Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Αξιολόγηση μεταγραφών Superleague:Πανθρακικός

Σειρά σήμερα έχει η ομάδα της Θράκης που μετά την 8η θέση πέρσι στο πρωτάθλημα, τερμάτισε φέτος στην 10η θέση καταφέροντας πάλι να παραμείνει στην κατηγορία. Όπως οι περισσότερες ομάδες που είδαμε ως τώρα (και θα δούμε και παρακάτω) ο Πανθρακικός έκανε φέτος πολλές μεταγραφές, αλλά λίγες αποδείχτηκαν καλές. Ούτε λίγο, ούτε πολύ έκανε 17 μεταγραφές στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού αλλά και του Ιανουαρίου. Για να τους δούμε:

Dino Seremet: Ο 33χρονος Σλοβένος τερματοφύλακας αποκτήθηκε το καλοκαίρι ως ελεύθερος απ΄την Λάρισα και αγωνίστηκε στα περίπου μισά ματς του πρωταθλήματος (19) δεχόμενος 26 γκολ και κρατώντας ανέπαφη την εστία του σε μόλις 5 ματς. Το συμβόλαιό του λήγει σε λίγες μέρες, αλλά πολύ δύσκολα θα ανανεωθεί αφού αναμένεται η διοίκηση του Πανθρακικού να ψάξει για κάτι καλύτερο.

Αλέξανδρος Πασχαλάκης: Ο 24χρονος πορτιέρο αποκτήθηκε το καλοκαίρι ως ελεύθερος απ΄την κυπριακή ΠΑΕΕΚ, με σκοπό να είναι τρίτος τερματοφύλακας, πίσω από Seremet και Κουτσόπουλο. Εν τέλει ο νεαρός παίχτης πήρε κάποιες συμμετοχές, αγωνιζόμενος σε 5 αγώνες και δεχόμενος 9 γκολ, ενώ σε 1 ματς κράτησε το μηδέν στην εστία του. Ο Πασχαλάκης έχει άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο και αναμένεται να παραμείνει στην ομάδα και να πάρει και άλλες ευκαιρίες.

Maxime Josse: O 27χρονος Γάλλος δεξιός μπακ, που ήταν χωρίς ομάδα απ΄τον Φλεβάρη του 2013 όταν και τον άφησε ελεύθερο η Hapoel Bnei Sakhnin, αποκτήθηκε το καλοκαίρι απ΄την ομάδα της Κομοτηνής αλλά δε κατάφερε να προσφέρει τα αναμενόμενα και μετά από 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, αποχώρησε τον Γενάρη με προορισμό την Καλλονή.

Θανάσης Παπαγεωργίου: Απ΄τις αποκαλύψεις της σεζόν ο 25χρονος αμυντικός που ήρθε το καλοκαίρι ως ελεύθερος απ΄την Λάρισα και πήρε φανέλα βασικού στην 11αδα. Μάλιστα αποδείχτηκε πολυεργαλείο αφού αγωνίστηκε σε όλες τις θέσεις της άμυνας κατά τη διάρκεια της σεζόν, ενώ χρησιμοποιήθηκε σε κάποια ματς και σαν δεξί χαφ. Ο Παπαγεωργίου αγωνίστηκε σε 33 απ΄τους 34 αγώνες πρωταθλήματος έχοντας 1 ασίστ και μια συνολικά πολύ καλή παρουσία. Μάλιστα πριν λίγο καιρό είχε ακουστεί ότι η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για την απόκτησή του, ενώ ο παίχτης έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2015.

Asael Ben Shabat: Μεταγραφή του Γενάρη (ως ελεύθερος απ΄την Ramat HaSharon) ο 26χρονος Ισραηλινός κεντρικός αμυντικός ο οποίος πήρε γρήγορα θέση βασικού στην ομάδα, έχοντας μάλιστα καλή απόδοση. Ο 26χρονος παίχτης είχε 11 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, μετρώντας μάλιστα 1 γκολ και 1 ασίστ. Αναμένεται να βρίσκεται και του χρόνου στην ομάδα, αφού έχει άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο.

Tomislav Mikulic: Ο 32χρονος Κροάτης κεντρικός αμυντικός ήρθε το καλοκαίρι απ΄την βελγική Leuven, αγωνίστηκε σε μόλις 8 αγώνες πρωταθλήματος και τον Φλεβάρη αποτέλεσε παρελθόν απ΄την ομάδα.

Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου: Ο 23χρονος αμυντικός μέσος αποκτήθηκε το καλοκαίρι (ελεύθερος) απ΄τον Πανσερραϊκό, ως επένδυση για το μέλλον. Φέτος πήρε κάποιες συμμετοχές (9 οι 4 ως βασικός) και έδειξε καλά στοιχεία. Αναμένεται να φοράει και του χρόνου τη φανέλα του Πανθρακικού, ενώ το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2016.

Pape M'Bow: Μεταγραφικό μπαμ για τους Θρακιώτες αφού έφεραν (και μάλιστα ως ελεύθερο) παίχτη που αγωνιζόταν στην Marseille στο παρελθόν. Ο 26χρονος Σενεγαλέζος αμυντικός χαφ ξεχώρισε εξ'αρχής σαν τη μύγα μες στο γάλα στο πρωτάθλημα, έχοντας εξαιρετική παρουσία στα 29 ματς (1 γκολ-1 ασίστ) πρωταθλήματος που αγωνίστηκε. Ο Πανθρακικός τον έχει "δεμένο" ως το άλλο καλοκαίρι και αν δεν γίνει κάποια κίνηση από άλλη ομάδα για την απόκτησή του θα παραμείνει και του χρόνου στην ομάδα.

Romeu: O 29χρονος Βραζιλιάνος μέσος που έχει ξεχωρίσει και παλιότερα στο πρωτάθλημα με τις φανέλες του Λεβαδειακού (απ'όπου και τον πήρε ο Πανθρακικός ως ελεύθερο) και της Λάρισας, συνέχισε και φέτος τις πολύ καλές εμφανίσεις. Ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε φέτος σε 28 αγώνες πρωταθλήματος (4 γκολ-1 ασίστ) πριν υποστεί ρήξη χιαστών τον Απρίλη και χειρουργηθεί. Παρόλο που θα επιστρέψει τον Οκτώβρη απ΄τον τραυματισμό του, ο Πανθρακικός ήδη του ανανέωσε το συμβόλαιο ως το άλλο καλοκαίρι.

Carlos Merino: Ο 34χρονος Ισπανός μέσος αποκτήθηκε ως ελεύθερος το καλοκαίρι απ΄την Αυστριακή FC Wacker αλλά αγωνίστηκε σε μόλις 2 αγώνες (μόλις 36' για την ακρίβεια) και τον Γενάρη αποχώρησε.

Sergio Molina: Ισπανός έφυγε τον Γενάρη, Ισπανός ήρθε στη θέση του. Ο 30χρονος μέσος αποκτήθηκε ως ελεύθερος απ΄την Albacete, μετά τη φυγή του συμπατριώτη του αλλά ούτε αυτός κατάφερε να ξεχωρίσει, έχοντας μόλις 1 γκολ σε 13 (οι 9 ως αλλαγή). Το συμβόλαιό του λήγει φέτος και δύσκολα θα ανανεωθεί, οπότε αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν και αυτός.

Zequinha: Παρόλο που ο 27χρονος μεσοεπιθετικός προερχόταν από 2 πολύ καλές χρονιές με τη φανέλα της Λάρισας (απ΄την οποία έμεινε ελεύθερος και αποκτήθηκε απ΄τους Θρακιώτες), δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του α' γύρου να δείξει το ταλέντο, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει τον Γενάρη απ΄την ομάδα. Πρόλαβε να αγωνιστεί σε 15 αγώνες πρωταθλήματος (τις 12 όμως ως αλλαγή) σκοράροντας 2 γκολ.

Jose Maria Cases: Ο 27χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός (ήρθε το καλοκαίρι ως ελεύθερος απ΄την Granada) ήταν απ΄τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταυθλήματος και απ΄τους καλύτερους παίχτες της ομάδας του φέτος. Συγκεκριμένα ο 27χρονος παίχτης μέτρησε 6 γκολ και 7 ασίστ σε 19 αγώνες πρωταθλήματος (τραυματίστηκε σοβαρά και έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης ως το τέλος της χρονιάς) και ήδη έχουν ακουστεί πολλές ομάδες να ενδιαφέρονται γι'αυτόν. Ο Πανθρακικός έχει μαζί του συμβόλαιο ως το άλλο καλοκαίρι και εκτός αν ικανοποιηθεί οικονομικά, δε προβλέπεται να τον αφήσει να φύγει.

Denis Popovic: Ο 24χρονος Σλοβένος μεσοεπιθετικός ήρθε το καλοκαίρι ως ελεύθερος απ΄την σλοβένικη Koper και ως τον Μάρτη που έμεινε ελεύθερος απ΄τον Πανθρακικό, μέτρησε μόλις 3 συμμετοχές (όλες ως αλλαγή).

Δημήτρης Χασομέρης: Ο 24χρονος επιθετικός αγωνιζόταν τα τελευταία 2 χρόνια με τη φανέλα της Λάρισας έχοντας αρκετά καλή παρουσία. Έτσι όταν το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος οι Θρακιώτες κινήθηκαν για την απόκτησή του. Ο νεαρός επιθετικός αγωνίστηκε φέτος σε 21 αγώνες (18 ως αλλαγή) και σκόραρε 2 γκολ. Παρόλο που το συμβόλαιό του λήγει φέτος, ο Πανθρακικός αναμένεται να του το ανανεώσει, αφού ο Δερμιτζάκης είναι ικανοποιημένος με την απόδοσή του.

Νίκος Κατσικοκέρης: Πολύ κακή χρονιά πέρσι για τον 25χρονο επιθετικό με τη φανέλα της ΑΕΚ, πολύ κακή και φέτος με την ομάδα της Κομοτηνής. Ο πρώην παίχτης του Εργοτέλη αγωνίστηκε μόλις 3 φορές φέτος με τον Πανθρακικό χωρίς να προσφέρει τίποτα απολύτως και τον Γενάρη αφέθηκε ελεύθερος.

Igor: Μαζί με τον Cases ήταν οι καλύτεροι παίχτες φέτος και δύσκολα μπορεί να ξεχωρίσει κάποιον παραπάνω απ΄τον άλλον. Ο 34χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός (ελεύθερος το καλοκαίρι απ΄την Salamanca) ξεχώρισε φέτος για την εκτελεστική του δεινότητα αφού σε 31 αγώνες πέτυχε 11 γκολ, με τα περισσότερα αυτών να δίνουν βαθμούς στην ομάδα του. Όπως και με τον Cases έτσι και με τον Βραζιλιάνο έχουν ακουστεί αρκετές ομάδες που ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν, αλλά ο Πανθρακικός έχει συμβόλαιο μαζί του ως το άλλο καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου