Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

London time

Και φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής (για την ακρίβεια λίγα μέτρα πριν το τέλος της) για τη φετινή Euroleague. Ολυμπιακός, Cska Moscow, Barcelona και Real Madrid είναι ήδη στην αγγλική πρωτεύουσα και προετοιμάζονται για τις αυριανές μάχες στους ημιτελικούς του Final 4. Αύριο λοιπόν οι ημιτελικοί αγώνες ξεκινάνε στις 7 το απόγευμα με το ζευγάρι Cska-Ολυμπιακός και στις 10 έχουμε το ισπανικό ντέρμπι Barcelona-Real Madrid.
Όπως και στα άλλα άρθρα που έγραψα ως τώρα η σειρά είναι η εξής: Ανάλυση του τι έκαναν ως τώρα οι ομάδες και οι παίκτες τους και μια εκτίμηση στο τέλος. Για να ξεκινήσουμε λοιπόν....

Ολυμπιακός
Ξεκινάμε φυσικά με τον νυν Πρωταθλητή Ευρώπης, ο οποίος έχει σκοπό να επαναλάβει τον περσινό του θρίαμβο, κάτι που το κατάφερε τελευταία η Maccabi Tel Aviv που πήρε 2 συνεχόμενες φορές τη κούπα τις χρονιές 2003-2004 και 2004-2005. Στα Playoffs ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει τα εύκολα δύσκολα κόντρα στην Anadolu Efes, αφού αν και κέρδισε εύκολα τα 2 πρώτα παιχνίδια στην έδρα του, δυσκολεύτηκε στην Τουρκία όπου και ισοφαρίστηκε 2-2 χάνοντας τα επόμενα 2. Μάλιστα και στο 5ο παιχνίδι στο ΣΕΦ οι Τούρκοι φτάσαν κοντά σε μια τρελή ανατροπή που δεν έχει ξαναγίνει (καμία ομάδα δεν έχει γυρίσει το 2-0 με μειονέκτημα έδρας), αλλά ένα ξέσπασμα στο τελευταίο 10λεπτο των Ερυθρόλευκων (28-17) και ενώ το σκορ ήταν 54-55 υπέρ των Τούρκων, έδωσε το εισιτήριο για το Λονδίνο στον Ολυμπιακό. Στα ματς των Playoffs ο Ολυμπιακός σκόραρε 73 πόντους και δεχόταν 68.8 πόντους μέσο όρο, ενώ συνολικά στη διοργάνωση σκόραρε 76.6 πόντους και δεχόταν 72.9 πόντους μέσο όρο. Καλύτεροι παίχτες και στα Playoffs ήταν οι συνήθεις ύποπτοι:
  • Βασίλης Σπανούλης: Μόλις σήμερα αναδείχτηκε MVP της διοργάνωσης απ΄την Euroleague και έχει ήδη περιληφθεί στην καλύτερη 5αδα της διοργάνωσης. Καθόλου τυχαίες αυτές οι διακρίσεις (τις οποίες άξιζε κατ' εμέ περισσότερο πέρσι αλλά ας όψεται ο Kirilenko). Ο Σπανούλης ήταν πολύ καλός στη σειρά με την Anadolu Efes έχοντας 10.4 πόντους, 6.6 ασίστ και 3.2 ριμπάουντ, ενώ συνολικά στη διοργάνωση μέτρησε 14.7 πόντους, 5.6 ασίστ και 2.1 ριμπάουντ. Νούμερα που δικαιολογούν και την επιλογή του ως MVP. Το καλύτερο ματς στα Playoffs για τον Σπανούλη ήταν το τελευταίο και κρισιμότερο, όπου πήρε την ομάδα πάνω του σκοράροντας 19 πόντους, δίνοντας 5 ασίστ και παίρνοντας 2 ριμπάουντ.
  • Kyle Hines: Ας με συγχωρήσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού αλλά προσωπικά για μένα αυτός είναι ο MVP της ομάδας φέτος και το απέδειξε και στη διοργάνωση γενικά αλλά και ειδικά στη σειρά των Playoffs όπου, όπως και πέρσι με τη Siena, ήταν εκπληκτικός. 9.4 πόντοι, 5.8 ριμπάουντ, 1.4 μπλοκ και 1 κλέψιμο ήταν οι μέσοι όροι του στα Playoffs, ενώ συνολικά στη διοργάνωση είχε 9.1 πόντους, 5.9 ριμπάουντ και 1.1 μπλοκ. Καλύτερο ματς για τον Αμερικάνο σέντερ ήταν το 2ο όπου είχε 12 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 μπλοκ, βοηθώντας την ομάδα του να κάνει το 2-0 στις νίκες (71-53 το σκορ)
  • Κώστας Παπανικολάου: Ο "Euroleague Rising Star 2013" (βραβείο που δίνει η Euroleague κάθε χρόνο στον καλύτερο νεαρό παίχτη) είναι σε εξαιρετική φόρμα φέτος και το απέδειξε και στα Playoffs έχοντας 6.8 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ, ενώ συνολικά στη διοργάνωση είχε 9 πόντους, 4.5 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ. Καλύτερή του εμφάνιση αυτή του 4ου αγώνα (ήττα 74-73 με καλάθι στη λήξη του αγώνα) όπου έχοντας 14 πόντους (4/6 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα, λίγο έλειψε να πάρει το ματς μόνος του.
  • Γιώργος Πρίντεζης: Ο Έλληνας φόργουορντ ανέβασε πολύ την απόδοση του στα Playoffs ειδικά στον επιθετικό τομέα και ήταν απ΄τους παίχτες-κλειδιά στην πρόκριση της ομάδας του. Στη σειρά με την Efes o Πρίντεζης είχε 13.6 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 0.8 ασίστ ανά αγώνα, ενώ συνολικά στην διοργάνωση είχε 10.9 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ αντίστοιχα. Αναμφισβήτητα το καλύτερο του ματς ήταν το 1ο της σειράς (νίκη με 67-62), όπου δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το πήρε μόνος του, αφού σκόραρε 26 πόντους (4/7 τρίποντα) πήρε 4 ριμπάουντ και είχε και 1 μπλοκ σε ένα ματς που ήταν ο μόνος με διψήφιο αριθμό πόντων απ΄την ομάδα του.
Cska Moscow
Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, οι Ρώσοι δεν ίδρωσαν ιδιαίτερα να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Caja Laboral και με 3-1 νίκες προκρίθηκαν στο Final 4. Η Cska ήταν καταιγιστική στην επίθεση στη σειρά με τους Ισπανούς σκοράροντας μ.ο. 86.3 πόντους (1η με διαφορά στα Playoffs), όντας όμως κακοί στην άμυνα δεχόμενη μ.ο. 81. Συνολικά στη διοργάνωση οι Ρώσοι έχουν την 2η καλύτερη επίθεση με 79.4 πόντους και μια απ΄τις καλύτερες άμυνες με 71.9 πόντους. Για να δούμε ποιοι ξεχώρισαν περισσότερο όμως απ΄την ρώσικη ομάδα.
  • Victor Khryapa: O δικός μου MVP για φέτος στη διοργάνωση. Ο Ρώσος παίχτης-ορχήστρα ήταν και φέτος εκπληκτικός αλλά υποψιάζομαι ότι δεν πήρε το βραβείο επειδή παίζει σε μια ομάδα γεμάτη αστέρια (στην οποία όμως ξεχωρίζει θεωρώ). Μέλος της 2ης καλύτερης 5αδας για φέτος (διαφωνώ επίσης αλλά ποιος νοιάζεται...) ήταν ο μόνος παίχτης που βρισκόταν μες στην 20αδα σε 4 κατηγορίες στατιστικών (ριμπάουντ,ασίστ,κλεψίματα και μπλοκ) ενώ στη σειρά των Playoffs πήρε 2 φορές το βραβείο MVP (2ο και στο 4ο παιχνίδι). Στη σειρά αυτήν είχε  8.8 πόντους, 8.3 ριμπάουντ, 4.3 ασίστ και 1.8 κλεψίματα, ενώ στη διοργάνωση συνολικά οι αριθμοί του είναι 10 πόντοι, 7.5 ριμπάουντ, 3.8 ασίστ και 1.6 κλεψίματα αντίστοιχα. Καλύτερη εμφάνιση για τον Ρώσο αυτή στο 4ο παιχνίδι στην Ισπανία (νίκη-πρόκριση με σκορ 94-85) όπου είχε 19 πόντους, 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα.
  • Nenad Krstic: Ο Σέρβος σέντερ απέδειξε και στα Playoffs ότι είναι ο καλύτερος στη θέση του στη διοργάνωση (μέλος της καλύτερης 5αδας της διοργάνωσης για 2η συνεχόμενη χρονιά) έχοντας 15.8 πόντους και 4.3 ριμπάουντ στους 4 αγώνες κόντρα στην Caja, ενώ συνολικά στη διοργάνωση έχει 13.6 πόντους και 4.6 ριμπάουντ. Αν και δύσκολο να βρεις αγώνα που δεν ξεχώρισε, θεωρώ ότι τη καλύτερη απόδοση την είχε στον 4ο αγώνα με 19 πόντους και 5 ριμπάουντ.
  • Milos Teodosic: Όπως έχω αναφέρει (και πολλοί πριν από μένα) ο Σέρβος γκαρντ είναι ή του ύψους ή του βάθους. Στα Playoffs το απέδειξε αυτό, αφού στα πρώτα 2 μάτς ήταν εκπληκτικός και στα άλλα 2 ματς (ειδικά σε αυτό που έχασε η ομάδα του) ήταν κακός. Το πρόσημο όμως είναι θετικό με τον Milos να έχει 13.3 πόντους, 4.5 ασίστ και 2.3 ριμπάουντ ανά αγώνα στα 4 ματς, ενώ συνολικά στη διοργάνωση έχει 13.2 πόντους, 5 ασίστ και 2.7 ριμπάουντ. Καλύτερος του αγώνας ο 2ος (νίκη Cska με 90-68) όπου μέτρησε 14 πόντους, 7 ασίστ και 6 ριμπάουντ. Επίσης να αναφέρω ότι ο Σέρβος συμπεριλήφθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά στην 2η καλύτερη 5αδα της διοργάνωσης (πρόπερσι ήταν μέλος της καλύτερης 5αδας).
  • Sonny Weems: Άλλο ένα "πουλέν" μου στην διοργάνωση, ο Αμερικάνος γκαρντ φέτος έκανε μια πολύ καλή χρονιά έχοντας 13.7 πόντους, 2.9 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ ανά αγώνα. Στα Playoffs ήταν εξίσου καλός έχοντας 12.5 πόντους, 2.3 ριμπάουντ και 2 ασίστ ανά αγώνα, κάνοντας την καλύτερή του εμφάνιση στο 1ο ματς (νίκη των Ρώσων 89-78) σκοράροντας 19 πόντους, παίρνοντας 1 ριμπάουντ και δίνοντας 2 ασίστ.
  • Sasha Kaun: "Αθόρυβος" αλλά αποτελεσματικός ο Ρώσος σέντερ που έκανε και αυτός καλή χρονιά φέτος με 8.2 πόντους, 3.9 ριμπάουντ και 1.1 μπλοκ ανά αγώνα. Στα Playoffs έκανε 2 καλά ματς και στα άλλα 2 εξαφανίστηκε, με το πρόσημο όμως να είναι και σε αυτόν θετικό. 9.3 πόντοι, 1.8 ριμπάουν και 0.8 μπλοκ για τον Kaun που έκανε τη καλύτερή του εμφάνιση στα Playoffs στον 1ο αγώνα έχοντας 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.
Όποιος είναι λάτρης των στατιστικών μπορεί να πατήσει εδώ για να δει μια προεπισκόπηση του ζευγαριού αυτού, με σύγκριση ομαδικών και ατομικών στατιστικών των 2 ομάδων.

Barcelona
Η ισπανική ομάδα ήταν αυτή που κινδύνεψε περισσότερο να αποκλειστεί παρόλο που είχε το πλεονέκτημα έδρας κόντρα στον Παναθηναϊκό. Όμως λίγο η κακή διαιτησία, λίγο η κούραση και το άγχος των Πρασίνων έγειραν εν τέλει την πλάστιγγα υπέρ των Καταλανών. Η Barcelona έδειξε στη σειρά αυτή των Playoffs πως παρόλο που ως τότε ήταν αντικειμενικά η καλύτερη ομάδα, δεν αποτελεί φόβητρο απ΄τον τραυματισμό του Pete Mickeal και μετά. Στα Playoffs σκόραρε μόλις 66.8 πόντους αλλά είχε τη 2η καλύτερη άμυνα με 62.8 πόντους μέσο όρο, ενώ στη διοργάνωση συνολικά έχει αντίστοιχα 77.9 πόντους στην επίθεση και 66.8 πόντους στην άμυνα. Ας δούμε τους καλύτερους παίχτες ως τώρα στη διοργάνωση για τους Ισπανούς, με κάποιους απ'αυτούς όμως να μην δείχνουν το καλύτερό τους πρόσωπο στα Playoffs.
  • Juan Carlos Navarro: Πριν ξεκινήσουν οι αγώνες με τον Παναθηναϊκό, ταλαιπωρούνταν από τραυματισμό και όλοι περίμεναν ότι αυτό θα επηρέαζε την απόδοση του. Υπολόγιζαν όμως χωρίς τον κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών στην Euroleague ο οποίος πήρε στις πλάτες του την ομάδα όποτε χρειάστηκε, έχοντας 16.6 πόντους, 2.4 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ ανά αγώνα στα Playoffs. Συνολικά στη διοργάνωση είχε 13.2 πόντους, 1.8 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ με αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί στην 2η καλύτερη 5αδα της διοργάνωσης για φέτος. Κορυφαίο ματς του Ισπανού στη σειρά ήταν με διαφορά το 4ο στο ΟΑΚΑ (νίκη των Ισπανών με 70-60), που ήταν και το πιο κρίσιμο αφού ο Παναθηναϊκός με νίκη έπαιρνε την πρόκριση. Στον αγώνα αυτόν ο Navarro ήταν εκπληκτικός και με 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ οδήγησε την ομάδα του στη νίκη και τη σειρά σε 5ο αγώνα στην Ισπανία, όπου και πήρε την πρόκριση η Barcelona.
  • Ante Tomic: Ο Κροάτης σέντερ ήταν ο συμπαραστάτης του Navarro στην σειρά των αγώνων με τον Παναθηναϊκος, κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις σε όλα τα ματς. Στα Playoffs o Tomic είχε 10.4 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και 0.7 μπλοκ, ενώ είχε συνολικά καλή παρουσία στη διοργάνωση (συμπεριλήφθηκε άλλωστε και στην καλύτερη 5αδα) έχοντας 11.5 πόντους, 6.3 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ και 1.1 μπλοκ. Την καλύτερη εμφάνισή του ο Κροάτης την έκανε στο 4ο ματς (όπως και ο Navarro) σκοράροντας 16 πόντους και παίρνοντας 5 ριμπάουντ ενώ είχε και 3 κλεψίματα και 1 ασίστ.
  • Natan Jawai: Μπορεί να μην γεμίζει το μάτι σε πολλούς αλλά ο Αυστραλός σέντερ είναι απ΄τους πιο καλούς παίχτες της Barcelona. Είναι άλλωστε απ΄τους κορυφαίους στη διοργάνωση σε απόδοση σύμφωνα με τα λεπτά συμμετοχής, έχοντας σε μ.ο. 16 λεπτών συμμετοχής 7.4 πόντους και 4.8 ριμπάουντ. Στα Playoffs αγωνίστηκε μόλις 14 λεπτά μέσο όρο και είχε 6.2 πόντους και 4 ριμπάουντ. Μάλιστα ήταν αυτός που έκανε τη μεγάλη ζημιά στον Παναθηναϊκό στον 5ο αγώνα (νίκη-πρόκριση της Barcelona με 64-53), στον οποίον είχε 9 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 μπλοκ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο στα 18 λεπτά που αγωνίστηκε. Μάλιστα πήρε και το βραβείο του MVP στον συγκεκριμένο αγώνα. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο Jawai να μην αγωνιστεί αύριο στον ημιτελικό με την Real και η Barcelona χάνει ένα απ΄τα μεγάλα της ατού κάτω απ΄την ρακέτα.
  • Marcelinho Huertas: O Βραζιλιάνος γκαρντ ήταν πολύ κακός στα πρώτα 3 παιχνίδια της σειράς, όμως στη συνέχεια έπιασε τα γνωστά του στάνταρ και βοήθησε στην ανατροπή της ομάδας του και την πρόκρισή της στο F4. Στα Playoffs ο Huertas είχε 6.6 πόντους, 2.6 ασίστ και 2.4 ριμπάουντ, αρκετά χαμηλότερα απ΄τους μέσους όρους του στη χρονιά που ήταν αντίστοιχα 7.9 πόντοι, 3.4 ασίστ και 2.1 ριμπάουντ. Ο αγώνας που είχε την καλύτερη απόδοση ήταν ο 4ος που είχε 10 πόντους, 6 ασίστ και 6 ριμπάουντ.
  • Erazem Lorbek; Ο Σλοβένος φόργουορντ ήταν ωσεί παρών στη σειρά των Playoffs, κάνοντας πολύ κακές εμφανίσεις σε σχέση με το τι έκανε όλη τη χρονιά. Φέτος ο Lorbek είχε 9.1 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 1 ασίστ ανά αγώνα, όμως στα Playoffs οι αριθμοί του πέσαν στους 5.8 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ. Καλύτερη εμφάνιση του Σλοβένου (αν πρέπει να βρούμε μια) ήταν αυτή στον 5ο αγώνα που είχε 6 πόντους (με 2/9 σουτ βέβαια), 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ.
Real Madrid
Για όσους διαβάζουν το blog και διάβασαν το προηγούμενο άρθρο μου παραδέχομαι ότι οι Ισπανοί με διέψευσαν πανηγυρικά. Όχι απλώς δεν αποκλείστηκαν (θεώρησα ότι η Maccabi μπορεί να κάνει την έκπληξη) αλλά προκρίθηκαν και με περίπατο (3-0). Κόντρα στη Maccabi η Real είχε 74.3 πόντους (3η καλύτερη επίθεση στα Playoffs) αλλά την διαφορά την έκαναν στην άμυνα όπου δέχτηκαν μόλις 57.7 πόντους ανά αγώνα έχοντας με διαφορά τη καλύτερη άμυνα στη φάση αυτή της διοργάνωσης. Συνολικά φέτος η Real σκόραρε 79.3 πόντους (3η καλύτερη επίθεση) και δεχόταν 71.6 πόντους (3η καλύτερη άμυνα) ανά αγώνα. Κορυφαίοι παίχτες της σειράς των Playoffs αλλά και της διοργάνωσης για τους Ισπανούς ήταν οι:
  • Rudy Fernandez: O Ισπανός σούπερ σταρ κατάφερε να κάνει κατά το ήμισυ αυτό που περίμεναν όλοι στην Μαδρίτη. Οδήγησε την Real στο Final 4 και είναι πλέον 2 αγώνες πριν την κατάκτηση του τροπαίου για 1η φορά μετά από 18 χρόνια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που περιλαμβάνεται στην καλύτερη 5αδα της διοργάνωσης αφού ως τώρα είχε 13.6 πόντους, 3.8 ριμπάουντ, 3.1 ασίστ και 1.4 κλεψίματα. Στα Playoffs είχε αντίστοιχα καλή παρουσία αφού κατέγραψε 11 πόντους, 4.7 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ. Την καλύτερή του εμφάνιση στα Playoffs την έκανε στον 1ο αγώνα (79-53) όπου είχε 15 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 μπλοκ, παίρνοντας τον τίτλο του MVP μάλιστα.
  • Nikola Mirotic: O Μαυροβούνιος (με ισπανική υπηκοότητα) σέντερ έχει πάρει τις 2 προηγούμενες χρονιές το βραβείο του καλύτερου νέου παίχτη της Euroleague και θα το έπαιρνε και φέτος αν δεν υπήρχε ο Κώστας Παπανικολάου. Παρ'όλα αυτά επιλέχθηκε στη 2η καλύτερη 5αδα της διοργάνωσης αφού είχε 11.7 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 1 ασίστ ανά αγώνα φέτος. Στους αγώνες των Playoffs είχε 10.3 πόντους, 5.7 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 1 μπλοκ ανά αγώνα, ενώ την καλύτερή του εμφάνιση την έκανε στο 2ο παιχνίδι (75-63) έχοντας 10 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 μπλοκ.
  • Jaycee Carroll: Ίσως ο κορυφαίος σουτέρ της διοργάνωσης, ο Αμερικάνος γκαρντ είχε πολύ καλή παρουσία στα Playoffs αλλά και συνολικά στη διοργάνωση. Στη σειρά με τη Maccabi είχε 12.7 πόντους (με 63.6% στα τρίποντα!) και 3.3 ριμπάουντ, ενώ συνολικά στη διοργάνωση έχει 12.5 πόντους και 2.9 ριμπάουντ. Καλύτερο ματς του Αμερικάνου στη σειρά ήταν 3ο (69-57) όπου είχε 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.
  • Sergio Llul: H μεγάλη έκπληξη των Playoffs αφού ο Ισπανός γκαρντ ανέβασε πολύ την απόδοση του επιθετικά σκοράροντας 15.7 πόντους (έναντι 10.1 που είχε φέτος σε όλη τη διοργάνωση), ενώ είχε και 2.7 ριμπάουντ και 2 ασίστ (2.2 και 3.3 αντίστοιχα σε όλη τη διοργάνωση). Καλύτερο ματς του Ισπανού το 2ο όπου ήταν εκπληκτικός έχοντας 26 πόντους με 6/8 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ.
  • Felipe Reyes: Last but not least ο Ισπανός φόργουορντ που έβαλε και αυτός φέτος το λιθαράκι του για να φτάσει η Real στο Final 4. 7.3 πόντοι και 5 ριμπάουντ ανά αγώνα για τον Reyes στη διοργάνωση, ενώ βοήθησε και στα Playoffs έχοντας 5.7 πόντους, 6.3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά αγώνα. Καλύτερη του εμφάνιση αυτή του 1ου αγώνα που είχε 8 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.
Πατήστε εδώ για τη σύγκριση των στατιστικών των ομάδων.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η Cska θα περάσει τον Ολυμπιακό και θα πάρει και τη κούπα, εκεί που θεωρώ ότι θα αντιμετωπίσει την Real Madrid, αφού οι Μαδριλένοι έδειξαν και πριν 2 βδομάδες για το πρωτάθλημα ότι την "έχουν" την Barcelona η οποία είναι και λαβωμένη από απουσίες βασικών παιχτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου