Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Στα μισά της διαδρομής

Πέρασαν ήδη 3 αγωνιστικές στα Playoffs και το τοπίο είναι ακόμα θολό για το ποια θέση θα πάρει η κάθε ομάδα στο τέλος των αγώνων. Η ισοπαλία στα Γιάννενα μεταξύ του τοπικού ΠΑΣ και του Ατρομήτου, καθώς και το διπλό-ανάσα του ΠΑΟΚ μέσα στην Τρίπολη επί του Αστέρα, έβαλε πάλι στο παιχνίδι της 1ης θέσης την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Πλέον ο Δικέφαλος του Βορρά ισοβαθμεί στην 1η θέση με τον ΠΑΣ στους 7 βαθμούς και ακολουθούν Αστέρα Τρίπολης με 5 και Ατρόμητος με 4. Όλοι λοιπόν είναι σε απόσταση βολή ο ένας απ΄τον άλλον και μια νίκη της μιας και αντίστοιχα μια ήττα της άλλης ομάδας μπορούν πάλι να φέρουν τούμπα την βαθμολογία. Ας δούμε τους αγώνες της σημερινής 4ης αγωνιστικής.

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης (18:15 Novasports 2)
Μετά από 2 συνεχόμενες ήττες η ομάδα  του Γεωργιάδη κατάφερε να πάρει ένα πολύ σημαντικό και συνάμα δύσκολο διπλό μες στην Τρίπολη και να επιστρέψει στη διεκδίκηση της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Μάλιστα με δεύτερη νίκη σήμερα απέναντι στους Αρκάδες, αυτή τη φορά μέσα στην έδρα του και με απώλεια του ΠΑΣ στο Περιστέρι, μένει μόνος πρώτος και ξεφεύγει 2 τουλάχιστον βαθμούς απ'τις άλλες ομάδες. Την περασμένη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί 0-2 με 2 γκολ σε 3' (77' και 80') και παρόλο που δέχτηκε κόκκινη κάρτα ο Σίντεφελντ στο 89' το μόνο που κατάφερε ο Αστέρας ήταν να μειώσει 1-2 στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Περόνε. Εκτός αποστολής για τον σημερινό αγώνα είναι ο Ιτάνζ (που είναι πλέον "ξένο σώμα" στην ομάδα), ο Σίντεφελντ που είναι τιμωρημένος και οι Καμαρά-Ετο που κάνουν πρόγραμμα αποθεραπείας.

Πιθανή 11αδα (4-2-3-1): Γλύκος-Αποστολόπουλος, Λίνο, Κουμάλο, Κατσουράνης-Κάτσε, Λαζάρ-Βούκιτς, Ρομπέρ, Ολίσε-Αθανασιάδης (ή Σαλπιγγίδης)

Καθόλου καλά τα πράγματα για τον Σάκη Τσιώλη που βλέπει την ομάδα του να μη μπορεί να αποδώσει στα στάνταρ που είχε όλη τη χρονιά, έχοντας 2/3 ήττες. Έτσι το σημερινό ματς θεωρείται απ'όλους ως "χωρίς αύριο" αν θέλουν να έχουν ελπίδες για την 1η θέση, μιας και πιθανή 3 ήττα τους αφήνει 5 βαθμούς πίσω απ΄τον ΠΑΟΚ (και ίσως και τον ΠΑΣ) και ουσιαστικά βγαίνει εκτός διεκδίκησης. Επίσης σε περίπτωση ήττας και νίκης του Ατρομήτου θα πέσει στην 4η θέση και θα έχει 2 βαθμούς διαφορά απ΄τους Περιστεριώτες και τον ΠΑΣ. Ο Τσιώλης άφησε εκτός απόστολης για τον κρίσιμο αυτόν αγώνα τους Λέντσε, Μπαρτολίνι,Πιπίνη και Γεωργακόπουλο, ενώ προβλέπεται να κάνει άλλαγές στην 11αδα λόγω κόπωσης των παικτών.

Πιθανή 11αδα (4-2-3-1): Φούλοπ-Τσαμπούρης, Κοντοές, Σανκαρέ, Κάστελς-Ουσέρο, Αλβάρεζ-Ναβάρο, Ράγιος, Φραγκουλάκης-Περόνε

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννενα (20:30 Novasports 1)
Ο Ατρόμητος συνέχισε απέναντι στον ΠΑΣ τις καλές εμφανίσεις που κάνει απ'όταν ανέλαβε την ομάδα ο Γιώργος Παράσχος και κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας στα Γιάννενα. Ο αγώνας αυτός ήταν πολύ συναρπαστικός με τον Ατρόμητο να προηγείται πολύ νωρίς στο σκορ (3') με τον Καραγκούνη και τον Τσουκαλά να ισοφαρίζει 30 λεπτά μετά (34') για τον ΠΑΣ. Λίγο πριν βγει το ημίχρονο όμως και ενώ οι Γιαννιώτες είχαν πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού και ψάχναν το 2ο γκολ, μια κίνηση καράτε (δε μπορώ να σκεφτώ πως αλλιώς να το πω) του Κεϊτα άφησε τους γηπεδούχους με 10 παίχτες απ΄το 41'. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Ατρομήτου να μείνει με 10 παίχτες (Ουντόζι στο 56') και παρόλο που οι Γιαννιώτες πίεζαν ο Ατρόμητος πήρε τον πολύτιμο βαθμό που τον κρατάει ακόμα ζωντανό στην διεκδίκηση μιας καλύτερης θέσης στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Για τον σημερινό αγώνα ο Παράσχος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Δημούτσο (συμπλήρωσε κάρτες) και Ουντόζι (αποβολή στο προηγούμενο αγώνα), ενώ επιστρέφει ο Γιαννούλης

Πιθανή 11αδα (4-2-3-1): Ράντμαν-Σκόνδρας, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης-Ιγκλέσιας, Γκαρσία-Καραγκούνης, Μπρίτο, Σουμπίνιο-Ναπολεόνι

Απογοήτευση στον ΠΑΣ που θεωρούν ότι μπορούσαν να κάνουν και 3η συνεχόμενη νίκη και να βρίσκονται αυτή τη στιγμή μόνοι πρώτοι και με διαφορά 2 βαθμών απ΄τον ΠΑΟΚ και 5+ απ΄τις άλλες 2. Συν τοις άλλοι στον αγώνα με τον Ατρόμητο τραυματίστηκε σοβαρά και ο Τάσος Πάντος με αποτέλεσμα ο Χριστόπουλος να στερηθεί τις υπηρεσίες του για το υπόλοιπο των Playoffs. Ο προπονητής του ΠΑΣ δεν θα έχει άλλωστε στη διάθεσή του για το σημερινό ματς και το μεγάλο όπλο του, Τόμας Ντε Βισέντι, που συμπλήρωσε κάρτες καθώς και τον Κεϊτά που αποβλήθηκε στο προηγούμενο ματς.

Πιθανή 11αδα (4-2-3-1): Φεγκρούς-Ντάσιος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος-Λίλα, Τσουκαλάς-Κοροβέσης, Γεωργίου, Βίλα-Ίλιτς

Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ πήρε ψυχολογία με την νίκη στην Τρίπολη και είναι το φαβορί για την νίκη στο ματς της Τούμπας, ενώ στο Περιστέρι τείνω προς το 1Χ αφενός γιατί ο Ατρόμητος είναι δυνατός στην έδρα του και δύσκολα χάνει και αφετέρου ο ΠΑΣ θα αγωνιστεί χωρίς τον κινητήριο μοχλό του στην επίθεση, τον Αργεντινό Ντε Βισέντι, ενώ όπως φάνηκε και την προηγούμενη αγωνιστική οι παίχτες είναι επηρεασμένοι απ΄την μη αδειοδότηση της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου