟΦΗ για 1μιση χρόνο (Ιούλης 2011-Γενάρης 2013) και τον Γενάρη επέστρεψε ως ελεύθερος. Δυστυχώς για αυτόν οι σχέσεις του με τον Sa Pinto δεν ήταν καλές, με αποτέλεσμα να μην πάρει πολλές συμμετοχές (5 πρωτάθλημα και 2 Κύπελλο) και να μη προσφέρει αυτά που αποδεδειγμένα μπορεί. Με τη φυγή του Πορτογάλου τεχνικού, οι πιθανότητες παραμονή του Σλοβένου τη νέα χρονιά αυξήθηκαν (έχει συμβόλαιο ως το άλλο καλοκαίρι), αλλά περιμένει και αυτός την εισήγηση του νέου προπονητή.

Leonel Nunez: Παλιός γνώριμος του ελληνικού κοινού ο 29χρονος Αργεντίνος επιθετικός, αφού έχει αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού τη σεζόν 07/08. Βέβαια ο παίχτης που εμφανίστηκε το Φλεβάρη στο Ηράκλειο (ελεύθερος απ΄την Jahor της Μαλαισίας), λίγο έμοιαζε με τον παίχτη που ξέραμε, αφού είχε αρκετά κιλά παραπάνω. Αν και ο Αργεντίνος δεν προσέφερε πολλά στις 5 συμμετοχές που είχε (1 γκολ), οι διοικούντες πιστεύουν σε αυτόν (έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο) και περιμένουν ότι την νέα χρονιά (και με λιγότερα κιλά) θα βοηθήσει πολύ την ομάδα.

Ariza Makukula: O 33χρονος Πορτογάλος επιθετικός έφτασε στο Ηράκλειο, έχοντας πίσω του ένα μεγάλο βιογραφικό (έχει κατακτήσει-και ας μην είχε μεγάλη συνδρομή σε αυτό-το Uefa Cup με την Sevilla). Σε αυτό πόνταραν οι Κρητικοί, αφού θεώρησαν ότι η εμπειρία του αρκούσε για να βοηθήσει την ομάδα στους στόχους της. Εν τέλει έφυγε απ΄την ομάδα και το μόνο που θα θυμούνται από αυτόν οι φίλοι της ομάδας είναι τα 2 γκολ του σε 9 συμμετοχές (όλες ως αλλαγή) στο πρωτάθλημα (είχε και 2 συμμετοχές ως αλλαγή στο Κύπελλο).

Frederic Nimani: Κανείς δεν κατάλαβε γιατί ο ΟΦΗ απέκτησε το καλοκαίρι τον 25χρονο επιθετικό, απ΄τη στιγμή που είχε δείξει και στην παρουσία του στον ΠΑΟΚ (14 συμμετοχές 1 γκολ-1 ασίστ), ότι πρόκειται για έναν πολύ μέτριο παίχτη. Τελικά το είδαν και ιδίοις όμμασι, αφού ο Γάλλος πέρασε και δεν ακούμπησε έχοντας 3 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 1 (4' για την ακρίβεια) στο Κύπελλο. Τον Γενάρη αποχαιρέτησε την ομάδα και παραμένει ακόμα χωρίς ομάδα.

Luciano Galletti: 3 χρόνια αφότου ανακοίνωσε την αποχώρησή του απ΄την αγωνιστική δράση ο 34χρονος Αργεντίνος, θέλησε να δοκιμάσει να επιστρέψει και ο ΟΦΗ του έδωσε την ευκαιρία αυτή. Παρόλο τον ενθουσιασμό των φίλων της ομάδας όμως η μεγάλη επιστροφή έμεινε στα μισά, με  τον Galletti να καταφέρνει να αγωνιστεί σε μόλις 6 ματς (είχε 1 ασίστ), πριν ανακοινώσει εκ νέου ότι κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου