Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Playoffs on fire!

3η αγωνιστική σήμερα για τα (ίσως πιο ενδιαφέροντα ως σήμερα) Playoffs της Superleague. Το τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής βρήκε τον ΠΑΣ Γιάννενα να φιγουράρει στην κορυφή με 6 βαθμούς, τον Αστέρα να ακολουθεί με 5, τον ΠΑΟΚ να είναι 3ος με 4 βαθμούς και 2/2 ήττες και 4ο τον Ατρόμητο με 3 βαθμούς. Πλέον όλοι περιμένουν να δουν αν η ομάδα της Ηπείρου θα συνεχίσει το νικηφόρο σερί της εναντίον του Ατρομήτου στα Γιάννενα και αν ο ΠΑΟΚ θα πάρει βαθμό/ούς σήμερα στην Τρίπολη κόντρα στον τοπικό Αστέρα. Για να δούμε όμως τα ζευγάρια:

ΠΑΣ Γιάννενα-Ατρόμητος (18:15 Novasports 2)
H ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο και να αποδεικνύει ότι μόνο τυχαία δε βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται. Τι και αν πήγε στην πιο καυτή έδρα της Ελλάδας; Τι και αν άφησε εκτός μερικές απ΄τις πιο βασικές μονάδες του;Τι και αν έδωσε χρόνο συμμετοχής σε νεαρά παιδιά που δεν είχαν ξαναπαίξει φέτος; Το αποτέλεσμα ήταν άλλη μια νίκη για τους Γιαννιώτες. Έφτανε μόνο ένα κόρνερ του Ντε Βισέντι και ένα πλασέ του Λίλα (88') για να πάρει τη νίκη και να είναι αυτή τη στιγμή το φαβορί για τη 1η θέση. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν κατάφερε να πάρει αδειοδότηση και πολύ πιθανόν να αποδειχτεί όλο αυτό χαμένος κόπος. Πλέον ο ΠΑΣ ελπίζει να τα καταφέρει με την έφεση που έχει ασκήσει. Η ομάδα παρ'όλα αυτά συνεχίζει απερίσπαστη τη προετοιμασία της και σήμερα έχει ως στόχο την 3η συνεχόμενη νίκη. Μόνη απουσία για τον Χριστόπουλο ο τιμωρημένος Οικονόμου.

Πιθανή 11αδα (4-2-3-1): Φεγκρούς-Πάντος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος-Λίλα, Τσουκαλάς- Κοροβέσης, Γεωργίου, Ντε Βισέντι-Ιλιτς

Ο Ατρόμητος μετά την νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ πήγε στην Τρίπολη για να χτυπήσει το ματς και να αναρριχηθεί στη βαθμολογία. Παρόλο όμως που προηγήθηκε στο σκορ με εκπληκτικό σουτ του Ναπολεόνι στο 22' και παρόλο που είχε τις πιο πολλές ευκαιρίες, ένα πέναλτι (που μετέτρεψε σε γκολ ο Ράγιος) στο 42' και ένα γκολ του Καλαντζή στο 63' στέρησαν απ΄την ομάδα του Περιστερίου την δυνατότητα να πάρει κάτι απ'αυτό το ματς. Για τον αγώνα στα Γιάννενα ο Παράσχος έχει μόνη απουσία αυτή του τιμωρημένου Γιαννούλη, με τους υπόλοιπους παίχτες να'ναι ετοιμοπόλεμοι και έτσι ο προπονητής του Ατρόμητου ελπίζει να καταφέρει να πάρει καταρχήν τον βαθμό της ισοπαλίας και στη συνέχεια να κοιτάξει και για την νίκη.

Πιθανή 11αδα (4-4-1-1): Ράντμαν, Σκόνδρας, Νάστος, Λαζαρίδης, Φυτανίδης-Μπρίτο, Ουντόζι, Ιγκλέσιας, Δημούτσος-Σουμπίνιο-Ναπολεόνι

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ (20:30 Novasports 1)
Η ομάδα της Τρίπολης ξεπέρασε γρήγορα την ήττα της πρεμιέρας απ΄τον ΠΑΣ Γιάννενα και κατάφερε να πάρει την νίκη κόντρα στον Ατρόμητο, παρόλο που βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ. Νίκη που τον βάζει για τα καλά στο κόλπο της 1η θέσης και των προκριματικών του Champions League. Σήμερα μάλιστα με νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ, κατά μεγάλο ποσοστό τον βγάζει εκτός διεκδίκησης της 1ης θέσης αφού θα τον έχει αφήσει πίσω 4 βαθμούς με 3 αγωνιστικές να απομένουν. Για το σημερινό ματς ο Σάκης Τσιώλης δε θα έχει στην αποστολή τους Μπαρτολίνι και Πιπίνη που είναι τραυματίες.

Πιθανή 11αδα (4-2-3-1): Φούλοπ-Τσαμπούρης, Κοντόες, Σανκαρέ, Κουρμπέλης-Ουσέρο, Ράγιος-Ντε Μπλάσις, Ναβάρο, Καλαντζής-Περόνε

Στον ΠΑΟΚ τώρα μαύρη μαυρίλα πλάκωσε. Οι 2 ήττες στις 2 πρώτες αγωνιστικές έχουν φέρει σύννεφα πάνω απ΄την Τούμπα. Οι οπαδοί της ομάδας πέρασαν από λαϊκά δικαστήρια σχεδόν όλους τους παίχτες μετά το (χαμένο) ματς με τον ΠΑΣ, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν πολύ κακή ψυχολογία με πιο τρανταχτό παράδειγμα του, πάλαι ποτέ αγαπημένου παιδιού των Παοκτσήδων, Στέφανου Αθανασιάδη που δέχτηκε ίσως τα περισσότερα πυρά των οπαδών της ομάδας με τον ίδιο να λέει πως σκέφτεται να φύγει απ΄την ομάδα στο τέλος της χρονιάς. Επίσης ο Γ.Χ. Γεωργιάδης δεν πείθει κανέναν ότι ήταν η ενδεδειγμένη λύση για την αντικατάσταση του Δώνη στον πάγκο της ομάδας, με τον Ιβαν Σαββίδη να σκέφτεται ακόμα και την άμεση απομάκρυνση του, προκειμένου ο ΠΑΟΚ να προλάβει το τρένο της 1ης θέσης. Μέσα σε αυτό το "χαρούμενο" κλίμα οι Θεσσαλονικείς έχουν και έναν πολύ δύσκολο αγώνα, σε μια απ΄τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος με μόνο στόχο τη νίκη. Εκτός αποστολής ο τραυματίας Καμαρά και ο υπό διωγμό Ιτάνζ.

Πιθανή 11αδα (4-4-1-1): Γλύκος-Ετο, Σταφυλίδης, Σίντεφελντ, Κουμάλο-Σαλπιγγίδης, Ρομπέρ, Φωτάκης, Κάτσε-Βούκιτς-Αθανασιάδης

Αν και δε μου βγαίνουν οι προβλέψεις μέχρι τώρα, θα πω ότι πιστεύω ότι ο ΠΑΣ θα κερδίσει τον Ατρόμητο και ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να πάρει το Χ, ίσως και τη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου