Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Μάχη για τις θέσεις του Europa

Φτάσαμε αισίως στην 5η αγωνιστική και τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο ξεκάθαρα όσον αφορά την 1η θέση. Όπως έλεγα και στο προηγούμενο άρθρο, με νίκη του Δικέφαλου και απώλεια του ΠΑΣ, οι Θεσσαλονικείς μέναν μόνοι πρώτοι με 10 βαθμούς. Έτσι και έγινε με τους Γιαννιώτες να μην παίρνουν καν το Χ στο Περιστέρι και να μένουν στους 7 βαθμούς, τους ίδιους που έχει και ο Ατρόμητος, ενώ 4η είναι η ομάδα της Τρίπολης με 5. Μάλιστα με ήττα σήμερα στον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα βγαίνει οριστικά 4ος (αγωνιστικά τουλάχιστον), ενώ αντίστοιχα σε νίκη του Αστέρα και νίκη του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο, ο ΠΑΟΚ κλειδώνει την 1η θέση. Για να δούμε όμως πιο αναλυτικά τα σημερινά παιχνίδια.

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος (18:15 Novasports 2)
2 συνεχόμενες νίκες αρκούσαν στην ομάδα του Γεωργιάδη για να βρεθεί πάλι στην 1η θέση, εκεί που βρισκόταν στην αρχή των Playoffs αφού ξεκίνησε με 4 βαθμούς λόγω της βαθμολογικής συγκομιδής στην κανονική διάρκεια. Σε ένα ματς που είχε την κυριαρχία σε όλη τη διάρκεια ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σκοράρει στο 57' με τον Ολίσε και να πάρει την νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Μοναδικό μελανό σημείο η αποβολή του Κάτσε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 88'. Σήμερα ο Δικέφαλος θέλει πάλι την νίκη κόντρα στον φορμαρισμένο Ατρόμητο και μετά να περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα της Τρίπολης για να δει αν θα βγει από τώρα 1ος. Για το σημερινό ματς ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν θα έχει στην αποστολή τους τιμωρημένους Κάτσε και Λαζάρ, τον Ιτάνζ (για τους γνωστούς λόγους) και τον τραυματία Ετο.

Πιθανή 11αδα (4-4-2): Γλύκος-Αποστολόπουλος, Λίνο, Κουμάλο, Κατσουράνης-Ολίσε, Ρομπέρ, Φωτάκης, Λόρενς-Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης

Ο Ατρόμητος πήρε την σκυτάλη απ΄τον ΠΑΣ Γιάννενα και εντυπωσιάζει με τη σειρά του και αυτός στα Playoffs και κρυφοκοιτάει και αυτός την 1η θέση. Άλλωστε κατάφερε να μη χάσει απ΄τους Γιαννιώτες σε κανένα απ΄τα 2 ματς που κοντραρίστηκαν στα Playoffs, καταφέρνοντας μάλιστα να τους φτάσει στη βαθμολογία όπου ισοβαθμούν πλέον. Στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής οι Περιστεριώτες πήραν το προβάδισμα στο 17' με τον Καραγκούνη (ο ίδιος είχε ανοίξει το σκορ και στα Γιάννενα στο 1-1 μεταξύ των 2 ομάδων), γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει βέβαια γιατί ο νεαρός παίχτης του Ατρομήτου ήταν τουλάχιστον 1 μέτρο offside (όπως offside ήταν και στο ματς στα Γιάννενα) και κλείδωσαν την νίκη με τον Ναπολεόνι, δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα του β' ημιχρόνου. Μόνες απουσίες για τον Ατρόμητο οι Γιαννούλης και Ταυλαρίδης.

Πιθανή 11αδα (4-2-3-1): Ράντμαν-Σκόνδρας, Νάστος, Λαζαρίδης, Φυτανίδης-Δημούτσος, Ιγκλέσιας-Σουμπίνιο, Μπρίτο, Καραγκούνης-Ναπολεόνι

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννενα (20:30 Novasports 1)
Ο Αστέρας δείχνει να πετάει στα σκουπίδια ότι έκανε όλη τη χρονιά, αφού έχει 3 ήττες σε 4 αγωνιστικές στα Playoffs και ουσιαστικά αποχαιρέτησε την 1η θέση, ενώ με ήττα σήμερα απ΄τους Γιαννιώτες καταλήγει 4ος και θα ξεκινήσει την προετοιμασία του απ΄τον Ιούνιο και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του απ΄τον Ιούλιο. Όπως είναι λοιπόν κατανοητό η νίκη είναι μονόδρομος στον σημερινό αγώνα, για τον οποιον ο Τσιώλης δεν θα έχει στην διάθεση του, τους Φούλοπ, Κοντοέ και Αλβάρεζ.

Πιθανή 11αδα (4-2-3-1): Γεωργακόπουλος-Τσαμπούρης, Γιαλούσης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης-Σέτι, Ουσέρο-Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Ράγιος-Περόνε

Κατήφεια επικρατεί στην πόλη των Ιωαννίνων μετά την 2η απώλεια βαθμών απ΄τον Ατρόμητο και την πτώση απ΄την 1η θέση. Όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα θεωρούν ότι οι παίχτες επηρεάστηκαν πολύ απ΄το θέμα της αδειοδότησης και δεν είχαν την απόδοση που είχαν στις πρώτες 2 αγωνιστικές. Το μόνο θετικό της υπόθεσης είναι ότι το θέμα αυτό φαίνεται πως λύνεται, αφού έγινε δεκτό το αίτημα του ΠΑΣ για ρύθμιση των χρεών. Έτσι ο Χριστόπουλος ελπίζει ότι οι παίχτες του θα ξεδιπλώσουν για άλλη μια φορά το ταλέντο τους και θα καταφέρουν να πάρουν την νίκη. Τροχοπέδη στην σημερινή τους προσπάθεια αποτελούν οι σοβαρές απουσίες που έχει η ομάδα με τους Ντε Βισέντι, Πάντο, Τζημόπουλο και Λίλα (όλοι βασικοί) να μην βρίσκονται στην αποστολή της ομάδας για το σημερινό ματς.

Πιθανή 11αδα (4-2-3-1): Φεγκρούς-Ντάσιος, Μιχαήλ, Μπέριος, Οικονόμου-Τσουκαλάς, Κεϊτά- Κοροβέσης, Γεωργίου, Βίλα-Ίλιτς

Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ θα καθαρίσει σήμερα την πρωτιά αφού πλέον έχει βρει ρυθμό και ψυχολογία και λογικά θα κερδίσει τον Ατρόμητο ενώ στο άλλο ματς πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι το Χ, αφού ναι μεν πάει με καλύτερη ψυχολογία ο ΠΑΣ αλλά ο Αστέρας παραμένει πάντα μια δυνατή ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου