Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Superleague Playoffs 2013

Πέρσι τέτοια εποχή ξεκινούσα αυτό το blog γράφοντας για τα Playoffs της Superleague και να'μαι τώρα 1 χρόνο μετά να γράφω πάλι για το ίδιο θέμα. Από τότε βέβαια έχουν αλλάξει πολλά και αυτό φαίνεται και στις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτά. Έτσι σε σχέση με τα περσινά Playoffs, βλέπουμε ότι την θέση του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ έχουν πάρει ο Αστέρας Τρίπολης και ο ΠΑΣ Γιάννενα.
Βέβαια για την ομάδα της Ηπείρου υπάρχει μια πιθανότητα οι αγώνες να είναι τυπική διαδικασία αφού δεν φαίνεται να μπορεί να εξασφαλίσει αδειοδότηση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Σε μια τέτοια περίπτωση τη θέση του ΠΑΣ παίρνει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος κέρδισε σε αγώνα μπαράζ για την 6η θέση του πρωταθλήματος 3-0 την Ξάνθη. Αυτό βέβαια αν γίνει, δε θα γίνει για 1η φορά αφού πέρσι η ΑΕΚ βγήκε 2η στη διαδικασία, όμως δε κατάφερε να αγωνιστεί στα Playoffs του Europa League (ένας γύρος πριν τους ομίλους), με τον Ατρόμητο να παίζει στη θέση της, τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται στον 3ο προκριματικό του Europa (όπου ήταν αν αγωνιστεί ο Ατρόμητος) και τον Αστέρα Τρίπολης να βγαίνει απροσδόκητα Ευρώπη (για 1η φορά στην ιστορία της) και να αγωνίζεται στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa (όπου ήταν αν αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ). Με την ευκαιρία αυτή είναι και η φετινή κατάταξη των ευρωπαϊκών εισητηρίων.
Ο 1ος συμμετέχει στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο 2ος συμμετέχει στα Playoffs του Europa League
Ο 3ος συμμετέχει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League
και ο 4ος συμμετέχει στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League
Τέλος να αναφέρω πως ο ΠΑΟΚ ξεκινάει με 4 βαθμούς, ο Αστέρας Τρίπολης με 2 βαθμούς και Ατρόμητος και ΠΑΣ με 0 βαθμούς.

Ας δούμε όμως τα ζευγάρια της σημερινής 1ης αγωνιστικής των Playoffs:


ΠΑΣ Γιάννενα-Αστέρας Τρίπολης (17:00 Novasports 2)
Χαράς ευαγγέλια και για τις 2 επαρχιακές πόλεις που συμμετέχουν για 1η φορά στα Playoffs, ενώ παράλληλα η θέση που τερμάτισε ο Αστέρας είναι η καλύτερη της ιστορίας του και ο ΠΑΣ ισοφάρισε την επίδοση του 1977-1978 όταν η ομάδα των Αργεντίνων είχε κάνει όλη την Ελλάδα να παραμιλάει με το ποδόσφαιρο που έπαιζε και πήρε το προσωνύμιο "'Άγιαξ της Ηπείρου". Στα αγωνιστικά τώρα ο ΠΑΣ Γιάννενα δεν έχει κάποιον παίχτη με πρόβλημα τραυματισμού και ο Γιάννης Χριστόπουλος θα παρατάξει την καλύτερη 11αδα με στόχο τη νίκη.

Πιθανή 11αδα (4-2-3-1): Φεγκρους-Πάντος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος-Λίλα, Τσουκαλάς-Γεωργίου, Κοροβέσης, Ντε Βισέντι-Ίλιτς

Στον Αστέρα Τρίπολης τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά. Ο Σάκης Τσιώλης προσπαθεί να βγάλει απ΄το μυαλό των παιχτών του τον Τελικό Κυπέλλου του Σαββάτου και τον τρόπο που έχασε (ή του στέρησαν...όπως το δει ο καθένας) το Κύπελλο απ΄τον Ολυμπιακό και έχει επίσης να αντιμετωπίσει τραυματισμούς βασικών παιχτών. Πιπίνης, Μπαρτολίνι και Περόνε είναι οι τρεις παίχτες που δεν ακολούθησαν την αποστολή της ομάδας στα Γιάννενα, δένοντας αρκετά τα χέρια του προπονητή των Αρκάδων.

Πιθανή 11αδα (4-2-3-1): Φούλοπ-Τσαμπούρης, Κοντοές, Σανκαρέ, Κουρμπέλης-Αλβάρες, Ουσέρο-Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο-Λέντσε.

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ (19:15 Novasports 1)
2η συνεχόμενη παρουσία για την ομάδα του Περιστερίου στην διαδικασία των Playoffs και φέτος ελπίζει να πάει ένα βήμα παραπάνω από πέρσι που αγωνίστηκε (με την "βοήθεια" της ΑΕΚ όπως είπαμε παραπάνω) στα Playoffs του Europa, έχοντας βλέψεις μέχρι και για την 1η θέση και τα προκριματικά του Champions League. O Παράσχος δεν θα έχει στην διάθεση του για το σημερινό παιχνίδι τον τιμωρημένο Φυτανίδη και τον τραυματία Καραγκούνη.

Πιθανή 11αδα (4-4-2): Ράντμαν-Σκόνδρας, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης-Ουντόζι, Μπρίτο, Ιγκλέσιας, Δημούτσος-Σουμπίνιο, Ναπολεόνι

Ο ΠΑΟΚ συμμετέχει απ΄το 2009 στα Playoffs και έχει πάρει όλες τις πιθανές θέσεις σε αυτά τα 4 χρόνια, όντας 3ος το 2009, 1ος το 2010, 2ος το 2011 και 4ος πέρσι. Φέτος όμως δεν υπάρχει άλλη θέση για τους Σαλονικείς απ΄τη 1η και τα προκριματικά του Champions League, ελπίζοντας ότι θα συμμετέχουν την νέα χρονιά στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για 1η φορά στην ιστορία τους. Άλλωστε ξεκινάν και από θέση οδηγού έχοντας 2 βαθμούς διαφορά με το ξεκίνημα απ΄τον Αστέρα και 4 απ΄τους υπόλοιπους 2. Γι'αυτό το ματς ο Γ.Χ. Γεωργιάδης θα έχει όλους τους βασικούς του με μόνες απώλειες τους Κωνσταντινίδη και Κατσικά.

Πιθανή 11αδα (4-2-3-1): Ιτανζ-Ετο, Λίνο, Σίλντεφελντ, Κουμάλο-Φωτάκης, Κατσουράνης-Καμαρά, Σαλπιγγίδης, Λόρενς-Αθανασιάδης.

Προσωπικά θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ θα κονταροχτυπηθεί με Αστέρα Τρίπολης αλλά τελικά θα πάρει την 1η θέση στα Playoffs και λόγω εμπειρίας. Απο'κει και πέρα ο ΠΑΣ θα είναι η 3η ομάδα και 4ος ο Ατρόμητος, κάτι βέβαια που μπορεί να αλλάξει αν μάθουν οι Ηπειρώτες πως δεν πήραν την αδειοδότηση. Αν τα καταφέρουν πάντως και την πάρουν, εμένα δε θα μου κάνει εντύπωση αν καταφέρει και κάτι παραπάνω απ΄την 3η θέση. Άλλωστε με το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα του Χριστόπουλου, όλα μπορείς να τα περιμένεις....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου