Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Things are about to get interesting

Και έτσι απλά, τα Playoffs αποκτούν ενδιαφέρον εν τη γενέσει τους. Από εκεί που ο ΠΑΟΚ είχε το πάνω χέρι για τη 1η θέση και τα προκριματικά του Champions League και Ατρόμητος-ΠΑΣ κοιτάγαν ποιος θα γλυτώσει λίγες μέρες προετοιμασία το καλοκαίρι (με την αδειοδότηση βέβαια του ΠΑΣ ακόμα να εκρεμμεί), τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής αλλάξαν τις ισορροπίες.
Η νίκη του ΠΑΣ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στα Γιάννενα την Τετάρτη με 2-1, καθώς και η νίκη με το ίδιο σκορ του Ατρομήτου στο Περιστέρι απέναντι στον ΠΑΟΚ ήταν αρκετές ώστε να μην υπάρχει φαβορί πλέον στα Playoffs. Ο ΠΑΟΚ είναι ακόμα 1ος με 4 βαθμούς αλλά πλέον τον πλησίασαν στον 1 βαθμό Ατρόμητος και ΠΑΣ (τον οποίον αντιμετωπίζει μάλιστα σήμερα στην Τούμπα), με τον Αστέρα να βρίσκεται πλέον στην τελευταία θέση, καρφωμένος στους 2 βαθμούς. Για να δούμε όμως τους σημερινούς αγώνες, στους οποίους πάντως δύσκολα βλέπω να έχουμε εκπλήξεις.

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννενα (18:15 Novasports 2)
Απρόσμενη εξέλιξη είχε το ματς με τον Ατρόμητο για τον ΠΑΟΚ, αφού ο Γεωργιάδης είδε την ομάδα του να προηγείται στο 60' της αναμέτρησης, να ισοφαρίζεται απ΄τον Ιγκλέσιας στο 72' και να χάνει το ματς στο 90' με γκολ του Σουμπίνιο. Το χειρότερο για τον ΠΑΟΚ είναι ότι αν νικούσε, ουσιαστικά κλείδωνε την 1η θέση των Playoffs απ΄τη στιγμή που ο Αστέρας είχε χάσει στα Γιάννενα και θα του είχαν ξεφύγει με 5 βαθμούς διαφορά, ενώ θα κρατούσαν τη διαφορά των 4 βαθμών με τον ΠΑΣ (ο Ατρόμητος θα ήταν ακόμα πιο μακριά, όντας στους 7 βαθμούς διαφορά). Όπως είναι κατανοητό η νίκη σήμερα στους Γιαννιώτες είναι μονόδρομος. Για το ματς αυτό ο προπονητής του ΠΑΟΚ άφησε εκτός αποστολής τους Κουμάλο (απ΄τον οποίον δεν είναι ευχαριστημένος ο Γεωργιάδης) και Σταφυλίδη (για προληπτικούς λόγους αφού έχει κάταγμα στη μύτη).

Πιθανή 11αδα (4-4-2): Ιτανζ-Ετο, Λίνο, Σίντεφελντ, Κατσουράνης- Ολίσε (ή Καμαρά), Λόρενς, Κάτσε, Λαζάρ- Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Παρόλο που ακόμα δε ξέρει αν θα μπορέσει να αγωνιστεί στην Ευρώπη, ο ΠΑΣ συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό που τελείωσε την κανονική διάρκεια και νέο του θύμα ήταν ο Αστέρας Τρίπολης. Ο Αστέρας απάντησε στο γρήγορο γκολ του ΠΑΣ με τον Τσουκαλά (8') με ένα καταπληκτικό ψαλίδι του Σανκαρέ στο 14', αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στη συνέχεια όταν ο Ιλιτς στο 67' έδωσε και πάλι κεφάλι στο σκορ στην ομάδα της Ηπείρου. Πλέον οι Γιαννιώτες είναι στην 2η θέση ισόβαθμοι με τον Ατρόμητο και 1 βαθμό κάτω απ΄τον ΠΑΟΚ. Σήμερα όμως έχουν πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στον ΠΑΟΚ, γι'αυτό ακόμα και το Χ θα είναι κέρδος για την ομάδα του Χριστόπουλου. Ο προπονητής του ΠΑΣ δεν πήρε μαζί του στην Θεσσαλονίκη τους Γεωργίου και Κεϊτά που έχουν συμπληρώσει κάρτες, καθώς και τους Πάντο-Ίλιτς χωρίς όμως να συντρέχει θέμα τραυματισμού ή τιμωρίας.

Πιθανή 11αδα (4-2-3-1): Φεγκρούς- Ντάσιος, Μιχαήλ, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος- Λίλα, Τσουκαλάς- Κοροβέσης, Νικλητσιώτης, Ντε Βισέντι- Βίλα (αν ο Βίλα πάει στα χαφ, μπροστά θα παίξει ο Γιάκος)

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος (20:30 Novasports 1)
Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη εμφανώς επηρεασμένη απ΄την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και το πώς αυτή ήρθε, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στο ματς με τον ΠΑΣ και φυσιολογικά έχασε. Πλέον οι Αρκάδες βρίσκονται στην τελευταία θέση και ευελπιστούν ότι θα κάνουν την αντεπίθεσή τους αρχής γενομένης απ΄τον σημερινό αγώνα κόντρα στους Περιστεριώτες. Για τον αγώνα αυτόν ο προπονητής του Αστέρα δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους: Γεωργακόπουλο, Κάστελς, Κάφα (αγωνιστικοί λόγοι), Πιπίνη, Μπαρτολίνι (τραυματίες) και Περόνε (τιμωρημένος).

Πιθανή 11αδα (4-2-3-1): Φούλοπ-Τσαμπούρης, Κοντοές, Σανκαρέ, Κουρμπέλης-Ουσέρο, Αλβάρεζ-Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Ράγιος-Καλαντζής

Ακόμα πανηγυρίζουν στο Περιστέρι για τη μεγάλη ανατροπή και νίκη της ομάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ τη περασμένη αγωνιστική. Νίκη που τους βάζει για τα καλά στο κόλπο της 1ης θέσης. Άλλωστε ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Γιώργος Σπανός έχει δηλώσει ότι είναι στόχος του να καταφέρει κάποια στιγμή ο Ατρόμητος να αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League. Για να το καταφέρει όμως αυτό πρέπει να πάρει και εκτός έδρας νίκες και το σημερινό ματς σε μια δύσκολη έδρα όπως αυτή της Τρίπολης, είναι μια καλή ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί. Χωρίς προβλήματα η αποστολή του Ατρόμητου και ο Παράσχος προβλέπεται να παρατάξει το καλύτερο σχήμα του στον σημερινό αγώνα.

Πιθανή 11αδα (4-4-2): Ράντμαν-Σκόνδρας, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης- Καραγκούνης, Μπρίτο, Ιγκλέσιας, Δημούτσος- Σουμπίνιο, Ναπολεόνι

Όπως είπα και στην αρχή του άρθρου, θεωρώ ότι σήμερα τα ματς θα κυλήσουν φυσιολογικά με νίκες των γηπεδούχων. Αν γίνει κάποια έκπληξη αυτή θα είναι μάλλον στο ματς της Τρίπολης, καθώς τα Γιάννενα έχουν 3 βασικές (και σημαντικές) απουσίες (Ιλιτς-Πάντο και Γεωργίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου