Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Euroleague Όμιλος Γ'

Φτάνουμε σήμερα στον όμιλο του Πρωταθλητή Ευρώπης (για 2η συνεχή χρονιά) Ολυμπιακού. Στον όμιλο αυτόν οι Ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν την γερμανική Bayern Munich, την τούρκικη Galatasaray, την ιταλική Siena (ομάδα που έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές στο παρελθόν), την πολωνική Zielona Gora και την ισπανική Unicaja Malaga.
Ας τις δούμε αναλυτικά, ξεκινώντας φυσικά απ΄τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός
Back-to-back Πρωταθλητές Ευρώπης λοιπόν οι Ερυθρόλευκοι, αφού για άλλη μια χρονιά κάναν την υπέρβαση και κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο. Μάλιστα ήταν αυτοί που ανέκοψαν για 2η σερί χρονιά την πορεία της Cska (που ήταν το μεγάλο φαβορί και πέρσι) προς τη κορυφή. Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Cska Moscow και στον τελικό έπαιξε εκπληκτικό μπάσκετ και συνέτριψε την Real Madrid με σκορ 100-88, αν και στο 1ο δεκάλεπτο ήταν πίσω με 17 πόντους (10-27). Εννοείται ότι και φέτος στόχος είναι η κορυφή και το three-peat (που όπως προείπα στο πρώτο άρθρο το έχουν καταφέρει μόλις 2 ομάδες στην ιστορία της διοργάνωσης), με τον Ολυμπιακός να μην έχει φέτος όμως 2 απ΄τους κορυφαίους παίχτες του τα τελευταία 2 χρόνια, τον Kyle Hines και τον Κώστα Παπανικολάου. Στη θέση αυτών αλλά και μερικών ακόμη παιχτών που αποχώρησαν, οι Πειραιώτες πήραν τους:
  • Bryan Dunston: Ο 27χρονος Αμερικάνος φόργουορντ/σέντερ έχει συστηθεί στο ελληνικό κοινό απ΄την σεζόν 10/11 όταν και αγωνίστηκε στον Άρη, όπου όμως δεν έπαιξε πολύ αφού δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Τώρα επιστρέφει στην Ελλάδα ως αντι-Hines και η αλήθεια είναι ότι μοιάζουν πολύ σαν παίχτες. Πέρσι ο Dunston αγωνίστηκε στην ιταλική Cimberio Varese κάνοντας πολύ καλή χρονιά, έχοντας 14.2 πόντους, 7.4 ριμπάουντ, 2.1 μπλοκ και 2.1 κλεψίματα, απόδοση που οδήγησε στην επιλογή του στην καλύτερη 5αδα της χρονιάς. Φέτος θα αγωνιστεί για 1η φορά στην Euroleague.
  • Mirza Begic: Ο Σλοβένος πανύψηλος σέντερ (2.17) θα αγωνιστεί φέτος για 7η σερί χρονιά στη διοργάνωση και ο Ολυμπιακός θα είναι η 4η διαφορετική ομάδα (Olimpija, Zalgiris, Real οι άλλες 3). Με την τελευταία ο 28χρονος έφτασε πέρσι ως τον τελικό της διοργάνωσης, όπου και έχασε απ΄την τωρινή του ομάδα. Πέρσι είχε μια πολύ μέτρια χρονιά στην Euroleague, μετρώντας 5 πόντους και 3.4 ριμπάουντ, ενώ δεν ήταν καλύτερος στην ACB αφού είχε μόλις 5.7 πόντους και 3.1 ριμπάουντ.
  • Matt Lojeski: Ένα μεγάλο στοίχημα για τον Ολυμπιακό, αφού ο 28χρονος Αμερικάνος γκαρντ όχι μόνο δεν έχει ξαναγωνιστεί στην διοργάνωση, αλλά δεν έχει παίξει αλλού στην Ευρώπη πέραν του-πολύ χαμηλού επιπέδου-βελγικού πρωταθλήματος. Τα 4 τελευταία χρόνια αγωνιζόταν με τη φανέλα της Telenet Oostende, παίρνοντας 2 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα. Πέρσι αγωνίστηκε με την βελγική ομάδα και στο Εurocup έχοντας πολύ καλή παρουσία, με 16 πόντους, 5.3 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ και 1.8 κλεψίματα. Στο πρωτάθλημα είχε 17.1 πόντους, 4.9 ριμπάουντ, 3.1 ασίστ και 1.1 κλεψίματα.
  • Cedric Simmons: Άλλος ένας παλιός γνώριμος, θα φορέσει την φανέλα των Ερυθρόλευκων. Ο 27χρονος φόργουορντ/σέντερ έχει φορέσει τη φανέλα της Καβάλας τη χρονιά 11/12, έχοντας πολύ καλή παρουσία στο ελληνικό πρωτάθλημα (12 πόντοι-10 ριμπάουντ-1.8 μπλοκ ανά αγώνα). Και γι'αυτόν θα είναι η πρώτη του συμμετοχή στη Euroleague. Πέρσι ο Αμερικάνος είχε μια μέτρια χρονιά στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Enel Brindisi, έχοντας 9.4 πόντους, 6.6 ριμπάουντ και 1.3 μπλοκ.
  • Brent Petway: Αν και ο περισσότερος κόσμος τον ξέρει για την ερμηνεία του στο τραγούδι "Φωτιά με φωτιά" του Κιάμου, κατά τη διάρκεια του περσινού All-Star Game, ο-επί 2 χρόνια-παίχτης του Ρεθύμνου τράβηξε τα βλέμματα και με τα μπασκετικά του χαρίσματα. Πέρσι με τους Κρητικούς έκανε μια πολύ καλή χρονιά φτάνοντας την ομάδα του ως την 4αδα του πρωταθλήματος. Ο 28χρονος φόργουορντ είχε πέρσι στο πρωτάθλημα 13.3 πόντους, 5.9 ριμπάουντ και 2.4 μπλοκ ανά αγώνα. Άλλος ένας πρωτοεμφανιζόμενος στην Euroleague.
  • Γιάννης Παπαπέτρου: Ένα απ΄τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ και απ΄τους καλύτερους παίχτες της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ Νέων, πέρσι το καλοκαίρι. Ο 19χρονος φόργουορντ ήταν "μήλο της έριδος" για τους 2 αιωνίους όλο το καλοκαίρι, αλλά κανείς δεν κατάφερνε να τον αποκτήσει και όλα έδειχναν ότι θα επέστρεφε στην ομάδα του πανεπιστημίου του Texas. Τελικά ο Ολυμπιακός κατάφερε να τον αποκτήσει και ουσιαστικά να καλύψει επαρκώς το κενό του Παπανικολάου. Πέρσι ο Παπαπέτρου με το Texas είχε 8.3 πόντους και 4.4 ριμπάουντ ανά αγώνα.
  • Δημήτρης Αγραβάνης: Άλλη μια επένδυση στο μέλλον για τους Ερυθρόλευκους. Ο 19χρονος φόργουορντ είχε και αυτός αρκετά καλή παρουσία στο Ευρωμπάσκετ Νέων του καλοκαιριού. Πέρσι ο Αγραβάνης αγωνιζόταν στον Πανιώνιο, όπου όμως δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής (6.2 λεπτά) με αποτέλεσμα να έχει μόλις 1.1 πόντους και 1.3 ριμπάουντ ανά αγώνα. Και γι'αυτόν όπως και για τον Παπαπέτρου αυτή είναι η παρθενική τους συμμετοχή στην διοργάνωση.
Από την περσινή ομάδα οι κορυφαίοι στην προηγούμενη διοργάνωση ήταν οι:
  •  Βασίλης Σπανούλης: MVP της κανονικής περιόδου, MVP του Final 4 και φυσικά μέλος της καλύτερης πεντάδας. Καταλυτική η παρουσία του στον περσινό τελικό της διοργάνωσης, που με 5 τρίποντα στο β' ημίχρονο (εκ των οποίων τα 3 στα πρώτα τα έβαλε συνεχόμενα στα πρώτα 3 λεπτά του 3ου δεκαλέπτου) έδωσε το έναυσμα για να επιστρέψει στο ματς ο Ολυμπιακός και τελικά να κερδίσει. Ο 31χρονος γκαρντ είχε πέρσι στη διοργάνωση 14.7 πόντους, 5.5 ασίστ (3ος στη διοργάνωση) και 2.2 ριμπάουντ ανά αγώνα. Εξίσου καλός ήταν και στο πρωτάθλημα Ελλάδας (χωρίς να καταφέρει βέβαια να το κατακτήσει) αφού ήταν μέλος της καλύτερης 5αδας, έχοντας στην κανονική διάρκεια 10.9 πόντους, 5.7 ασίστ και 1.4 ριμπάουντ ανά αγώνα, ενώ στα Playoffs ήταν ακόμα καλύτερος με 12.9 πόντους, 5.8 ασίστ και 2.1 ριμπάουντ.
  • Γιώργος Πρίντεζης: Καλή χρονιά και για τον 28χρονο φόργουορντ που είχε 10.5 πόντους και 4 ριμπάουντ ανά αγώνα στην διοργάνωση. Στο πρωτάθλημα είχε 13.7 πόντους και 5.3 ριμπάουντ ανά αγώνα στην κανονική περίοδο, ενώ στα Playoffs είχε 10.1 πόντους και 3.1 ριμπάουντ. O Έλληνας διεθνής είχε γίνει ντραφτ στη θέση 58 του Β' Γύρου το 2007 απ΄τους San Antonio Spurs αλλά δεν δοκίμασε ποτέ τη τύχη του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Τα δικαιώματά του σήμερα τα έχουν οι Dallas Mavericks αφού το 2011 οι Toronto Raptors (που το 2008 τα είχαν πάρει απ΄τους Spurs) τα αντάλλαξαν για χάρη του Alexis Ajinca (που αγωνίζεται φέτος στη διοργάνωση με τη φανέλα της Strasbourg). 
  • Acie Law: O πραγματικός MVP του Final 4 για μένα, αφού κράτησε τον Ολυμπιακό μες στο παιχνίδι όταν η Real άρχισε να ξεφεύγει στο σκορ και μέχρι να μπει στο παιχνίδι ο Σπανούλης που ως τότε ήταν άφαντος. Όπως και να έχει ο 28χρονος Αμερικάνος γκαρντ έκανε μια καλή χρονιά πέρσι στην διοργάνωση, έχοντας 8.1 πόντους, 2.1 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ ανά αγώνα. Στο πρωτάθλημα Ελλάδας ήταν άτυχος αφού τραυματίστηκε στα Playoffs και η απουσία του ήταν κομβική, στο να μην καταφέρει να κοντράρει η ομάδα του τον Παναθηναϊκό. Ο Law είχε μ.ο. 7.6 πόντους, 2.6 ασίστ και 1.9 ριμπάουντ στην κανονική περίοδο και 6.8 πόντους, 1.6 ασίστ, 1.2 ριμπάουντ και 1.6 κλεψίματα στα Playoffs.
Bayern Munich
Ζηλεύοντας την δόξα του ποδοσφαίρου η μπασκετική Bayern κάνει την παρθενική της εμφάνιση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και έχει ήδη αποκτήσει 8 παίχτες (οι 4 αγωνίζονταν πέρσι στην διοργάνωση με την Alba Berlin) για να την βοηθήσουν να κάνει μια καλή πορεία:
  • Deon Thompson: Μετά την πολύ καλή περσινή χρονιά του στη διοργάνωση με τη φανέλα της Alba Berlin, ο 25χρονος Αμερικάνος φόργουορντ θα αγωνιστεί φέτος για 3η σερί χρονιά με 3η διαφορετική φανέλα (Olimpija Ljublijana και Alba οι άλλες 2). Πέρσι ο Thompson είχε 12 πόντους και 5.4 ριμπάουντ στην Euroleague και 13.4 πόντους και 5.7 ριμπάουντ στο πρωτάθλημα της Γερμανίας. Ο Thompson να τονίσω ότι έχει περάσει και απ΄τον Ίκαρο Καλλιθέας πριν 3 χρόνια, έχοντας πολύ καλή παρουσία. O Thompson θα απουσιάσει απ΄τα πρώτα παιχνίδια της γερμανική ομάδας λόγω τραυματισμού στο χέρι.
  • Heiko Schaffartzik: Άλλος ένας παίχτης που ήρθε απ΄την Alba Berlin. Ο 29χρονος Γερμανός γκαρντ έκανε μια αρκετά συμπαθητική 1η χρονιά στην διοργάνωση, έχοντας 6.2 πόντους και 2.6 ασίστ, ενώ στο πρωτάθλημα Γερμανίας ήταν καλύτερος έχοντας 9.7 πόντους, 2.9 ασίστ και 2.1 ριμπάουντ.
  • Nihad Djedovic: Αν και μόλις 23 χρονών, ο Βόσνιος γκαρντ θα αγωνιστεί φέτος για 5η χρονιά στη διοργάνωση, αφού έχει ήδη αγωνιστεί με Barcelona (2 χρονιές), Roma και Alba. Πέρσι με την γερμανική ομάδα ο Djedovic είχε 8.6 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ στην Euroleague και 10.5 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ στο πρωτάθλημα.
  • Yassin Idbihi: Ο Μαροκινός (με γερμανικό διαβατήριο) σέντερ είναι ο 4ος παίχτης που αποκτήθηκε απ΄την Alba με την οποία έκανε το ντεμπούτο του πέρσι στην Euroleague. Ο 30χρονος παίχτης είχε πέρσι 7.4 πόντους και 3.9 ριμπάουντ στην διοργάνωση, ενώ ήταν εξίσου καλός στο πρωτάθλημα της χώρας αφού είχε 9.1 πόντους και 4.8 ριμπάουντ.
  • Bryce Taylor: Ο 27χρονος Αμερικάνος  γκαρντ αγωνίζεται απ΄το 2009 στο γερμανικό πρωτάθλημα με τις φανέλες των Telecom Bonn, Alba Berlin και Artland Dragons. Με τους τελευταίους αγωνίστηκε πέρσι σε πρωτάθλημα και Eurocup.Στο πρωτάθλημα σκόραρε 14.3 πόντους και μάζεψε 3.8 ριμπάουντ ανά αγώνα, ενώ στην Ευρώπη είχε 10.5 πόντους και 3.5 ριμπάουντ.
  • Malcolm Delaney: Πολύ καλή η περσινή χρονιά του 24χρονου γκαρντ με την ουκρανική Budivelnik. Ο Αμερικάνος επιλέχθηκε στην καλύτερη 5αδα του περσινού Eurocup αφού είχε 16.1 πόντους, 4.3 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ. Όμως ήταν εξίσου καλός και στο πρωτάθλημα αφού μέτρησε 14.7 πόντους, 4.5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, βοηθώντας την ομάδα του να πάρει το πρωτάθλημα.
  • John Bryant: Άλλος ένας παίχτης που συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη 5αδα του περσινού Eurocup. O 26χρονος Αμερικάνος σέντερ φορώντας πέρσι την φανέλα της Ratiopharm Ulm είχε 16 πόντους και 9 ριμπάουντ ανά αγώνα στο Eurocup, ενώ στο γερμανικό πρωτάθλημα είχε 15.6 πόντους και 10.1 ριμπάουντ παίρνοντας το βραβείο του MVP για 2η συνεχόμενη χρονιά.
  • Lucca Staiger: Ο 25χρονος Γερμανός γκαρντ αγωνιζόταν πέρσι στην Ludwigsburg έχοντας 12.2 πόντους και 3.2 ριμπάουντ, χωρίς να καταφέρει να σώσει την ομάδα του απ΄τον υποβιβασμό.
  • Boris Savovic: Ο 26χρονος Σέρβος σέντερ αποκτήθηκε στα τέλη του Σεπτέμβρη για να καλύψει το κενό του Thompson που είναι εκτός λόγω τραυματισμού. O Savovic αγωνιζόταν πέρσι στην Crvena Zvezda (πρόκειται για τον γνωστό Ερυθρό Αστέρα), με τη φανέλα του οποίου είχε μ.ο. 10.6 πόντους και 6.6 ριμπάουντ στο Eurocup, ενώ στο πρωτάθλημα Σερβίας είχε 11.1 πόντους και 7.1 ριμπάουντ. Τέλος στην Αδριατική Λίγκα ο Σέρβος σέντερ είχε 12.2 πόντους και 8.2 ριμπάουντ.
Απ΄την περσινή ομάδα αξίζει να αναφέρουμε τους:
  • Chevon Troutman: 32χρονος Αμερικάνος φόργουορντ που αγωνίζεται 1μιση χρόνο στην γερμανική ομάδα και πέρσι είχε μ.ο. 12.2 πόντους και 5.6 ριμπάουντ στο πρωτάθλημα.
  • Robin Benzing: O 24χρονος Γερμανός φόργουορντ αγωνίζεται για 3η σερί χρονιά με την Bayern. Πέρσι στο πρωτάθλημα ο Benzing είχε 10.3 πόντους και 3.4 ριμπάουντ.
Galatasaray
Επιστροφή μετά από απουσία μιας χρονιάς για την τούρκικη ομάδα, η οποία μπορεί να κράτησε τον βασικό κορμό που της έδωσε πέρσι το πρωτάθλημα αλλά έκανε και 5 μεταγραφές ουσίας. Για να δούμε ποιες είναι αυτές:
  • Nate Jawai: Ο Αυστραλός σέντερ ήταν πολύ άτυχος πέρσι αφού μετά από μια πολύ καλή χρονιά στην διοργάνωση με την Barcelona, τραυματίστηκε και έχασε το F4, κάτι που έπαιξε το ρόλο του ώστε να μην προχωρήσει στον τελικό η ισπανική ομάδα. Πέρσι ο 27χρονος θηριώδης (127 κιλά) παίχτης, που θα αγωνιστεί φέτος για 4η σερί χρονιά με 4η διαφορετική ομάδα (Partizan, Uniks Kazan, Barcelona οι προηγούμενες) στη διοργάνωση, είχε 7.1 πόντους και 4.7 ριμπάουντ στην Euroleague, ενώ στο πρωτάθλημα είχε 6.9 πόντους και 4.1 ριμπάουντ.
  • Zoran Erceg: Δεν του ταίριαξε η φανέλα της Cska Moscow (αν και πήρε πρωτάθλημα Ρωσίας και VTB League) του 28χρονου Σέρβου σέντερ και επέστρεψε στην Τουρκία, όπου το 2012 κατέκτησε με την Besiktas και τους 2 εγχώριους τίτλους αλλά και το Eurochallenge. Πέρσι ο Σέρβος (που παλιότερα έχει περάσει από Μαρούσι, Πανιώνιο και Ολυμπιακό) είχε 6.6 πόντους-2.7 ριμπάουντ στην Euroleague, 3.7 πόντους-1 ριμπάουντ στο πρωτάθλημα και 7.1 πόντους-1.8 ριμπάουντ στην VTB League.
  • Sinan Guler: Μετά από 5 χρόνια (με αντίστοιχες παρουσίες στην Euroleague) στην Anadolu Efes, ο 30χρονος γκαρντ αποφάσισε να αλλάξει παραστάσεις. Πέρσι έκανε μια μέτρια χρονιά στην διοργάνωση έχοντας μόλις 3.3 πόντους και 1 ριμπάουντ ανά αγώνα, ενώ στο πρωτάθλημα ήταν λίγο καλύτερος μετρώντας 5.4 πόντους και 1.9 ριμπάουντ (είχε και 1.9 ασίστ).
  • Demir Mutlu: Ο 26χρονος Τούρκος σέντερ αγωνίστηκε πέρσι στην τουρκική Mersin και είχε 5.2 πόντους και 2.8 ριμπάουντ στο πρωτάθλημα.
  • Henry Domercant: Θεωρητικά ο 33χρονος Αμερικάνος φόργουορντ δεν είναι φετινή μεταγραφή, αλλά πέρσι λόγω τραυματισμού έχασε σχεδόν όλη τη χρονιά και αγωνίστηκε μόλις σε 2 ματς του Eurocup (6 πόντοι-2 ριμπάουντ συνολικά) και 1 ματς στο πρωτάθλημα (9 πόντοι-2 ριμπάουντ-2 ασίστ-1 κλέψιμο). Όπως και να έχει πρόκειται για έναν εξαιρετικό σκόρερ που έχει αποδείξει ως τώρα στη διοργάνωση αφού στις 6 χρονιές που έχει αγωνιστεί (Efes, Ολυμπιακός, Siena και Uniks) έχει μ.ο. 12.3 πόντους και 2.9 ριμπάουντ. Μάλιστα την τελευταία του χρονιά με την Uniks Kazan είχε επιλεχτεί και στη 2η καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης, έχοντας 15.5 πόντους και 3.7 ριμπάουντ.
Όπως είπα και παραπάνω η τουρκική ομάδα κράτησε τους περισσότερους απ΄το περσινό ρόστερ. Για να δούμε τους σημαντικότερους απ'αυτούς:
  • Carlos Arroyo: O 34χρονος γκαρντ απ΄το Πουέρτο Ρίκο είναι ένας πάρα πολύ καλός παίχτης και είναι πολυτέλεια για όποια ομάδα τον έχει στο ρόστερ της. Ο Arroyo έχει αγωνιστεί 8 χρόνια στο ΝΒΑ (Utah Jazz,Detroit Pistons,Orlando Magic,Miami Heat και Boston Celtics) έχοντας πολύ καλή παρουσία. Στην Euroleague έχει αγωνιστεί ήδη 2 χρονιές με τη φανέλα της Tau Ceramica (01/02) και Maccabi Tel Aviv (08/09), ενώ από πρόπερσι αγωνίζεται στην Τουρκία έχοντας φορέσει τις φανέλες των Besiktas και (από πέρσι) Galatasaray. Πέρσι αγωνίστηκε στο Eurocup όπου είχε 12.4 πόντους (52% στα τρίποντα), 4.8 ασίστ και 3 ριμπάουντ ανά αγώνα, ενώ στο πρωτάθλημα είχε 13.3 πόντους, 4.3 ασίστ και 2.8 ριμπάουντ.
  • Erwin Dudley: Αν και Αμερικάνος ο 32χρονος φόργουορντ έχει εξελιχθεί σε Τούρκο αφού η φετινή είναι η 9η χρονιά που αγωνίζεται στη χώρα (Turk Telekom, Efes, Besiktas οι προηγούμενες). Πέρσι ο Dudley είχε μ.ο. 9.3 πόντους και 4.2 ριμπάουντ στο Eurocup και 8.8 πόντους και 6.1 ριμπάουντ στο πρωτάθλημα.
  • Jamont Gordon: Πολλοί τον μπερδεύουν με τον Jamon Gordon που αγωνίζεται και αυτός στην Τουρκία με την Efes, αλλά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Ο 26χρονος Αμερικάνος γκαρντ θα αγωνιστεί για 4η χρονιά στην διοργάνωση, αφού έχει συμμετάσχει ήδη με τις φανέλες των Cibona και Cska Moscow. Πέρσι με την τούρκικη ομάδα αγωνίστηκε στο Eurocup όπου είχε 11.7 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ ανά αγώνα, με τους αντίστοιχους αριθμούς στο πρωτάθλημα να είναι 10.9 πόντοι, 3 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ.
  • Milan Macvan: Ο 24χρονος Σέρβος σέντερ έχει συμμετάσχει στην διοργάνωση 2 φορές με Maccabi Tel Aviv και Partizan, ενώ έχει κατακτήσει το 08/09 (με τη φανέλα της Hemofarm) το βραβείο του Καλύτερου Νέου Παίχτη στο Eurocup. Την περσινή χρονιά ο Macvan είχε μ.ο. 7.7 πόντους και 3.2 ριμπάουντ στο Eurocup, ενώ στο τούρκικο πρωτάθλημα είχε 8 πόντους και 4.6 ριμπάουντ ανά αγώνα. Το 2011 ο 22χρονος τότε Macvan επιλέχθηκε στο ν. 54 του Β' Γύρου των ντραφτ απ΄τους Cleveland Cavaliers (ομάδα που έχει ακόμα τα δικαιώματά του), αλλά προτίμησε να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ευρώπη και πήγε δανεικός απ΄την Maccabi Tel Aviv στην Partizan.
  • Ender Arslan: O 30χρονος Τούρκος γκαρντ αγωνίζεται για 12η χρονιά στην Euroleague (Efes, Tau, Union Olimpija) και μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι απ΄τους παλιότερους. Ο παίχτης που τον έχουμε γνωρίσει απ΄τη θητεία του στον Πανιώνιο (06/07), είχε μέσο όρο πέρσι στο Eurocup 6.8 πόντους (46% τρίποντα) και 2.7 ασίστ, ενώ στο πρωτάθλημα είχε 8.4 πόντους και 2.6 ασίστ.
  • Manuchar Markoishvili: Ο 27χρονος Γεωργιανός γκαρντ ξεκίνησε τη περσινή χρονιά στην Cantu. Με την ιταλική ομάδα αγωνίστηκε στην Euroleague έχοντας κατά μέσο όρο 12.6 πόντους (44% στα τρίποντα), 2.5 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ, ενώ στο πρωτάθλημα είχε 13 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Τον Γενάρη του '13 ο Markoishvili μετακόμισε στην Τουρκία και την Galatasaray και μέτρησε μ.ο. 12 πόντους και 1.3 ριμπάουντ σε 3 συμμετοχές στο Eurocup, ενώ στο πρωτάθλημα είχε 9.4 πόντους και 2 ριμπάουντ ανά αγώνα.
Montepaschi Siena
Παρόλο που η Siena έκανε το double στην Ιταλία, η διοίκηση αποφάσισε να κάνει ριζική αλλαγή στο ρόστερ με 9 παίχτες απ΄την περσινή ομάδα να αποχωρούν και να έρχονται 7 καινούργιοι. Το ίδιο ισχύει και για τη θέση του προπονητή, όπου τη θέση του Luca Banchi πήρε ο Marco Crespi. Για να δούμε όμως τις νέες προσθήκες μια προς μια:
  • Erick Green: O 22χρονος Αμερικάνος γκαρντ είναι απόφοιτος του Virginia Tech, με τη φανέλα του οποίου αγωνιζόταν τα τελευταία 4 χρόνια στο NCAA  με την περσινή να είναι η καλύτερή του. Συγκεκριμένα ο Green είχε πέρσι 25 πόντους (1ος σκόρερ στο NCAA) 4 ριμπάουντ, 3.8 ασίστ και 1.3 κλεψίματα ανά αγώνα. O Green επιλέχθηκε απ΄τους Utah Jazz το καλοκαίρι στη θέση 46 του Β' Γύρου των ντραφτ, αλλά επειδή είχαν ήδη πάρα πολλά συμβόλαια παιχτών τον έστειλαν να παίξει ένα χρόνο σε ευρωπαϊκή ομάδα, με τη Siena να επωφελείται.
  • Kim English: Άλλος ένας παίχτης που αγωνιζόταν στο NCAA (με το πανεπιστήμιο του Missouri), που όμως δοκίμασε τη τύχη του στο ΝΒΑ. Ο 25χρονος γκαρντ επιλέχθηκε πέρσι στη θέση 44 του Β' Γύρου των ντραφτ  απ΄τους Detroit Pistons και αγωνίστηκε εκεί σε 41 αγώνες έχοντας μ.ο. 2.9 πόντους και 1 ριμπάουντ. Ενδιάμεσα είχε και 3 συμμετοχές στην NBDL με τους Ford Wayne Mad Ants όπου μέτρησε 18 πόντους, 5.7 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 1.3 μπλοκ.
  • Othello Hunter: O 27χρονος Αμερικάνος φόργουορντ (έχει περάσει και απ΄τον Ηλυσιακό τη χρονιά 09/10) μοίρασε τη περσινή χρονιά του σε Ισπανία και Κίνα, αγωνιζόμενος αντίστοιχα σε Valladolid και Jiangsu Tongxi. Με την Valladolid ο Hunter μέτρησε στο πρωτάθλημα Ισπανίας 13.3 πόντους και 6.8 ριμπάουντ ανά αγώνα, ενώ στην Κίνα ήταν πολύ καλύτερος έχοντας 23.8 πόντους και 13.9 ριμπάουντ.
  • Spencer Nelson: Άλλος ένας γνώριμος απ΄το ελληνικό πρωτάθλημα, όπου και αγωνίστηκε για 2 χρόνια (Άρης 08/09 και Περιστέρι 09/10). Ο 33χρονος Αμερικάνος φόργουορντ αγωνιζόταν τα τελευταία 3 χρόνια στην Ισπανία με τη φανέλα της Gran Canaria. Στο περσινό πρωτάθλημα ο Nelson είχε 13.1 πόντους, 6.4 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ. Αυτή θα είναι η 3η φορά που συμμετέχει ο Αμερικάνος στη διοργάνωση αφού έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με τις φανέλες των Bamberg και Benetton.  
  • Taylor Rochestie: O 28χρονος Αμερικάνος γκαρντ έκανε πέρσι την παρθενική του εμφάνιση στην διοργάνωση με τη φανέλα της Caja Laboral. Με την ισπανική ομάδα δεν αγωνίστηκε πολύ βέβαια, αφού λόγω τραυματισμού κατάφερε να αγωνιστεί μόλις σε 4 αγώνες στη Euroleague (6 πόντοι-4 κλεψίματα-1 ασίστ-1 ριμπάουντ συνολικά) και 7 στο πρωτάθλημα (μ.ο. 6.1 πόντους και 2.6 ασίστ). Τον Γενάρη ο Rochestie πήρε μεταγραφή στο ιταλικό πρωτάθλημα, όπου με τη φανέλα της Angelico Biella είχε 13.4 πόντους, 2.6 ασίστ, 2.1 ριμπάουντ και 1.2 κλεψίματα.
  • Joshua Carter: O 27χρονος φόργουορντ που έχει αγωνιστεί άλλη μια φορά το παρελθόν στη διοργάνωση (09/10 EWE Oldenburg), αγωνιζόταν πέρσι στην Ρωσία με τη φανέλα της Spartak St. Petersburg. Στο Eurocup βοήθησε την πρώην ομάδα  του να φτάσει ως τα προημιτελικά έχοντας 12.9 πόντους (43% στα τρίποντα) και 3 ριμπάουντ ανά αγώνα. Στο πρωτάθλημα Ρωσίας ο Carter είχε μ.ο. 9.4 πόντους και 3.1 ριμπάουντ, ενώ στη VTB είχε αντίστοιχα 10.5 πόντους και 3.3 ριμπάουντ.
  • Jeffrey Viggiano: Ο 29χρονος Ιταλός φόργουορντ αγωνιζόταν πέρσι στην χώρα του με τη φανέλα της Brindisi έχοντας 11 πόντους και 3 ριμπάουντ ανά αγώνα.
Μόλις 3 είναι αυτοί που "επέζησαν" απ΄την περσινή ομάδα και είναι οι:
  • Tomas Ress: O 33χρονος Ιταλός σέντερ θα φορέσει για 7η σερί χρονιά τη φανέλα της Siena σε ιταλικό πρωτάθλημα και Euroleague (έχει αγωνιστεί και άλλες 3 χρονιές με τις φανέλες των Scavolini και Climamio Bologna). Πέρσι ο Ress είχε 8.1 πόντους και 3.2 ριμπάουντ ανά αγώνα στη διοργάνωση, ενώ αντίστοιχα στο πρωτάθλημα είχε 4.6 πόντους και 2.9 ριμπάουντ.
  • Daniel Hackett: O 26χρονος Ιταλο-Αμερικάνος γκαρντ είχε μια καλή χρονιά στη διοργάνωση αφού είχε 7.2 πόντους, 3 ασίστ και 2.3 ριμπάουντ ανά αγώνα, ενώ στο πρωτάθλημα οι αντίστοιχοι μέσοι όροι του ήταν 10.7 πόντοι, 3.6 ασίστ και 3.5 ριμπάουντ.
  • Benjamin Ortner: O 30χρονος Αυστριακός σέντερ ξεκίνησε τη χρονιά στην Γερμανία με τη φανέλα της Giessen 46ers μετρώντας 11 πόντους, 5.8 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 μπλοκ ανά αγώνα (4 συμμετοχές). Τον Οκτώβρη του '12 πήρε μεταγραφή στην ιταλική ομάδα έχοντας μ.ο. 4.8 πόντους και 2 ριμπάουντ στην Euroleague, ενώ στο πρωτάθλημα είχε 5.4 πόντους και 2.9 ριμπάουντ.
Zielona Gora
Άλλη μια απ΄τις πολλές πρωτάρες της διοργάνωσης, η πρωταθλήτρια Πολωνίας ήταν απ΄τις ομάδες που ξεχώρισαν πέρσι στο Eurocup και το ίδιο ευελπιστεί να κάνει και φέτος στη Euroleague. Αν και έχασε  αρκετούς απ΄τους καλύτερους παίχτες της (με σημαντικότερο τον Walter Hodge), έκανε πολλές μεταγραφές το καλοκαίρι για να καλύψει τα κενά:
  • R.T. Guinn: Ο 32χρονος Αμερικάνος φόργουορντ είναι ο ορισμός του γυρολόγου, αφού τα τελευταία 9 χρόνια έχει αγωνιστεί σε Φινλανδία,Σουηδία,Τουρκία,Ουκρανία,Ελλάδα και φέτος Πολωνία. Πέρσι μοίρασε τη χρονιά σε Ουκρανία (Ferro-ZTNU) και Ελλάδα (Παναθηναϊκό). Στην Ferro είχε 14.6 πόντους και 6 ριμπάουντ στο πρωτάθλημα ενώ με τους Πράσινους είχε 3.6 πόντους και 2.6 ριμπάουντ σε 8 ματς, βάζοντας και αυτός ένα λιθαράκι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.
  • Christian Eyenga: Ο Κονγκολέζος φόργουορντ που έχει εμπειρία και από ΝΒΑ (L.A. Lakers και Cleveland Cavaliers) μοίρασε τη περσινή χρονιά μεταξύ Κίνας και NBDL. Στην Κίνα με τη φανέλα της Shanxi Zhongyu είχε 18.8 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 3 μπλοκ ανά αγώνα. Στην αναπτυξιακή λίγκα (NBDL) αγωνίστηκε με τη φανέλα των Texas Legends και μέτρησε 14.6 πόντους, 5.6 ριμπάουντ και 1.9 μπλοκ.
  • Craig Brackins: Άλλος ένας παίχτης που μοίρασε τη χρονιά του σε NBDL και πρωτάθλημα χώρας εκτός Αμερικής. Ο 26χρονος φόργουορντ ξεκίνησε τη περσινή χρονιά στην ιταλική Angelico Biella και σε 10 αγώνες είχε 12.8 πόντους και 5.4 ριμπάουντ στο πρωτάθλημα. Ένας τραυματισμός στο χέρι, τον άφησε αρκετό καιρό εκτός δράσης με τους Ιταλούς να του δείχνουν την έξοδο και τον Αμερικάνο να καταλήγει στο NBDL και τους Los Angeles D-Fenders. Εκεί ο Brackins σε 8 αγώνες είχε μόλις 5.1 πόντους και 2.8 ριμπάουντ, εμφανώς επηρεασμένος απ΄τον τραυματισμό του.
  • Russel Robinson: Ο 27χρονος Αμερικάνος γκαρντ ήταν συμπαίχτης πέρσι με τον Brackins στην ιταλική Biella αλλά και αυτός αποχώρησε περνώντας την υπόλοιπη σεζόν στην πολωνική PGE Turow. Στο ιταλικό πρωτάθλημα ο Robinson είχε 12.6 πόντους, 2.1 ασίστ, 2.3 ριμπάουντ και 2.4 κλεψίματα. Με τους Πολωνούς είχε στο πρωτάθλημα 11.6 πόντους, 3.6 ασίστ, 2.6 ριμπάουντ και 1.4 κλεψίματα (οδηγώντας την ομάδα στους τελικούς, όπου έχασε το τρόπαιο απ΄την τωρινή του ομάδα), ενώ στην VTB League είχε 12.5 πόντους, 3.3 ασίστ, 1.5 ριμπάουντ και 1.3 κλεψίματα.
  • Andrian Oliver: Ο 25χρονος Αμερικάνος γκαρντ δεν αγωνίστηκε καθόλου την περσινή χρονιά εξαιτίας τραυματισμού, ενώ και τη χρονιά 11/12 αγωνίστηκε μόλις σε 3 αγώνες στην Ελλάδα με τον Άρη (8.3 πόντους-2.3 ασίστ) και 5 στην NBDL με τους Reno Bighorns (16 πόντους-2.4 ριμπάουντ).
  • David Barlow: O 30χρονος Αυστραλός φόργουορντ έρχεται απ΄το ισπανικό πρωτάθλημα, όπου αγωνιζόταν τα 4 τελευταία χρόνια με τις φανέλες των Zaragoza και Murcia. Με την τελευταία ο Barlow είχε πέρσι στο πρωτάθλημα Ισπανίας 6.5 πόντους και 4.4 ριμπάουντ.
  • Erving Walker: Ο 23χρονος Αμερικάνος γκαρντ αγωνιζόταν πέρσι στη 2η κατηγορία της Ιταλίας με τη φανέλα της Prima Veroli έχοντας 17.9 πόντους, 3.7 ριμπάουντ, 3.6 ασίστ και 1.4 κλεψίματα ανά αγώνα.
  • Przemyslaw Zamojski: O Πολωνός γκαρντ είναι ο πιο έμπειρος παίχτης της ομάδας του στην διοργάνωση, αφού έχει αγωνιστεί ήδη 5 χρονιές με τη φανέλα της Asseco Prokom. Στην πολωνική ομάδα ο 27χρονος παίχτης αγωνιζόταν 7 χρόνια κατακτώντας 6 πρωταθλήματα. Πέρσι μοίρασε τη χρονιά σε Prokom και Trefl Sopot. Με την Trefl Sopot είχε 13.5 πόντους και 1.9 ριμπάουντ στο πρωτάθλημα, ενώ αγωνίστηκε και στο Eurocup έχοντας 6.8 πόντους και 1.7 ριμπάουντ. Με την Prokom αγωνίστηκε σε 22 ματς και μέτρησε 14.1 πόντους και 4 ριμπάουντ.
  • Aaron Cel: Μέτρια χρονιά για τον Γάλλο φόργουορντ η περσινή, κατά την οποία αγωνίστηκε στην PGE Turow, όντας συμπαίχτης με τον Robinson. Ο 26χρονος παίχτης, που έχει αγωνιστεί άλλη μια χρονιά στην Euroleague (αν και σε μόλις 2 αγώνες) με τη φανέλα της Le Mans, είχε πέρσι στο πολωνικό πρωτάθλημα 10.3 πόντους και 6.9 ριμπάουντ, ενώ στην VTB League είχε 9.2 πόντους και 6.7 ριμπάουντ.
  • Maciej Kucharek: Ένας παίχτης-επένδυση για το μέλλον, ο 20χρονος φόργουορντ έκανε μια ικανοποιητική χρονιά πέρσι με τη φανέλα της Start Gdynia, με την οποία έγραψε 5.4 πόντους και 1.8 ριμπάουντ.
 Ο μόνος απ΄τους περσινούς που είναι άξιος αναφοράς είναι ο Lukasz Koszarek. Ο 29χρονος Πολωνός γκαρντ ξεκίνησε τη περσινή χρονιά με τη φανέλα της Asseco Prokom, με την οποία αγωνίστηκε και στην Ευρωλίγκα έχοντας μ.ο. 11.1 πόντους, 4 ασίστ και 2.9 ριμπάουντ, ενώ στο πρωτάθλημα είχε 11.8 πόντους, 4.6 ασίστ και 3.2 ριμπάουντ. Τον Μάρτη του '13 πήρε μεταγραφή στη σημερινή ομάδα του, την οποία και βοήθησε να πάρει το πρωτάθλημα, μετρώντας κατά μέσο όρο 11 πόντους, 6.5 ασίστ και 2.4 ριμπάουντ.
Unicaja Malaga
Για άλλη μια χρονιά το Top16 ήταν το ταβάνι της Malaga. Η ισπανική ομάδα κατάφερε να περάσει τη φάση των ομίλων αλλά στη συνέχεια με ρεκόρ 7 νίκες και 7 ήττες τερμάτισε στην 5η θέση και έχασε τη πρόκριση στα Playoffs απ΄τον Παναθηναϊκό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν 7 παίχτες απ΄την περσινή ομάδα (όπως και ο προπονητής Jasmin Repesa, με τον Joan Plaza να τον αντικαθιστά) και να έρθουν οι:
  •  Nik Caner-Medley: O 30χρονος Αμερικάνος φόργουορντ επιστρέφει στο ισπανικό πρωτάθλημα που έχει αγωνιστεί 5 χρονιές στο παρελθόν (Gran Canaria, Sevilla, Estudiantes και Valencia) μετά από μια μέτρια χρονιά με την Maccabi Tel Aviv σε Euroleague και πρωτάθλημα. Στην παρθενική του συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση ο Caner-Medley είχε μόλις 4 πόντους (με 45.5% στα τρίποντα όμως) και 2.9 ριμπάουντ ανά αγώνα (μ.ο. 14 λεπτά), ενώ στο πρωτάθλημα δεν ήταν καλύτερος αφού είχε 4.7 πόντους και 2.1 ριμπάουντ.
  • Ryan Toolson: 28χρονος Αμερικάνος γκαρντ που έβγαλε μάτια πέρσι στην Ισπανία με τη φανέλα της Gran Canaria, την οποία βοήθησε να φτάσει στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος και του κυπέλλου Ισπανίας, επίτευγμα που καταφέρνει για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο Toolson είχε πέρσι στο πρωτάθλημα 14.2 πόντους και 2.3 ριμπάουντ.
  • Jayson Granger: Μετά από 7 χρόνια στην Estudiantes, ο 24χρονος Ουρουγουανός γκαρντ μετακομίζει στην Μάλαγα και θα έχει την ευκαιρία να κάνει την παρθενική του συμμετοχή στην διοργάνωση. Πέρσι ο Granger έγραψε 11 πόντους, 3.4 ασίστ και 3.3 ριμπάουντ στην ACB.
  • Mindaugas Kuzminskas: Ένας απ΄τους καλύτερους Λιθουανούς παίχτες και απ΄τους καλύτερους παίχτες της Zalgiris Kaunas πέρσι στην Euroleague. Ο 24χρονος φόργουορντ αγωνίστηκε για 3 χρόνια στην λιθουανική ομάδα(αντίστοιχες παρουσίες στην Euroleague), κατακτώντας 3 σερί πρωταθλήματα, 2 κύπελλα και 2 φορές την Βαλτική Λίγκα. Πέρσι ο Kuzminskas είχε 7.1 πόντους και 3.1 ριμπάουντ στην Euroleague, 13.6 πόντους και 5.3 ριμπάουντ στο πρωτάθλημα και 8.9 πόντους και 3.9 ριμπάουντ στην VTB League.
  • Carlos Suarez: Μετά από τις Estudiantes και Real Madrid ο 27χρονος Ισπανός φόργουορντ θα αγωνιστεί με τη φανέλα και της Malaga σε ACB και Euroleague. Πέρσι με την πρωταθλήτρια Ισπανίας είχε μ.ο. 3.6 πόντους-3 ριμπάουντ στην Euroleague και 3.7 πόντους-3.6 ριμπάουντ στο πρωτάθλημα.
  • Rafael Hettsheimer: Ο 27χρονος Ισπανο-Βραζιλιάνος σέντερ αγωνιζόταν και αυτός πέρσι στην Real Madrid και είχε κατά μέσο όρο 3.4 πόντους-2.1 ριμπάουντ στην Euroleague (1η του χρονιά) και 3.9 πόντους-1.8 ριμπάουντ στο πρωτάθλημα.
  • Vladimir Stimac: H τελευταία μεταγραφή (μέχρι την επόμενη) που έκανε η ισπανική ομάδα. Ο 26χρονο Σέρβος σέντερ που πέρσι αγωνιζόταν στην Banvit, έκανε πολύ καλές εμφανίσεις το καλοκαίρι στο Ευρωμπάσκετ με τη χώρα του και αυτό οδήγησε τους Ισπανούς να τον αποκτήσουν. Πέρσι με την τούρκικη ομάδα ήταν πάρα πολύ καλός στο Eurocup όπου μέτρησε 12.8 πόντους και 6.8 ριμπάουντ ανά αγώνα, ενώ ήταν αρκετά καλός και στο πρωτάθλημα (όπου έφτασε ως τους τελικούς με την ομάδα του) μετρώντας κατά μέσο όρο 8.5 πόντους και 7.4 ριμπάουντ. Αυτή θα είναι η 2η χρονιά του Σέρβου στην κορυφαία διοργάνωση αφού έχει συμμετάσχει και τη χρονιά 06/07 με τη φανέλα της Zalgiris Kaunas.
  • Domantas Sabonis: Ναι καλά κατάλάβατε! Ο 17χρονος Λιθουανός σέντερ είναι ο γιος του (θρυλικού, τεράστιου, ανυπέρβλητου...βάλτε ό,τι προτιμάτε) Arvydas Sabonis. Αν και ανήκει από πέρσι στο δυναμικό της Malaga θεωρείται "μεταγραφή" γιατί αγωνίστηκε πέρσι δανεικός στην Clinicas Rincon στη 2η κατηγορία της Ισπανίας έχοντας 5.4 πόντους και 4.3 ριμπάουντ.
Για να δούμε όμως και αυτού που παρέμειναν απ΄την περσινή ομάδα:
  • Earl Calloway: Ο 30χρονος Αμερικάνος γκαρντ ήταν εξαιρετικός πέρσι στη διοργάνωση (2η χρονιά του αφού έχει αγωνιστεί και με την Cibona το 08/09), έχοντας 9.3 πόντους (44% στα τρίποντα), 3.1 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ και 1.2 κλεψίματα ανά αγώνα. Αντίστοιχα στο πρωτάθλημα Ισπανίας είχε 6.8 πόντους, 3.3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1.1 κλεψίματα ανά αγώνα.
  • Sergi Vidal: O 32χρονος Ισπανός γκαρντ αγωνίζεται για 13η χρονιά στη διοργάνωση αφού έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με τις φανέλες των Tau Ceramica και Real Madrid. Πέρσι με την Malaga είχε 4.5 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ ανά αγώνα, ενώ στην ACB είχε μ.ο. 6.6 πόντους, 3.1 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ.
  • Txemi Urtasun: O 29χρονος Ισπανός γκαρντ στην παρθενική του συμμετοχή στη διοργάνωση ήταν αρκετά καλός αφού μέτρησε κατά μέσο όρο 7.5 πόντους και 1.5 ριμπάουντ, ενώ αντίστοιχα στην ACB είχε 9.1 πόντους και 2.1 ριμπάουντ.
  • Fran Vazquez: O 30χρονος Ισπανός σέντερ άφησε πολύ κόσμο να απορεί όταν το 2005 αν και επιλέχθηκε στο ν.11 του ντραφτ απ΄τους Orlando Magic (διατηρούν μέχρι σήμερα τα δικαιώματα του παίχτη), ανακοίνωσε ότι θέλει να παραμείνει στο ισπανικό πρωτάθλημα παίρνοντας μεταγραφή στην Girona. Η συνέχεια μάλλον τον δικαίωσε αφού με τη φανέλα της Barcelona πήρε μια Ευρωλίγκα και πολλούς εγχώριους τίτλους, αλλά πάντα θα αιωρείται το ερώτημα του τι θα μπορούσε να έχει κάνει στο ΝΒΑ. Τα τελευταία πάντως χρόνια η απόδοση του είναι σε πτωτική πορεία. Πέρσι με τη Malaga είχε μόλις 5.4 πόντους και 3.1 ριμπάουντ ανά αγώνα στην Euroleague, όντας λίγο καλύτερος στην ACB όπου μέτρησε κατά μέσο όρο 6.8 πόντους, 4.5 ριμπάουντ και 1.3 μπλοκ. Αυτή θα είναι η 10η χρονιά του Vaqzuez στην Euroelague.
  • Zoran Dragic: Αν και είναι στη σκιά του ΝΒΑer αδελφού του Goran, ο 24χρονος Σλοβένος γκαρντ είναι ένας πολύ καλός παίχτης και το απέδειξε το καλοκαίρι στο Ευρωμπάσκετ, όπου ήταν ένα απ΄τους κορυφαίους της Εθνικής του. Πέρσι στην διοργάνωση ο Dragic είχε 4.5 παίχτης και 3 ριμπάουντ ανά αγώνα, ενώ στο πρωτάθλημα είχε 5.5 πόντους και 2.5 ριμπάουντ.
 Αρκετά δύσκολος όμιλος για προβλέψεις (της σειράς της 4αδας) αλλά η γνώμη μου είναι ότι πέραν της 1ης θέσης που θα είναι του Ολυμπιακού, η κατάταξη του ομίλου θα είναι: 2. Galatasaray, 3. Malaga, 4. Siena, 5. Bayern Munich και 6. Zielona Gora.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου